X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Dzisiaj dla odmiany zimno ale przynajmniej sloneczko swieci. Oj tak sama teraz mog stwierdzic ze za duzo na siebie wzielam ale chcialabym miec taki psychiczny luz chociaz z ta jedna rzecza zeby na spokojnie dochodzic do siebie. Wiec nie pozostaje mi nic innego jak zaciskac nogi i ustalic cc chodzby na 14 wieczorem hehe.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, jesli nas podczytujesz to gratulacje ogromne! 2390 gr i 52 cm, jakiz on musi byc chudziutki :) moja urodzila sie majac 52 cm, czyli niewiele wieksza, ale wazyla prawie 1,5 kilo wiecej bo 3600 :) Jednak dzieci w ostatnich tygodniach faktycznie chyba tylko juz tluszczyku nabieraja a nie rozmiarow.
    Trzymam kciuki za Frania, napewno szybciutko bedziesz mogla sie juz nim zajmowac i trzymam kciuki za Ciebie, dochodz do zdrowia i nie daj sie burzy hormonow :)

Jojo, powodzenia na wizycie :)

Ewik jakby sie akcja porodowa rozkrecila to powiesz dziecku "nie rob se jaj, ja jeszcze na obrone ide!" ;) Oby sie wszystko udalo po Twojej mysli bo jak widac ciaze sa nieprzewidywalne.

Ewwiel faktycznie masz juz duze dziecko. Ale bedziesz miec fajnie teraz bo juz sie na corce nauczylas tylu rzeczy ze przy tym dzieciatku jak sie urodzi bedzie Ci duzo latwiej. Ja sobie teraz mysle ze jak sie uda byc w drugiej szczesliwej ciazy to bede cwaniak, tyle juz rzeczy mnie moja Emilka nauczyla. Bo wiele rzeczy mnie zaskoczylo w opiece nad noworodkiem :)

A Kora i Martynaa zaginely cos. Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku dziewczyny, odezwijcie sie czasem :)

A moje dziecie mi daje spac w nocy :) Juz trzecia noc z rzedu zasypia kolo 21 a potem budzi sie na jedzenie dopiero o 3 i potem kolo 7 :) A teraz znowu zasnela, dopiero 8 a ja wyspana i juz po sniadaniu, to mi sie NIGDY nie zdazalo jak jeszcze nie bylam mama.

Eklerka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Dnia 5 marca o godz.4:20 urodziła się sn, nasza Córeczka Marysia :) Waga 4O20g i mierzy 59cm.
    Jak mnie się uda znaleźć chwile to opisze porod.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejne dziewczyny. .. ;)

FreshMm, gosia86, agatka196, szpilka, Anielle, Eklerka lubią tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon serdecznie gratuluje. Jaka duza kluseczka :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon serdecznie gratuluję! Naprawdę duża Dziewczynka :) Idy Franio będzie tyle ważył za jakieś 3-4 miesiące. Jakie te ciążę są rzeczywiście różne

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiesci dzisiaj, gratulacje Mon ogromne, niech Marysia rosnie zdrowo :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon ogromne gratulacje dla Was :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon garyulacje dużo zdrówka dla Ciebie i Marysi :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MON, IDA gratulacje!!!

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) mamy serduszko ❤ i 1,17cm długości :) wszystko jak na ten etap jest dobrze. To zdecydowanie mój najpiękniejszy dzień w życiu!

gosia86, agatka196, Anielle, szpilka lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo gratulacje :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    Ja już po wizycie :) mamy serduszko ❤ i 1,17cm długości :) wszystko jak na ten etap jest dobrze. To zdecydowanie mój najpiękniejszy dzień w życiu!

Jojo gratulujemy serduszka <3

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieciatka posypaly :-D :-)
    Ida, wielkie gratulacje, trzymam kciuki zeby Maluch szybko nadrobil zaleglosci ;-)
    Mon, niezly klocuszek z tej Twojej coreczki :-D jak znioslas porod?
    U nas zapowiada sie na podobna wage, choc jesli chodzi o dlugosc to synek jest stosunkowo niewielki :-D
    Ewik, niezla ryzykantka z Ciebie :-D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo super wiesci, bardzo sie ciesze.

Eklerka piekne imie wybraliscie :) moj Mezu teraz cos zmienia zdanie i zamiast Mikolaja chce Michasia. Oj tak jak to mowia ryzyk fizyk wierze,ze wytrwam nie odemnie to zalezy ale jakos to bedzie. Spokojnie wiecej wypoczywam po ostatnich przebojach z oddawaniem pracy, lezakujemy i sie uczymy. Mam tylko jakies glupie uczucie ze jeszcze tyle zostalo do zrobienia m.in.generalne porzdki a jakos nie mam sil a maz twierdzi ze jeszcze czas. Zabic to za malo.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik skąd ja to znam "jest jeszcze czas" to ulubione powodzenie mojego męża :)
    Dzisiaj gin zmieniła mi termin porodu na 2.05.15 bo Pola duża prawie 1700 g
    Ale wątpię aby mogła być tydzień starsza skoro owulację miałam w 18 dc

Fajnie że nam sie tu wątek rozkręcił bo różowa strona trochę podupadła

Ewik czasem trzeba postawić wszystko na jedną kartę. Uda się:* wiara to polowa sukcesu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:26

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, Mon gratulacje !!! Niech Wam dzieciątka zdrowo rosną:-)

Jojo, super wieści:-) gratuluje serduszka:-)

Anielle, masz racje, teraz juz wiem co i jak. Przeszłam juz tyle etapów a minęlo to w mgnieniu oka :-) co do opieki nad Maleństwem jestem spokojna, bardziej boje się porodu, bo pierwszy to byl horror. No i oby jak najmniej nieprzespanych nocek. Moja cora zaczela przesypiać prawie cale nocki kolo 3 miesiąca, wiec też w miarę szybko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:22

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Jojo super wiesci, bardzo sie ciesze.

Eklerka piekne imie wybraliscie :) moj Mezu teraz cos zmienia zdanie i zamiast Mikolaja chce Michasia. Oj tak jak to mowia ryzyk fizyk wierze,ze wytrwam nie odemnie to zalezy ale jakos to bedzie. Spokojnie wiecej wypoczywam po ostatnich przebojach z oddawaniem pracy, lezakujemy i sie uczymy. Mam tylko jakies glupie uczucie ze jeszcze tyle zostalo do zrobienia m.in.generalne porzdki a jakos nie mam sil a maz twierdzi ze jeszcze czas. Zabic to za malo.
    Ja mam nadzieję, że mojemu mężowi się już nie odmieni :D Ja chciałam Franka albo Filipka, no ale nasłuchałam się, że dziecko będzie z torbą na głowie chodzić i odpuściłam ;) A potem każda propozycja była zła, bo to mu się z kimś kojarzy, to ma brzydkie zdrobnienia, tak ma na imię kuzyn... Ech ;)
    Ja bym chciała dotrwać do 37 tygodnia... Klusek rośnie niesamowicie, bo 2100g w 31 tygodniu to chyba sporo... Nóżki ma idealnie na terminie, a brzuszek i główka za duże o 2,5 tygodnia... :D No ale mąż ważył ponad 4kg, więc Okruszka się nie spodziewałam ;)
    Na jakim kierunku studiujesz? :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka mi gin na ostatniej wizycie powiedziala ze dziecko jest takie jakie geny dostało po rodzicach czyli jeśli rodzice są duzi to i dziecko duże będzie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, to u nas sie to troche niw sprawdzilo, bo ja jestem drobna, bardzo szczupla w biodrach, niska, mąż tez niski, choc teraz trochę za bardzo okulany (kiedys szczuply) a moja mala wazyla 3800g. Dla mnie to bylo sporo, miałam straszny problem żeby ja urodzić, a skonczylo się to wypchnięcie jej przez lekarke :-)

A mam znajoma, ktora jest bardzo wysoka i dość tega, mąż podobnie a dzieci rodzila drobinki :-)

A ja dzisiaj bylam u gina. Dzidzia ma 3,5 mm, wszystko na razie ok :-) macica też taka jak być powinna :-) usg określilo ciaze na 5tydz6dz, wiec dużej różnicy z suwaczkiem nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:13

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratuluje cudownych wieści :-)

Dziewczyny kiedy zaczynałyście kupować coś dla maluszka?

ewwiel lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ