Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Aha w końcu sobie odpoczniesz na L4.
Jeśli lekarka nic nie mowila to na pewno wszystko jest ok.
Ps wieść gminna podobno głosi że chłopcy mają niższe tętno ale ile w tym prawdy to pewnie tak samo jak ze smakami w ciąży że słodkie dziewczynka a kwaśne na chłopca
Mój miał zawsze wysokie tętno, więc i tu odpada
Z PH siuśków wychodziła córka -
szpilka wrote:Wydaje mi sie, ze L4 automatycznie prarwaloby macierzynski, ale nie wiem. Moze zadzwon na infolinie zus powiedz ze korzystasz z mavierzynskiego.ciaze zle znosisz i lelarz sigeruje l4 no i nie wiesz czy mozesz bez powrotu do pracy miec l4
Cześć Wamewwiel, szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Dziewczyny doradźcie. Powoli rozglądamy się za wyprawką. Zastanawiam się nad łóżeczkiem. Jak przeglądam net, to można dostać zawrotu głowy, tyle tego jest. lepiej kupić łóżeczko 120x60 czy 140 nax70? Czy kupowałyście też ochraniacz do łóżeczka? Prześcieradło lepiej frote czy bawełniane?
-
szpilka wrote:Vinca jak tam u Was?
Aja, ja nie wiem jakie mam łóżeczko (trzeci raz edytuję wiadomosc bo mi ją ucina ), ochraniaczy nie mialam i nie mam, przescieradla frotte bo nie lubię prasowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:27
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Vinca pamiętam te emocje przy rozszerzaniu diety. Gratuluje przespanych nocy przy kp. Dasz rade z tym rozszerzaniem wszystko bedzie ok, wiem, ze latwo sie mowi. Co do jarmarku to na pewno ogarniesz wszystko idealnie
Trzymam kciuki za dizy utarg.
Aja my mamy lozeczko 120 na 60. Pawel ma prawie 1, 5 roku i spokojnie sie miesc, podejrzewam, ze jeszcze dlugo by sie miescil, ale zrobimy mu przesiadke do takiego doroslego z odkrecana boczna barierka. Przescieradla mamy zarowno frotte jak i jersey, czyli chyba bawelna oba rodzaje z gumka. Te bawelniane sa chlodniejsze w dotyku czyli idealne jak jest cieplo w domu srodek sezonu grzewczego lub goraco na dworze jak w zeszlym roku latem. Przrscietadla prasowalam raz przed urodzeniem Pawla. Ochraniacz mamy taki na pol lozeczka. Nie kupowalam, bo stwierdzilam ze mi niepotrzebny, ale dostalismy zalozylam i w sumie jestem zadowolona. W upal nie balam sie, ze malego przewieje jak w nocy probowalismy zrobic przeciag (cale noce otwarte kilka okien) , zeby w domu temp spadla ponizej 25 stopni) dodatkowo swiatlo z tv nie dpcieralo do malego, no i odrobina intymnosci dla nas. Lozeczko i ochraniacz byly tak ulozone, ze jak sie odpowiednio ulozylam to widzialam go z lozka. A ostatnio pelni wreszcie funkcje ochronna. Pawel sam wychodzi i ma wyjete szczrbelki. Niestety dwa razy wyjechal przez sen glowa w dol. Teraz zaczepiam ochraniacz za pozostale szczebelki i on jak chce wyjsc to sobie wyjmuje, ale nie wyjedzie przypadkowo przez te wyjete szczebelki -
Juz nie Kp od 18 maja.
Ogólnie poza zmęczeniem to ok. Muszę się pilnować żeby nie być za bardzo głodna bo wtedy bardzo dokuczają mi mdłości, a czasem niestety mam tak że na jedzenie patrzeć nie mogę i nic mi nie smakuje a wtedy jeszcze bardziej mi niedobrze.
Wczoraj mialam dodatkową wizytę i już było coś widać, zarodek z serduszkiem ale jeszcze maleńki i dr nie mogl zmierzyć tętna. Termin będzie okolo 5.02.17szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Lubie za zarodek nie za mdlosci. Jesli cos Ci wchodzi np dzem malinowy, nutella cokolwiek to na pierwsszy gryz jedz to cokolwiek np z pietka od chleba. A po chwili cos innego powinno juz wejsc w ciazy z Pawlem mialam zestaw 2 paluszki i 2 lyki coli dopiero potem jedzenie. A paluszki jeszcze w lozku, twraz byly to gumisie haribo, 2 gumisie i dalam rade zrobic sobie kanapke, bez tego mdlosci ma sa kra
-
Dzięki dziewczyny za rady. W sobotę pojechaliśmy z mężem pooglądać meble itd., ale straszna lipa była i w końcu chyba zamówimy przez internet.
Ja na mdłości ratowałam się krakersami albo chrupkami kukurydzianymi. Albo po prostu musiałam szybko zjeść kęs kanapki i było w miarę ok. -
Aja ja mam łóżeczko 140/70 z całym kompletem pościeli i ochraniacz też. Fakt faktem że mała w nim nie śpi ale czasem jak się bawi w nim to ochraniacz jest nam niezbędny bo inaczej główka obita. Kupowałam na allegro. A prześcieradło mamy i takie i takie i moim zdaniem te frote są fajniejsze ale na lato bym bardziej wolała mieć bawełniane bądź Jersey.
Malutkiej wyszedł dopiero pierwszy ząbek i to był niezły hardcore. Ale już jest Po za tym chyba na roczek to po swoje prezety pójdzie sama pieszo dużo już nam nie brakuje do tuptania
Pozdrawiamy :-*szpilka, aja lubią tę wiadomość
-
Byliśmy dziś na usg. Wszystko w porządku. Nasza Kinder Niespodzianka okazała się być dziewczynką Dziś już nie było żadnych wątpliwości Waży 1600g. Jak to pan doktor stwierdził ładna, zdrowa dziopa
szpilka, gosia86, agatka196, vincaminor, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Dobrze wiedzieć, że te 12kg na plusie nie jest w całości moje Zapomniałam dodać, że Mała jest już obrócona główką w dół.
gosia86, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Aja fantastycznie że dzieciątko w końcu pokazało ci tam ma miedzy nóżkami
1600 g to juz spora dziewuszka
Teraz burza mózgu na imieniem? Czy juz macie jakieś typy?
Szpilka a jak u Was juz coś wybraliście?
My jeszcze nie rozmawiamy o tym ale jeśli będzie dziewczynka to u mnie brak pomysłów, chyba że M coś wymyśli co mi sie spodoba.
Dla chłopca kilka mi sie podoba ale mężowi nie bardzo. Zgadzamy się ewentualnie przy Remiku i Natanie. Ale o tym to jeszcze mamy dużo czasu żeby myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 04:47
-
Gosiu, burzy mózgów nie będzie. Od zawsze dla dziewczynki podobało się nam imię Karolina i tak zostanie Do porodu zostało nam ciut ponad 2 m-ce, a lekarz mówił, że waga jest ok i jest po środku normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 12:22