Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka my mielismy odparzenie na szyi od slinienia sie i sliniaka z ceratka. On jakos inaczej schnie i dobrze związany zrobil raz Paelowi tak paskudny slad. Posmarowalam sudokremem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 22:41
-
Dziewczęta mam problem mały z Melcią. Od tygodnia za chiny nie mogę ją utrzymać w wózku, chce spacery spędzać na rękach. Staram się nie reagować i nie brać jej, ale wrzeszczy ze wściekłości na pół ulicy. Już sama nie wiem co robić, czy przeczekać i nie brać ją na ręce, czy przeczekać, brać ją na ręce i modlić się, żeby jednak się przekonała do spacerówki.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Dzisiaj bylo lepiej, podejrzewam, ze moze faktycznie bylo jej za cieplo w kombinezonie (a moze i za ciasno juz). Poza tym, odpielam szelki, bo tez mogly Melcie denerwowac. Jak jezdzi przodem do mnie to mam ją na oku, poza tym, ciezko byloby sie jej zsunąć z tej spacerowki tak czy siak. Zobaczymy jutro,matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under u nas był tzw.bunt na wózek i nic nie pomagało. Czasami trzeba to przeczekać, może też być jej ciepło tak jak pisze Szpilka albo potrzebuje zmiany żeby widzieć więcej. U nas nie ma mowy żeby jeździł przodem do mnie musi wszystko obserwować a jak zmieniłam wózek spacerowy na inny to już całkiem się problemy skończyły bo mu bardziej się spodobał
-
U nas z tego odparzenie zrobił się stan zapalny skóry. Dostaliśmy antybiotyk w maści plus paracetamol na 4 dni bo jak się okazuje ją to bardzo boli. Maluje dziś 2 dzień i est super poprawa
U nas znowu problem z spaniem nocnym. Już normalnie nie daje rady. Ledwie widzę na oczy. Wstaje po 10 razy a i tak kończy się na tym że śpimy razem choć tego spaniem nazwać nie można. Bo albo chce ssać cyca cały czas i jak przymykam oko to go puszcza i za chwilę mnie budzi bo ona go chce, albo mnie wygania z poduszki, albo w gębę dostane, albo budzi się i koniecznie chce się pobawić stopami.
Wszystko się zepsuło od czasu choroby i jak łóżeczko obnizylismy.
Mi w gondoli już też się mała zaczęła denerwować. Ale jeszcze troszkę w niej pochodzimy. -
Agatka, dluzsza chwile sie zastanawialam o jaka Bozenke Ci chodzi Ale w koncu sie pokapowalam. No wiec u nas tez sie raz pojawily na Bozence kropki czerwone, nie wiem od czego. Nagle byly. Akurat przypadkiem bylam wtedy u lekarza bo byla przeziebiona i dal nam cos tam na to, po paru dniach nie bylo sladu. Wydaje mi sie ze sie to pojawilo jak zmienilismy pieluszki na rozmiar wieksze moze cos w skladzie bylo innego. Ale nie odstawilam pieluszek, drugi raz juz kropeczki nie wyszly.
Tak wogole to znowu mnie nie bylo troche. Ale wszystko u Nas dobrze. Byli u mnie rodzice moi na troche i korzystalismy z ich obecnosci na maksa. Emilka biega, nasladuje rozne dzwieki i zrobil sie z niej straszny rozdarciuch, jak jej sie nie da tego czego chce to robi awantury straszne. Mam nadzieje ze ta faza szybko mminie. No i zazdrosnik sie z niej zrobil. Jak sie maz do mnie przytuli to albo zaczyna plakac albo go odtraca i sama sie przytula. Mama ma byc tylko dla niej
Wiecie co, lubie ten watek za to ze jest taki spokojny, ale utrzymuje sie juz tyle czasu ze ho hoEwik, agatka196, szpilka lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj troche się podłamałam, znajomy dentysta zasugerowal, ze Melcia ma krótkie wedzidelko podjezykowe i prawdopodobnie trzeba bedzie je podciąc. Mąż też juź mi to sugerowal, chce skonsultować jeszcze z pediatrą i zobaczymy. Bleeeeeeeeeh!matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Tak? Wolalabym, zeby wykonano to laserowo, zastanawiam sie tylko czy takim maluchom mozna to robić, czy lepiej zaczekać?matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under z kręgu moich znajomych większość dzieci miała podcinane i było to w różnym okresie życia. Z reguły do kilku miesięcy. Nie stresu się tym bardzo, niestety nie mam pojęcia czy takie coś można laserowo.
U nas chorobowo akurat na roczek i nie mamy pojęcia łącznie z lekarzem co jest grane ja obstawiam zęby bo trzy na raz idą ale lekarz mówi ze mało prawdopodobne, już sama nie wiem. Ma gorączkę trzeci dzień i żadnych innych objawów typu katar kaszel itp. Jutro idziemy na badania crp, morfologia, siusiu daliśmy dziś. -
Ewik, moze ma trzydniowke? Wypatruj wysypki dzis albo jutro. A powiem Ci ze raz Emilka tez miala 3 dni pod rzad kolo 38,3 a czwartego dnia 39,3 i pomimo ze lekarz mowilz e to za wysoka goraczka na zeby to ja jestem pewna ze to byly wlasnie zeby. Nic innego jej sie nie dzialo a 4 czworki opuchniete.
No i wszystkiego najlepszego dla Mikiego!!!! Jejku jak ten czas leci A jak nozki malego solenizanta? -
Anielle dziękujemy za życzenia. Wczoraj wieczorem i w nocy gorączki nie było nie chciał tylko jeść nic i obstawiam bolące dziąsła wysypki zero. Odebrałam wyniki moczu i ma florę bakteryjną dość liczna a tak to w normie wyniki krwi po południu.
Dziękujemy ze pytasz o nóżki, byliśmy na kontroli u ortopedy jest zadowolony z leczenia i postępów ale to wszystko dzięki licznej rehabilitacji. Nosimy buciki dziecięce profilaktyczne Aurelka jak zacznie chodzić będzie miał specjalne wkładki od miesiąca oprócz rehabilitacji panie mu jeszcze nóżki taśmują -
Boże Ewik co ten Twój synuś się juz wycierpiał w swoim życiu:(
Ale dzieki temu kiedys nie będzie pamiętał a będzie miał zdrowe nóżki
Wszystkiego najlepszego dla Mikusia z okazji pierwszych urodzin :*
A u nas pierwszy w życiu katar i gorączka pediatra twierdzi że od zębów. Utrzymuje się od paitku. Mam nadzieję że niedługo jej minie -
Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, chyba jakiś rok:/ trochę chyba wciągnęło mnie to macierzyństwo. Chciałabym powrócić na forum, bo widzę że wciąż tu jesteście.
Ponownie też zaczynam na ovu... zobaczymy co będzie dalej.
Marysia rośnie, nie wiem kiedy mi ten rok minął. Szkoda, że nie zaglądałam do Was wcześniej. Myślałam że tego wątku nie ma a tu taka niespodzianka.
Cofnelam się jakieś 10str aby dowiedzieć się co słychać.
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek oraz dla Szpilki, która jak wyczytałam znów będzie mamą
Agatka196- my mieliśmy problem z odparzoną szyją gdy córka miała chyba z 4m-ce pomogła dopiero maść robiona na zamówienie w aptece.
Mam nadzieję że mnie znów przyjmiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 01:00