X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, moj Maz za nic sie nie da przekonac, moge zapomniec, on przy dziecku nie moze i koniec, Maly jest za duzy itd. Juz sie poddalam, nie bede go dalej namawiac. Musze wypowiedziec Synkowi umowe wynajmu, moze sie zobliguje do wyjscia, albo sprobuje tego:

https://www.youtube.com/watch?v=VfwnyPICN7s

Kora, same dobre wiadomosci :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, uśmiałam się po obejrzeniu tego filmiku :) Myślę, że warto spróbować, może Synek postanowi się w końcu wyprowadzić z brzuszka mamy :)

Będę pamiętała o tym sposobie gdy moja Córcia nie będzie chciała się ewakuować :D

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dobry taniec, ale chyba srednio skuteczny bo tyle razy sie dziewczyna przebierala ze chyba jej to tanczenie pare dni zajelo :)
    A swoja droga to ma niezle ruchy, ja z moim brzuchem nie potrafie sie tak ruszac, raczej jestem pokraka.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajny filmik
    Ja dopiero w połowie jestem a czasem czuję się jak emerytka a co dopiero będzie później;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 22:39

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    Betinka, moj Maz za nic sie nie da przekonac, moge zapomniec, on przy dziecku nie moze i koniec, Maly jest za duzy itd. Juz sie poddalam, nie bede go dalej namawiac. Musze wypowiedziec Synkowi umowe wynajmu, moze sie zobliguje do wyjscia, albo sprobuje tego:

https://www.youtube.com/watch?v=VfwnyPICN7s

Kora, same dobre wiadomosci :)
    hahahahaha
    niesamowity filmik :D:D

dzien dobry :*
    na śniadanie zjadłam zupkę truskawkową :D

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie rano :-) chyba nie mam odwagi żeby tak brzuchem wywijac, ponoć to pomaga, gdzieś czytałam. Ale jak Anielle zauważyła, dziewczynie kilka dni zajęło zanim osiągnęła efekt :-)

Dziś Mąż ma ostatni dzień w pracy, później urlop. Mam nadzieję że to tak na Tatę czeka Borys i teraz będzie mógł spokojnie się wybierać na spotkanie z nami. Termin na niedzielę z usg, z om na 23. Ale na tym forum nie rodzimy przed heh :-)

LadyMK, wytworne śniadanie.

Eklerko, jak samopoczucie przed ślubem?

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Lady, pierwsze slysze, co to jest zupa truskawkowa? Brzmi interesujaco.

O widze, ze Martyna jeszcze po tej stronie brzucha. Jakas niecierpliwa jestem, chcialabym zeby juz magicznie wyskoczyly wszystkie Maluszki. No ale trzeba czekac, na kazdego przyjdzie pora.

Kora daj znac czy Cie juz wypuscili, trzymamy kciuki zebys juz dochodzila do siebie w domu, nie ma jak na swoim :)

Gosia, ja przez to lezenie na kanapie plus brzuszek taka sie drewniana zrobilam ze naprawde sie zastanawiam jak ja zdolam urodzic. Szczegolnie ze zawsze taka sportowa bylam i skoczna. A tu sie czlowiek w emeryta zmienil :)

Ide probowac robic golabki, pierwszy raz w zyciu, trzymajcie kciuki zeby dalo sie zjesc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 13:02

szpilka, gosia86 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy wczoraj na zakupach swiatecznych i myslalam wczoraj, ze padne, a i tak bylo dosc szybko tylko prezenty a jak przyszło do płacenia to ja na laweczce sobie radosnie siedzialam, mlody walil bolesnie glowa w podwozie, wiec dzis dzien lenia, wstaje na siku i zrobic sobie herbate, byle do 11 stycznia potem sie moze wykluwac nie bede mu kazała zostac o terminu :)

Martynaaa, gosia86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam pójść dziś do sklepu żeby kupić foremki na pierniczki, ale leje od rana,a jak powiedziałam Mężowi o tym że chcę wyjść to mnie obstawil. Muszę się czymś zająć bo inaczej zwariuje. Chciałbym już urodzić, czekanie jest trudne.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martyna, teraz to musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Ale jak wiemy z doswiadczenia, Kora tez co dopiero byla zniecierpliwiona a w koncu poszlo. Czlowiek sie pol ciazy boi zeby donosic a potem sie denerwuje jak to jeszcze nie nadchodzi i sie niecierpliwi. No nie dogodzisz ciezarnej ;)

szpilka, Martynaaa, gosia86, Mon123 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała niestety ma brzydki wynik moczu i muszą włączyć antybiotyk. Pani doktor mówi, że może to potrwać do 5 dni, więc pewnie wyjdziemy dopiero na święta. ... Mała ma założone wkłucie przez które będą podawać antybiotyk.... Ona nawet się trzyma-gorzej ze mną. ..

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Mała niestety ma brzydki wynik moczu i muszą włączyć antybiotyk. Pani doktor mówi, że może to potrwać do 5 dni, więc pewnie wyjdziemy dopiero na święta. ... Mała ma założone wkłucie przez które będą podawać antybiotyk.... Ona nawet się trzyma-gorzej ze mną. ..
    Kora najwazniejsze, ze to sprawdzili, wiadomo, że Misi nie jest jakos bardzo wygodnie z wkłuciem, ale pewnie przy bakteriach w moczu zaraz by ja brzuszek bolal i byloby gorzej, a tak za pare dni zabierzesz zdrowiutka do domku

Trzymaj sie i badz dobrej mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 16:46

Kor_a lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora trzymaj sie mocno i nie martw za duzo. Najwazniejsze ze to sprawdzili i ze szybko zareaguja, antybiotyk napewno podziala. Lepiej poczekac pare dni i zabrac do domku zdrowiutkie dziecko, tak to bys sie w domu stresowala.
    Byle na swieta sie bakterie wyniosly! Duzo zdrowia dla Misi i dla Ciebie sil, na pewno przezywasz tysiac razy bardziej niz ona.

Kor_a lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, trzymaj się. Na pewno jest Ci trudno, ale dobrze że lekarze działają tak szybko, Malutka pokona infekcje i wróci zdrowa do domu. Dużo sił dla Was.

Kor_a lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora trzymam kciuki żeby wszystko szybko doszło do normy i żebyście szybciutko zdrowe wróciły do domu :*

Szpilka ja też stosuję tą zasadę jak jestem z mężem na zakupach on zostaje przy kasie a ja siedzę na ławeczce

A dzisiaj dostąpił mnie zaszczyt ciążowy i panie w rejestracji w luxmed poprosily mnie bez kolejki co prawda wcisnęła się przede mnie inna ciężarna która stała za mną ale wybaczam jej bo była bardziej zaawansowana
    No ale spojrzenie reszty ludzi z kolejki na brzuch ech bezcenne

Kor_a lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Kora trzymam kciuki żeby wszystko szybko doszło do normy i żebyście szybciutko zdrowe wróciły do domu :*

Szpilka ja też stosuję tą zasadę jak jestem z mężem na zakupach on zostaje przy kasie a ja siedzę na ławeczce

A dzisiaj dostąpił mnie zaszczyt ciążowy i panie w rejestracji w luxmed poprosily mnie bez kolejki co prawda wcisnęła się przede mnie inna ciężarna która stała za mną ale wybaczam jej bo była bardziej zaawansowana
    No ale spojrzenie reszty ludzi z kolejki na brzuch ech bezcenne
    no ja dotad stalam z mezem, bo jeszcze dawałam rade, ale niestety chyba sie to dla mnie skonczylo, z waznych rzeczy do kupienia osobiscie to mi staniki do karmienia zostaly

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w stanie stać w kolejce, zawsze drepcze wokoło, jak stoję w miejscu to bolą mnie plecy. Chodzenie tak, stanie nie.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora dużo zdrówka dla Córeczki i wytrwałości dla Ciebie. Wszystko będzie dobrze, lepiej trochę dłużej zostać w szpitalu niż przechodzić stres w domu, że coś się dzieje nie tak. Przed świętami na pewno wyjdziecie do domu i zapomnisz o tym dłuższym pobycie. Trzymaj się i buziaki dla Michalinki :)

Dziewczyny u mnie podobnie, wędruję między regałami i półkami w sklepie, a jak przychodzi do płacenia to idę na ławeczkę, jednak nie zawsze ta ławeczka jest, wtedy stoję w kolejce i marudzę mężowi, albo idę do samochodu :)
    I zgadzam się, że stanie w miejscu jest nie do zniesienia, lepiej pochodzić.

Kor_a lubi tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczynki meldowac sie prosze przy sobocie. U mnie w nocy zgaga gigant az syrop na zoladek wygrzebalam z szuflady na leki i dopiero pomoglo, rano tez niezbyt ciekawie, ale sie zdrzemnelam i chyba bede zyc :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się melduję po wizycie w szpitalu. Zapis ktg nie wykazał dziś żadnych skurczów :( serduszko pika dobrze, Maluch się wierci ale wychodzić chyba nie chce. Postępuje za to rozwarcie, jest już na 2cm, ale szyjka jeszcze dość długa 2cm. Może to cisza przed burzą. Czekamy.

szpilka, gosia86 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ