Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
A, rozumiem Ewik. Ale nie wiedziałam, że infekcje są wskazaniem do cc. Jednak skoro tak bezpieczniej, to na pewno to lepsze rozwiązanie.
Ja, gdybym miała daleko do szkoły rodzenia, musiałabym płacić, a jeszcze do tego źle bym się czuła bądź musiałabym leżeć, to pewnie też nie wybralibyśmy się z mężem. Ale my akurat mamy wiele szczęścia - SR bezpłatne a w tym bardzo bogata oferta zajęć, na zajęcia chodzimy spacerkiem 10 minut bo jest bliziutko (do porodu też będę mogła iść piechotą ), a ja nie mam nakazu leżenia, mąż z pracy na szczęście zdąży. Tak więc wszystkie czynniki u mnie wskazują, by na SR chodzić i korzystać
I tak jak Anielle mówi - nie chodzi tylko o sposoby parcia czy współpracy z położną podczas porodu, czy nawet sam poród, ale o inne zajęcia - np. z opieki nad dzieckiem, kąpiel, pielęgnacja, spotkanie z innymi specjalistami - prawnikiem itd. No i położna mówiła, że z doświadczenia wie, że takie spotkania w gronie ciężarnych par owocują bardzo często w nawiązywanie fajnych relacji - tworzą się przyjaźnie, czasem na o wiele dłużej niż czas ciąży i porodu. -
dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala..
bez małego już raczej nie wyjdę
numer telefonu podałam Anielle, bo z tel nei mogę wchodzić na bellyMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ida tez nie zdawalam sobie sprawy,ze takie infekcje moga miec wplyw. Pomoc bakterie podczas porodu moga jakos zgrozic dziecku. Ale podejrzewam,ze glownie teraz sie rozchodzi o te ciagle nawracajace infekcje pecherza i mocz ktory sie zbiera w jego nerkach.
-
Gosiu nie planuję wychodzić przed Anielle, po nastepnej niedzieli planuję się uaktywnić, ale nie tyle w celu przyspieszenia porodu, bo termin wg owulacji na 25, ale, żeby jeszcze zanim urodze sie trochę z mężem poseksić, bo po to na pewno bedzie ban przez jakis czas i żeby trochę wspólnie chatę ogarnąć, bo na razie burdel straszny, on trochę sprząta, ale w kuchni to jest katastrofa :)plus wciąż trwający remont choć to już ostatnie remontu podrygi, wiec sie kurzy, pyli, nosi (a obawiam sie, ze po porodzie moge sił nie mieć a połóżna srodowiskowa przyjdzie do dzidzi, więc wypadałoby żeby jakos wyglądało
-
Szpilka ja już nie pamiętam co to seks ostatni raz w sierpniu
Po pierwsze ginki ciągle zakazują ze względu na łożysko
A po drugie nawet gdyby pozwoliły to mąż się boi
A remontu to współczuję ale życzę żebyście wszystko ogarnęli na czas
A facet w kuchni? Niby fajnie jak cos ugotuje, ptzyrzadzi ale chyba juz wole sama jak mam potem odgruzowywać kuchnię -
LadyMK trzymaj sie z brzuchem jak najdluzej! Jeszcze ze 2 tygodnie niech synus posiedzi, niech sie nie spieszy. Zteraz moja kolej, prosze sie przed szereg nie wychylac !
Ale powaznie, dobrze ze pojechalas, jestes juz pod opieka i napewno dobrze sie Wami zajma i przetrzymaja jak najdluzej w dwupaku.
Blagam Was dziewczyny, niech zadna nie rodzi przedemna bo sie zalamie! Dzisiaj juz dostalam jedna wiadomosc od znajomych, miala termin na 25 chyba i juz dzis rano urodzila coreczke. A moje dziecie uparte, kaze na siebie czekac.