X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne zakupy, nie mogę się doczekać takich zakupów

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ja mysle ze to zdecydowanie mozna zaliczyc do zachcianki, nic mi tak dobrze na poczatku nie wchodzilo jak kanapki z serkiem bialym i pomidorem albo ogorkiem konserwowym :)

Lady, zleci jak z bicza strzelil, nie mrugniesz okiem i tez bedziesz robic takie zakupy.

Gosia super ubranka, to sama przyjemnosc przyjsc do domu z takimi ciuszkami :)

To ja sie pochwale co Mikolaj pod choinka zostawil dla Naszej Malutkiej :)
    http://zapodaj.net/c704f8ac8ff0e.jpg.html

(Wiecie co, ja jestem jakis antytalent jesli chodzi o wrzucanie zdjec na forum. Tyle razy juz wrzucalam i za kazdym razem zapominam jak to sie robi i z jakiej strony robilam i trace pol godziny zeby dodac...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:08

gosia86, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach :) u mnie po staremu dalej mamy nakazany od lekarza tryb oszczędzający w wigilię pojechaliśmy do szpitala bo dzień wcześniej miałam skurcze które były dość regularne i uporczywe ryczałam oczywiście jak bóbr bo nie wiedziałam co się dzieje. Co ja przezyłam to moje brr...

Na IP od razu mnie przyjęli bez kolejki mojej pani doktor nie było przyjmował mnie jakiś inny lekarz przebadał stwierdził że z szyjką macicy wszystko ok nie skraca się jest twarda nic nie wskazuje na poród przedwczesny tętno maluszka wyczuwalne momentalnie więc nie ma sensu mnie hospitalizować wypytał wszystko dokładnie i prawdopodobnie to od infekcji ukl.moczowego już po raz enty zalecił duże dawki leków i do domciu wypuścił do czasu wizyty 7 stycznia mamy leżeć.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle śliczna sukieneczka :) podglądam co u Was ale nie piszę często bo nie mam jakoś siły.

Anielle lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewik współczuję Ci oszczędzaj się
    Anielle śliczna sukienusia :)
    Jak ja bym juz chciała wiedzieć kto mieszka w brzuszku :)

Anielle lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ewik, ale masz z tym pecherzem. Trzyma Cie juz tyle czasu. Jedyne pocieszenie to ze z dzidziem wszystko okej, ale co sie nastresowalas to Twoje. I to w wigilie. Trzymam kciuki zeby Ci sie to juz uspokoilo.

Ja wrocilam z wizyty. Szyjka wew i zew otwarta na jeden palec, wszystko wskazuje na rychly porod, ale cholera wie. Moja szyjka juz taka niepewna jest od miesiecy, kto wie ile sie z taka jeszcze bede bujac :) Dziecko bardzo nisko w kanale rodnym, no zobaczymy ile jeszcze to potrwa.
    A i najlepsze, to co mi sie wydawalo odchodzacym czopem okazalo sie dzisiaj uplawami towarzyszacymi grzybicy ;) Przynajmniej wedlug poloznej. Zaskoczylo mnie to bo przy infekcjach zawsze mnie mega swedzialo i innego rodzaju byly te uplawy. A teraz nic nie czuje. Tylko ta dziwna wydzielina, ale tez nie non stop. No coz, poslucham sie madrzejszego i zaczynam kuracje antybiotykiem, ciekawe czy go skoncze przed porodem :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected]

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Święta i po świętach :) Ale powiem Wam, że na szczęście. Jednak ponad tydzień u Rodziców to stanowczo za długo...

Dziś robiłam krzywą cukrową, na czczo 95, po 2h 96, więc jest ok. Naprawdę ja nie widzę w tym badaniu nic strasznego. Ot, słodka woda i już ;) I nic mi nie było - żadnych dreszczy, kręcenia w głowie, drżenia rąk. Także najgorsze scenariusze się nie sprawdziły :)

U nas ok, brzuszek rośnie widocznie, ale mam wrażenie, że to bardziej od świątecznego jedzenia :P Dzid się rusza, a ja nie mogę spać w nocy...;) I tu widzę ogromne plusy L4 ;)

Anielle - trzymam kciuki!
    Ewik - oj, Ty się biedaczko namęczysz w tej ciąży...
    gosia - pamiętam tą ciekawość i niepokój związany z poznaniem płci. Nie mogłam wytrzymać z niepewności!
    Lady - to prawda, lada chwila i zaczną się zakupy ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie przeklejam z mojego styczniowego forum

szpilka napisała:
    Szybki skrot, wieczorem bede nadrabiac, szyjki juz wlasciwie nie mam, maly ok 2700, moze dotrzymam do nowego roku, moge tez chodzic jeszcze 3 tyg z taka szyjka i sie nie zacznie, mlody juz bezpieczny w skonczonym 36, no ale wiadomo kazdy dzien w brzuszku na plus dla niego i dostalam recepte na engerix

dodam, że młody bardzo nisko, ale jeszcze nie idealnie na miejscu wiec jest szansa, ze jeszcze troche pochodze, juz mezowi zapowiedziałam, ze do 1 stycznia nie ruszam palcem nic
    troche sie tylko martwie, ze po tym dentyscie jutro moze cos sie zaczac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 21:57

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, ja sie coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu ze ta szyjka to taka niektorych kobiet "uroda". Ze jest miekka i sie skraca wczesniej u jednych niz u innych. Oczywiscie nie mowie o jakis skrajnych przypadkach. Ile ja sie tez nastresowalam przedwczesnym porodem, twardnieniami brzucha, kluciami. I koncze 39 tydzien, rozwarcie juz jest i dalej nie rodze. A nie oszczedzam sie juz wogole, laczenie z umyciem okna tydzien temu (no niby tylko jedno okno w salonie ale wyrabane na cala sciane i od sufitu do podlogi).
    Lez i odpoczywaj, nie stresuj sie, i ja jestem pewna ze dotrzymasz minimum do stycznia, a nawet i do daty porodu przewidywanej. Bedzie dobrze :)

A, i jeszcze dodam, ostatnio gadalam z kuzynka ktora pol roku temu rodzila w Anglii. I jej opowiadam ze takie mialam w tej mojej ciazy male problemy z szyjka i ze musialam sie oszczedzac, lezec itd. A ona mi na to ze ona nawet nie wie jaka miala szyjke bo jej przez cala ciaze nikt nie badal na fotelu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 22:28

szpilka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :*
    ja dziś po ciężkim dniu, mężu ma urodziny i imieniny w jednym, więc mieliśmy co chwilę gości :)

skurczybyk mnie tylko jeden dziś złapał, więc jest lepiej:)

szukam intensywnie właśnie łóżeczka, kupowała któraś na allegro?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4935557337

podoba mi się takie, ale niestety nie widzę u tego sprzedawcy materacyków i przewijaków, a chciałabym za jednym zamachem kupić.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, ja mam termin wg ostatniego okresu i belly na 5 marca, ale lekarz na prenatalnych zmienił na 28 luty - i tak nie jest to duża różnica :)

Dziewczyny pamiętam jak nie mogłam się doczekać kupowania ubranek, wszyscy mnie powstrzymywali do połowy ciąży :) w końcu szafy pełne i nie mogę się doczekać prania i pakowania do szpitala :) W styczniu zamawiamy wózek i łóżeczko,a potem zostaną już tylko kosmetyki do kupienia :)

gosia86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Cieszę się, że u Was do przodu i wszystko w porządku.

Michalina zaczęła nam trochę dawać w kość. Ma ogromny apetyt i czasem muszę ją dokarmić sztucznym mlekiem bo tak się drze, że sąsiedzi wezwą w końcu jakieś służby społeczne! Położna kazała mi się nie poddawać, bo powiedziała ze unormowanie się laktacji i rytmu karmień Małej to kwestia 3-4 tygodni. Bywają momenty, że co godzinę wisi przy cycu, ciągle jej mało, nie chce spać, a to dodatkowo powoduje że jest marudna.

Dzisiaj mam pierwsze samotne wyjście-robie rezonans magnetyczny w związku z moim kręgosłupem. Miałam go mieć w maju, ale ciąża go przesunęła. Odciągnęłam tacie mleko do butelki i mam nadzieję, że jakoś przetrwają. W razie czego zostanie im jeszcze sztuczne mleko, ale kiedy podaje je Małej to mam wyrzuty sumienia, a z drugiej strony przecież jej nie zagłodzę! Ehhh czasem trudne jest bycie mamą-do ideału sporo mi brakuje......

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Hej Dziewczyny.

Cieszę się, że u Was do przodu i wszystko w porządku.

Michalina zaczęła nam trochę dawać w kość. Ma ogromny apetyt i czasem muszę ją dokarmić sztucznym mlekiem bo tak się drze, że sąsiedzi wezwą w końcu jakieś służby społeczne! Położna kazała mi się nie poddawać, bo powiedziała ze unormowanie się laktacji i rytmu karmień Małej to kwestia 3-4 tygodni. Bywają momenty, że co godzinę wisi przy cycu, ciągle jej mało, nie chce spać, a to dodatkowo powoduje że jest marudna.

Dzisiaj mam pierwsze samotne wyjście-robie rezonans magnetyczny w związku z moim kręgosłupem. Miałam go mieć w maju, ale ciąża go przesunęła. Odciągnęłam tacie mleko do butelki i mam nadzieję, że jakoś przetrwają. W razie czego zostanie im jeszcze sztuczne mleko, ale kiedy podaje je Małej to mam wyrzuty sumienia, a z drugiej strony przecież jej nie zagłodzę! Ehhh czasem trudne jest bycie mamą-do ideału sporo mi brakuje......
    lepeij dac mm niz zaglodzic, jestes dobra mama, zadnych wyrzutów, ewentualnie mozesz sprobowac odciagnac ile sie da bez szkody dla malej i jednego nia butelka jej dawac, zeby zobaczyc ile zjada i czy potem dalej jej mało, bo może tylko lubi dziamgac, lub to pierwsze mleko odciagnac troche laktatorem, zeby wiecej zjadła tego drugiej fazy (porady z sr)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty Kora, nie miej wyrzytow sumienia! Dbasz o swoja coreczke najlepiej jak tylko mozesz, widac ze decyzja o dokarmianiu byla przemyslana wiec tym bardziej, dajesz jej to co uwazasz jest w tej sytuacji najlepsze. Wiec jak dla mnie to jestes super mama. Nie mam za bardzo jeszcze zadnych rad laktacyjnych wiec Cie nie poratuje. Jedyne co wszedzie mi sie o oczy w ksiazkach obija to zeby sie nie poddawac i jesli tylko dziecko wyraza chec to przystawiac niemal non stop bo to wlasnie pobudzi laktacje i ja unormuje. I ze takie kryzysy sie zdarzaja raz na pare tygodni/miesiecy, kiedy dziecko ma zapotrzebowanie na cos tresciwszego i wlasnie trzeba przystawiac jak najczesciej zeby organizm zaczal wytwarzac na tej podstawie taki pokarm jakiego dziecko potrzebuje.
    No ale moje rady sa czysto teoretyczne, w praktyce pewnie sie serce czlowiekowi kraja jak widzi ze dziecko glodne...
    Trzymam kciuki zeby kryzys minal!

LadyMK ja nie kupowalam na allegro wiec nic nie poradze.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pięciu latach walki ze sobą i o siebie mamy już wszystko ustalone. Jaki wózek. Jakie łóżeczko. Ba nawet samochód wiemy na jaki zmieniamy. Wszystko wiadomo. Imię dla chłopca było klepnięte na j.polskim w szkole w 2005 roku, problem jest dla dziewczynki ale też dojdziemy do porozumienia. Teraz tylko błagam żeby to szczęście trwało...żeby było wszystko dobrze

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, jesteś najlepszą mamą pod słońcem dla Michalinki i ona na pewno to czuje jak bardzo się o nią troszczysz. Nie poddawaj się, jak nie jednym sposobem to drugim ja nakarmisz. Bardzo pomaga nastawienie mamy do kp, więc myśl pozytywnie i pewnego dnia na pewno Wam się uda zgrać.

U mnie na szczęście nie ma problemów z laktacja. Maly je co 2godziny, jak w zegarku :-)

Szczęśliwego Nowego Roku Mamusie! :-)

szpilka, Anielle lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graphics-happy-new-year-396680.gif

szpilka, Anielle lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwego Nowego Roku

małaMyszka, Martynaaa, Anielle lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Mamusie! Napewno bedzie to cudowny rok bo bedziemy mamami i to najlepszymi pod sloncem :)

Po cichu liczylam na sylwestra na porodowce a tu dalej cisza. Od wtorku wypucowalam mieszkanie, popralam, poprasowalam, pogotowalam, poskakalam na pilce a dzidek jak siedzi tak siedzial i wyjdzie pewnie dopiero jak sam nabierze ochoty :)

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ