Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Mon Witamy spowrotem. co u Was dziewczynki? Paweł biega jak szalony wiec czas na forum został okrojony jeszcze bardziej, brzucho rosnie choć to juz skonczony 15 tc to mdlosci nadal obecne ale jakos daje rade w porownaniu z poprzednia ciaza to i tak jest lajtowo, pozdrawiam serdecznie buziaki
-
A no u nas też do przodu, Marysia rośnie, bardzo dużo już mówi, ale samodzielne chodzenie odłożyła na dalszy plan (za rękę owszem ale puścić się nie chce) Może lepiej dla mnie
Dużo zdrówka Wam życzę, mam nadzieję że będę mogła niedługo oficjalnie do Ws tu znów dołączyć -
Wpadłam sie pochwalić usłyszanym dzisiaj dwukrotnie MA-MAA!
No i czeka nas podcinanie wędzidełka, za tydzień mamy chrzciny, wiec zajmę się tym pod koniec kwietnia.Eklerka, szpilka lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Cześć dziewczyny:) Też jestem rocznik '86. Z niektórym z was znam się z różowej strony Jestem w połowie pierwszej ciąży. Ciąży po przejściach. Trochę zaczynam schizować, bo w niedziele zaczęłam dobrze czuć ruchy dziecka, a wczoraj nic Do tego męczą mnie zaparcia. Było w miarę ok, ale w połowie marca dopadła mnie biegunkowa obchódka. A teraz mam w druga stronę, czyli zaparcia i za cholere nie może mi się to unormować, choć próbuje różnych metod I stąd moje głupie pytanie, czy istnieje możliwość aby prąc przy zaparciach wypchnąć dziecko? Dobrze, że w piątek idę do kontroli, bo bym już zeschizowała całkiem ;/
rah lubi tę wiadomość
-
aja miło Cię tu widzieć!
Nie ma takiej możliwości a próbowałaś owsianki gotowanej z otrębów owsianych? To taka sztuczka z diety dukana ewentualnie otręby z maślanką jako ostatni posiłek.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Witam się i jaunder_the_snow wrote:Wpadłam sie pochwalić usłyszanym dzisiaj dwukrotnie MA-MAA!
No i czeka nas podcinanie wędzidełka, za tydzień mamy chrzciny, wiec zajmę się tym pod koniec kwietnia.
Gratulacje, oby te słowa padały jak najczęściej U nas pierwsze było tatarah lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Aha witaj. Super że tu zajrzałaś
Tak jak under pisze nie ma opcji by wypluć dziecko. Wiele kobiet w ciąży ma problemy z zaparcia i i hemoroidami.
Coś nam wątek podupada.
My żyjemy. mamy się dobrze
Ida nam dolne jedynki i troszkę niunia jest marudna ale co zrobić taka kolej rzeczy we wtorek idziemy na szczepienie to dowiem się ile moja licha waży
Pozdrawiamy
-
Cześć dziewczyny, nasze szczęście waży 360g i wskazuje na to, że będzie synuś choć jeszcze to potwierdzimy na następnym usg.
szpilka, ewwiel, dora13 lubią tę wiadomość
-
Dopadlam sie na chwile do forum.
Aja super ze sie odezwalas, gratuluje synusia. Under Tobie gratuluje uslyszenia mama. U nas zasob slow wypowiadanych ubogi za to rozumianych zadziwia. Mowi si, kot, ko na inne zwierzeta, ka na psa, brum i bach
Zeby ostatnio stadami ida od dnia wiosny 3 dwojki co tydzien a w tym jeszcze wczoraj czworka. Pawel biega jak szalony i wspina sie na wszystko, ja rosne malenka tez, na ostatniej wizycie powiedzial ze dziewczynkaagatka196, under_the_snow, aja, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Witam Was po dłuższej przerwie. Nie wiem czy mnie pamiętacie, razem się starałyśmy...aja, szpilka, under:) Niestety mam za sobą 2 poronienia i ciężko mi było się tu pokazać, ale z wielką nadzieją rozpoczęliśmy 3 ciążę. Dajcie mi chwilę do nadrobienia zaległości Ściskam Was.
szpilka, under_the_snow, aja, rah lubią tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Szpilka, to już 17 tc, jak ten czas szybko leci!
My jesteśmy po chrzcinach, Melcia zrobiła furorę w swojej długiej sukni i wianuszku, wyglądała cudnie! Ksiądz zwracał się do niej per "gwiazdo".
Mam prośbę, zagłosujecie na nią w konkursie bobovity? Tu jest link: https://www.bobovita.pl/klub-bobovita/konkursy/konkurs-zdjecie-miesiaca/zdjecie/10680
będziemy wdzięczne!szpilka lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Szpilka, widzę, że miedzy naszymi ciążami nie ma wielkiej różnicy, bo tylko 3 tyg Ja dziś 20tc kończę.
Dora, gratulacje! rośnijcie zdrowo, spokojnie i szczęśliwie
Under, głosik poleciał
Powiedzcie mi dziewczyny, czy pogoda może mieć wpływ na ruchliwość dziecka? A może przez to, że na mnie ma wpływ, to dziecko jest spokojniejsze albo bardziej aktywne? Jak paskudna pogoda za oknem, zimno i deszczowo, to dziecko jest mniej aktywne. Albo jak jestem w pracy, to mimo wszystko jest dużo stresu i napięcia i wtedy rzadko czuję ruchy albo praktycznie wcale. A przyjdę do domu, odpocznę, to się dziecko "odezwie".under_the_snow, dora13, szpilka lubią tę wiadomość
-
Under głosik oddany Melcia jest śliczna :-*
Aja dzieciątko ma swój rytm dnia i może być tak że w określonych porach będzie się odzywac. Teraz te ruchy są jeszcze takie delikatne bo ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku i czasem możesz ich nie czuć. Spoko ja też schizowałam
Ale jeszcze troszkę i dostaniesz zdrowe kopy które nawet będą bolały.
Najważniejsze że ruchy są!under_the_snow, aja lubią tę wiadomość
-
Aja, jak sie ruszasz to mniej odczuwasz ruchu tez sila rzeczy. Najlepiej zjedz cos slodkiego i polez troche a maluch sie odezwie.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy