Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajnie dziewczyny że dolaczyłyscie do nas Pamiętam jak ja się bałam fioletowe strony. Ale dostałam od Gosi zakaz jej opuszczania i grzecznie się słucham
Także dziewczynki Wy również macie zakaz opuszczania nas do porodu!!!
I jeszcze coś nam jojo ucichła?gosia86, rah lubią tę wiadomość
-
Super że jest nas coraz więcej po tej stronie
Vinca witaj :*
My byłyśmy dzisiaj na spacerku godzinkę ale teraz wózek mamy do mycia bo takie błoto mamy pod domem
Dziewczyny siostra mi mówiła żeby na kolki dawać młodej wodę koperkową i to żeby zacząć już teraz to nie będzie miała kolek
Jakoś panicznie się ich boję -
Rah, Vincaminor, witamy w naszych skromnych progach
Ja wczoraj doświadczyłam bólu brzuszka u Małego... Taki nieludzki płacz, że to się w głowie nie mieści... 5h non stop na rękach, pół godziny snu i znowu 2h wiszenia na mnie i ciągły wrzask... Nie pomogła ciepła kąpiel, masaż brzuszka, kładzenie na nim, herbatka koperkowa, rumianek, ciepła pielucha na brzuszku, Espumisan... Pomogło dopiero po rurkach windii Dziś chodzę na rzęsach... -
Rah bo mieszkam przy bocznej drodze i ona tak prowizorycznie utwardzona wiec jak popada to robi się fosa i najlepiej to samochodem sie wydostać a nikomu poza mną to nie przeszkadza bo tylko ja tędy chodzę a cała reszta dupa w samochód i mają spokój a i tak wydaliśmy 30 000 na zrobienie tej drogi
Coś dzisiaj wstąpiło w Pole i jest niespokojna od południa przyspia na 10-15 minut i ryk w łóżeczku, na rękach, na moim brzuchu w końcu nakarmiłam ją po 1,5 godziny przerwy i chwilę był spokój i teraz znowuż takie drzemki
A zaraz do kąpieli trzeba się szykować
Myślicie że to już może być czas kolek czy to jeszcze za wcześnie?
Rah to już polowa za Tobą mi po 20 tygodniu leciało już z górki ale to nic w porównaniu z tym jak leci czas po porodzie to tak jakby ktoś włączył turbo przyśpieszenie nawet wierzyć mi się nie chce że Pola ma już dwa tygodnie -
Jeszcze dopisze o produktch nowych przez nas uzywnych ktore sie sprwdzily ziajka kremowy olejek myjcy dla dzieci na ciemieniuche hypoalergiczny (jak dla nas super myje cialko i wloski pozostwia przyjemny zapach) woreczki na pieluchy zapachowe baby dream przydaja sie bardzo jak gdzies idziemy.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Eklerka ja probowalam i jestem strasznie zawiedziona. Mamy elastyczna chuste i ja na sile wkladam w nia moja Em a ona za nic nie chce w tym siedziec. Strasznie zaluje bo mi sie to cholernie podoba i juz widzialam nas oczami wyobrazni na spacerkach, ja dumna, coreczka przytulona i ciekawie rozglada sie dookola, haha, smiac mi sie chce z siebie samej Juz zaprzestalam prob nawet bo mojemu dziecku to sie zdecydowanie nie podoba. A podobno wiekszosc dzieci to lubi. Moze ja cos zle robie, nie wiem.
Witam na fioletowej stronie! Niech sie nam rocznik 86 zdrowo rozmnaza!Eklerka lubi tę wiadomość
-
Ja mam chustę i noszę Franka. Kupiłam bawełnianą, skośno -krzyżową z Almelle. Wiązania nauczyłam się w 5 minut z YouTube. Nie zawsze Franek lubi w niej być, ale generalnie fajnie w niej zasypia, a że uwielbia być przy tym przy mnie to jest to dla mnie tylko ułatwienie. No i największą korzyścią są wolne ręce. Podczas gdy dziecko lubi być tylko na rękach albo kiedy przechodzi skok i jest marudne chusta naprawdę się przydaje.
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Ja tez mialam chuste fajna sprawa tylko u nas poszla w kat ze wzgledu na gips ciezko malego ulozyc zeby bylo mu wygodnie a teraz z tymi butkami z szyna to jeszcze gorzej bo ani tyle nie wlozy w nia nawet nosidlo ergonomiczne ktore chcialam kupic juz odpada bo dziecko bedzie mialo polczone stopki tym dziadostwem.
-
Gosiu popieram cos w tym jest. Tak samo z fotelikami mimo wkldek dla niemowlakow sa one jakos dziwnie wyprfilowane nam w szpitalu nie wypisalio malego w foteliku tylko gondolce od wozka zeby sobie swobodnie lezal i dodatkowo ta nozke w gipsie mial we foteliku nienturalnie wygienta