Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie kiedy najlepiej iść do stomatologa na kontrolę? Przyznam się bez bicia że byłam dawno temu, jednak nie mam większych problemów z uzębieniem... Podobno od II trymestru można to prawda?
-
Ida dostalam to od mojej ginki byłam osobiście więc widziała co mam na ustach. Myślę że wie co robi
Zaleciła jak pisałam wyżej 3*1 dawka 400 mg
Myszko moja gin mówiła że może iść do dentysty w każdym momencie tylko musisz na wstępie powiadomić o ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:04
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty jakoś w połowie ciąży i poproszono mnie o kartę ciąży, którą dentysta musi sobie skserować. Wizyta bez problemu, miałam drobny problem z krwawieniem dziąseł i dostałam pastę oraz przykazanie aby masować dziąsła... Mam się znów pojawić po 3 miesiącach na kontrolę, czyli przed samym rozwiązaniem .
Anielle, trzymam kciuki aby to był w końcu ten moment i abyś mogła spokojnie urodzić, czekamy na wieści .małaMyszka lubi tę wiadomość
-
co do dentysty to dobrze isc do takiego, ktory przerywa jesli czujemy bol, w mniejszych miastach czasami nie maja znieczulenia dla ciezarnych tylko standardowe, wiec polecam delikatnych dentystow, a zeby wyleczone i skontrolowane przed ciaza potrafia sie bardzo posypac
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wczoraj koło 23 LadyMK mi wysłała smsa.
"hej:) malutek myslalam ze urosnie wiecej, ale co usg to inaczej(to usg zaniza o 200-300g jakos), teraz ma 2400. szyjka ma 1cm, dostalismy sterydy na rozwoj pluc, luteine (od nowa biore i do konca 35 tyg (tj czwartek). Lekarz mowi ze skoncze 35tydz to juz moge rodzic:) co tam na forum? pozdrowienia dla Was"małaMyszka, szpilka, Ida, Ewik, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
A moj brazylijski serial trwa. Akcja rozkreca sie doslownie jak w jakiejs telenoweli. Powolutku...
Dzis na ktg linia prosta (a tydzien temu byly regularne skurcze). Na usg wyszlo wszystko w normie, wiec wskazan do przyspieszenia porodu sztucznego nie ma. Jedyne co mnie martwi to ze moje dziecie jest juz tak nisko ulozone w kanale rodnym ze nie mozna bylo jej zmierzyc glowki wiec nie mam pojecia jaka ma wage... Lekarka mi wpisala 3,5 kg +/- 0,5 kg i sama sie zaczela smiac ze taka informacja to zadna informacja, no ale bez obwodu glowki nie da sie wyliczyc przypuszczalnej wagi. Mam tylko nadzieje ze jest mniej bo nastawiam sie na porod naturalny. Szyjka na badaniu wyszla rozwarta na jeden palec dalej, na dlugosci juz jej nie ma, no ale jeszcze to za malo zeby bylo wskazaniem do sztucznego przyspieszenia porodu. Wiec w piatek nastepna wizyta, wszystkie badania i zobaczymy co dalej.
Naprawde, w zyciu bym sie nie spodziewala ze ja przenosze ciaze po terminie, strasznie to frustrujace, ale najwazniejsze ze dziecko ma sie w brzuszku dobrze, wiec troche sie uspokoilam.
Juz zawczasu napisalam wczoraj LadyMK ze ja wspieramy, mam nadzieje ze dotrzyma jeszcze troche jej dziec w brzuchu bo wczesnie na niego. I niech sie w kolejke nie wpycha niech sie dzieci po koleji rodza -
Anielle wrote:Wczoraj koło 23 LadyMK mi wysłała smsa.
"hej:) malutek myslalam ze urosnie wiecej, ale co usg to inaczej(to usg zaniza o 200-300g jakos), teraz ma 2400. szyjka ma 1cm, dostalismy sterydy na rozwoj pluc, luteine (od nowa biore i do konca 35 tyg (tj czwartek). Lekarz mowi ze skoncze 35tydz to juz moge rodzic:) co tam na forum? pozdrowienia dla Was"
ja nadal 2w1
Anielle jak tam u Ciebie? -
Jejku, Szpilka, mam nadzieje ze z nas 3 urodze jednak pierwsza. Blagam, nie robcie mi tego dziewczyny, nie rodzcie przedemna bo sie zalamie! Moze przed porodem trzeba cos szczegolnego zrobic? Nie wiem, jakis przycisk wcisnac i mi nikt nie powiedzial i czekam tak bez sensu? Mam wrazenie ze wszystkim idzie latwo, poprostu przychodza skurcze, a ja jakas lewa jestem i nie potrafie i bede czekac w nieskonczonosc. Co ta ciaza robi z czlowiekiem...
-
Anielle wrote:Jejku, Szpilka, mam nadzieje ze z nas 3 urodze jednak pierwsza. Blagam, nie robcie mi tego dziewczyny, nie rodzcie przedemna bo sie zalamie! Moze przed porodem trzeba cos szczegolnego zrobic? Nie wiem, jakis przycisk wcisnac i mi nikt nie powiedzial i czekam tak bez sensu? Mam wrazenie ze wszystkim idzie latwo, poprostu przychodza skurcze, a ja jakas lewa jestem i nie potrafie i bede czekac w nieskonczonosc. Co ta ciaza robi z czlowiekiem...
Anielle moze do piatkowej wizyty coś się ruszyAnielle lubi tę wiadomość
-
Anielle dziękujemy za wieści od LadyMK oby jej maluszek jeszcze troszkę wytrzymał w brzuszku no a Twoja córeczka już by mogła wychodzić
A właśnie pochwalisz sie imieniem?pewnie pisalas i mi gdzieś umknęło
Ciekawe jak Kora i Michalinka?
Martynko jak Borysek spokojniejszy troszkę?
Moja mama byla u położnej zapisala mnie na szkolę rodzenia zaczyna się 3.02 pojadę zobaczę co i jak -
Mon123, wlasnie szef mezowi zaproponowal to samo, wkurz czyms zone to sie zacznie
Gosia, wyczekujemy Emilki Ale do brzucha mowimy Krupcia/Krupensja/Krupens/Krupka i mysle ze jak juz sie urodzi to dalej bedziemy tak pieszczotliwie mowic. Dlugo nie moglismy sie zdecydowac na imie a jakos do brzucha trzeba bylo mowic i tak juz zostalo.
Wlasnie, Kora cos zamilkla, pewnie nie moze znalezc chwilki czasu.
Martyna, jak tam Borysek? Dalej marudny? Moze to byc faktycznie juz skok rozwojowy, albo poprostu potrzebuje ciepelka mamy. Trzeba nosic i tulic. Co prawda zlota rada tesciowej to nie przyzwyczaic do noszenia, ale nie sposob takiego Szkraba odlozyc jak placze. Ucaluj od ciotekgosia86 lubi tę wiadomość
-
Emilka śliczne imię i łatwe do zdrobnienia i wymówienia jak się mieszka za granicą
Nie wiem czy Wam pisałam o mojej mamie że się na nią wkurzylam ze rozpowiada babom ze wsi o mojej ciąży i że będzie córka
Na następny dzień przychodzi i pyta o imię czy mamy wybrane wiec mąż jej powiedział że Dżesika
Za dwa dni mama przyszła do mnie ze znajomą oprowadza ja po domu i mówi "o a tu będzie pokoik małej, tej Dżesiki"
Ale miałam ubawszpilka, Anielle lubią tę wiadomość