Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po pierwszej wizycie
małe ma 6 milimetrów i serduszko, to było piękne, aż się popłakałam widząc tą pikającą kropeczkę, jednakże Pani dr powiedziała że coś mam za miekką tą macice i mam 2 razy brać Luteinę, to nic groźnego prawda?
Ida, małaMyszka, Martynaaa, Anielle, Welina lubią tę wiadomość
-
Ja na jednej z pierwszych wizyt byłam pytana przez gina, czy nie mam tyło bądź przodozgięcia macicy, bo mi "strasznie lata", w sensie, że się wygina jeszcze. Nic mi na ten temat nie było wiadomo, ale gin się nie przejął, więc ja też nie. Do tej pory wszystko jest okLady Savage wrote:Jestem po pierwszej wizycie
małe ma 6 milimetrów i serduszko, to było piękne, aż się popłakałam widząc tą pikającą kropeczkę, jednakże Pani dr powiedziała że coś mam za miekką tą macice i mam 2 razy brać Luteinę, to nic groźnego prawda?
Nigdy żadnej luteiny nie brałam.
-
Anielle, pytałam dziś położnej na SR o występowanie wszystkich zwiastunów porodu naraz co potem.... powiedziała, że wtedy skurcze są ważne.
Te występujące co 5 minut i trwające 30-40 sekund są od razu do porodu, ale gdy tych częstych skurczy nie ma to powiedziała, że te tzw. przepowiadające trwające 5 - 15 sekund po skończonym 40 tygodniu są już wskazaniem do szpitala, gdy wystąpią co najmniej dwa razy.
Mam nadzieję, że w miarę prosto napisałam...
Lady Savage, Luteina to nic poważnego, ja brałam 2 x 1 wraz z Duphastonem 3 x 1, od początku ciąży aż prawie do 22 tygodnia ciąży... nie zaszkodzi, a na pewno pomaga.
Anielle lubi tę wiadomość
-
Myszka powodzenia
daj znać po wizycie
Ja wczoraj byłam u lekarza zapalenia na szczęście nie ma zadnego więc czekamy z tym wszystkim. Dostałam sól emską w tab.do płukania, jakiś specyfik do psikania, paracetamol w razie gdyby była goraczka syrop na kaszel dla dzieci i kurujemy się w domu. mam pić herbatki z lipy, siemienia lnianego i wszystko co takie glutkowate zeby zabezpieczyc gardlo przed kaszlem itp.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzieki Mon, przepowiadajace skurcze mam ale oni tutaj nie uznaja tego jako wskazanie do szpitala. Wogole beztrosko tutaj do wielu rzeczy podchodza, w Polsce to juz bym pewnie lezala w szpitalu. Brakuje mi tylko regularnych skurczy i odejscia wod. Czekam dalej.
Gratulacje Lady Savage, cudowne sa te poczatki i pierwszy raz bijace serduszko dziecka.
Myszka trzymam kciuki za wizyte, napewno bedzie dobrze.
-
Kochane! Jestem po wizycie!
Moje maleństwo ma 2,59 cm, serduszko bije 171/min, łożysko pięknie się wykształca. Fikał jak mały sportowiec. Tatusiowi pomachał rączką, a mi fikał nóżkami. Dalej jestem na L4 do 5 marca, a następna wizytka 5 lutego o 8 rano!!!
Oficjalnie mogę stwierdzić, że jestem SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!
Trochę się uspokoiłam. Szkoda tylko, że nie udało mi się zrzucić paru kg i jest mi strasznie wstyd za moje 7 dych!!!!
Niestety zrzucanie będzie od sierpnia...
Dostałam skierowania na badania na następną wizytkę!!!!
Jestem przeszczęśliwa!!!! Na przemian płaczę i się cieszę!!!!!!!!!!!!!!
Najśmieszniejsze było to, że każda franca po kolei wychodziła z biur, żeby zobaczyć czy jestem już w ciąży, czy już ją widać, czy mam kartę, czy dobrze wyglądam, najlepiej by było jakbym była brudna, śmierdząca, gruba jak wieprz, z tłustymi włosami i z miną jakby ktoś nasrał mi na głowę! Dobrze, że mogę od nich odpocząć. Zawiść, zazdrość i nienawiść tych kobiet jest nie do opisania.
szpilka, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
MalaMyszka dobre wieści gratuluję:*
Zwolnienie chyba do lutego? Bo max na miesiąc lekarz może wystawić
Tak to ja z tymi babami
Ja tez jak tylko pojawie sie w pracy to zaraz macają i sie gapią
Ale u mnie to raczej pozytywne nastawienie niż wścibstwo
-
gosia86 wrote:MalaMyszka dobre wieści gratuluję:*
Zwolnienie chyba do lutego? Bo max na miesiąc lekarz może wystawić
Tak to ja z tymi babami
Ja tez jak tylko pojawie sie w pracy to zaraz macają i sie gapią
Ale u mnie to raczej pozytywne nastawienie niż wścibstwo
do 5 marca, bo teraz nie miałam pełnego miesiąca a luty krótki jest, więc kontynuacja jest akurat
Nie przejmuję się od dawna tymi babami, bo szkoda nerwów... jedna to mi prawie wzrokiem brzuch pocięła, takie sztylety miała w oczach... -
Myszka gratulacje, niech sie dzidzius ladnie rozwija dalej

A waga sie wogole nie przejmuj, no i co z tego ze zaczelas ciaze z paroma na plusie? Ciaza to czas kiedy o wadze mozna z czystym sumieniem nie myslec, jesli tylko je sie z glowa i wartosciowe a nie smieciowe rzeczy to wszystko jedno co waga pokazuje.
A mi w koncu odeszla chyba juz ostatnia czesc czopa i W KONCU byl podbarwiony krwia! Normalnie az sie usmiechnelam jak to zobaczylam, a od rana mi sie tylko ryczec chcialo. Moze sie w koncu cos ruszy!
LadyMK wyslala mi swoj numer telefonu bo w szpitalu nie ma dostepu do forum, napisalam jej dzisiaj ze trzymamy za nia wszystkie kciuki i bede pisac jesli mi da cos znac.
Ida, gosia86, małaMyszka, szpilka lubią tę wiadomość
-
Mała Myszka, super wieści, az mi się przypomniała moja pierwsza wizyta ciążowa. Piękne chwile

Anielle, no w końcu, może zalapiesz się na te wyprawkę rmffm
dawaj znać i trzymam kciuki!
Mój synek już drugi dzień nie schodzi mi z rąk. Nie wiem czy to już skok rozwojowy 5 tygodnia, troszkę wcześnie, ale wszystkie objawy się zgadzają. Dobrze że uwielbiam go tulic
-
No raczej ginekolog. Bo to on najlepiej może stwierdzić, czy jest potrzeba zwolnienia na całe 280 dni. Rodzinny raczej nie jest w stanie tego stwierdzić. Zwolnienie może dać, nawet to ciążowe, ale wydaje mi się że takie długie, to tylko gin prowadzący.Lady Savage wrote:jaki ginekolog czy rodzinny ?
-
Od kogo dostałaś ten Heviran? To bardzo silny lek przeciwwirusowy, który oprócz działania jakie ma spełniać, czyli wypędzaenie wirusa, ma także silne skutki uboczne. Nie wiem kto Ci to przepisał, ale byłam przekonana że w ciąży nie wolno tego brać.gosia86 wrote:Dostałam Heviran na opryszczkę 3*1 ale opakowanie ma aż 30 tabletek to wychodzi na 10 dni a gin nie powiedziala ile mam to stosować tylko że okolo 36 t trzeba powtórzyć
Stosowała to któraś z Was?

Aż do terminu porodu.