X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja no niewielka ta roznica.
    dzieciatko moze byc mniej ruchliwe w zaleznosci od pogody moze tez kopac w strone kregoslupa a wtedy wlasciwie nie czuc, poza tym jak sie ruszasz to kolyszesz je do snu. ewentualnie jak masz czas w wolny dzien to mozesz zrobic test po czym rusza sie bardziej, po slodkim, gorzkim, kwasnym, pikantnym lub zimnym. na niektore dzieci to dziala, choc nie na wszystkie, bedziesz wtedy miala pobudzacz w chwilach zwatpienia czy wszystko ok.

aja, dora13 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze słodkim już próbowałam - nie reaguje. Ale zauważyłam, że rzeczywiście pogoda ma na nas wpływ. Bo dziś ładnie, słonecznie i ciepło, to się dziecko odzywa częściej. Jeszcze jedno co zauważyłam, to, to, że jak mam sporo stresu w pracy, to też jest spokojne, a wrócę do domu, uspokoję się, odpocznę, to się odzywa. Ostatnio w pracy sporo chodzę, więc pewnie rzeczywiście je ukołysze do snu. Widzę jeszcze, że dziecko lubi jak się myje, bo wtedy harce w brzuchu odchodzą. Jeszcze u mnie jest to, że schizuje i wydawało mi się, że jak zacznę czuć ruchy dziecka, to będzie mnie bombardowało kopniakami cały czas. Mąż mi mówi, że najlepiej było by mnie uśpić i obudzić przed porodem, wtedy nie schizowałabym tak ;)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja jak czytam co piszesz to jakbym czytała o sobie. Też czekałam na ruchy bo liczyłam że to mnie uspokoi a było tak samo jak u Ciebie. Jak się zbyt długo wg mnie nie ruszała to zaraz był stres czy wszystko jest ok.
    Nie pocieszę Cię że minie bo mi nie minęło do samego końca. Chyba już taki los matek że od samego początku się boją o dzieci

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, ja mam tak samo - np od świtu dziś nie śpię bo się zastanawiam czy się rusza. I costam czuje ale bez szału, wcześniej bywało mocniej... ale byłam u lekarza tydzień temu i ba usg było ok,teraz mam badanie we wtorek...

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że jesteście tu, '86 ;) Czytam co u Was słychać, tu dzieciaczki, pierwsze wypowiedziane słowa. Dajecie wielką nadzieję tym, którzy jeszcze czekają na swój cud :)

gosia86 lubi tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • aja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jaja wyszły dziś na usg. Poszliśmy dziś z mężem na połówkowe prywatnie z racji, że moja doktorka w gabinecie ma stary sprzęt. Z dzieckiem wszystko w porządku, zdrowo rośniemy, wszystko w normie, tylko co do płci lekarz nas zaskoczył :D Powiedział, że na 70% to dziewczynka :D Raczej wierzymy lekarzowi, który robił usg dziś, bo i sprzęt ma dobry i to najlepszy ultrasonografista w naszej mieścinie. Ale jest jedno "ale", bo ani dziś, ani ostatnio dziecko się nie obróciła tak, by było dokładnie widać płeć :D Więc czekamy na naszą Kinder Niespodziankę :D Jeśli rzeczywiście dziewczynka, to będzie Karolinka, a jeśli chłopiec to Hubert. Najważniejsze, że zdrowo rośniemy :)

szpilka, under_the_snow, agatka196, gosia86, Ewik, dora13, vincaminor, ewwiel lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja ciesze się bardzo,że wszystko dobrze. Ładne imiona wybraliście, moja bratowa do porodu nie wiedziała co będzie bo dziecko nie chciało zbytnio się ujawniać miał być chłopiec później coś wskazywało na dziewczynkę ale 2 lekarzy nie potwierdziło do końca wiec mieli niespodziankę.

Ja miałam takie same schizofrenii z ruchami ale teraz to jest jazda i nerwy czasami bo co nie bądź zrobi i zawału można dostać bo siła rzeczy się nie u pilnuje wszystkiego.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wątek nam spadł prawie na 3 stronę.!

Co tam u Was?
    Jak tam dzieciaczki?
    I jak przyszłe mamusie się miewają?

U nas wszystko dobrze. :-)
    Malutka rozrabia. Próbuje raczkować ale nogi jej się rozjezdzaja. Za to świetnie się turla i pęłza do tyłu po całym mieszkaniu. Dalej jesteśmy szczerbate ale za to przyplatły się pleśniawki. Zawsze coś. Jemy wszystko ale nie cierpi owoców no banana lubi ale tylko to. Cyca ciągnie dalej ale już coraz mniej.
    Tyle u nas :-)
    Buziaczki :-*

Ewik lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie odstawiamy od cyca. Cyca jeszcze tylko rano i wieczorem, a i to poranne karmienie na dniach chcę zlikwidować tylko teraz robię próby mm niestety wczorajsza była nie udana :(
    Poza tym zębów sztuk 9 i w natarciu kolejny. No i za cztery dni stuknie nam roczek <3

agatka196, Ewik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam ubranko dla Poli ale na nią bardzo dopasowane, ani razu nie noszone tylko jej przymierzyłam. Może któraś by chciala dla swojej dziewczynki? Rozmiar 74/80

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ab50ecad7fd.jpg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zero ząbków i już się martwię tym trochę.

Podcinalismy wedzidelko, duzo strachu, stresu, ale caly zabieg trwal moze ok 20 sekund. Laserem się super wygoilo, zero problemów po.

U nas z kolei raczej nie bedzie raczkowac (ani ja ani maz noe raczkowalismy), ale za to podciaga sie juz sama i probuje stawac. Lozeczko obnizylismy ale dalej potrafi sie wychylic. Musialam sie przeprosic z chodzikiem, bo to jedyne miejsce, z ktorego nie ma szansy wypasc ani rabnac glowa o plytki. A ruchliwa jest nieziemsko. Usprawiedliwiam sie, ze w chodziku siedzi kilka chwil jak musze np do lazienki.

Ewik lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• aja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, jakie ładne ubranko :)

Byliśmy dziś do kontroli. Wszystko w porządku, ładnie rośniemy. Na następnej wizycie dostanę zwolnienie. A narazie trochę będę pracować a trochę urlop wykorzystywać, więc jakoś maj przepracuje. Najgorsze jest to, że nogi, a szczególnie stopy zaczynają mi puchnąć. I buty zaczynają być na mnie ciasne ;/ mam nadzieje, że jak będę więcej odpoczywać, to nogi nie będą jeszcze tak puchły, bo nie wyobrażam sobie co się będzie działo w trzecim trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 21:52

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Melduje sie i ja :-)
    U nas póki co cyc jeszcze jest glownym pozywieniem. Troche próbujemy kaszek,obiadków i owoców. Wszystko pomalutku i na rozne sposoby. Ala wazy 7600g i ma 69 cm. Pelza do tylu i siedzi. Kompletnie nie czai pelzania do przodu a tym bardziej raczkowania. Zębów tez wciąż brak.
    Co przeciwslonecznego stosujecie dla swoich Maluchow? Wlasnie się glowie, co zamówić. Wiem tyle, ze chce filtr mineralny, naturalny. Mam kilka firm na oku, Ale nie mogę się zdecydować.
    Aja mi na puchnące stopy pomagala herbata z pokrzywy.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja bardzo długo pracujesz. Mi by było szkoda urlopu bo wolalam go wykorzystać po macierzyńskim.

Chwalę się że od dziś mam w domu roczną dziewczynkę <3
    Dla mnie to taki wyjątkowy dzień

under_the_snow, ewwiel, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu buziaczki dlaPoli

Under, Agatka u nas poerwszy zab przebil sie na koniec wrzesnia a Pawel styczniowy nie ma co sie martwic poki co

Aja pamietaj ze jak Ci beda bardzo puchly stopy albo bedziesz sie troche gorzej czuc to idz na L4 internista tez moze wystawic.

Ewwiel my mamy z babydream z rossmanna. W zeszlym roku zdal egzamin, bo moje dziecie sie nie opalilo ani troche. Ma heden minus, ale nie wiem czy to kwestia tylko babydreama na slonce czy wszystkich z filtrem mineralnym. Potrafi zaplamic ubranka a plama wychodzi znienacka dopiero po praniu, wiec trze a najpierw smarowac a potem ubierac jak sie wchlonie

My po polowkowych i dopiero pisze, bo balam sie, ze bedzie cos nie tak. Na poprzedniej wizycie zrobil mi sie silny skurczi bylo zle widac ale obok dzidziusia byly jakies swiecace nitki. Juz ich nie ma. Lekarz od razu mowil co to nie jest, ale ja i tak sprawdzilam i sie przerazilam. No ale sie wchlonelo. Mala jest nafal dziewczynka potwiwrdzona przez dwoch lekarzy na roznym sprzecie. Wszystko ma na swoim miejscu. Jesli znajde chwile, a przy moim malym marudnym wspinaczem po meblach to wyczyn, to wrzuce Wam fotki malenkiej

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, z tym urlopem idziemy trochę szefowi na rękę. Z racji, że nikłe szanse mam na powrót po macierzyńskim, a tym bardziej na jakiś ekwiwalent za niewykorzystany urlop, więc go wykorzystuje.
    Wszystkiego najlepszego dla twojej córeczki: zdrówka, uśmiechu i samych pogodnych dni :) :*

Ewwiel, dzięki za rade, spróbujemy.

My też dziś mamy imprezę urodzinową. Chrześnica męża jutro kończy roczek, ale dziś robią urodziny. Jutro szwagier ma urodziny i jedziemy na grilla. i Cały weekend imprezowy. Dobrze, że w poniedziałek mam urlop.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis na grilla z okazji 30 kuzynki a niedlugo tez swoja bede robic ale jeszcze nie zdecydowalam kiedy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Polusi:-) a tak niedawno przygotowywalas sie do porodu gosia86.

Szpilka dzieki za opinie. Szczerze, to boje sie ryzykować z babydreamem, bo Ala zle reaguje na niego. Po plynie do kąpieli mialysmy mega problemy ze skora.

Szpilka cieszę sie, ze z coreczka wszystko w porządku :-) super wieści, mimo ze na początku byl zasiany strach.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Poli.

Szpilka ciesze się, że wszystko jest ok z córeczka.

Aja a jak Ty się czujesz?

My jesteśmy po infekcji i biegunce szczerze mam dość chodzę jak zombi i podziwiam mamy które mają non stop rewelacje z chorobami. Stanowczo stwierdziłam, że całe samopoczucie źle w ciąży i stres bo ciągle było coś nie tak z małym przy tym co teraz to naprawdę trzeba mieć stalowe nerwy na te wszystkie choroby, wizyty lekarskie nie mówiąc już o psotach jakie mają w głowie chodzące dzieci i nie tylko.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sto lat dla Polusi! <3

Szpilka super wieści!

Aja mi puchly strasznie stopy i piłam pokrzywe jak bywało źle. Ogranicz sól i przekąski typu chipsy czy paluszki jeżeli podjadasz. :-)

U nas malutka siada juz sama z czworakow i raczkuje ale tylko do tyłu.
    Zębami się nie martwię na zapas choć już moja mama mnie straszy że później rusza z kopyta i wyjdą wszystkie na raz.

Ewik współczuję choroby. My się jakoś trzymamy i ostatnio nie chorujemy.

Ewieel my długo lecielismy na emolietach a od tygodnia właśnie przeszliśmy na baybydream i stanowczo lepsza ma skórę i nic jej nie uczula wiec tego się teraz trzymamy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ