Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
My ja tak od samego ppczatku kapiemy, chodzi o to, zeby nie miala swobody rzucania raczkami. I potem polewam ja powoli kubkiem, zeby przywykla do temperatury wody. Mycie samo jest juz pozniej bezproblemowe, wrecz piszczy z radosci. Nigdy nam nie plakala w kapieli, chyba, ze jak za wczesnie kapiel zakonczymy
ewwiel lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Ewieel córcia są identyczne
U nas problemu nie ma z kąpielą tylko zasada jest taka że woda musi być bardzo ciepła i zaczynamy wkładać delikatnie nóżki do wody, potem pupcie delikatnie moczymy i obowiązkowo musi Rafała trzymać za palca i uśmiech jest od ucha do ucha.
Ciesze się że u Was wszystko dobrze -
Ewwiel,my Mele odkrywamy stopniowo, np. Najpierw rączka, myjemy rączkę, splukujemy i zakrywamy pielyszką znów i takdalej. Takźe caly czas wiekszosc cialka ma zawiniętąmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Szukam nas a my na następnej stronie wylądowałyśmy.
U nas czasu na forum brak było przez remont w domu, jednak juz kończymy bo mam serdecznie dość. Teraz zostały tylko porządki.
Po za tym byliśmy na pierwszym szczepieniu i oprócz histerycznego płaczu to wszystko było ok. Szczepilismy szczepionkami podstawowymi na NFZ i w styczniu dostaniemy dodatkowo za darmo pneumokoki. Mała zniosła to całkiem dzielnie nawet mogę powiedzieć że przespała mi 3 dni, a ja tylko latałam z termometrem i sprawdzałam czy oby temperatury nie ma, lub czy oddycha bo tak twardo spała.
Dodatkowo dostaliśmy skierowanie na rehabilitację w związku z asymetria urodzeniowa i juz zaliczyłyśmy jedna wizytę i uczymy się praktycznie wszystkiego od początku. Mała jest przy tym marudna i placzliwa ale to wszytko jest dla jej zdrowia. Wiec tyle u nas.
A co tam mamuśki u Was?
Rah juz dawno się nie odzywała
A, no i minęło nam już 3 miesiące? Ja się pytam kiedy? -
My tez po szczepieniach, robilam 5w1, o dziwo przeszlo niezauwazone. Nic Malutkiej nie jest, nie plakala strasznie jakos. Pneumokokow, meningokokow i rota nie robimy. Kilku pediatrow nam odradzilo zwlaszcza pneumo - wprowadza sie wirusy, ktore nie sa wydalane z organizmu,zostaja na stale i istnieje ryzyko, ze potem kazde najmniejsze przeziebienie bedzie sie konczyc zapaleniem oskrzeli czy pluc. Mojej sasiadki coreczka nie dosc, ze po tym szczepieniu dostala drgawek, to teraz maja problem z kazda infekcja.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
My w poniedziałek mamy ostatnie szczepienie na żółtaczkę i potem dłuższa przerwa. W sumie to nic nowego u nas. Pola już ładnie siedzi ale sama jeszcze nie siada więc nie za bardzo chcę ją sadzać
Super że Olivka i Amelka zniosły szczepienia bez objawowo. -
Cześć
Rety, to już zaczęty 33 tydzień ciąży O_o czas leci jak szalony, aż się boję, bo jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć tym stanem a to już zaraz koniec. Świetnie się czuję, na tej diecie cukrzycowej straciłam trzy kilogramy a teraz waga się zatrzymała i finalnie mam jak na razie 5,5 kg na plusie, z czego Mały pewnie już ma ze dwa
Wczoraj odebraliśmy pierwszą brykę naszego Syna - stoi w salonie, żebym mogła karmić oczy jej widokiem. Ile razy nie przechodzę obok to muszę albo się chwilę pobawić albo pojeździć po pokoju, ciężko zakochana jestem w tym wózku. Wczoraj nasza kotka oczywiście musiała się wieczorem wpakować do środka i słodko zasnęła - Mąż poczuł instynkt i ćwiczył na niej bujanie wózka.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Under dobrze że mi napisałaś o tych pneumokokach. Przetrzepalam z Rafałem cały internet i faktycznie nieciekawie to wygląda a pediatra tak nam mówiła że jest to bezpieczne. W każdym bądź razie w styczniu odmówie podania tej szczepionki.
Vinca super że tak dobrze się czujesz. Tylko pozazdrościć
A bryka jest rewelacyjna.
Nasza tez mi ogromną radość sprawiała ja stała. A teraz najchętniej bym moja kolumbryne sprzedała i kupiła coś lekkiego. Ciężko mi ją znosić i wnosić na górę i juz wiem że przy drugim dziecku kupie wózek tak lekki jak ma under.
Fakt niesamowicie się moja Barlette prowadzi, bo prowadzi się ją po prostu idealnie i jest doskonala na wszystkie drogi ale Waga robi swoje. -
agatka196 wrote:Vinca super że tak dobrze się czujesz. Tylko pozazdrościć
A bryka jest rewelacyjna.
Nasza tez mi ogromną radość sprawiała ja stała. A teraz najchętniej bym moja kolumbryne sprzedała i kupiła coś lekkiego. Ciężko mi ją znosić i wnosić na górę i juz wiem że przy drugim dziecku kupie wózek tak lekki jak ma under.
Fakt niesamowicie się moja Barlette prowadzi, bo prowadzi się ją po prostu idealnie i jest doskonala na wszystkie drogi ale Waga robi swoje.
Będę czyhać na niskopodłogową komunikację miejską, a jak się zrobi cieplej to mam nadzieję, że na wycieczki do centrum wystarczy nam od czasu do czasu chusta. Oby tylko nasz Syn wykazał wobec tego wynalazku podobny entuzjazm jak jego rodzice.
No a nie wyobrażam sobie tych lekkich cudów wózkowych na naszym osiedlu - za dużo tu wertepów, bardzo starych kocich łbów a w planach są też spacery po lesie co jest niedaleko. Nie dałoby rady...grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Witam przyszłe mamusie oraz mamusie które już mają pociechy Jestem tutaj świeżynka Jestem w 15 tyg ciąży i to moja pierwsza ciąża Czekam z niecierpliwością aż przywitamy nasze maleństwo na świecie termin mam na 23 maja a według USG na 17 maja Płeć dziecka dowiemy się za tydzień mam taką wielką nadzieję
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:08
vincaminor, szpilka, agatka196, Ewik lubią tę wiadomość
-
Natalija, powodzenia! Pisz czesto jak sie czujecie!
Agatka, my robimy tylko podstawowe szczepienia dlatego. Ja to w ogole uwazam, ze to troche koncerny farmaceutyczne nakrecaja te paranoje. My nie bylysmy szczepione na pneumokoki, rota itp i zyjemy.
Co do wozka, ja sobie nie wyobrazam nic innego teraz. Przy wciaganiu na 3 pietro to i Mima mi sie wydaje mega ciezka, a co dopiero wozki, ktore waza wiecej. Co do amortyzavji, tez jestem zadowolona, fajnie sobie radzi na wertepach też i na kocich lbach, ktorych w Krakowie wieeeele. I nie ukrywam,że Mima ma niesamowity design, aż miło jak inne mamy na ulicy odwracają się za naszą karocąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:53
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Hej dziewczyny!
Chwale sie - dzis pierwsza kapiel bez placzu a nawet mega relaks i guganie przy pokapielowym wcieraniu olejku kokosowego jutro lub pojutrze powinnam odebrać przesyłkę z baby swimmer i juz się nie mogę doczekać reakcji Ali na taka kapiel
Vinca, tez sie nie moglam nacieszyć bryka Ali zaraz po zakupie a co do chusty, to u nas stala sie hitem i nie ma dnia bez używania jej.
Natalija witaj! Mam nadzieje, ze spodoba ci się nasz wątek i będziesz często dzielić się z nami swoimi przeżyciami:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:24
agatka196, vincaminor lubią tę wiadomość
-
Natalia witaj i spokojnej nudnej ciąży życzę
Under wcale się nie dziwię że się oglądają bo Karoca warta uwagi. Sama widząc taka obracam się
Ewieel super że nastąpił dziś przełom. Daj znać jak sprawdza się baby swimmer bo sami się nad tym zastanawiamy.
Dziś Olivia jakaś marudna że już sama nie wiem o co jej chodzi. Nawet pierwszy raz zasnęła o 19 i bez kąpieli. Czasem za nią nie nadążam. Potrzebuje instrukcje obsługi do niejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:54
-
Witam się i ja wieczorną porą nie odniosę się do wszystkich postów bo padam ze zmęczenia ząbki idą bardzo boleśnie nocki jedna wielka masakra. W dzień natomiast rehabilitacja i wielkie szaleństwa jest nie do upilnowania nic nie zrobię w domu bo wszędzie wejdzie wspina się staje puszcza się sam i bije brawo.
Mąż miał kilka dni wolnego i sam zmienił zdanie,że siedzenie z dzieckiem w domu to nie wysiłek duży. Za kilka dni się pojawi w rodzinie nowa osóbka czuje się jakbym to ja miała rodzic