Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Dzisiaj dla odmiany zimno ale przynajmniej sloneczko swieci. Oj tak sama teraz mog stwierdzic ze za duzo na siebie wzielam ale chcialabym miec taki psychiczny luz chociaz z ta jedna rzecza zeby na spokojnie dochodzic do siebie. Wiec nie pozostaje mi nic innego jak zaciskac nogi i ustalic cc chodzby na 14 wieczorem hehe.
-
Ida, jesli nas podczytujesz to gratulacje ogromne! 2390 gr i 52 cm, jakiz on musi byc chudziutki moja urodzila sie majac 52 cm, czyli niewiele wieksza, ale wazyla prawie 1,5 kilo wiecej bo 3600 Jednak dzieci w ostatnich tygodniach faktycznie chyba tylko juz tluszczyku nabieraja a nie rozmiarow.
Trzymam kciuki za Frania, napewno szybciutko bedziesz mogla sie juz nim zajmowac i trzymam kciuki za Ciebie, dochodz do zdrowia i nie daj sie burzy hormonow
Jojo, powodzenia na wizycie
Ewik jakby sie akcja porodowa rozkrecila to powiesz dziecku "nie rob se jaj, ja jeszcze na obrone ide!" Oby sie wszystko udalo po Twojej mysli bo jak widac ciaze sa nieprzewidywalne.
Ewwiel faktycznie masz juz duze dziecko. Ale bedziesz miec fajnie teraz bo juz sie na corce nauczylas tylu rzeczy ze przy tym dzieciatku jak sie urodzi bedzie Ci duzo latwiej. Ja sobie teraz mysle ze jak sie uda byc w drugiej szczesliwej ciazy to bede cwaniak, tyle juz rzeczy mnie moja Emilka nauczyla. Bo wiele rzeczy mnie zaskoczylo w opiece nad noworodkiem
A Kora i Martynaa zaginely cos. Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku dziewczyny, odezwijcie sie czasem
A moje dziecie mi daje spac w nocy Juz trzecia noc z rzedu zasypia kolo 21 a potem budzi sie na jedzenie dopiero o 3 i potem kolo 7 A teraz znowu zasnela, dopiero 8 a ja wyspana i juz po sniadaniu, to mi sie NIGDY nie zdazalo jak jeszcze nie bylam mama.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Witam
Dnia 5 marca o godz.4:20 urodziła się sn, nasza Córeczka Marysia Waga 4O20g i mierzy 59cm.
Jak mnie się uda znaleźć chwile to opisze porod.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejne dziewczyny. ..FreshMm, gosia86, agatka196, szpilka, Anielle, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Ale sie dzieciatka posypaly
Ida, wielkie gratulacje, trzymam kciuki zeby Maluch szybko nadrobil zaleglosci
Mon, niezly klocuszek z tej Twojej coreczki jak znioslas porod?
U nas zapowiada sie na podobna wage, choc jesli chodzi o dlugosc to synek jest stosunkowo niewielki
Ewik, niezla ryzykantka z Ciebie -
Jojo super wiesci, bardzo sie ciesze.
Eklerka piekne imie wybraliscie moj Mezu teraz cos zmienia zdanie i zamiast Mikolaja chce Michasia. Oj tak jak to mowia ryzyk fizyk wierze,ze wytrwam nie odemnie to zalezy ale jakos to bedzie. Spokojnie wiecej wypoczywam po ostatnich przebojach z oddawaniem pracy, lezakujemy i sie uczymy. Mam tylko jakies glupie uczucie ze jeszcze tyle zostalo do zrobienia m.in.generalne porzdki a jakos nie mam sil a maz twierdzi ze jeszcze czas. Zabic to za malo.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Ewik skąd ja to znam "jest jeszcze czas" to ulubione powodzenie mojego męża
Dzisiaj gin zmieniła mi termin porodu na 2.05.15 bo Pola duża prawie 1700 g
Ale wątpię aby mogła być tydzień starsza skoro owulację miałam w 18 dc
Fajnie że nam sie tu wątek rozkręcił bo różowa strona trochę podupadła
Ewik czasem trzeba postawić wszystko na jedną kartę. Uda się:* wiara to polowa sukcesuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:26
-
Ida, Mon gratulacje !!! Niech Wam dzieciątka zdrowo rosną
Jojo, super wieści:-) gratuluje serduszka:-)
Anielle, masz racje, teraz juz wiem co i jak. Przeszłam juz tyle etapów a minęlo to w mgnieniu oka co do opieki nad Maleństwem jestem spokojna, bardziej boje się porodu, bo pierwszy to byl horror. No i oby jak najmniej nieprzespanych nocek. Moja cora zaczela przesypiać prawie cale nocki kolo 3 miesiąca, wiec też w miarę szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:22
-
Ewik wrote:Jojo super wiesci, bardzo sie ciesze.
Eklerka piekne imie wybraliscie moj Mezu teraz cos zmienia zdanie i zamiast Mikolaja chce Michasia. Oj tak jak to mowia ryzyk fizyk wierze,ze wytrwam nie odemnie to zalezy ale jakos to bedzie. Spokojnie wiecej wypoczywam po ostatnich przebojach z oddawaniem pracy, lezakujemy i sie uczymy. Mam tylko jakies glupie uczucie ze jeszcze tyle zostalo do zrobienia m.in.generalne porzdki a jakos nie mam sil a maz twierdzi ze jeszcze czas. Zabic to za malo.
Ja bym chciała dotrwać do 37 tygodnia... Klusek rośnie niesamowicie, bo 2100g w 31 tygodniu to chyba sporo... Nóżki ma idealnie na terminie, a brzuszek i główka za duże o 2,5 tygodnia... No ale mąż ważył ponad 4kg, więc Okruszka się nie spodziewałam
Na jakim kierunku studiujesz? -
Gosia, to u nas sie to troche niw sprawdzilo, bo ja jestem drobna, bardzo szczupla w biodrach, niska, mąż tez niski, choc teraz trochę za bardzo okulany (kiedys szczuply) a moja mala wazyla 3800g. Dla mnie to bylo sporo, miałam straszny problem żeby ja urodzić, a skonczylo się to wypchnięcie jej przez lekarke
A mam znajoma, ktora jest bardzo wysoka i dość tega, mąż podobnie a dzieci rodzila drobinki
A ja dzisiaj bylam u gina. Dzidzia ma 3,5 mm, wszystko na razie ok macica też taka jak być powinna usg określilo ciaze na 5tydz6dz, wiec dużej różnicy z suwaczkiem nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:13
agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość