Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również się witam z Wami w Nowym Roku, który przyniesie wiele zmian
Sylwester spędziłam z moimi Rodzicami, bo Mąż niestety miał służbę nocną... coż... ktoś pracować musi kiedy inni się bawią. Wigilię i Święta miał wolne, więc zdecydował się na zmianę Sylwestrową w pracy.
U mnie rozpoczęty 8 miesiąc i zaczynam faktycznie coraz częściej myśleć o porodzie Zatem wszystkie porady bardzo się przydadzą, nastawiam się na poród siłami natury, ale co przyniesie rzeczywistość to nie wiem. Wizyta u gina 9.01. więc może coś będę więcej wiedziała
Od poniedziałku rozpoczynamy szkołę rodzenia i nie mogę się doczekać, bo liczę na to, że czegoś się nowego dowiem i jakoś nastawię się do tego wszystkiego pozytywnie Chwilami mam stracha przed zmianami jakie nas czekają.
Anielle, z niecierpliwością czekamy na wieści.
Moja bratowa ma też termin na 7 stycznia, ale śmiejemy się żeby poczekała do 15 stycznia bo RMF fm rozdaje wyprawki hehe
Lady Savage, faktycznie mogę potwierdzić, że martwić się będziesz cały czas, od jednego badania do drugiego.
A potem już do końca życia będziemy się martwić o nasze pociechygosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny fajnie że opisujecie swoje porody :* i że nas nie straszycie
Niektóre kobiety przedstawiają poród jak najgorszą rzeczą jaka je spotkała w życiu i tylko tym straszą
Lady kobieta ciągle na coś musi czekać przed ciążą na owulację na okres który powinien nie przychodzić, a w ciąży to się żyje tylko od wizyty do wizyty
Ja mam napięty plan na przyszły tydzień bo skumulowały mi się wizyty ale mam nadzieję że w końcu się dowiem co ukrywa między nogami moje dziecię
Imiona mamy wstępnie wybrane Remigiusz i Pola
Choć ja jestem zakochana w Kajetanie ale mąż się nie zgadza -
Gosia rozumiem Twoje leki, ostatnio siedzialam przed tv, cos glupiego ogladalam i nagle wstalam i polecialy mi lzy, maz sie mnie pyta o co chodzi a ja na to ze nie wiem czy bede umaiala byc mama... I za 5 minut mi przeszlo. To chyba hormony
Kurde wczoraj nie odpisalam kolezance na smsa bo zapomnialam, ona spotkala moich rodzicow, mowi im ze nie odpowiadam wiec oni dzis wydzwaniaja bo juz mysleli ze rodze Za chwile inna kolezanka mi pisze ze ma przeczucie silne ze dzis jestem na porodowce, byla zawiedziona jak jej odpisalam ze ja dzisiaj w Ikei bylam pol dnia. Chyba nie tylko ja sie juz nie moge doczekac.
Lady Savage chyba najlepiej to cieszyc sie z kazdego dnia i starac sie nie myslec o zagrozeniach bo mozna by oszalec. Bo o cos zawsze mozna by sie martwic, lepiej za duzo nie rozmyslac.
Gosia trzymam kciuki zebys sie w koncu dowiedziala co twoj dzidek ma miedzy nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:18
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, miłego dnia
Mój smok wyssal dziś całą pierś aż zaczął marudzic że już nic nie ma, kilka razy chwytal i puszczal przerywając to jekiem, zanim ja się zorientowałam że pierś jest pusta
Wczoraj byliśmy u lekarza, urósł 3,5cm i przybrał 0,5kg. Rośnie maluch, już ma drugą brodę, robi się okraglutki
Anielle, trzymam kciuki za poród marzeń prędzej czy później, oby wszystko dobrzeIda, gosia86, Anielle, szpilka, Mon123 lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Choć ja jestem zakochana w Kajetanie ale mąż się nie zgadza
No to tak jak ja w imieniu Mikołaj albo Cirianna ale mój chłopak stwierdził że dzieci się będą z nich śmiały ;/ a ja uważam że dzieci zawsze znajdą powód żeby się śmiać -
Lady Savage wrote:No to tak jak ja w imieniu Mikołaj albo Cirianna ale mój chłopak stwierdził że dzieci się będą z nich śmiały ;/ a ja uważam że dzieci zawsze znajdą powód żeby się śmiać
-
dzien dobry :*
ale macie fajnie z tymi znieczuleniami, u mnie niestety jedynie gaz...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ida wrote:Z Mikołaja mają się śmiać? Toż to imię, jak każde inne... Ale przyznam, że o Ciriannie nie słyszałam. Gdzie znalazłaś? Bardzo oryginalne.
Kiedy byłam w Francji, spotkałam dziewczynkę o takim imieniu, miała też o 2 lata starszą siostrę Morganę i 2 miesięczną siostrę Nikitę -
Ida wrote:No tak, zagranicznych oryginalnych imion nie brakuje. A planujecie wyjechać?
Nie, kiedyś planowaliśmy, ale zachorowała bardzo mama od mojego chłopaka i zostaliśmy, teraz kupiliśmy dom z ogródkiem, to teraz po ptakach -
Lady MK to lepiej niz u mnie, bo gaz byl w zeszlym roku, ale na pewno w listopadzie juz nie bylo na niego kasy, wiec moge miec jedynie nadzieje, ze skoro zaczal sie nowy rok budzetowania to jednak bedzie
Ida zzo wymaga anestezjologa, ktorych jest najczesciej za malo w szpitalach, wielokrotnie zzo jest wpisane jako wykonywane w szpitalu a potem nici z tego bo anestezjolog jest na oiomie (bo to oddzial na ktorym sa anestezjolodzy) lub przy operacji, a jezeli szpital od razu zaznacza ze nie ma zzo na zyczenie to nie moze pobierac oplat, bo stracilby kontrakt z nfz -
Lady Savage - nazwijcie dziecko, jak chcecie i jak Wam się podoba. No trzeba też pomyśleć o tym, jak ono będzie się czuło z tak oryginalnym imieniem, ale generalnie jest tak, że obecnie panuje moda na te tradycyjne imiona, kiedyś były egzotyczne, a jakie będą modne za 10 lat nie wiemy. Mi się podoba jak ktoś się imieniem wyróżnia
Szpilka - rozumiem. U nas w Opolu (w tym "sławnym" szpitalu gin-poł, gdzie niestety miała miejsce przykra historia Bonka i jego dzieci) od czasu tragedii jest zzo na życzenie. Ten szpital to tylko porodówka, więc anestezjolog teoretycznie powinien być dostępny cały czas. W każdym razie to ich flagowe hasło, by przywołać do siebie z powrotem pacjentki, które po smutnej historii medialnej pouciekały do innych miast. -
Ida wrote:Lady Savage - nazwijcie dziecko, jak chcecie i jak Wam się podoba.
Jest kompromis, wybraliśmy takie imiona co jemu pasują i mnie, chociaż uważam że w Poznaniu to jest już tyle Zuz, że masakra, takie pospolite imię, ale on sie zgodził ostatecznie na Nikodema, to ja się musiałam zgodzić na Zuzę, ale na prawdę, wiem jak to jest gdy w klasie ma się 7 Kaś, 4 Basie, 3 Anie, i jedną Weronikę *czyli mnie, obawiam się, że jak moje dziecko pójdzie do przedszkola to będzie ten sam problem czyli 7 Zuz