X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie kiedy najlepiej iść do stomatologa na kontrolę? Przyznam się bez bicia że byłam dawno temu, jednak nie mam większych problemów z uzębieniem... Podobno od II trymestru można to prawda?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jak moj mąż miał teraz ospę, gdybym sie zaraziła tez bym dostawała heviran, na pewno dobrali wlaściwą dawkę

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dostalam to od mojej ginki byłam osobiście więc widziała co mam na ustach. Myślę że wie co robi
    Zaleciła jak pisałam wyżej 3*1 dawka 400 mg
    Myszko moja gin mówiła że może iść do dentysty w każdym momencie tylko musisz na wstępie powiadomić o ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:04

małaMyszka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty jakoś w połowie ciąży i poproszono mnie o kartę ciąży, którą dentysta musi sobie skserować. Wizyta bez problemu, miałam drobny problem z krwawieniem dziąseł i dostałam pastę oraz przykazanie aby masować dziąsła... Mam się znów pojawić po 3 miesiącach na kontrolę, czyli przed samym rozwiązaniem :).

Anielle, trzymam kciuki aby to był w końcu ten moment i abyś mogła spokojnie urodzić, czekamy na wieści :).

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dentysty to dobrze isc do takiego, ktory przerywa jesli czujemy bol, w mniejszych miastach czasami nie maja znieczulenia dla ciezarnych tylko standardowe, wiec polecam delikatnych dentystow, a zeby wyleczone i skontrolowane przed ciaza potrafia sie bardzo posypac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w listopadzie u dentysty zrobila mi jednego zęba (bo poprzednia dentystka za bardzo go spikowała) i kazala przyjść do kontroli w lutym

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj koło 23 LadyMK mi wysłała smsa.

"hej:) malutek myslalam ze urosnie wiecej, ale co usg to inaczej(to usg zaniza o 200-300g jakos), teraz ma 2400. szyjka ma 1cm, dostalismy sterydy na rozwoj pluc, luteine (od nowa biore i do konca 35 tyg (tj czwartek). Lekarz mowi ze skoncze 35tydz to juz moge rodzic:) co tam na forum? pozdrowienia dla Was"

małaMyszka, szpilka, Ida, Ewik, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczne pozdrowienie dla LadyMK, aby Maluszek siedział w brzuszku trochę dłużej :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj brazylijski serial trwa. Akcja rozkreca sie doslownie jak w jakiejs telenoweli. Powolutku...
    Dzis na ktg linia prosta (a tydzien temu byly regularne skurcze). Na usg wyszlo wszystko w normie, wiec wskazan do przyspieszenia porodu sztucznego nie ma. Jedyne co mnie martwi to ze moje dziecie jest juz tak nisko ulozone w kanale rodnym ze nie mozna bylo jej zmierzyc glowki wiec nie mam pojecia jaka ma wage... Lekarka mi wpisala 3,5 kg +/- 0,5 kg i sama sie zaczela smiac ze taka informacja to zadna informacja, no ale bez obwodu glowki nie da sie wyliczyc przypuszczalnej wagi. Mam tylko nadzieje ze jest mniej bo nastawiam sie na porod naturalny. Szyjka na badaniu wyszla rozwarta na jeden palec dalej, na dlugosci juz jej nie ma, no ale jeszcze to za malo zeby bylo wskazaniem do sztucznego przyspieszenia porodu. Wiec w piatek nastepna wizyta, wszystkie badania i zobaczymy co dalej.
    Naprawde, w zyciu bym sie nie spodziewala ze ja przenosze ciaze po terminie, strasznie to frustrujace, ale najwazniejsze ze dziecko ma sie w brzuszku dobrze, wiec troche sie uspokoilam.

Juz zawczasu napisalam wczoraj LadyMK ze ja wspieramy, mam nadzieje ze dotrzyma jeszcze troche jej dziec w brzuchu bo wczesnie na niego. I niech sie w kolejke nie wpycha ;) niech sie dzieci po koleji rodza :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Wczoraj koło 23 LadyMK mi wysłała smsa.

"hej:) malutek myslalam ze urosnie wiecej, ale co usg to inaczej(to usg zaniza o 200-300g jakos), teraz ma 2400. szyjka ma 1cm, dostalismy sterydy na rozwoj pluc, luteine (od nowa biore i do konca 35 tyg (tj czwartek). Lekarz mowi ze skoncze 35tydz to juz moge rodzic:) co tam na forum? pozdrowienia dla Was"
    najwazniejsze te sterydy na płucka, ale niech dzidzius posiezi jak najdłużej trzymamy kciuki
    ja nadal 2w1
    Anielle jak tam u Ciebie?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Anielle napisalysmy jednoczesnie :)

Anielle lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet moj suwaczek mi dziala juz na nerwy! "Jestes jeszcze z nami?" No kurna jestem!!!

szpilka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, dzieki Szpilka za pamiec :)

szpilka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razem z LadyMK jesteśmy najbardziej "na wylocie", więc w sumie trudno o sobie zapomniec

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, poczekajcie na Anielle :) niech pierwsza się rozpakuje.. :)

Anielle, może trochę się podenerwuj i Maluszek zechce wyjść.. :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Szpilka, mam nadzieje ze z nas 3 urodze jednak pierwsza. Blagam, nie robcie mi tego dziewczyny, nie rodzcie przedemna bo sie zalamie! Moze przed porodem trzeba cos szczegolnego zrobic? Nie wiem, jakis przycisk wcisnac i mi nikt nie powiedzial i czekam tak bez sensu? Mam wrazenie ze wszystkim idzie latwo, poprostu przychodza skurcze, a ja jakas lewa jestem i nie potrafie i bede czekac w nieskonczonosc. Co ta ciaza robi z czlowiekiem...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Jejku, Szpilka, mam nadzieje ze z nas 3 urodze jednak pierwsza. Blagam, nie robcie mi tego dziewczyny, nie rodzcie przedemna bo sie zalamie! Moze przed porodem trzeba cos szczegolnego zrobic? Nie wiem, jakis przycisk wcisnac i mi nikt nie powiedzial i czekam tak bez sensu? Mam wrazenie ze wszystkim idzie latwo, poprostu przychodza skurcze, a ja jakas lewa jestem i nie potrafie i bede czekac w nieskonczonosc. Co ta ciaza robi z czlowiekiem...
    ja chetnie poczekam na swoja kolej, mam jeszcze troche rzeczy do zrobienia do terminu 1,5 tyg, wiec jestem z tej kategorii co namawia malego do pozostania jeszcze troche w brzuszku, oczywiscie po 25 zaaczniemy mu już dawac delikatnie do zrozumienia, ze czas wychodzić, kazdy ból pleców czy brzucha to atak paniki, ze zacznie sie wczesniej :)nie pamietam czy Wam pisalam, ale mężu się ze mnie śmieje, że będę tak codziennie mówić małemu że ma jeszcze w brzuszku zostać do 3 roku życia :)
    Anielle moze do piatkowej wizyty coś się ruszy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziękujemy za wieści od LadyMK oby jej maluszek jeszcze troszkę wytrzymał w brzuszku no a Twoja córeczka już by mogła wychodzić
    A właśnie pochwalisz sie imieniem?pewnie pisalas i mi gdzieś umknęło
    Ciekawe jak Kora i Michalinka?
    Martynko jak Borysek spokojniejszy troszkę?
    Moja mama byla u położnej zapisala mnie na szkolę rodzenia zaczyna się 3.02 pojadę zobaczę co i jak

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123, wlasnie szef mezowi zaproponowal to samo, wkurz czyms zone to sie zacznie :)

Gosia, wyczekujemy Emilki :) Ale do brzucha mowimy Krupcia/Krupensja/Krupens/Krupka i mysle ze jak juz sie urodzi to dalej bedziemy tak pieszczotliwie mowic. Dlugo nie moglismy sie zdecydowac na imie a jakos do brzucha trzeba bylo mowic i tak juz zostalo.

Wlasnie, Kora cos zamilkla, pewnie nie moze znalezc chwilki czasu.

Martyna, jak tam Borysek? Dalej marudny? Moze to byc faktycznie juz skok rozwojowy, albo poprostu potrzebuje ciepelka mamy. Trzeba nosic i tulic. Co prawda zlota rada tesciowej to nie przyzwyczaic do noszenia, ale nie sposob takiego Szkraba odlozyc jak placze. Ucaluj od ciotek :)

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka śliczne imię:) i łatwe do zdrobnienia i wymówienia jak się mieszka za granicą
    Nie wiem czy Wam pisałam o mojej mamie że się na nią wkurzylam ze rozpowiada babom ze wsi o mojej ciąży i że będzie córka
    Na następny dzień przychodzi i pyta o imię czy mamy wybrane wiec mąż jej powiedział że Dżesika
    Za dwa dni mama przyszła do mnie ze znajomą oprowadza ja po domu i mówi "o a tu będzie pokoik małej, tej Dżesiki"
    Ale miałam ubaw :)

szpilka, Anielle lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ