X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj Martynka gratuluję:* życzę zdrówka dla Ciebie i dla Boryska i szybkiego powrotu do domku :*
    I oczywiście również czekamy na relację z porodu :*

Martynaaa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców, a przede wszystkim dla dzielnej mamy!! Teraz uczcie się siebie nawzajem i ciężkie się tym :-) Pozdrawiamy z Michaliną, którą dzisiaj tata oficjalnie zgłasza do urzędu :-)

Anielle, Martynaaa lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie Martynka!Taki cudowny czas na urodziny! Cud!
    Też bym chciała, ale na każdego przyjdzie pora!

Natalka 03.2015 <3
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratulacje dla Ciebie i Tatusia.
    Dużo zdrówka dla Boryska i moc słodkich buziaków dla Was :)!
    Życzymy szybkiego powrotu do domu :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratulacje!!! Bardzo sie ciesze ze Borysek juz po drugiej stronie brzucha i ze mozesz sie nim juz cieszyc :) Trzymam kciuki zebyscie mogli na swieta wyjsc do domu. Piekny prezent pod choinke :)

Jak troszke odpoczniesz to czekamy na relacje, i Twoja i Kory :)

Aaa, teraz moja kolej!!!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle liczysz jeszcze na grudzień czy wolisz donosić do stycznia?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak naprawde to wszystko mi jedno. Grudzien czy styczen, nie ma dla mnie roznicy. Ale podswiadomie czuje ze dotrwam do stycznia. Fajnie by bylo urodzic 1 stycznia :)
    Ale o tym niech juz zdecyduje Mala, ja tylko prosilam zeby do swiat dotrwala w brzuszku, jeszcze kilka dni i cel bedzie osiagniety, a potem niech sie dzieje co chce :)

Jejku, ale dzisiaj wieje u nas. U Was tez?

Ja musze dzis posprwdzac co mi jeszcze na swieta brakuje ze spozywczych zakupow powolutku sie na srode przygotowac.
    Jakie macie plany na swieta?

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z wiatrem i tak jest trochę lepiej niż w nocy z soboty na niedziele
    U mnie święta w proszku szczerze powiedziawszy mam dość
    Dom nie posprzątany mąż oczywiście nie ma ciągle czasu a ja sprzatac nie mogę i mnie trafia po prostu:( i aż płakać mi się chce z tej bez silności

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm pogoda - mi to nawet ciężko ja ocenić z perspektywy szpitalnego okna.

Wszystko wskazuje na to, że wychodzimy w środę rano. Dobrze, że Wigilia przychodzi do nas, tzn. Moja mama wszystko przygotuje i przyjdą do nas na kolacje. My musimy tylko ubrać choinkę. . Mimo tego, że Mąż prawie cały czas z nami to posprzątał mieszkanie i nawet zadbał o moje storczyki choć wiem ze tego nie znosi. :-) Super sobie radzi bez nas, ale już też go pili żebyśmy juz były w domu:-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze Cie rozumiem, tez lubie miec posprzatane, Moj maz za to zawsze ma czas i non stop mi mowi "zaraz" jak go o cos prosze. I zanim to jego "zaraz" zmieni sie na "teraz" to ja juz zdaze sama to zrobic. Tylko ze jak trzeba bylo lezec to juz nie moglam sie za nic sama brac, wiec on musial wysluchiwac mojego narzekania i pospieszania i raz ti sie az poklocilismy. Ja z pretensjami ze przeciez dobrze wie ze nie moge nic zrobic a on do mnie z pretensjami ze przeciez to zrobi ale jest zmeczony po calym tygodniu pracy i zeby mu dac najpierw troche odpoczac. I ze swiat sie nei zawali jak cos nie bedzie na blysk. A ja bym wolala najpierw sie zmeczyc i zrobic co jest do roboty a potem odpoczywac a nie na odwrot.
    No ale jak trzeba lezec Gosia to nie ma innej opcji, trzeba nauczyc sie przymykac oczy na takie rzeczy. To w koncu naprawde nie jest wazne. My sie smiejemy z mezem ze przeciez Jezusek nie zauwazy ze okna brudne :)

Kora, super ze wychodzicie na swieta i fajnei macie ze swieta przyjda do Was :) Jejku, wyobrazam sobie jacy wszyscy musza byc u Ciebie w rodzinie podekscytowani i jak sie ciesza ze akurat na wigilie bedziecie razem w domu :) Moi rodzice to by chyba ze szczescia i dumy popekali. Bedziecie mieli w zlobku pod choinka prawdziwe dzieciatko :)

Z innej beczki, zostalo mi z golabkow bialej kapusty, co ja moge z tym zrobic? Nie mam pomyslu. Kapusta zasmazana mi jeszcze nigdy dobra nie wyszla i troche sie boje robic, ale smaka mam strasznego.

gosia86, Kor_a lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna gratulacje

My mamy zamiar dzielnie otrwac do styczniaa a co bedzie to bedzie

mialam na dzis plany porzadkowania na swieta, ale chyba nic z tego, żoładek mnie boli, niedobrze mi i tylko pepsi pomaga, i jeszcze w czaszce mnie łupie (pewnie od pogody)

zrobilismy ostatnie zakupy w najblizszym markecie, zeby zwierzakom jedzenia nie zabraklo, na szczescie bylo malo ludzi

nocka zarwana, dzis jestem na nie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko - serdeczne gratulacje! Super że udało się w terminie :) Wszystkiego najlepszego życzę i czekam na relację z porodu.

Kora - dziękuję za odpowiedzi. Podniosłaś mnie bardzo na duchu. Na razie jestem na etapie bania się porodu i już trochę obsesyjnie o tym myślę... Bardzo liczyłam na zzo, ale właśnie słyszałam, że może spowalniać akcję a później ból i tak powraca. Poza tym dokopałam się informacji, w której ponoć kobiety ze skoliozą nie dostają znieczulenia, a ja mam dość znaczną od dziecka... No nic, pozostaje mnieć nadzieję, że będzie dobrze, jak u Ciebie :)

A u mnie dziś 100-dniówka! Jutro zaczynam 27 tydzień, a więc i 7 miesiąc :) Naprawdę nie wierzę...

My już jesteśmy u Rodziców i zostaniemy tu do Nowego Roku. Święta tuż-tuż :) Idę właśnie ozdabiać pierniczki, bo to jedyna rzecz, jaką mogę robić na siedząco, inaczej mi spojenie nie pozwala.

Wesołych!!!

Anielle, Kor_a, Martynaaa lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle faceci chyba są tak samo zaprogramowani jakbym czytała o swoim
    Byłam chwilę u mamy nakarmiła mnie obiadem, trochę się zdrzemnełam i już bardziej do ludzi jestem
    Masz rację trzeba przymknąć oczy na to co w tym momencie nie wykonalne i cieszyć się z dzidziusia pod sercem <3

Kora dobrze ze na święta będziecie już w domu :*

Anielle, Kor_a lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko gratulacje! :)
    ale kruszynka ten Twój synuś :)

U mnie się dzieje... mały zmienił pozycję z główkowej na yyy... boczną? (jego przemieszczanie się z takimi wymiarami jak ma, było bolesne!) tudzież nie wiem jak on leży. Główkę czuję pod pępkiem, tzn bardziej na prawo, boksuje mnie w okolicach pępka i nad pępkiem, a kopie po żołądku i pod żołądkiem oraz pod żebrami.
    Dziś miałam pierwszą noc bez zgagi... Ostatnio niestety 3x rennie w nocy brałam.

Jeszcze troszkę wytrzymać! choć słyszałam, że chłopcy wychodzą w terminie albo po terminie... a ja chciałabym, żeby wyszedł z 2-3tyg wcześniej.

Luteinę mam do końca wybrać i ze względu na skurcze BH mam przejść na nospę x2

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta, widze ze tempo postow w tym okresie swiatecznym spada. Wiec korzystam z okazji i zawczasu chcialam Wam zyczyc Wesoylch Swiat, duzo zdrowia na pozostale miesiace/tygodnie ciazy, zero problemow z donoszeniem do bezpiecznej daty, latwych porodow, cudownych dzieciaczkow i samych wspanialych chwil w nowym roku z Naszymi Maluszkami.
    A swiezo upieczonym mamom cudownych swiat w powiekszonym gronie, napewno beda niesamowite :)

Ja uciekam dokupic ostatnie produkty i zabieram sie za sernik, potem za barszczyk, i moze jeszcze za salatke.

gosia86, Martynaaa, LadyMK, Kor_a lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała to głodzilla. Do południa to jeszcze jakoś ją wykarmię, ale po południu wisi mi 2 godziny przy piersi i się nie najada więc muszą mi ją dokarmić. Dzisiaj Mąż kupił mleko, bo w święta wszystko zamknięte i co byśmy zrobili? Trochę mi smutno, że nie wszystko idzie po mojej myśli, ale może potrzeba czasu, żeby laktacja się do niej przystosowała. Nie wiem też jak dzisiejsze wyniki moczu-muszę czekać na jutrzejszy obchód.

Życzę Wam Kochane spokojnych Świąt, pełnych rodzinnego ciepła i miłości!!

LadyMK, Anielle, gosia86, szpilka lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Kochane `86! Niech te i kazde kolejne święta będą dla Was wyjątkowe i magiczne. Dużo zdrowia dla Was i Waszych Maluszków.

My wychodzimy jutro :-) Prezent rozpakowany <3

LadyMK, Anielle, gosia86, szpilka, Kor_a lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okazji nadchodzących świat chce Wam życzyć wszystkiego najlepszego, zdrowia szczęścia pomyslności, zafasolkowanym szczęśliwego rozwiązania a rozpakowanym przespanych nocy, dużo radości z dzieciaczków i pożytku z mężów/partnerów

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/726ae7e6860b.jpg

Anielle, Kor_a, Martynaaa lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed Świętami mały szał zakupów, pieczenie ciast, ozdabianie pierniczków i poprostu padam ze zmęczenia... muszę zwolnić.

Życzę Wam aby te Swięta były wyjątkowe, spędzone z tymi których kochacie.
    Kora i Martyna dla Was cudownych chwil spędzonych w te Święta z Milusińskimi - Michaliną i Boryskiem, którzy są już po drugiej stronie z Wami:) a pozostałym dziewczynom szczęśliwego rozwiązania i wielu wsapaniałych chwil w Nowym Roku z Córkami i Synami :)
    No i to co najważanejsze to dużooooo.... zdrówka, zdrówka, zdrówka!!!

Kor_a, Anielle, Martynaaa lubią tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno mnie nie było ale wpadłam na chwilę by oznajmić że dnia 20 grudnia 2014 o godz. 10.55 siłami natury przyszedł na świat nasz syn Jakub. Waga 3350g, długość 56 cm. Pozdrawiamy wszystkie Mamuśki i życzymy Wam Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :-)

szpilka, Kor_a, Anielle, Martynaaa, Mon123 lubią tę wiadomość

dqprpiqvrgjwgx24.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: