X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wkręciłam się w wybieranie szpitala choć mam jeszcze sporo czasu. Nie sądziłam że to będzie takie trudne.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu do czasu porodu jeszcze masz czas więc na spokojnie coś wybierzesz.
    Najlepiej rodzić tam gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący ciążę (o ile jest taka możliwość) ja właśnie z takiej opcji skorzystałam i jestem bardzo zadowolona bo miałam ciągły kontakt z lekarzem i przynajmniej jak już zaszła taka potrzeba to zrobiła cesarkę

Gosiu u mnie z @ to samo długa okropnie najpierw się ze mnie dosłownie leje jak z kranu później jak niby się skoczy to jeszcze plamienie i w sumie ostatnio wyszło 9-10dni. Pytałam lekarza o co chodzi to powiedział,że tak może po porodzie się pozmieniać.

Mamusie w sklepach stacjonarnych Smyk mają duże promocje body 3 szt 25zł, 5 szt 30zł, spodnie różne od 10,12zł, koszulki śliczne na dziewczynki 12zł jest w czym wybierać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:09

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, ja mam to samo niestety, leje się ze mnie jak z kranu, nie nadążam ze zmienianiem tamponów...

W smuyku generalnie teraz sporo promocji, ogólnie nie lubię tego sklepu, bo uważam że ceny tam są dość kosmiczne, a jakość ciuszków pozostawia wiele do życzenia, ale za taką cenę bodziaki się opłacają, nawet jak je wyrzucę po 2 praniach. My teraz jemy marchewkę i generalnie kilka ubranek już zaliczyło marchewkowy chrzest :P

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jest poprawa ale jeszcze się kurujemy :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u nas w duzym tesco tez doszlo duzo ciuszkow na promocje

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja dzisiaj wkręciłam się w wybieranie szpitala choć mam jeszcze sporo czasu. Nie sądziłam że to będzie takie trudne.
    A skąd jesteś?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu od 1.02 kolekcja lupilu :)

Ta @ była straszna, nawet na noc używałam tamponów

Szpilka jak się czujesz?

Madzia jak u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under to fakt ceny kosmiczne ja tylko tam na promocjach kupuje. O proszę juz wcina cie marchewkę.
    U nas ciuszki po marchewce gotujemy i plamy znikają. Sprawdza się też śliniak długi z rękawami.

Gosiu dziękujemy za info... ja lubię z lidl a dobra jakość te deski będą fajne ale u nas trzeba się niemal bić o takie rzeczy i czatować od samego otwarcia sklepu.
    Pola juz raczkuje?

Magdalenka melduj jak sytuacja

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Aniu do czasu porodu jeszcze masz czas więc na spokojnie coś wybierzesz.
    Najlepiej rodzić tam gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący ciążę (o ile jest taka możliwość) ja właśnie z takiej opcji skorzystałam i jestem bardzo zadowolona bo miałam ciągły kontakt z lekarzem i przynajmniej jak już zaszła taka potrzeba to zrobiła cesarkę

Ja właśnie nie wiem czy moja lekarka ma dyżury w szpitalu, obawiam się że już nie , przynajmniej takie słuchy mnie doszły. Ale zapytam na następnej wizycie.
    gosia86 wrote:
    A skąd jesteś?

Gosia, ja okolice Brzegu :) A dlaczego pytasz?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pytam bo może któraś z nas z tych smych okolic co Ty to na pewno chetnie podpowie gdzie rodziła i czy poleca czy też nie;)

Ewik fajne maja być teraz te ubranka w lidlu i fakt są super jakościowo

Dziewczyny jakich pampersów teraz używacie? My w dzień dady a na noc białe pampersy, ale będą się konczyc lada dzień i sie zastanawiam czy dada da radę w nocy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik Pola niestety nie raczkuje tylko się czołga od dwóch tygodni, jak słyszy "nie idź tam, nie ruszaj, itp." To dostaje mega przyspieszenia, bardzo ją fascynują buty i kubeł na pampersy. Szczerze to wolałabym żeby raczkowała bo to jednak dobrze wpływa na rozwój mózgu u dziecka. Podobno dorosle osoby które w dzieciństwie nie raczkowaly mają Np. Problemy z orientacja w terenie czy rozróżnieniem lewej strony od prawej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aniu pytam bo może któraś z nas z tych smych okolic co Ty to na pewno chetnie podpowie gdzie rodziła i czy poleca czy też nie;)

Ogólnie to każdy z tych szpitali które biore pod uwagę to ktoś z mojego otoczenia już rodził , więc każdy ma swoje plusy i minusy.
    Niestety ten najbliższy najmniejchętnie biorę pod uwagę, choć koleżanka która tam rodziła jest zadowolona.
    gosia86 wrote:
    Ewik Pola niestety nie raczkuje tylko się czołga od dwóch tygodni, jak słyszy "nie idź tam, nie ruszaj, itp." To dostaje mega przyspieszenia, bardzo ją fascynują buty i kubeł na pampersy. Szczerze to wolałabym żeby raczkowała bo to jednak dobrze wpływa na rozwój mózgu u dziecka. Podobno dorosle osoby które w dzieciństwie nie raczkowaly mają Np. Problemy z orientacja w terenie czy rozróżnieniem lewej strony od prawej

To ja chyba nie raczkowałam bo moja orientacja w terenie jest beznadziejna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 23:51

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :) melduję, że mamy się świetnie - Szymi to mały aniołek <3 w niedzielę zaliczyliśmy pierwszy spacer, dzisiaj była go obejrzeć położna, wszystko w porządku :)
    Tak jak ciąża była piękna, tak samo piękny był poród - fakt, bolało, na koniec bolało bardzo, ale tak wartościowego bólu nigdy w życiu nie doświadczyłam i nie doświadczę. Warto było, cieszę się, że to przeżyłam, bo jakoś teraz jestem bardziej świadoma samej siebie i tego na co mnie stać. Tak, wiem, pewnie plotę jak potłuczona, ale mówi się trudno. :D jednak coś w tym jest, że cierpienia los w końcu wynagradza - mi wynagrodził po stokroć jak nie bardziej :)
    Wybór miejsca porodu trafiony w dziesiątkę - sporo razy spotykałam się z negatywnymi opiniami, bo szpital wybraliśmy prywatny i bardzo kameralny (przez znakomitą większość pobytu byliśmy z Szymkiem jedynymi pacjentami na oddziale), ale tak wspaniałą opiekę miałam w trakcie porodu i po nim, że to było warte dosłownie każdej wydanej złotówki.
    Wiem, że to kontrowersyjne, nie pamiętam czy wspominałam, ale mieliśmy ze sobą w szpitalu przy porodzie fotografa (na pierwszą fazę porodu i już po) - wysłał nam już miniaturki zdjęć, jestem zachwycona efektem, będzie cudowna pamiątka po prostu. :)
    No a ja dzisiaj w ciuchach ważyłam już mniej niż bez ciuchów przed ciążą :D do tego cukrzyca się cofnęła - wyobraźcie sobie jakie to zajerzaste uczucie pić sok jabłkowy po takim wieotygodniowym szlabanie :D

Pozdrawiamy Was :)

agatka196, szpilka, Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja nie raczkowałam, a mój mąż mówi nawet, że jestem najlepszym GPSem. Nie słuchaj takich bredni w ogóle.

Vinca, super, że Szymuś to taki Aniołek. Amelci już niestety aniołkowanie przeszło, teraz cały dzień gaworzy i jest tak ruchliwym dzieckiem, że jestem przerażona co to będzie jak zacznie chodzić.

Co do fotografa, podziwiam. Dla nas to była tak intymna chwila w życiu, że nawet nie chcieliśmy zdjęć robić bezpośrednio po porodzie, czy w trakcie. Cieszyłam się też, że położna nie siedzi z nami cały czas, bo to by nam na pewno zakłócało feng shui ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka dziękuję za info :-)

Vinca super że wszystko poszło po twojej myśli i że Szymuś taki grzeczniutki :-)
    I szacunek za fotografa przy porodzie. Widziałam jedno zdjęcie na fb i jest cudne jednak ja bym się nie odważyła.

My zaliczyłyśmy pierwsze przewroty z pleców na brzuszek i łapiemy się za stopy. I praktycznie już siedzi ale ją troszkę cofamy od tego ze względu na napięcie mięśniowe i słabe rączki.

Gosiu my używamy tylko pampersa od jakiegoś czasu. Zielone i pomarańczowe w dzień, a na noc białe. I raz miałam paczkę bambino pampki. Podobne do Dady a jeszcze tańsze są.
    A musisz raz jej założyć na noc choćby dziś dade i sprawdzisz czy udźwignąć siuski :-)
    Jaki rozmiar już używacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:42

• szpilka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winca super, ze tak Wam sie uklada.

Mnie zaczely sie mdlosci, jeszcze w granicach rozsadku, ale jednak mile to nie jest. Poza tymchodze ciagle na wqrwie, wszystko mnie wnerwia.

My uzywamy cała dobe dada i z reguly daja rade. W nocy jakies 10-11 h daja rade. Sporadycznie jest niespodzianka ale to z reguly kazde by wymiekly, na wyjazdy mam biale pampki z każdego rozmiaru mialam zawsze jedna paczke, bo jak byla jakas mega kupa to one jedne daly rade. Jak dady bie daly rady to zielone pampki tez

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca buziaki dla Was. Trzymajcie się cieplutko.

Gosiu u nas dady się sprawdzały chodź teraz jesteśmy na zielonych pampersach pants tych jak majtki bo tak się rusza,że nie jestem w stanie mu przebrać takiego zwykłego. Co do raczkowania to każde dziecko jest inne ale możesz ją wspomagać w tym przez zabawę tzn.Ty tez raczkujesz pokazujesz Poli co robisz robisz slalom pod stołem itp.

My od dzisiaj mamy nóżkę kolorową jak papuga po taśmowaniu. A tak po za tym po staremu nie nadarzam za moim szkrabem jest taki szybki

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Pola śmiga już w 4
    A dzisiaj panna zaczęła sama siadać, robi to z podporu bokiem. Zdarzało się jej już wcześniej ale dzisiaj zrobiła to kilka razy.

Szpilka a Ty już jesteś na L4? Jak to wygląda zaraz po macierzyńskim? Oby mdłości długo Cię nie męczyły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już rozmiar 3 nosimy bardzo długo i mam wrażenie że jeszcze sporo czasu w nich po chodzimy. Olivcia waży już 6900 :-)

A to moja truskawka :-) i jutro mamy 5 miesięcy <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78de793d131e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:58

Ewik, gosia86, szpilka, ewwiel lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz ładnie Olivka waży. Pola już ponad 10 kg myślę że bliżej 11 juz będzie.

Vinca super że macierzyństwo jest dla Ciebie takie samo jak i ciąża lekkie i przyjemne i oby tak zostało:*

Ewwiel Aniele wywołuje was do tablicy :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ