X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu oszczedzaj sie. Trzymam za Was kciuki.

Wreszcie sie wyspalam maluch spal pieknie w nocy.

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik cieszę się że Mikołaj zaczyna przesypiać nocki i daje Ci się wyspać:)

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dziekuje zobaczymy jak dlugo :) wczoraj byla polozna i zapomnialm npisac ze mamy w domu klocuszka prawie 5 kilo strach sie bac w jakim tempie rosnie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już spory mężczyzna Wam urósł
    A z jakiej wagi startował bo zapomniałam?
    Co stosujesz do pępuszka? Bo jestem jeszcze przed zakupem i zastanawiam się co wybrać

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu przy urodzeniu mial 3820 g przy wypisie spadl do 3790 g. Do pepuszka stosujemy octnisept chociaz wszyscy mi polecali gaziki nasaczone leko jednak u nas sie nie sprwdzily wygodniejszy byl srodek do psikania bo bez problemu docieral wszedzie jak odchylalam pepuszek.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wasza ksiezniczka ile wazy?

Pogoda do kitu pada mocno. Oby jutro bylo wzglednie bo mamy usg bioderek i musimy podjechac wozem Mikusia bo to w miare blisko domu i nie ma tam parkingu zeby autem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ewik za odpowiedź
    Ogólnie biorę pod uwagę octnisept, tribactic ku spirytus rozcieńczonym
    Wg wczorajszego usg waży ponad 2500 dr mówiła że do 3 kg dobije na pewno
    No to Mikołaj pięknie przybiera i to tylko na piersi czy dokarmiasz mm?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam malo pokarmu juz bo nie chce sie czepic cyca nie zassa sie dobrze i sie wkurza wieczormi mi sie udaje go na sile. Wlasnie bedziemy jechac jeszcze do pordni laktcyjnej zeby sprawdzic czy cos sie uda jeszcze zrobic bo mam wyrzuty sumienia o karmienie mm. Dodtkowo prwdopodobnie ma nietlerncje laktozy.

O Pola kawal kurczaczka. Przynajmniej dluzej poubiersz ja w mniejsze ciuszki u nas 62 za duze 56 za male i az mi szkoda niektorych rzeczy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę aby coś zaradzili w tej poradni laktacyjnej

Mam bardzo mało ubranek na 56 i jeszcze moja mama mi jazdy robila że po co kupuję cokolwiek na 56 że to się nie opłaca bo dziecko szybko rośnie
    No ale to co mam ja w za duże ubierać?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy sobie tu czat urządzacie? :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia starczy Ci tyle ile masz nie ma co przesadzac zreszta zawsze ktos moze Ci dokupic. U nas na razie sprawdzaja sie najlepiej pajcyki i body.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle jak corcia?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dzięki ze pytasz. Wczoraj w przypływie bezsilności polecialam po inne mleko, w sumie ta sama firma co uzyswaliśmy tylko wersja gęstsza na problemy brzuszkowe, dzisiaj juz jest jakby lepiej ale nie wiem czy to przez to mleko czy tak sie poprostu złożyło. Wczoraj wieczorem znowu była strasznie marudna i płaczliwa, po masażu i kąpieli sie troche uspokoiła ale jak tylko ja ubralismy to znowu ryk straszny, nic nie działało, wkoncu wymęczona zasnela mi na rękach ale wystarczyło ze drgnelam i sie wybudzala i znowu ryk. Toche odpoczęła po tym śnie, zjadła kolacje na pol spiaco juz z tym nowym mlekiem i zasnela jak kamień do 6.15! Moze to zasługa tego ze to mleko jest gęste :)
    U Nas ten kryzys bzuszkowy się zbiega ze skokiem rozwojowym wiec dlatego ona tak płacze. Ale wystarczy jej jeden uśmiech zeby zapomnieć o bolacych od noszenia rękach :)

Gosia lez i nic nie rób a napewno jeszcze troche wytrzymasz, kazdy dzien jest ważny a narazie dobrze Ci idzie.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nikt nie broni dołączyć do czatu ;)

Anielle oby malutkiej przeszły te płacze:*
    Dzisiaj jeszcze miałam wyjazd do miasta ale już wróciłam do domu i grzecznie leżę

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, aż mi się przykro zrobiło jak to czytałam... Okruszek się nacierpiał :(

Ja dziś miałam taką akcję, że chyba do porodu nie ruszę się z domu... Postanowiłam wreszcie złożyć PIT... Podjeżdżam pod urząd, a tu miejsc parkingowych brak... Wystałam się 10min i udało mi się wcisnąć, bo ktoś akurat odjeżdżał... Grzebię sobie w torebce a tu nagle całe auto się zatrzęsło :/ Jakiś dupek zaparkował obok tak blisko, że jak wysiadał, rąbnął swoimi drzwiami w moje... :/ Akurat rozmawiałam przez telefon, więc zanim się wykapućkałam z auta to on już polazł... Zrobiłam zdjęcia, a że stał tak blisko, to nawet nie miałam jak sprawdzić czy mi auta nie uszkodził... Czekałam na tego dupka ponad godzinę, ale nie wracał do auta, więc wybrałam się do straży miejskiej, bo stacjonują obok skarbówki :P Wchodzę do ich pokoju i drę się wkurzona, że mają mi pomóc, że jakiś baran nie umie parkować, a tu kto wyskakuje do mnie z drugiego pokoju? Ten baran, który mnie tak potraktował ;) Bach, trafiłam na strażnika miejskiego ;) Nawet nie raczył ze mną iść na parking, za to zapewnił, że jeśli obejrzę auto i będzie rysa, to on za to odpowie, bo na parkingu jest monitoring ;) Powyzywałam, pokrzyczałam i wściekła poszłam do US. A tam kolejka jak za PRL ;) Wpycham się bokiem a tu facet wyskoczył mi z tekstem, że jego nie interesuje, że jestem w ciąży i "trzeba sobie było dziecka nie robić to by mi nie było ciężko" :D Tak mnie zirytował, że puściłam wiązankę i wróciłam do domu ;) PIT nadal nie jest złożony :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka współczuję przeżyć czyste chamstwo
    Ja dzisiaj odstawiłam numer w banku
    Byłam umówiona z mamą na 12 ale poszłyśmy wcześniej o 11:30
    Szukam nazwiska kobiety z którą jestem umowiona ale nie widzę
    Do stanowisk kasowych chyba z 10 osób czeka
    W końcu podeszlam do kasjerki która dopiero zaczynałazmiane i pytam czy już jest taka a taka pani
    A ona mówi tak to ja
    A ja mówię a to my jestesmy umówione :) i już zostaliśmy do obsłużenia:)
    Tak wiec ominęło mnie czekanie w kolejce :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniele faktycznie malutka wycierpiała się ale teraz już będzie lepiej.

Ewik cudnie że synuś dał mamusi pospać. Oby tak już zostało.

Gosiu z Poli już kawał dziewczynki i oszczędzaj się.

Eklerka co za s....n ja to bym pewnie też mu nagadała.

A My dziś dopiero wyszliśmy ze szpitala. Wszystko dobrze jest ale z zaleceń dostałam oszczędny tryb życia. Dziś też byłam na wizycie u swojego dr i też potwierdził że wszystko dobrze. I najważniejsze będziemy mieć Córeczkę <3. Dr mówi jak nic "cipka"

Anielle, Eklerka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka gratuluję córeczki:* i super że już was wypisali do domu
    Teraz się oszczędzaj leniuchujemy razem ;)

agatka196 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka az mi kopara opadla jak to przeczytalam, no co za chamstwo... Jeszcze kobiete w ciazy tak potraktowac. No a ten komentarz faceta to poniezej jakiejkolwiek krytyki...

Agatka gratuluje coreczki, dziewczynki sa super (chlopcy oczywiscie tez) :)

A ja sie zbyt wczesnie pochwalilam, znowu popoludniowe karmienie to byla katorga...Wogole nie chciala jesc, tylko placz. Wiadomo ze nie mozna dziecku na sile wlewac jedzenia jak nie chce ale ja mam wrazenie ze ona jest glodna i by chetnie zjadla ale cos jej przeszkadza i nie moze sie na jedzeniu skupic.

agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle a może coś ja w buźce boli i nie może połykać? Może pleśniawki?
    Nie wiem? Tak tylko strzelam
    Biedactwo się męczy a i Tobie serce się kraje :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ