Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu do czasu porodu jeszcze masz czas więc na spokojnie coś wybierzesz.
Najlepiej rodzić tam gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący ciążę (o ile jest taka możliwość) ja właśnie z takiej opcji skorzystałam i jestem bardzo zadowolona bo miałam ciągły kontakt z lekarzem i przynajmniej jak już zaszła taka potrzeba to zrobiła cesarkę
Gosiu u mnie z @ to samo długa okropnie najpierw się ze mnie dosłownie leje jak z kranu później jak niby się skoczy to jeszcze plamienie i w sumie ostatnio wyszło 9-10dni. Pytałam lekarza o co chodzi to powiedział,że tak może po porodzie się pozmieniać.
Mamusie w sklepach stacjonarnych Smyk mają duże promocje body 3 szt 25zł, 5 szt 30zł, spodnie różne od 10,12zł, koszulki śliczne na dziewczynki 12zł jest w czym wybieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:09
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ewik, ja mam to samo niestety, leje się ze mnie jak z kranu, nie nadążam ze zmienianiem tamponów...
W smuyku generalnie teraz sporo promocji, ogólnie nie lubię tego sklepu, bo uważam że ceny tam są dość kosmiczne, a jakość ciuszków pozostawia wiele do życzenia, ale za taką cenę bodziaki się opłacają, nawet jak je wyrzucę po 2 praniach. My teraz jemy marchewkę i generalnie kilka ubranek już zaliczyło marchewkowy chrzestmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under to fakt ceny kosmiczne ja tylko tam na promocjach kupuje. O proszę juz wcina cie marchewkę.
U nas ciuszki po marchewce gotujemy i plamy znikają. Sprawdza się też śliniak długi z rękawami.
Gosiu dziękujemy za info... ja lubię z lidl a dobra jakość te deski będą fajne ale u nas trzeba się niemal bić o takie rzeczy i czatować od samego otwarcia sklepu.
Pola juz raczkuje?
Magdalenka melduj jak sytuacja -
Ewik wrote:Aniu do czasu porodu jeszcze masz czas więc na spokojnie coś wybierzesz.
Najlepiej rodzić tam gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący ciążę (o ile jest taka możliwość) ja właśnie z takiej opcji skorzystałam i jestem bardzo zadowolona bo miałam ciągły kontakt z lekarzem i przynajmniej jak już zaszła taka potrzeba to zrobiła cesarkę
Ja właśnie nie wiem czy moja lekarka ma dyżury w szpitalu, obawiam się że już nie , przynajmniej takie słuchy mnie doszły. Ale zapytam na następnej wizycie.
gosia86 wrote:A skąd jesteś?
Gosia, ja okolice Brzegu A dlaczego pytasz? -
Aniu pytam bo może któraś z nas z tych smych okolic co Ty to na pewno chetnie podpowie gdzie rodziła i czy poleca czy też nie;)
Ewik fajne maja być teraz te ubranka w lidlu i fakt są super jakościowo
Dziewczyny jakich pampersów teraz używacie? My w dzień dady a na noc białe pampersy, ale będą się konczyc lada dzień i sie zastanawiam czy dada da radę w nocy? -
Ewik Pola niestety nie raczkuje tylko się czołga od dwóch tygodni, jak słyszy "nie idź tam, nie ruszaj, itp." To dostaje mega przyspieszenia, bardzo ją fascynują buty i kubeł na pampersy. Szczerze to wolałabym żeby raczkowała bo to jednak dobrze wpływa na rozwój mózgu u dziecka. Podobno dorosle osoby które w dzieciństwie nie raczkowaly mają Np. Problemy z orientacja w terenie czy rozróżnieniem lewej strony od prawej
-
gosia86 wrote:Aniu pytam bo może któraś z nas z tych smych okolic co Ty to na pewno chetnie podpowie gdzie rodziła i czy poleca czy też nie;)
Ogólnie to każdy z tych szpitali które biore pod uwagę to ktoś z mojego otoczenia już rodził , więc każdy ma swoje plusy i minusy.
Niestety ten najbliższy najmniejchętnie biorę pod uwagę, choć koleżanka która tam rodziła jest zadowolona.
gosia86 wrote:Ewik Pola niestety nie raczkuje tylko się czołga od dwóch tygodni, jak słyszy "nie idź tam, nie ruszaj, itp." To dostaje mega przyspieszenia, bardzo ją fascynują buty i kubeł na pampersy. Szczerze to wolałabym żeby raczkowała bo to jednak dobrze wpływa na rozwój mózgu u dziecka. Podobno dorosle osoby które w dzieciństwie nie raczkowaly mają Np. Problemy z orientacja w terenie czy rozróżnieniem lewej strony od prawej
To ja chyba nie raczkowałam bo moja orientacja w terenie jest beznadziejna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 23:51
-
Cześć! melduję, że mamy się świetnie - Szymi to mały aniołek w niedzielę zaliczyliśmy pierwszy spacer, dzisiaj była go obejrzeć położna, wszystko w porządku
Tak jak ciąża była piękna, tak samo piękny był poród - fakt, bolało, na koniec bolało bardzo, ale tak wartościowego bólu nigdy w życiu nie doświadczyłam i nie doświadczę. Warto było, cieszę się, że to przeżyłam, bo jakoś teraz jestem bardziej świadoma samej siebie i tego na co mnie stać. Tak, wiem, pewnie plotę jak potłuczona, ale mówi się trudno. jednak coś w tym jest, że cierpienia los w końcu wynagradza - mi wynagrodził po stokroć jak nie bardziej
Wybór miejsca porodu trafiony w dziesiątkę - sporo razy spotykałam się z negatywnymi opiniami, bo szpital wybraliśmy prywatny i bardzo kameralny (przez znakomitą większość pobytu byliśmy z Szymkiem jedynymi pacjentami na oddziale), ale tak wspaniałą opiekę miałam w trakcie porodu i po nim, że to było warte dosłownie każdej wydanej złotówki.
Wiem, że to kontrowersyjne, nie pamiętam czy wspominałam, ale mieliśmy ze sobą w szpitalu przy porodzie fotografa (na pierwszą fazę porodu i już po) - wysłał nam już miniaturki zdjęć, jestem zachwycona efektem, będzie cudowna pamiątka po prostu.
No a ja dzisiaj w ciuchach ważyłam już mniej niż bez ciuchów przed ciążą do tego cukrzyca się cofnęła - wyobraźcie sobie jakie to zajerzaste uczucie pić sok jabłkowy po takim wieotygodniowym szlabanie
Pozdrawiamy Wasagatka196, szpilka, Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Gosia, ja nie raczkowałam, a mój mąż mówi nawet, że jestem najlepszym GPSem. Nie słuchaj takich bredni w ogóle.
Vinca, super, że Szymuś to taki Aniołek. Amelci już niestety aniołkowanie przeszło, teraz cały dzień gaworzy i jest tak ruchliwym dzieckiem, że jestem przerażona co to będzie jak zacznie chodzić.
Co do fotografa, podziwiam. Dla nas to była tak intymna chwila w życiu, że nawet nie chcieliśmy zdjęć robić bezpośrednio po porodzie, czy w trakcie. Cieszyłam się też, że położna nie siedzi z nami cały czas, bo to by nam na pewno zakłócało feng shuimatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Szpilka dziękuję za info
Vinca super że wszystko poszło po twojej myśli i że Szymuś taki grzeczniutki
I szacunek za fotografa przy porodzie. Widziałam jedno zdjęcie na fb i jest cudne jednak ja bym się nie odważyła.
My zaliczyłyśmy pierwsze przewroty z pleców na brzuszek i łapiemy się za stopy. I praktycznie już siedzi ale ją troszkę cofamy od tego ze względu na napięcie mięśniowe i słabe rączki.
Gosiu my używamy tylko pampersa od jakiegoś czasu. Zielone i pomarańczowe w dzień, a na noc białe. I raz miałam paczkę bambino pampki. Podobne do Dady a jeszcze tańsze są.
A musisz raz jej założyć na noc choćby dziś dade i sprawdzisz czy udźwignąć siuski
Jaki rozmiar już używacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:42
-
Winca super, ze tak Wam sie uklada.
Mnie zaczely sie mdlosci, jeszcze w granicach rozsadku, ale jednak mile to nie jest. Poza tymchodze ciagle na wqrwie, wszystko mnie wnerwia.
My uzywamy cała dobe dada i z reguly daja rade. W nocy jakies 10-11 h daja rade. Sporadycznie jest niespodzianka ale to z reguly kazde by wymiekly, na wyjazdy mam biale pampki z każdego rozmiaru mialam zawsze jedna paczke, bo jak byla jakas mega kupa to one jedne daly rade. Jak dady bie daly rady to zielone pampki tez -
Vinca buziaki dla Was. Trzymajcie się cieplutko.
Gosiu u nas dady się sprawdzały chodź teraz jesteśmy na zielonych pampersach pants tych jak majtki bo tak się rusza,że nie jestem w stanie mu przebrać takiego zwykłego. Co do raczkowania to każde dziecko jest inne ale możesz ją wspomagać w tym przez zabawę tzn.Ty tez raczkujesz pokazujesz Poli co robisz robisz slalom pod stołem itp.
My od dzisiaj mamy nóżkę kolorową jak papuga po taśmowaniu. A tak po za tym po staremu nie nadarzam za moim szkrabem jest taki szybki -
Agatka Pola śmiga już w 4
A dzisiaj panna zaczęła sama siadać, robi to z podporu bokiem. Zdarzało się jej już wcześniej ale dzisiaj zrobiła to kilka razy.
Szpilka a Ty już jesteś na L4? Jak to wygląda zaraz po macierzyńskim? Oby mdłości długo Cię nie męczyłyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:32
-
No my już rozmiar 3 nosimy bardzo długo i mam wrażenie że jeszcze sporo czasu w nich po chodzimy. Olivcia waży już 6900
A to moja truskawka i jutro mamy 5 miesięcy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78de793d131e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:58
Ewik, gosia86, szpilka, ewwiel lubią tę wiadomość