Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Was czytam codziennie ale jakos nie mam weny do pisania;)
Lozysko sie podniosło i nie musze ciagle lezec, ale duzo odpoczywać i nie łazić. Jest 3cm od szyjki a to ciagle za mało na porod naturalny lekarz cały czas mowi ze minimum 3cm musiałoby sie podnieść, a przez ostatnie 5 tygodni podniosło sie o 0,5cm tylko. Ale najwazniejsze ze nie ma az takiego ryzyka. -
Amelka powinna sie wykluc ok 10-20.09, ale lekarka obstawia juz poczatek wrzesnia lub nawet koncowke sierpnia, bo szyjka sie skrocila i rozwiera. Mam odpoczywac, zobaczymy kiedy nasza Krolewna raczy wyjsc na audiencjematko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under odpoczywaj dużo bo każdy dzień w brzuszku jest ważny
Szkoda że Magdalenkka zamilkla na ovu i tu tez się nie odzywa
A co do wątku staraczek to trochę je rozumiem bo tak jakby przejęłyśmy im wątek i pewnie dlatego nie chcą pisać. Sama pamiętam jeszcze tą paskudną zazdrość gdy ktoś zachodził w ciążę a my się nawet nie staraliśmy bo pan mąż nie chciał
Ewik ja Cię ozłocę za polecenie tej podusi Pola na niej cudnie podnosi główkę:*
Czy Wasze maluszki bawią się na matach edukacyjnych? Chce kupić dla Poli i zastanawiam się jaką? Polecacie coś?
Aaa jeszcze wam napiszę że jak były te upały to Pola spała w worku (taki cieniutki ala śpiworek do pasa mama mi uszyła) ale że ostatnio noce chłodniejsze to wpakowałam ją w normalny śpiworek i okazało się że już jest za mały (rozmiar 0-6 miesięcy) i ciśnie ją pod paszkami a i na szerokość też już ciasny. Tak mi panna szybko rośnieEwik, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Under oby córcia siedziała jak najdłużej każdy dzień na wagę złota w tym ostatnim okresie.
Gosiu nie ma za co ciesze się,że na coś się przydałam. Moje dziecię też strasznie szybko rośnie i już muszę uzupełniać ciuszki o dużo większe rozmiary bo te firmy mają jakąś dziwną numerację.
U nas pogoda paskudna z domu się nie chce wychodzić więc wytargałam wózek na balkon i się werandujemy. Wczoraj przymierzałam małego do spacerówki i jest ok ale ciężka okropnie i chyba się skusimy na zakup typowej lżejszej spacerówki tzw.parasolki na przyszłe lato -
gosia86 wrote:Under odpoczywaj dużo bo każdy dzień w brzuszku jest ważny
Szkoda że Magdalenkka zamilkla na ovu i tu tez się nie odzywa
A co do wątku staraczek to trochę je rozumiem bo tak jakby przejęłyśmy im wątek i pewnie dlatego nie chcą pisać. Sama pamiętam jeszcze tą paskudną zazdrość gdy ktoś zachodził w ciążę a my się nawet nie staraliśmy bo pan mąż nie chciał
)
No troche tak jest, ze w staraczkach piszą zaciazone, a w ciężarnych piszą juz te ktore urodziły ;p
Tylko ze nam łatwiej to "znieść" bo mozemy sobie poczytać co nas niebawem czeka i poznać niektóre złote rady -
Hej Under W końcu dotarłaś
Gosia, moja Nadia lubiła matę. Maiłam taką zwykłą, ale pamiętam, ze nawet na niej zasypiała (tylko nie wiem czy jeszcze ją mam, bo wiem, ze pożyczałam komuś. Jak mąż wróci musi mi koniecznie wejść na poddasze i posprawdzać co my tam mamy...
A tu znalazłam jakąś fotkę Nadii zaraz po przebudzeniu na macie właśnie. Dużo też na niej leżała na brzuszku i oglądała zabawki pozawieszane u góry
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39787a47bafc.jpg
gosia86, agatka196, Ewik lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy kupić z pozytywką czy bez? Mam takiego graja od pchacza to te melodyjki lubi a mam też lalkę ktora gra i ta melodia jej się nie podoba
Ale słodziak był z NadiiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:45
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Ciężko stwierdzić co będzie Poli pasowalo. A masz jakieś grajace zabaweczki które można zawiesić? Bo te wiszące zabawki można swobodnie zmieniać i wpinac te, które dziecko lubi ja właśnie co jakiś czas zmieniałam zabawki i Nadia byla happy 8 lat temu nie bylo takiego wyboru jak teraz, więc nawet nie wiedziałam, ze teraz są maty grajace
Z Nadii to nie tylko slodziak był, ale też pulchniutka kluseczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:08
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Staram się wypoczywać ile mogę, ale wiecie jak to jest (zwłaszcza z psem ). Musimy też jechać do naszego rodzinnego miasta wreszcie odebrać i zapłacić za wózek. Sen z oczu spędza mi jego targanie na 3 piętro. Na szczęście sam stelaż waży coś ok 7kg (więc tyle co mój pies ), więc albo będę znosiła najpierw na dół stelaż, a potem Małą z gondolą albo zostawimy stelaż w samochodzie i stamtąd będę go wyjmowała.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Kupiliśmy Mimę Xari (o taki: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/79/fc/1d/79fc1dc96ffcc758eae783665f7623c1.jpg)matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
rah wrote:No troche tak jest, ze w staraczkach piszą zaciazone, a w ciężarnych piszą juz te ktore urodziły ;p
Tylko ze nam łatwiej to "znieść" bo mozemy sobie poczytać co nas niebawem czeka i poznać niektóre złote rady
Nie ma co się tak rozdrabniać żeby jeszcze osobny temat zakładać dla mam86rah lubi tę wiadomość