X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko dasz rade :) wiem co czujesz bo mialam tak samo na koncowce na szczescie wszystko sie zapomina. Ja gorzej wspominam sam porod nawet nie sam bol ze juz swirowalam ale to ze tyle polozne przecigly sprawe doprowdzjc do krwotoku i spadku tetna i odklejnia lozyska, gdyby nie tel.do mojej ginekolog i jej natychmistowa interwencja bylo by ciezko i roznie moglo sie skonczyc bo maly jak go wyciagneli dostal tylko 2 punkty dopiero po 10min. Wszystkie parametry jakie oceniaja wrocily do normy.

Anielle jak corcia?

Ida jakiej soli morskiej uzywacie? Bo nasz tez ma takie swisty w nosku a sol fizjologiczna nic nie daje ktrkiem odciagamy ale cos jeszcze siedzi dalej co nie moze wydostac.

Moje dziecie w nocy bylo grzeczne to teraz nadrabia caly czas na raczkach chce i tak usnie przytulony do piersi a jak poloze to zaraz oczy otwiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 11:42

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik,używamy tylko soli fizjologicznej, źle napisałam przepraszam. U nas daje radę ale coś tam jeszcze jest. Dziś katar jakby mniejszy.

Ewik lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka sliczna bedzie coreczka, napewno nie mozesz sie juz doczekac :)

Eklerka odwagi i cierpliwosci, to juz narpawde niedlugo :)

A u nas o niebo lepiej, jakies tam marudzenie jeszcze jest ale to w granicach normy wiec sie bardzo cieszymy :) Oby tak zostalo bo pod koniec miesiaca maz jedzie w delegacje na tydzien wiec chyba bym sama nie wytrzymala tego psychicznie a co dopiero dziecko ma powiedziec jak tak bole dokuczaja.

Ewik a Ty dalej sama czy maz juz wrocil?

Ida, Ewik, agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle super ze lepiej. My wczoraj zczelismy rowniez nowe mleko i ja juz sama nie wiem kazdy mowi co innego ale chyba wrocimy do tego bebilonu pepti bo chyba najlepiej tolerowal.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle maz juz wrocil do pracy wiec clymi dniami go nie ma. I tez juz wspominal o jkims dluzszym kursie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki za pocieszenie :) <3
    Mały mi w nocy taką akcję zrobił, że już jobla dostawałam ;) Zero ruchów... Trzęsłam brzuchem, przekręcałam się z boku na bok, świeciłam światełkiem, puszczałam muzykę, jadłam słodkie i kwaśne, baaa nawet wzięłam prysznic ciepło-zimno i nic... Rozbeczałam się w końcu i nagle jak mnie nie kopnie... ;) Zwyzywałam go, że mnie stresuje, to pokopał jeszcze kilkanaście minut, zaliczył czkawkę i poszedł dalej spać :D Mały złośliwiec ;D

Mimo sensacji jakie nam tu serwujecie o kolkach, nieprzespanych nocach, katarkach itp. ja już na serio chcę być po wszystkim! I niech to już będzie nawet ta cesarka, na którą się do niedawna nie zgadzałam... Byle już się wykluł :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jeszcze bedziesz prosic o taki spokoj jak sie wykluje :) a tak na powznie wszystko jest do przezycia trzeba tylko rozsadnie i spokojnie podchodzic do tego wszystkiego czasami wrto wysluchac rad innych i te ktore wydadza nam sie sensowne wprowadzic w zycie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo niezle Eklerka, Maly Cie pokaral za to narzekanie na koncowke ciazy ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebym ja go nie pokarała jak się wykluje :P
    Oj wiem, po porodzie będę mogła pomarzyć o byczeniu się w wannie przez pół godziny, oglądaniu seriali czy siedzeniu na allegro i przeglądaniu głupotek :D
    Ale chcę już odzyskać swój brzuch, pozbyć się płetwiastych stóp i nie budzić się co noc ze smokiem wawelskim w przełyku :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Eklerka mam to samo a dzisiaj to się popłakałam że nie mogę się normalnie przytulić do męża ale już niedługo ;)
    Eklerka a jak u Ciebie ta cholestaza?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja tez bym chciala odzyskac swoj dawny brzuch ;) Kurde narazie po wstepnym zleceniu z wagi zaraz po porodzie to zaczelam przybierac... Brzuch mam taki jak w 5-6 miesiacu ciazy :/

Gosia ja przez chyba 3 tygodnie po porodzie zapominalam ze juz moge sie normalnie przytulic i ze moge na brzuchu spac, minela chwila zanim zakapowalam ze juz moge :) No spanie na brzuchu moze jeszcze bylo problematyczne przy karmieniu piersia bo przescieradlo mokre zaraz.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam to samo macica sie jeszcze obkurcza woda po malu zchodzi opuchlizn tez. Z wgi spdlam 9kg.jeszcze troszke musi czasu minac zeby dojsc do siebie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    podczytuje cały czas choc rzadko sie udzielam
    mamusie, ktorym dokuczają kolki i ulewania pamietajcie, ze niedługo przejdzie
    my w pewnym momencie odstawilismy wszystkie wspomagacze, bo nie bylo spektakularnych efektow i malemu brzuszek dojrzal i jest o niebo lepiej dalej ulewa ale teraz jak normalne dziecko czasem sie zdarzy czesciej a jak juz jest mega czesto to wtedy ewentualnie dajemy syropek na ulewanie, no i pierdkami (bo tak calkiem kolka tego nie nazwe za malo godzin placzu) tez duzo lepiej choc raz tez dalismy kropelki
    co do samopoczucia z koncowki ciazy to nie zazdroszcze, trzymajcie sie dziewczynki niedlugo bedzie to za Wami
    Ewik zmrozilo mnie z tym gipsem, ale juz niedlugo bedzie to za Wami

z chudnieciem to siegam dna doszłam juz do wagi z gimnazjum mniej wiecej i nie jest to zbyt korzystne spodnie wszelakie wisza mi na tylku a za to sa opiete na brzuchu, schował sie juz niby calkiem ale teraz pojawiło sie cos czego wczesniej nie obserwowałam, kazde mini wzdecie wywala brzuch do przodu, wcesniej nie bylo az takiej roznicy miedzy normalnym brzuchem a wzdetym
    pozdrawiam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, miałam robione usg brzucha i okazało się, że te podwyższone próby wątrobowe to nie wina cholestazy a kamieni na pęcherzyku żółciowym ;) Więc wcinam sobie co chcę, ale pewnie kiedyś będzie czekała mnie operacja :/

Anielle, o tym, że brzuch będzie płaski to nawet nie marzę, bo ja przed ciążą miałam sporą oponkę :D Ale zależy mi na tym, żeby chociaż pozbyć się sterczącej twardej piłki :P Moja mama była położną przez 38 lat i skoro ona twierdzi, że brzuch mam wybitnie nisko, to chyba coś to oznacza... Jak siedzę to w maksymalnym rozkroku i cały baniak mam między nogami :D W dodatku twardy jak kamień, więc jak tylko zabieram się za zakładanie skarpetek czy butów, to z brzucha robi się stożek, Mały na chwilę zamiera a potem czuję silny ból :/ O przekręcaniu się na łóżku z boku na bok też mogę pomarzyć, bo muszę najpierw baniak rozbujać a łóżko miękkie i się w nim zapadam :D Od dziecka spałam na brzuchu i tak też było gdzieś do 34tc, a teraz? Bania twarda i czuję się jakbym spała na piłce :P Więc ja już wolę mieć nawet i sflaczały brzuchol, byle był miękki :D
    Twarz jak księżyc w pełni, nadgarstki opuchnięte tak, że bransoletki do tej pory luźne mam na styk, a dziś nawet adidasy zaczęły mnie cisnąć i musiałam poluzować sznurówki ;D

Szpilka, zazdroszczę powrotu do wagi z gimnazjum :P Ja liczę choć na to, że po porodzie zrzucę 10kg z tych nadprogramowych 18 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:53

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka to super że jednak nie cholestaza ale kiepsko że w przyszłości perspektywa operacji, choć teraz podobno kamienie można jakoś chemicznie rozpuści

Szpilka tylko pozazdrościć zrzucenia wagi

U mnie już plus 17 a jeszcze miesiąc przede mną więc pewnie będzie plus 20
    Ale udało mi sie drugi dzień dzisiaj bez słodyczy

Dziewczyny jak tam wasze maluszki? Mam nadzieję że nie ma już problemów brzuszkowych i katarku :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak narazie trzeci dzien bez kolek, mam nadzieje ze te 3 dni na poczatku tygodnia to byl jakis wyjatek i juz to do nas nie wroci. Sa normalne placze i marudzenie ale to nic w oprownaniu z tamtymi trzema dniami.

Wow, Szpilka, waga z gimnazjum?? To mi "troche" brakuje. Kurde, kolejny plus karmienia piersia.

A do nas dzisiaj przyszla chusta do noszenia :) Wlasnie sie pierze, nie moge sie doczekac jak jej uzyjemy. Narazie kupilam elastyczna w sumie przez przypadek bo myslalam raczej o tkanej, ale podobno na poczatek latwiejsza wiec jak sie nam spodoba to kupimy tkana.

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    U mnie już plus 17 a jeszcze miesiąc przede mną więc pewnie będzie plus 20
    Ale udało mi sie drugi dzień dzisiaj bez słodyczy

Gratulacje! U mnie tez drugi dzien bez slodyczy :) mowie Wam dziewczyny, przez cala ciaze mnie tak do slodyczy nie ciagnelo jak teraz, trzeba z tym skonczyc.

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na początku ciąży jakoś dawałam radę bez słodyczy a teraz dałabym się pokroić za czekoladę
    Super że Emilce juz tak nie dokuczają kolki :*

Anielle lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj nocka ciezka byla nosilam od 20 do 1 w nocy jak zwykle bylam sama bo malz mial nocke ale podejrzewam ze to po zmianie mleka i jednak sama wrtacam do bebilon pepti bo na tym njlepiej reaguje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik kurde to Ty bedziesz miec muskuly niezle od tego noszenia ;) Ale tak na powaznie to nie zazdroszcze... To potrafi wykonczyc. No i zmienilas mleko spowrotem? Pomoglo? Jak wczorajsza noc?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ