X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkich wpisów nie nadrobie niestety brak czasu.

Rah i Ewwiel trzymam kciuki będzie dobrze. Czekamy z niecierpliwością na wiadomości.

Agatka zdrówka dla córci.

Gosiu bidulko niech mąż Ci zakupi krople s biotic albo delicol mi pomogły kilka razy nawet małemu zapodaj jak jest problem jakiś. Doszły materiały na priv?

U nas z nowości jest przesiadka z gondolki na spacerowke i jakoś smutno mi ze tak szybko rośnie. Z zalet to tylko ze lepiej widzi bo go wszystko interesuje i jest mu wygodniej w pozycji polsiedzacej śpiworek womar się spisuje super jednak gondolki wydaje mi się cieplejsza na taką wredna pogodę i zimę.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nic nie dostałam:(

Jak wkladasz go do spiworks to w co go ubierasz? Jestem wlasnie przed zakupem spiworks i sie zastanawiam czy jest potrzebny? Na razie pakuje ja w kombinezon zimowy ubraną tak jak jest w domu plus do tego czapka i zawsze jest jej gorąco

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godia do gondoli ubieralam to co w domu, kombinezon i kocyk bylo to zima i bylw gondoli, spiworek bede kupowac do spacerowki bo mam ciulowa ta okrywe na nozki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja ubieram w taki cienki polarkowy kombinezon pod tymi ma to co w domu śpiworek jest fajny bo przynajmniej w nóżki ciepło a jak nawet coś pada deszcz to wszystko nie przemoczy a od wełny dziecko się nie spoci.

Gosiu to wpisz sobie w Google poradnik żywienia niemowląt instytut matki i dziecka tam jest w pdf do pobrania i jeszcze jedna to poradnik żywienia niemowląt medycyna praktyczna

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cisza.nic z tego nie będzie.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz na oddziale. Skurcze na poziomie 60 co 2-3 min. Na razie nic więcej nie wiem.

Właśnie lekarz przed chwila byl i mowil, ze jutro go nie będzie, ale będzie w sob i niedz. Wiec jesli do tego czasu samo nie ruszy to w weekend Oksy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:58

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby trzymam kciuki, zebyscie domrana tulily swoje dzieciaczki!

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze coraz mocniejsze, ale poród jeszcze daleko w polu jak to lekarz powiedzial. Juz lezec i siedziec nie umiem. Tylko chodzenie ulgę przynosi, ale nogi mnie juz bola. Ciezka nocka przede mną.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jak mi lekarz powiedzial ze dopiero 1/3 porodu, poszlam pod prysznic a stamtad na cito porodowka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, Rah, trzymam za Was kciuki ogromnie! Jeszcze tylko moment i będziecie tulić swoje maleństwa, jesteście dzielne babki, dacie radę. Czekamy na wieści.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w dwupaku jestem. Skurcze w nocy lekko zelżały. Mam nadzieje, ze znów przybiora na sile i urodzę normalnie. A jak nie to w sobotę lub niedziele Oksy.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz sie ludzilam, ze jesteś juz z maleństwem po tej stronie brzucha. Rah s Wy?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akcja ucichla. Na porodówce urwanie głowy, wiec sie nie spiesza z czekajacymi na patologii. Tak wiec czekam na Oksy.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was trzymają długo maluszki . Dobrze im w brzuszkach

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzic! Nie gadac!

Kurde Rah, juz Cie po terminie niezle trzyma, a ja Ci przepowiadalam ze jeszcze we wrzesniu urodzisz. Moje przepowiednie naprawde sie nie sprawdzaja.

Ewwiel a U Ciebie to wogole niesprawiedliwosc ze znowuz Cie beda oksy pospieszac, drugie dziecko mialo wyjsc juz bez. Trzymam kciuki zeby chociaz Mala wylazla szybko jak juz sie zdecyduje albo jak juz ja zobliguja.

Zreszta wogole moze juz jest po? Trzymam za Was kciuki dziewczyny i mysle o Was codziennie :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj były skurcze do 130 co 9-10 minut przez 6 godzin.ale przeszło.było też sporo sluzu z krwia.dziś tylko 2 godz średnie skurcze co 10min. ja nie chce oxy ani balonika więc czekamy

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak i jak?
    Rodzimy?
    Ja chcę być znowu w ciąży <3 ale musze z tym jeszcze trochę poczekać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Ale :-) urodziła się o 2.30, o 0:40 odeszły mi wody. Poród Sn, bez nacięcia krocza. Minęło 45 min od wejścia na porodowke do porodu. Mąż nie zdążył dojechać, bo godzinkę drogi mamy z domu do szpitala. Po 2 godz kangurowania już chodziłam o własnych silach.
    Ala ma 3380g i 56 cm. 10/10 pkt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 06:54

gosia86, under_the_snow, vincaminor, agatka196, szpilka, Eklerka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudownie. Gratuluję
    I poród taki jak chciałaś cudownie cudownie cudownie

ewwiel lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może opisze swój poród póki Ala śpi. W czwartek popoludniu poszłam do szpitala. Pojawiły się skurcze, które w nocy ustały. W Pt nie było mojego lekarza, wiec czekałam na sobotę. Gin zjawil sie u mnie w południe. Po badaniu stwierdził, ze mam takie 3-4 cm rozwarcia, szyjka ok 3cm, miękka, się bardzo gruba, wiec poród jeszcze daleko w polu. Zapytalam czy da rade to jakoś przyspieszyc, po czym lekarz zaaplikowal mi dopochwowo jakąś tabletkę. Po niedlugim czasie pojawiły się skurcze co 3 min regularne, się slabe. Za ok 4 godz lekarz przyszedł ponownie, zbadal, stwierdził, ze rozwarcie stoi w miejscu, się z szyjka coś zaczyna się dziać. Zaaplikował mi jeszcze jakiś zel. Po wieczornym obchodzie badal mnie jeszcze ordynator i mimo coraz mocniejszych skurczy, twierdził, ze poród daleko. Kilka razy brałam prysznic i chodzilampo patologii. O 0:40 odeszły mi wody. Dyżurująca położna stwierdziła, ze rozwarcie na luźne 4cm, ale szyjka dalej gruba, wiec bez pośpiechu zrobiła mi lewatywę, wzięłam kolejny prysznic i o 1:45 poszłam z nią na porodowke. Skurcze wciąż co 3min, ale coraz silniejsze. Na porodówce zadzwoniłam po męża i zostalam podlaczona pod ktg. Każdy kolejny skurcz był silniejszy i przerwy między nimi krótsze. Po którymś mega bolesnym skurczu położna mnie zbadala a ja zapytałam czy wyrobie sie z porodem do rana, bo strasznie boli. Położna stwierdziła, ze po kolejnym skurczu pójdziemy pod prysznic. Zaczelam czuć parcie na kolejnym skurczu i po badaniu okazało sie, ze prysznic pominiemy, bo zaraz urodzę, jesli będę dobrze współpracować.
    Kolejny skurcz byl mega bolesny i zaczelam czuć glowie w kroczu, a zaraz za nim pojawił sie kolejny, w ktorym urodziła sie Ala. Udalo nam się urodzić bez nacięcia, bez pęknięć. Ala od razu znalazła sie na moim brzuchu i szukala piersi. Podano mi zastrzyk, po ktorym urodzilam lozysko. Po ok 10 min przyjechal mąż:-) położna mnie umyka i tak kangurowalismy sie kolejne 2 godziny caly czas na cycu. Następnie położna ubrala mi córcię i przeniesiono nas do naszej sali na położnictwie. Od tej pory chodzę już normalnie :-) Ala na razie śpi a ja odpoczywam :-)

gosia86, szpilka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ