Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
My też używamy baby dream i lubimy ich kosmetyki. Chociaż teraz przy biegunce i mega odparzeniu pupy niezastąpiona okazała się mąka ziemniaczana.
Nie przejmuj cie się zębami każdemu dziecku inaczej wychodzą u nas pierwszy ząb pojawił się bardzo późno coś ok.9miesiaca a u mojej znajomej dzieci zaczęły ząbkowanie po 12miesiacuagatka196 lubi tę wiadomość
-
A propos ząbkowania, dzisiaj przy kontakcie z łyżeczką zadzwoniła nam jeszcse prawie niewidoczna dolna jedynka
agatka196, ewwiel, szpilka, aja, Ewik lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Moja koleżanka ma córkę w wieku 8 miesięcy i mówi że jeszcze jej ząbki nie idą.
A u nas juz trzeci trymestr. Mała dokazuje czasami budzi kopniaczkami i w ogóle jest bardzo aktywna. Co to będzie jak się zrobi jej tam ciaśniej.
Z rzeczy mniej przyjemnych to meczy mnie juz rwa, chodzę jak babcia chora na korzonki. Macie jakieś sprawdzone sposoby? -
Ewik wrote:Ania tylko więcej odpoczywać bo większość rzeczy co pomaga odpada w ciąży jak rozgrzewa nie borowina itp. Pocieszenie marne ale już niedługo.
to prawda, już niedługo, ale wieczorami mi mężuś chwilke pomasuje to jest ciut lepiej.
A co do tego odpoczywania to nie da rady jak sama nie zrobie to nikt mi nie zrobi, a ja febry dostaje jak mam brudno. Ugotować też coś trzeba...
Wpadłam dziś na pomysł że na po porodzie pokupuje jakies mrożonki np. pierogi, pyzy , warzywa z tego zawsze szybko obiad sknoce. -
Oj Aniu mi pp pierwszym trymestrze pozwolil smadowac mascia rozgrzewajaca walej ilosci i jak boli batdziej niz zwykle. A tak to tryb oszczednosciowy. No i zacznij sie odzwyczajac od porzaxku, bojak dziecie zsczyna pelzac i rozmontuje zabezpieczenia to wszyztko wywala zewszad a im bardziej Ty sprzatasz tym bardziej wywala tzn widxi ze sprzatasz w jednym miejscu i wkladasz do szafek to otwiera co innego i wyrzuca
gosia86, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Xlander wydaje się taki masywny. Zależy co rozumiesz poprzez "trudne warunki"
Ja mam Mimę Xari, typowo miejski wózek, chociaż na wertepach też się sprawdza (zwłąszcza spacerówka, która po przekształceniu z gondoli nagle dostała super amortyzacji ). Jeśli np mówiąc o trudnych warunkach masz na myśli np deszcz, grad śnieg i perspektywę prania wózka co 3 dni, to Mima jest fajna pod tym względem, bo wierzch jest z imitacji skóry, więc wystarczy tylko przetrzeć gąbką i czyściuteńko. Koła ma piankowe ale nie zamieniłabym na pompowane nigdy. Bardzo fajnie lekko się prowadzi (nawet po piachu )Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Mam do Ania_1986 podobne warunki, dużo polnych dróg, błoto, stawy.
Ania_1986 masz już upatrzony model?
Początkowo myślałam o Bebetto Holland , ma naprawde duże koła, ale widziałam go tylko w jednym małym sklepie. A ostatecznie chyba zdecydujemy się na Adamex Barletta Rainbow. -
Ania, poczytaj sobie opinie o tym wosku. Moja sasiadka ma barlette i juz dwa razy reklamowala o generalnie jest bardzo niezadowolona, mowi,mze niedorobka goni niedorobka, amortyzatory jej wysiadly po 2 miesiacach jezdzenia po kostce brukowej. Nie wiem czy to jej sie trafil taki akurat wozek czy cala seria taka.
Dziewczyny, ja Wam polecam isc do sklepu i pojezdzic po calym sklepem modelami, ktore Was interesuja. Mi taka jazda wybila z glowy mutsy igo (sztywny jak diabli) i bugaboo (zle dojscie do koszyka przy gondoli). No i czytajcie w necie opinie, jak wozek ma duzo dobrych recenzji, to warto zaryzykowac. Wiadomo, ze nigdy w 100% nas nie zadowoli, ale w 98% to juz powinienAnia_1986 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam ekstremalne warunki ;)mieszkamy na 4 piętrze bez widny. Więc wyjście na spacer będzie prawdziwą wyprawą, dlatego jak patrzyłam na wózki, to jedną z najważniejszych rzeczy jakie biorę pod uwagę jest waga gondoli. Mnie się podoba wózek Baby Design model Lupo.
-
Aja my mamy model lupo comfort i jesteśmy mega zadowoleni. Sprawdza się świetnie w każdych warunkach teraz nawet ulepszyli niektóre rzeczy jak np.budka jest poszerzana odsuwa się zamek i dziecko zasłonięte od słońca. Ogólnie nie zamieniła bym go na inny.