X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy kupić choinkę:) już nie mogę się doczekać jak ją ubierzemy :)
    Martynka jak się zacznie to pewnie nawet nie będzie wiedziała że to już tak szybko:)

Martynaaa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyli Małej badanie moczu i jest o niebo lepsze. Problem w tym, że muszą przeprowadzić kuracje do końca, więc najpewniej wyjdziemy we wtorek. Dzień przed Wigilia..... Ja jestem już w lepszej formie, Michalina dużo śpi. W nocy było ciężko, ale dałyśmy radę.

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie!!

szpilka, Martynaaa, Tygrysek, Anielle, gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Kora, będziecie w domu na święta, cudownie :-) najważniejsze że z Malutką lepiej.

Gosia, pewnie tak będzie że spadnie jak grom z jasnego nieba :-) jutro dzień 0, więc zobaczymy jak będzie.

Kor_a, Anielle, gosia86 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja sie zamelduje, caly dzien nie zagladalam bo bylismy z mezem na zakupach przedswiatecznych. Dostalismy od rodzicow i tesciow paczke niedawno wiec stwierdzilismy ze trzeba sie zrewanzowac i tez kazdemu przygotowalismy maly umpominek. Wiec troche sie po sklepach ochodzilismy. No i obowiazkowo przed swietami wizyta w Polskim sklepie, tylko od wielkiego dzwonu tam jezdzimy, najwyzej 2 razy w roku przed swietami :)

Kora, najwazniejsze ze odrazu widac poprawe po antybityku. Teraz tylke trzeba skonczyc kuracje i do domu. Byle swieta przy domowej choince spedzic i bedzie super :)

Martyna trzymam kciuki za dzisiejsza noc :) Tym ze nie ma skurczy to sie nie martw, to jeszcze o niczym nie swiadczy. Moja przyjaciokla rano byla na ktg i nic nie wskazywalo a w nocy juz jechala na porodowke. Akcja moze sie rozkrecic bardzo szybko :)

Gosia my choinke juz w zeszla sobote ubralismy, ale sie odrazu tak przyjemnie zrobilo :) Uwielbiam swieta :)

Szpilka wspolczuje zgagi! Mialam taka mega jakies 3 dni temu, o masakra... Zasypialam prawie w pozycji siedzacej, zadne domowe sposoby juz nie dzialaly, wzielam tabletke, ale ona tez nie bardzo. Od tej pory baaardzo uwazam co jem. Wtedy sie najadlam ostrego a potem slodkosci duzo i to od tego napewno.

gosia86, Kor_a lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jednego dnia od czegos jest zgaga a i innego po tym samym nie ma, no ale okazalo sie ze moj syropek na zoladek na zgage tez pomaga a poza ciaza nigdy zgagi nie mialam, wiec tym gorzej teraz znosze, a ze mlody glowke na samej szyjce ma to wskazane raczej malo poduszek a nie spanie na siedzaco, ale nic to do 38 tygodnia coraz blizej i nie dalo mi jeszcze az tak w kosc w tej ciazy, choc bywaly ciezkie dni

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam brzuszek w 20t http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d561caacef1.jpg
    Aż się boję co będzie później, na plusie 5 kg myślę że to chyba nie jest tragiczne biorąc pod uwagę mój oszczędny tryb życia
    Kora cieszę się że Malutkiej już lepiej :*

Anielle, Martynaaa, Kor_a lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ja tez nie wiedzialam wczesniej co to jest zgaga, to bylo bardzo bolesne ciazowe odkrycie. Ale racja, da sie przezyc takie niedogodnosci.

Gosia sliczny brzuszek, dobrze ze rosnie :) Zreszta udko masz szczuplutkie to sie nie przejmuj, widac wszystko w brzuszek idzie i dobrze.

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę na początku ciąży w pierwszej jak i w obecnej to mój pierwszy objaw ciąży ale wtedy była delikatna
    Teraz jest rzadziej ale jak już jest to konkretna na maxa
    Dzięki Anielle :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tez w pierwszej ciazy mialam mini zgagusie po posilkach i to od razu praktycznie 2 dni po zagniezdzeniu, ale ciaza krotko trwala i tamta zgaga tez, a teraz na poczatku nie mialam w ogole potem sie powoli rozkrecala a wczoraj bylo apogeum

Gosiu brzuszek sliczny

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza trwała 11t rozwijała się tylko 6
    Ale patrzę teraz na to że gdyby tamta ciąża nie skończyła się tak jak się skończyła to teraz nie byłabym w obecnej ciąży, nie spojrzalabym na męża przez pryzmat nieszczęścia i nie zobaczyłabym w nim innego człowieka
    Strata dziecka to ogromna strata przeszłam to gorzej niż śmierć ojca
    Ale teraz jestem silniejsza i mam swojego Aniołka który nad nami czuwa :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam pojęcia co to zgaga dopóki nie zaszłam w ciązę... wszyscy próbowali mi wytłumaczyć na czym polega, jednak kiedy pojawiła się pierwszy raz zrozumiałam co mieli na myśli. Dwa może trzy razy miałam zgagę na początku ciąży, a ostatnio pojawia się częściej, choć w sumie nawet nie wiem po jakim jedzeniu. Narazie jest do wytrzymania.

Gosiu, ładny brzuszek. :)
    Jak patrzę na moje zdjęcia z około 20tc to miałam podobnej wielkości, więc jest dobrze. :) U mnie obecnie jakieś 4, a może już 5kg na plusie. Nie mam wagi w domu więc sprawdzę jutro u teściów.

U mnie choinka została dziś postrojona :)
    Okna są już umyte, choć nie ja tego dokonałam, a pomogła mi teściowa z mężem, bo ja mam zakaz. :) :) :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ mój pobyt w szpitalu się przedłuża postaram się odpowiedzieć na pytania Idy.

Wkłucie przy znieczuleniu zewnątrzoponowym boli jak zwykły zastrzyk, potwierdzam ze założenie wenflonu jest dużo bardziej nieprzyjemne. ZO zabiera nam jakieś 80% bólu. Skurcze cały czas są odczuwalne, a pod koniec coraz mocniej jak znieczulenie trochę puszcza. Ja miałam jedna dawkę na cały poród, ale były Panie co miały i 3. Po znieczuleniu przynajmniej mogłam się skupić na ruchach Małej podczas ktg. Reszta później bo Mała wzywa

szpilka lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wydłużenia akcji porodowej to uważam, że znieczulenie nie miało na nią wpływu. Znieczulenie założono mi około 11 przy 6 cm rozwarcia, a o 13 było po wszystkim. Nacięcia nie dało się uniknąć, bo mam zbyt w wąski kanał rodny i Mała nie dała by rady się przecisnąć. Mam 2 szwy. Wydawało mi się, że czułam nacięcie a potem się okazało, że jest z drugiej strony :-)

Skurcze parte czułam bez problemu, ale naprawdę dużo gorsze jest rozwieranie szyjki. Parcie to już prawie jak ulga. Nie pamiętam dokładnie ale parłam może z 6 razy. Szycia tez nie czułam, bo dołożyli mi trochę znieczulenia. Potem jak schodziłam z łóżka to czułam się jakbym była wcięta-takie miałam miękkie nogi :-) Uważam, że to znieczulenie to super sprawa. Nie obawiajcie się-jak są jeszcze jakieś pytania to pisać :-)

szpilka lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kora za info:)

Martyna, zamelduj sie! Bo pomyslimy zes w szpitalu juz :)

Jejku, ale dzis dzien lenia.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze myślisz Anielle :-)

Ewik lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelo sie?? Czy juz po?? Napisz!

O Martyna, w koncu mi podnioslas cisnienie. A caly dzien prawie spie na stojaco albo siedzaco. Bede czekac na jakies wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 18:20

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na Borysa:-) Trzymaj się dzielnie Martyna!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 19:15

km5s8iik5ptfpdrq.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna trzymamy kciuki, za szybka i bezbolesna akcje oraz szybkie przytylenie BOryska

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borysku! Wylaz latwo, szybko i bezproblemowo :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest z nami! Wczoraj o 21.15 siłami natury na świat przyszedł Borysek <3 waży 3030g, mierzy 49cm. Przeslodki z niego Maluszek :-) jestem zakochana po uszy. Urodzony idealnie w terminie, ale poród do najłatwiejszych nie należał, było troszkę stresu, ale wszystko skończyło się dobrze. Opiszę później.
    Dziewczyny, znieczulenie to naprawdę ulga i nic wklucie nie boli.

Buziaki dla wszystkich Cioc i całusy dla Malutkiej koleżanki z grudnia Michalinki i starszego kolegi Mateuszka!

Anielle, teraz czekamy na Ciebie :-)

gosia86, szpilka, Tygrysek, Anielle, Mon123 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ