X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziekuje,ze pytasz. Nocka zupelnie inna po kapieli troszke pomaarudzil najadl sie cudaczek kochany i spal od godz. 21,30 do 4,50 troszke zjadl na spicego i dalej spal. Juz jutro beda kropelki sab wiec liczymy na poprawe.

A tak po za tym musimy sie wybrac do pediatry na taka pierwsza wizyte i zeby go osluchala czy wszystko dobrze bo cos kicha co jakis czas swiszczy mu w nosku wole sprwdzic co i jak.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak tam mamusie? Te obecne i te przyszłe :) Już dawno Kora, Martyna, betinka, LadyMK się nie odzywały... Pewnie którąś jeszcze ominęłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 13:12

Ewik, szpilka lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 15 mam wizytę, na której zapadnie decyzja kiedy i jak rodzimy a na razie cisza totalna, nic się nie zapowiada żeby Mały miał wyskoczyć :D
    W nocy zrobił mi małą rewolucję i rano obudziłam się z brzuchem o dziwnym kształcie i jak tak macam tu i tam, to mam wrażenie, że przyjął pozycję poprzeczną, na leniwca :D Okaże się na usg :D

Ewik lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. My juz z nowym kolejnym gipsikiem nie lubie tych zmian bo mly wtedy rozdrzniony gips zimny dobe zastyga no ale juz blizej niz dalej konca.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko, i jak decyzje?

Ewik - oj współczuję Wam bardzo... Mam nadzieję, że szybko się tego pozbędziecie. Jak brzuszek?

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło, że Karolek waży 3700g (był mierzony 3 razy, bo gin nie wierzyła własnym oczom), szyjka skrócona do 2cm i rozwarcie na 1cm...
    Jutro mam iść na ktg i ponowne usg (na usg 3 tygodnie temu wyszło 2500g, ale badanie robił inny lekarz) i wtedy decydujemy co robimy, ale mam się na razie nastawiać na poród sn... :)
    Mam pietra że hoho...

Ewik, co Wy się namęczycie... Wiadomo już kiedy uwolnicie się od tego gipsu? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:53

szpilka lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik Wy z tym gipsem to jakis kosmos, biedny Maluszek nie ma swobody ruchow, ja mu sie nie dziwie ze jest rozdrazniony, dorosly by byl a co dopiero dziecko. A do kiedy musi nosic?

Eklerka no 3700 to spory Karolek, spory. Ale pamietaj ze chocby nie wiem jak dokladne byly pomiary to one sa takie troche pi razy oko, nieraz to sie nijak nie ma do rzeczywistosci. Napisz co Ci dzisiaj powiedzieli po ktg :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, niby jest zakres błędu, ale nikt mi nie powie, że dziecko przybrało na wadze ponad kg w ciągu 3 tygodni :D Od razu mi się poprzednie usg nie podobało, no ale robił je lekarz, który w sławnym już przypadku Oliwierka urodzonego bez rąk i nóg nie zauważył tej wady, więc... :/
    Cóż, jadę za godzinę na powtórne mierzenie :)
    Dla mnie największą sensacją było to, że nareszcie na dole zaczyna się coś szykować, bo czekam na ten poród jak na zbawienie <3

Edit: Mały waży 3550g i we wtorek mam przyjść na oddział ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 13:14

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida brzuszek raz lepiej raz gorzej trzeba cierpliwie przetrwac i przytulac jak najwiecej bo to go uspokaja.

Eklerka no kawal brzdaca masz w brzuszku tak jak ja :) gipsik jeszcze 2,3 razy plus dalsze postepowanie ale to sama jeszcze nie wiem jakie.

Dzisiaj mamy jakis gorszy dzien ja padam juz na pyszczek Mikolaj placze wiekszosc dnia widac ze go boli ta nozka bo inaczej zakladali korygowli ustawienie piety dodatkowo brzuszek uwiera i nie ma pola manewru bo nawet nie moga go na brzuszku ulozyc dla ukojenia na termoforze. Jeszcze mam wrazenie ze tak jakby niedojadal czy ki pieron bo ciagle glodny. A wazy na dzien dzisiejszy 5200gram wiec odejmujac gips to pewnie bedzie z 5 kg albo cos kolo tego.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Mikolajek... A sporo juz wazy, zreszta wogole ile on juz ma? Bo nie masz suwaczka i trudno spamietac :P

Jeszcze Ewwiel i Jojo sie dawno nie odzywaly, mam nadzieje ze u nich wszystko w porzadku.

Eklerka no to do wtorku to juz baaardzo niedlugo, stresujesz sie?

Jejku u nas takie cieplo sie zrobilo ze ja juz sandaly wyciagnelam z szafy, tylko cholera nie wiem jak dziecko do wozka ubierac zeby nie przegzac ani nie wyziebic.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle cale cztery tygodnie. Juz od tescioowej slyszelismy tekst czemu go tak tuczycie. No chyba mam dziecko glodzic niech placze w nieboglosy. Tak samo skoro karmie mm to tez zle bo druga synowa karmila cycem szkoda slow.

Anielle a jak chusta?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem, jestem, podczytuję codziennie i troche zazdroszczę już tych chwil z Maleństwem, choć wiem, że bywa też ciężo. Ale z jednym dzieckiem przetrrwałam te trudne pierwsze miesiące, to i z drugim przetrwam :-)
    Cieszę, że mimo problemów (typu bolące brzuszki, katarki czy gips) dajecie sobie tak dobrze radę :-)

U mnie wszytsko w porządku. Po świętach lepiej się czuję, brzuch boli tylko po większym wysiłku, więc wiecej mogę zrobić. Nawet po świętach "przedświąteczne porzadki" zrobiłam.
    Załapałam straszny apetyt, aż mąż mnie przywołuje do pionu z jedzeniem :-) No i brzuszek mam dużo większy niz w pierwszej ciąży. Na pewno nie wyglądam na 12 tc, ludzie mi gratulują i myślą, ze to juz połowa ciąży...
    Jutro mam wizytę u gina :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Biedny Mikolajek... A sporo juz wazy, zreszta wogole ile on juz ma? Bo nie masz suwaczka i trudno spamietac :P

Jeszcze Ewwiel i Jojo sie dawno nie odzywaly, mam nadzieje ze u nich wszystko w porzadku.

Eklerka no to do wtorku to juz baaardzo niedlugo, stresujesz sie?

Jejku u nas takie cieplo sie zrobilo ze ja juz sandaly wyciagnelam z szafy, tylko cholera nie wiem jak dziecko do wozka ubierac zeby nie przegzac ani nie wyziebic.
    Pewnie, że się boję :D Jeśli do wtorku nic się samo z siebie nie zacznie... mmam się zgłosić o 8 do szpitala na badania (krew, siuśki, ktg, usg) i w środę mam dostać pierwszą kroplówę ;) Jakoś mi się oksytocynowy poród nie widzi, więc postaram się zadziałać sama, ale jakoś kiepsko mi to idzie, bo wtaczam swój zadek na 4 piętro po 3-4 razy dziennie, a Mały twardo siedzi :D
    No i lichutko, bo dziś się dowiedziałam, że męża przy porodzie nie będzie :/ Za taką znieczulicę to niektórych pracodawców bym za jaja wieszała :/
    Na wizyty ze mną nie chodził, bo wiecznie w pracy. Teraz przy porodzie dupa, bo w pracy. No kur*** :/ To, że ten dzień będzie obok ślubu najważniejszym dniem w moim życiu to nic, ważne, że jest sezon na pieprzone rury, które produkuje jego firma :/ I nagle okazuje się, że jest pracownikiem niezastąpionym ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:55

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przykre Eklerka że nie możecie być razem w trakcie porodu
    A urlop na żądanie nie wchodzi w grę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracodawca ma prawo odmówić jeśli nie ma kogo postawić na jego stanowisku :D I oczywiście z tego prawa skorzysta :/

5fjzaeq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, rób wszytsko, co możesz, zeby naturalnie poród wywołać. Ja miałam wywoływany oksytocyną i dopiero za 3 razem podziałało i to 13 dni po terminie... Mogę tylko powiedzieć, ze nie polecam nikomu. Sama się modlę, zeby kolejny rozpoczął sie samoistnie i żeby kolejny Maluszek aż tak długo nie trzymał się brzuszka mamy jak Nadusia.
    Więc Eklerka może przytulanki z mężusiem pomoga?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka przykre to bardzo :( to takie sku...syństwo jakby sami rodzin nie mieli

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z mężem się nie zobaczę :/ Miał przyjechać w weekend, ale praca wzywa i nie da się tego ominąć :/
    Wiem już dziś, że ma się wszystko zacząć w środę, ale co z tego... Jest tak kur*wsko niezbędny w pracy, że go nie puszczą.
    Od dwóch tygodni chodzę jak w skowronkach, czekam na ten dzień, a teraz już mi się wszystkiego odechciało. Przy porodzie go nie będzie, nawet nie wiem kiedy Małego zobaczy i kto nas odbierze ze szpitala. Może będę musiała z nosidełkiem pociągiem tłuc się przez 1,5h, bo przecież bez niego zakład stanie :/
    Wszystko potrafią człowiekowi obrzydzić :/

Orientujecie się jak jest z urlopem okolicznościowym? Wiem, że przysługują mężowi 2 dni z tytułu urodzenia się dziecka, ale czy przy składaniu wniosku o udzielenie tego urlopu trzeba od razu dostarczyć skrócony akt urodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:43

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wiem nic w tym temacie:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam właśnie w internecie:

"Wskazówka 2. Najpierw zawiadom, potem złóż dokument

Zawiadomienie pracodawcy o zdarzeniu uzasadniającym udzielenie urlopu okolicznościowego nie wyczerpuje obowiązków pracownika związanych z tym urlopem. Po powrocie do pracy pracownik powinien bowiem przedstawić stosowny dokument z urzędu stanu cywilnego (tj. skrócony odpis aktu urodzenia lub ślubu bądź zgonu).

Należy mieć na uwadze, że taki dokument pracownik uzyskuje dopiero jakiś czas po zdarzeniu, z uwagi na które udzielono mu urlopu okolicznościowego. Nie można więc domagać się okazania dokumentu natychmiast po powrocie pracownika do pracy. Z drugiej jednak strony, nadmierne odwlekanie przez pracownika momentu dostarczenia dokumentu może uzasadniać zastosowanie kary porządkowej. W przepisach prawa pracy nie wskazano maksymalnego terminu na dostarczenie przez pracownika dokumentu. Regulacja w tym zakresie może znaleźć się w przepisach zakładowych."

Więc niech się w dupę pocałują, pójdzie na urlop okolicznościowy ;)

5fjzaeq.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ