X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kora cos zamilkla, moze dalej walczy o karmienei piersia. Odezwij sie Kora jak nas czytasz.

Gosia, no tak to jest, ciaza to nie zawsze bajka. W tej burzy hormonow czasem ciezko sie odnalezc. Ale pewnie po wizycie jak sie uspokoisz to Ci przejdzie.

Martynaaa, czekamy na zdjecie Boryska.

Ja jutro jade na szkole rodzenia, ostatnio tydzien temu polozna powatpiewala ze jeszcze przyjde na zajecia i na koniec powiedziala ze do zobaczenia za tydzien z tymi co jeszcze nie urodza i spojrzala znaczaco na mnie bo moja data najblizsza i mowilam ze juz mi sie szyjka otwiera. No a jednak przyjade jutro, wszystko na to wskazuje.

Na ostatnich zajeciach bylo o masowaniu krocza i ona to baaardzo zachwalala, w aptece mozna kupic specjalny olejek do masazu ktory jest polaczeniem olejku ze slodkich migdamow i jakiegos innego. Troche zaluje ze nie masowalam, ale teraz to juz troche za pozno, nic mi to raczej nie da.
    Zachwalala tez "trenera pneumatycznego", to jest taki maly balonik ktory sie wklada codziennie na jakies 10 min do pochwy i stopniowo, dzien po dniu, odrobine dopompowywuje az bedzie mozna rozciagnac sie do wielkosci glowki dziecka. Strasznie dziwne mi sie to wydalo, chyba bym sie nie odwazyla czegos takiego... http://www.szkolarodzenia.invito.pl/porod-bez-bolu-i-naciecia-krocza.html

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie :)

Wszystko w jak najlepszym porządku. Dzid ułożony już główkowo, wszelkie narządy miał ok. Generalnie nie ma co opowiadać, bo wszystko książkowo, aż gin sam powiedział, że wszystko mieści się idealnie w samym środku norm :) Także idealnego mam synka :D Bo już 3 raz potwierdziło się, że to ON. Za pierwszym razem nic tam nie widziałam, za drugim widziałam filutka, a dziś już jajeczka :P Waga 1100 gramów :) Łożysko nadal na przedniej ścianie, a szyjka długa i zamknięta.

Nie ma nic lepszego, jak pewność, że z dzieckiem wszystko ok :)

Anielle, gosia86, szpilka, Martynaaa lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ida, ze synek sie ksiazkowo rozwija i ze u Ciebie ciaza tak ksiazkowo przebiega. Najfajniej ze masz czas cieszyc sie ciaza na zwolnieniu i nie musisz sie oszczedzac skoro wszystko okej. Oj jakbym tak mogla to bym na zajecia aqua-aerobiku dla ciezarnych chodzila. Albo na jakiekolwiek cwiczenia dla ciezarnych. A tak to byla kanapa i nudy.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle a od którego tygodnia zalecają masaż krocza?
    Ida wspaniałe wieści

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna mowila o 36 tygodniu a na kalendarzu belly zalecaja od 34. Ja wtedy nie zaczelam, bo sie balam ze moze jakos to wplynie na moja niepewna szyjke i nie chcialam tam grzebac niepotrzebnie. Ale w sumie masuje sie tylko powierzchownie, skore, palcow sie gleboko nie pcha wiec nie powinno to nic zaszkodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:25

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - ja też się cieszę, że wszystko ok, choć ze mną coraz gorzej. To znaczy to normalne, że czuję się ciężej, że coś tam mnie boli, że tu łupie, tam strzyka ;) Ale generalnie taka fit już nie jestem. Decyzja o zwolnieniu była jednak dobra, bo wiem, że już teraz nie dałabym rady. A o jakichś ćwiczeniach też myślę, tyle że w moim przypadku to chyba niewskazane, bo ja nigdy nie ćwiczyłam, nie byłam szczególnie aktywna fizycznie, więc może lepiej teraz nie zaczynać. Jak już to myślę nad basenem.

A masaż krocza mnie przeraża, a ten balonik jeszcze bardziej :D Powiem Wam, że robienie sobie czegoś "tam" jest zawsze dla mnie problematyczne i często też bolesne i z tego tytułu boję się, że popękam czy będą mnie nacinać, bo myślę, że jestem wąska.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Anielle u Ciebie się coś już zaczęło?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza. Wlasnie wracam ze szkoły rodzenia, dziewczyna ktora miała na 2 lutego termin nie przyszła dzis bo jej w nocy wody odeszły a ja sie dalej turlam. Jakby mi ktoś powiedział w październiku ze o tej porze bede jeszcze w ciazy to bym nie uwierzyła. Czekam cierpliwie dalej :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    U mnie cisza. Wlasnie wracam ze szkoły rodzenia, dziewczyna ktora miała na 2 lutego termin nie przyszła dzis bo jej w nocy wody odeszły a ja sie dalej turlam. Jakby mi ktoś powiedział w październiku ze o tej porze bede jeszcze w ciazy to bym nie uwierzyła. Czekam cierpliwie dalej :)

2 lutego ? to nie za wcześnie, miesiąc prawie przed terminem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle a we Francji to normalne że szkoła zaczyna się tak późno czy to tylko wyjątkowo Ty tak zaszalałaś?
    Ból gardła się rozkręcił :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    2 lutego ? to nie za wcześnie, miesiąc prawie przed terminem

No o tydzien za wczesnie. Bo wedlug polskich obliczen to by miala termin na 26 stycznia, ale oni tu doliczaja tydzien i dopiero licza date porodu. Czyli w sumie od przyszlego poniedzialku by miala donoszona. Ale mam nadzieje ze te pare dni juz nie zawazy na zdrowiu dziecka.
    W ten sposob liczac ja wedlug nich tez mam dopiero na 14 stycznia termin, ale nastawiam sie tak jak tutaj na belly wszyscy, ze to jutro.
    gosia86 wrote:
    Anielle a we Francji to normalne że szkoła zaczyna się tak późno czy to tylko wyjątkowo Ty tak zaszalałaś?
    Ból gardła się rozkręcił :(

No wlasnie nienormalne, jakos tak mnie beznadziejnie te babki w sekretariacie zapisaly. Nie dosc ze dosyc pozno to jeszcze nie wziely pod uwage ze jest przerwa swiateczna i ze duzo zajec przepadnie. A ja sie tez jakos wtedy nie zainteresowalam i jakos to przyjelam do swiadomosci zamiast nalegac zeby mnie na wczesniej zapisaly. Jeszcze w czwartek sa ostatnie zajecia, ciekawe czy bede na nich.
    A mnie tez wlasnie gardlo boli, boje sie ze z przeziebieniem na porodowke wjade :(

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam goździki w domu trochę je pogryzłam possałam kilka minut i trochę znieczuliło ból gardła
    U nas mozna sie zapisywać od 21tc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sam sposob z gozdzikami dwa dni temu maz na mnie wymusil ale mnie strasznie takie gozdiki same odrzucaja... Dobrze tez dziala napar z lisci szalwi do plukania gardla ale jak w pierwszym trymestrze bo tym zygnelam to do teraz mam uraz nawet do zapachu.
    Moze sie jeszcze raz sprobuje zmusic do tych gozdzikow bo faktycznie to podzialalo ostatnio, zanim mnie calkiem zbrzydzilo i wyplulam.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje bolu gardla. Mnie przez cala ciaze nic nie zlapalo, nawet katar, ale niestety na 3 dni przed porodem pojawila mi sie na ustach opryszczka :( strasznie sie balam ze zaraze Malego, polozne mowily mi ze nie moge calowac dziecka i musze dezynfekowac dlonie jak go biore. To bylo straszne. Kiedy zeszla, na dolnej wardze wyszla nowa. Zuzylam chyba ze 4 opakowania plastrow. Cos okropnego, czulam sie jak zagrozenie dla wlasnego dziecka. Dopiero od 3 dni caluje mego Synka. Maz tez tego nie robil dopóki nie wyleczylam tego paskudztwa.

Dzis wybralismy sie na pierwszy spacer tylko we dwoje :) Maz juz w pracy, a my musimy sobie dawac rade sami. Cale szczescie ze mam winde, to zniesienie wozka nie jest tak straszne, chociaz mieszkam na polpietrze, wiec i tak musze go troche po schodach zniesc, a po porodzie i zalozonych szwach, wcale nie jest tak latwo. Cala operacja "spacer" trwa wiecej niz sam spacer heh. Wyjscie z domu z takim maluchem to wcale nie takie hop siup ;)

Ida, gosia86 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowe Ciocie, przedstawiam Wam mojego synka Boryska :)

out.php?i=930917_page.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 16:42

Ida, gosia86, Lady Savage, Anielle, szpilka, Eklerka, Mon123 lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodki przystojniak:*
    Martynka dzielna Mama z Ciebie
    To musiało trudne nie całować synka ale najważniejsze że już przeszło

Martynaaa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    . Cala operacja "spacer" trwa wiecej niz sam spacer heh. Wyjscie z domu z takim maluchem to wcale nie takie hop siup ;)

Haha wiem coś o tym, nianią byłam przez 20 lat, w sumie z jednym dzieckiem jeszcze jeszcze, ale jak dojdzie drugie dziecko XD to czas się wydłuża, a jak już trójka to mamuśku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    Forumowe Ciocie, przedstawiam Wam mojego synka Boryska :)

out.php?i=930917_page.jpg

Śliczny chłopczyk,

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to szybko zaczęłaś karierę jako niania ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Haha wiem coś o tym, nianią byłam przez 20 lat, w sumie z jednym dzieckiem jeszcze jeszcze, ale jak dojdzie drugie dziecko XD to czas się wydłuża, a jak już trójka to mamuśku.
    Hehe, a jak się pracuje w przedszkolu i przychodzi wyjść na spacer z 25 2,5 i 3-latkami to sobie wyobraźcie... :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ