X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka my mielismy odparzenie na szyi od slinienia sie i sliniaka z ceratka. On jakos inaczej schnie i dobrze związany zrobil raz Paelowi tak paskudny slad. Posmarowalam sudokremem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 22:41

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu dzidzia prawie 6 cm wszystko w normie super brykalo na usg

under_the_snow, vincaminor, agatka196, Ewik, gosia86, ewwiel lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta mam problem mały z Melcią. Od tygodnia za chiny nie mogę ją utrzymać w wózku, chce spacery spędzać na rękach. Staram się nie reagować i nie brać jej, ale wrzeszczy ze wściekłości na pół ulicy. Już sama nie wiem co robić, czy przeczekać i nie brać ją na ręce, czy przeczekać, brać ją na ręce i modlić się, żeby jednak się przekonała do spacerówki.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under masz te soacerowke z wozka 3w1? Moze trzeva jej zmienic kierunek jazdy? Pawel jezdzi dalej przodem do mnie i mu to nie przeszkadza, ale duzo dzieci chce widziec swiat

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moze jej za cieplo u nas te kilka razy jak byl bunt to sie potem okazalo ze za cieplo mu bylo, szczgolnie wlasnue w takim ikresie, ze w sloncu cieplo a czasem goraco sue robi a w cieniu niewiele ponad zero

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 9 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylo lepiej, podejrzewam, ze moze faktycznie bylo jej za cieplo w kombinezonie (a moze i za ciasno juz). Poza tym, odpielam szelki, bo tez mogly Melcie denerwowac. Jak jezdzi przodem do mnie to mam ją na oku, poza tym, ciezko byloby sie jej zsunąć z tej spacerowki tak czy siak. Zobaczymy jutro,

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under u nas był tzw.bunt na wózek i nic nie pomagało. Czasami trzeba to przeczekać, może też być jej ciepło tak jak pisze Szpilka albo potrzebuje zmiany żeby widzieć więcej. U nas nie ma mowy żeby jeździł przodem do mnie musi wszystko obserwować a jak zmieniłam wózek spacerowy na inny to już całkiem się problemy skończyły bo mu bardziej się spodobał

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tego odparzenie zrobił się stan zapalny skóry. Dostaliśmy antybiotyk w maści plus paracetamol na 4 dni bo jak się okazuje ją to bardzo boli. Maluje dziś 2 dzień i est super poprawa :-)

U nas znowu problem z spaniem nocnym. Już normalnie nie daje rady. Ledwie widzę na oczy. Wstaje po 10 razy a i tak kończy się na tym że śpimy razem choć tego spaniem nazwać nie można. Bo albo chce ssać cyca cały czas i jak przymykam oko to go puszcza i za chwilę mnie budzi bo ona go chce, albo mnie wygania z poduszki, albo w gębę dostane, albo budzi się i koniecznie chce się pobawić stopami.
    Wszystko się zepsuło od czasu choroby i jak łóżeczko obnizylismy.

Mi w gondoli już też się mała zaczęła denerwować. Ale jeszcze troszkę w niej pochodzimy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 11 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po problemach z jazdą w wózku czas na... trzydniówkę! Agrrrrr!

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dluzsza chwile sie zastanawialam o jaka Bozenke Ci chodzi :P Ale w koncu sie pokapowalam. No wiec u nas tez sie raz pojawily na Bozence kropki czerwone, nie wiem od czego. Nagle byly. Akurat przypadkiem bylam wtedy u lekarza bo byla przeziebiona i dal nam cos tam na to, po paru dniach nie bylo sladu. Wydaje mi sie ze sie to pojawilo jak zmienilismy pieluszki na rozmiar wieksze moze cos w skladzie bylo innego. Ale nie odstawilam pieluszek, drugi raz juz kropeczki nie wyszly.

Tak wogole to znowu mnie nie bylo troche. Ale wszystko u Nas dobrze. Byli u mnie rodzice moi na troche i korzystalismy z ich obecnosci na maksa. Emilka biega, nasladuje rozne dzwieki i zrobil sie z niej straszny rozdarciuch, jak jej sie nie da tego czego chce to robi awantury straszne. Mam nadzieje ze ta faza szybko mminie. No i zazdrosnik sie z niej zrobil. Jak sie maz do mnie przytuli to albo zaczyna plakac albo go odtraca i sama sie przytula. Mama ma byc tylko dla niej :)

Wiecie co, lubie ten watek za to ze jest taki spokojny, ale utrzymuje sie juz tyle czasu ze ho ho :)

Ewik, agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 15 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj troche się podłamałam, znajomy dentysta zasugerowal, ze Melcia ma krótkie wedzidelko podjezykowe i prawdopodobnie trzeba bedzie je podciąc. Mąż też juź mi to sugerowal, chce skonsultować jeszcze z pediatrą i zobaczymy. Bleeeeeeeeeh!

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spokojnie większość dzieciaczków musi mieć to zrobione. Jest to szybki zabieg bez paniki.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 15 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Wolalabym, zeby wykonano to laserowo, zastanawiam sie tylko czy takim maluchom mozna to robić, czy lepiej zaczekać?

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under z kręgu moich znajomych większość dzieci miała podcinane i było to w różnym okresie życia. Z reguły do kilku miesięcy. Nie stresu się tym bardzo, niestety nie mam pojęcia czy takie coś można laserowo.

U nas chorobowo akurat na roczek i nie mamy pojęcia łącznie z lekarzem co jest grane ja obstawiam zęby bo trzy na raz idą ale lekarz mówi ze mało prawdopodobne, już sama nie wiem. Ma gorączkę trzeci dzień i żadnych innych objawów typu katar kaszel itp. Jutro idziemy na badania crp, morfologia, siusiu daliśmy dziś.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, moze ma trzydniowke? Wypatruj wysypki dzis albo jutro. A powiem Ci ze raz Emilka tez miala 3 dni pod rzad kolo 38,3 a czwartego dnia 39,3 i pomimo ze lekarz mowilz e to za wysoka goraczka na zeby to ja jestem pewna ze to byly wlasnie zeby. Nic innego jej sie nie dzialo a 4 czworki opuchniete.

No i wszystkiego najlepszego dla Mikiego!!!! Jejku jak ten czas leci :) A jak nozki malego solenizanta?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziękujemy za życzenia. Wczoraj wieczorem i w nocy gorączki nie było nie chciał tylko jeść nic i obstawiam bolące dziąsła wysypki zero. Odebrałam wyniki moczu i ma florę bakteryjną dość liczna a tak to w normie wyniki krwi po południu.

Dziękujemy ze pytasz o nóżki, byliśmy na kontroli u ortopedy jest zadowolony z leczenia i postępów ale to wszystko dzięki licznej rehabilitacji. Nosimy buciki dziecięce profilaktyczne Aurelka jak zacznie chodzić będzie miał specjalne wkładki od miesiąca oprócz rehabilitacji panie mu jeszcze nóżki taśmują

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Ewik co ten Twój synuś się juz wycierpiał w swoim życiu:(
    Ale dzieki temu kiedys nie będzie pamiętał a będzie miał zdrowe nóżki
    Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji pierwszych urodzin :*

A u nas pierwszy w życiu katar i gorączka :( pediatra twierdzi że od zębów. Utrzymuje się od paitku. Mam nadzieję że niedługo jej minie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu i jak Pola to znosi? U nas jednak była trzydniówka wysypka dopiero się pojawiła w piątek bałam się,że to infekcja układu moczowego.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączka była dwa dni teraz został sam katar. Na szczęście jakos bardzo jej nie dokucza. Czekam aż przebija sie jek zębiska.
    Uff to dobrze że to tylko trzydniówka a nie coś gorszego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, chyba jakiś rok:/ trochę chyba wciągnęło mnie to macierzyństwo. Chciałabym powrócić na forum, bo widzę że wciąż tu jesteście.
    Ponownie też zaczynam na ovu... zobaczymy co będzie dalej. ;)

Marysia rośnie, nie wiem kiedy mi ten rok minął. Szkoda, że nie zaglądałam do Was wcześniej. Myślałam że tego wątku nie ma a tu taka niespodzianka.
    Cofnelam się jakieś 10str aby dowiedzieć się co słychać.
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek oraz dla Szpilki, która jak wyczytałam znów będzie mamą ;)

Agatka196- my mieliśmy problem z odparzoną szyją gdy córka miała chyba z 4m-ce pomogła dopiero maść robiona na zamówienie w aptece.

Mam nadzieję że mnie znów przyjmiecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 01:00

km5sgu1r6gm0luhc.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ