X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a jak sie czujesz?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie przy pierwszym dziecku będzie bardzo trudno odpuścić perfekcyjność i porządek w domu. A co to będzie jak się drugie pojawi? Jeszcze się nam pierwsze nie urodziło, a już drugie chcemy mieć :D Mąż twierdzi, że drugie musimy mieć szybko :D Życie wszystko zweryfikuje.

gosia86 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja jak juz sie pada na twarz to cos się odpuszcza i to juz indywidualna decyzja co. Jedna odpusci porzadek, inna zniesie placz dziecka dluzej niz chwile, kolejna bedzie mniej jesc, zeby ten czas poswiecic na porzadek, a jeszcze inna zbajdzie tanie, ale dobre obiady w abonamencie z dowozem, ktos przestanie chodzic z dzieckiem na spacery i to wyjdzie w praniu. Super jakby sie dalo idealnie, ale bez pomocy bedzie bardzo ciezko. CLkiem inaczej jak tata wychodzi do pracy przed 7 i wraca po 15. A inaczej jak jego nie ma caly dzien i innej pomocy tez nie ma. Jak wraca po 20 i zajmuje sie dzieckiem to nie wiadomo czy usiasc na chwile i zjesc cos cieplego czy sprzatac. A i przy kp polecam karmic przy stole i miec w zasiegu jednej reki na stale chleb, smarowidlo i dzem lub serek topiony bo da sie zrobic sobie kanapke 1 reka

agatka196, aja, gosia86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja spokojnie na początku będzie Cię trochę irytować a później dasz sobie z tym spokój jesteśmy tylko ludźmi i pewnych rzeczy się nie przeskoczy jak to mówią inni coś za coś. Początki z jednym maluszkiem są ciężkie i zmęczenie daje o sobie znać, tez mi się wydawało co to ja nie zrobię i ze wszystkim dam rade ale życie samo zweryfikowało moje podejście m.in.do spraw porządków w domu po pojawieniu się mega kolek które trwały czasem po dobrych kilka godzin każdego dnia. Padałam na twarz i marzyłam żeby chodź na kilka chwil mnie wyręczl na meza nie moge zbytnio liczyc bo pracje od 6 a wraca o 21 . Teraz jest mi już wszystko jedno ze coś nie jest zrobione tak jakbym sobie tego życzyła wole się pobawić z dzieckiem niż szorowac mieszkanie bo przy maluchu chodzącym utrzymanie porządku to dopiero wyzwanie.

Dlatego podziwiam mamusie w drugiej ciąży jesteście wielkie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik w drugiej ciazy perspektywa sie zmienia jeszcze bardziej. Najwazniejsze donosic pozniej zadbac o starszaka, potem miec co jesc i pic i miec z czego jesc i pic a potem dopiero porzadek

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Aniu a jak sie czujesz?

W miarę dobrze. Choć juz coraz ciężej. Szybko się męczę, zle sypiam bo budzę się nawet co godzinę. Ostatnio doszedł ból bioder. Normalnie czuję że poród juz tuz tuż choć jeszcze miesiąc do TP.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz nie mam siły na porządki nawet wrzucenie naczyń do zmywarki odkładam w nieskończoność i potrafię się pokładać nawet 3 razy dziennie.
    Nie wiem co to będzie jak się dziecko urodzi.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, też mi się teraz marzy zmywarka, ale w naszej kuchni w obecnym układzie się już nie zmieści. Może kiedyś. Mój m ąż idzie do pracy na 7 a wraca między 18 a 20, więc nie wiem jak to będzie. Z obiadami mogę liczyć na teściową. Przy opiece nad Małą też pewno będzie chciała się udzielać,a le co to wyjdzie, to się okaże. Ja bez doświadczenia, ona z innymi doświadczeniami, bo teraz opieka nad dziećmi wygląda inaczej niż jak mąż był mały. Kolek doświadczam na przykładzie siostry i siostrzeńca. Wiem, że nawet zrobienie kanapek siostrze jak karmiła małego i podanie picia było pomocne. Siostra mi mówi, że życzy mi, żeby Mała nie miała kolek.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam, ze to tylko kwestia dobrej organizacji. My tez mieszkamy z dala od rodziny a mam w domu chyba jeszcze czysciej niz przed porodem. Amelcia zaczyna juz chodzic, sporo czasu spedza na podlodze, wiec musze ja zmywac czasami i dwa razy dziennie. Zazwyczaj do poludnia zasypia na ok 2h, to wtedy zdaze posprzatac i ugotowac. Nauczylam tez Malutką bawic sie chwile sama, widc nawet jak nie spi to jestem w stanie cos zrobic. Tlumacze teraz tez sporo, bo mam 3 ksiazkimz wydawnictwa do przetlumaczenia i tez znajduje na to czas. Takze Aja, nie martw sie. Jak sie zorganizujesz dobrze, to dasz rade ze wszystkim. Kobiety sa bardzo silne i wytrzymale.

aja lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under podziwiam ☺ niestety nie wszystkie dzieci są takie spokojne mój ma motorek w tyłku od rana do wieczora czasami są dni ze wogole nie śpi w dzień i trzeba mieć go na oku non stop bo juz wpada na genialne pomysły.

Ale nie ma co gdybać wszystko Wam wyjdzie w praniu na razie się nie stesujcie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Under podziwiam ☺ niestety nie wszystkie dzieci są takie spokojne mój ma motorek w tyłku od rana do wieczora czasami są dni ze wogole nie śpi w dzień i trzeba mieć go na oku non stop bo juz wpada na genialne pomysły.

Ale nie ma co gdybać wszystko Wam wyjdzie w praniu na razie się nie stesujcie.
    O dokladnie i bawi sie ssm owszem pod warunkiem, ze nie robie czegos ciekswszego w czym mozna pomoc. W spokoju moge ugotowac obiad i xmywac bo przy odpowiednim odsunieciu od krawedzi nie da rady pomagac. Z rozrzewnieniem wspominam czasy jak Pawel spal w dzien dlugo i nie umial otworzyc kojca. Moglam umyc podloge i byc pewna ze wyschnie bo najwyzej wejde do kojca do niego (kupilismy duzy drewniany taki wieloelementowy a na apod polozylismy puzzle piankowe, te z babyono nie smietdza chemicznie)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety Melcia ma non stop naladowane baterieni poza ta drzemka do poludnia nie ma szans potem ja uspic. Sporo sie razem bawimy, a to spacer, a to bawimy sie w dmuchanym baseniku, a jak bawi sie z psiakiem to mam pol godziny z glowy, bo tak ladnie razem sie dogaduja. Na poczatku tez balam sie, ze nie ogarne, ale wszystko to moim zdaniem wypracowanie jakiejs rutyny i organizacji. A to, ze moge na chwile ja posadzic kolo siebie i sie bawi sama (koedy ja np jem w tempie ekspresowym obiad), to duuuuuze ulatwienie.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• BabyBe Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Czy możecie mi poradzić czy jest sens abym 11 lipca szła na wizytę do gina skoro ostatnią @ miałam 3 czerwca, a Belly podpowiada mi że jestem w 4tyg i 1d ciąży? Czy coś w ogóle będzie widać?

Hej, ja też ostatnią @ miałam 3 czerwca. W ostatnią środę na teście zobaczyłam dwie kreseczki :-)
    Wygląda na to, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży (albo bardzo podobnym bo ja po IVF a transfer był dopiero 25dc) i tak się składa,że też idę na wizytę 11 lipca. Poszłabym później ale leki mi się kończą. Tak bym chciała zobaczyć już chociaż kropeczkę...

szpilka, aja, agatka196 lubią tę wiadomość

wrzesień 2014 - początek starań
    kwiecień 2016 - laparoskopia, jajowody niedrożne (zrosty, wodniaki)
    maj 2016 - IVF bez transferu, 6 mrożaczków
    27.06.2016r. - transfer mrożaczka 2AB, 9dpt beta 219 :-)
    24.03.2017r. - narodziny Synka 😍
    02.02.2019r. - transfer mrożaczka 1AB :-(
    06.03.2019r. - transfer mrożaczka 4BB - :-(
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie ze corqz wiecej nowych ciezarowek. Meldujecie sie czesto, poszcie o dolegliwosciach czy obawach. Tu zawsze chetnie doradzamy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że to moje dziecko to mnie wykończy bo dzis kopie jak szalona a nie daj Boże ją lekko przygnieść np schylając się to nie da żyć.
    Taki mały golas a taki złośliwy. Chyba juz jej mega ciasno tam.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu juz coraz bliżej konca☺ dasz rade kochana

BabyBe gratulacje i witamy

BabyBe lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam innego wyjścia

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja Wam powiem że to moje dziecko to mnie wykończy bo dzis kopie jak szalona a nie daj Boże ją lekko przygnieść np schylając się to nie da żyć.
    Taki mały golas a taki złośliwy. Chyba juz jej mega ciasno tam.

Ja nawet jak leże, to jestem bombardowana ;) Może nawet czasem mocniej niż jak chodzę. A czasem jak mnie drapnie czy skrobnie, to masakra.

BabyBe, gratulacje, rośnijcie zdrowo i spokojnie :)

BabyBe lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś w nocy była spokojniejsza. Może dlatego że mąż z nią dyskutował i chwilę dłużej rękę trzymał na brzuchu.

Jak widzę jak to dziecko reaguje na ojca w brzuchu to po za nim pewnie będzie córeczka tatusia :)

aja, agatka196 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach. My dzis miedzy 18 a 19 mamy podhechac na oddzial do mojego gina na kontrole dzyjki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ