Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
http://makedpl.shoper.pl/mobile/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-3-1-LUCKY-LEN-nr.-02/472
Mamy dokladnie taki. Produkuje je lokalna firma. Mieszkam na wsi, chodzimy troche asfaltem troche polnymi drogami. W trudnym tereniepomaga blokowanie przednich skretnych kolek. Nie jest idealny, ale na tyle dobry, zechodzilismy wlasciwie codziennie ma spacery gondola i dalej ta spacerowka z zestawu. Jedyny minus waga, wiec teraz w drugiej ciazy juz mi niewygodnie wyciagac go z bagaznika. Ma super duza bude w spacerowce, wiec spacery nawet w sniezycy zaliczone. Bardzo pojemna torba. Teraz corcia tez nim bedzie jezdzic -
U nas tez waga byla istotna, bo mieszkamy na 3 pietrze. Dawalam rade z gondola z Melą w jednej rece i stelazem w drugiej.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Tragedii nie ma zostawiam na parterze i bez ciaxy stelaz z kolkami 10 plus gondola chyba 5 spoko sie wyciagalo, ale teraz to duzo. No i jak pcham wozek pod gorke, bo wozek plus 11,5 Pawel plus pojemna torba od wozka zapakowana, niestety nie mam kiedy pojechac zobaczyc lzejszych spacerowek na zywo
-
My mieliśmy Adamex Barletta.
I ogólnie jest super ale zepsuly się nam koła skrętne .
No i niestety swoje ważył co było dla mnie utrapieniem bo nie mam gdzie zostawić wozka na piętrze, korytarzu wiec wszystko tachac musiałam po wąskim i stromym korytarzu. Także szybko przeszłam na lzejsza spacerówke. -
U nas stelaz z kolami 9kg, gondola 2kg plus dziecko. Mi sie podoba rozwiazanie, ze po przejsciu na spacerowke gondola mi sie nie poniewiera nigdzie bo chowa sie w obudowe spacerowki. Wagowo ok 0.5kg doszlo, tyle, ze teraz juz wozka nie tacham bo zostawiam calosc w samochodzie.
szpilka lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Cześć
Melduję się jako mama czteromiesięczniaka - aż trudno uwierzyć, że to już tyle czasu a jednocześnie już nie pamiętam jak to było, kiedy nie było Małego. dalej jest kochanym Aniołeczkiem, wszyscy mi zazdroszczą, że mam takie grzeczne dziecko
Ech, za niecały tydzień będzie już rok jak się dowiedziałam, że będę mamą...
Co do wózków to ja na trudne warunki z ręką na sercu polecam Tako Moonlight. Mamy w okolicy różne wertepy, polne drogi i wszędzie daje radę. Na trudną pogodę też idealny, bo budka bardzo nisko da się opuścić, przy mega wietrze dodatkową osłonkę z pokrowca jeszcze można postawić i nie ma opcji, że dziecko przewieje. Znowu przy upale w budzie można otworzyć "szyberdach" i robi się fajny przewiew wózek ma jeden minus - jest dość ciężki. Mi to nie przeszkadza bo na ósme piętro to nawet lżejszego bym nie wtargała po schodach
Pozdrawiamy!grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
My miałyśmy iść na wzw dzisiaj na ostatnią dawkę, ale babka w rejestracji kazała poczekać w związku z ząbkami. Właśnie, idzie nie jeden, ale od razu dwa. Niedługo będę jak zombie chyba.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
My mamy szczepienie w poniedziałek.
Odstawiamy sie tez od cyca. Ostatnie cycanie było wczoraj wieczorem. Bardzo sie bałam zasypiania wieczorem bez cycka, ale tylko się przytuliła i bardzo szybko zasnęła.
Szpilka a jak Tobie poszło odstawienie Pawełka?
Witaj Natalina -
Agatka ja zaszlam karmiac. Zaczelam ograniczac po pozytywnym tescie i to od razu z grubej rury. Tzn calkowicie odstawilam dzien i ze 3 tyg byly placze, szarpanie za bluzke i dawanie jakis paluszkow, chrupkow zamiast. Zostawilam usypianie i noc. Po jakims czasie maz przejal usypianie. Pptem ograniczylam nocne karmienia najpierw do dwoch, potem do jednego. Przy czym nie trzymalam sie tego sztywno. Jak maly sie budzil to probowalam go najpierw uspic glaskaniem, dopiero jak sie nie udalo to cyc. W koncu zaczal pic raz na dwa dni potem nagle ze 3 dni sie nie obudzil w nocy lub dal sie uspic gkaskaniem (wczesniej nigdy sie to nie udawalo z tym glaskaniem zamiast) nocy nie chcialam zabierac gwaltownie, bo przybieralam na wadze, wyniki mialam ok i zadnych skurczy czy bolu w trakcie karmienia. Test zrobilam po 3 krolach, w polowie marca ostatni raz jadl cyca. Po jakims czasie nawrt przeprosil sie z butla i je mm do uspienia. Mielismy dawac krowie, ale wychodza nam kropki mimo ze po jogurtach nie.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Oficjalnie jesteśmy odcycowane od 3 dni. Jakos tak nagle wyszło.
W nocy nie jadła cyca juz od dawna chyba od 4 mz. Pierwsze karmienie było miedzy 4-6 rano. Najpierw jej odstawiłam karmienie po obiedzie jakos w kwietniu czy marcu i zostały nam dwa. W planie mialam odstawić najpierw poranne karmienie a potem to przed snem. Ale dałam jej przed snem kaszę mannę i cyca juz tak dużo nie chciala i szybko zasnęła. Po kaszy spala do 7:30. Więc na następny dzień speobowalam ją uśpić bez cyca i sie udało. Pierwszy dzień zasnęła bardzo szybko, wczoraj troche się męczyła i łaziła po mnie ale tez sie udało.
Problem jest w tym że nie chce żadnego innego mleka ani mm ani krowiego, koziego, żadnego bo ma odruch wymiotny.
Wczoraj jedna pierś bardzo mi dokuczała, była bolesna i gorąca. Ale zrobiłam okład z kapusty i piję szałwię i jest trochę lepiej.
Pola troche szarpie za bluzke i zagląda ale nie robi awantur.
Trochę to dla mnie szok że od razu zrezygnowałyśmy z wieczornego karmienia i jakoś tak źle się czuję że będę zle oceniana jako matka bo nie karmię piersią. Ale karmiłam rok i dwa tygodnie wiec to chyba i tak długo -
Gosiu olej co mysla inni. U nas od kiedy zaczelismy odstawianie tez na poczatku nie chcial mm po krowim dostawal wysypki. Teraz zjada pol porcji kaszki na mm ok 22 przed kapaniem a przed samym snem butle mm i jak ma chec to wypija wczesniej robilam z uporem maniaka pol porcji i wypijal lyk dwa lyki pozniej cwierc porcji w koncu cala porcje, choc czasem nie ma checi i wypije dwa lyki i spi w wyjatkowych przypadkach musze dorabiac
-
Hmmm
Zbierałam sie kilka razy żeby napisać.
Wygląda na to że wracam na fioletową stronę
W piatek mam wizytę więc proszę o milion kciuków.
Pola niestety po szczepieniu mi gorączkuje i nie ma apetytu biedactwo :'(
aja, ewwiel, szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość