X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem jak dodam jakiś emotikon to ucina mi posta.
    Tak się rozpisalam i nie ma połowy tego co pisałam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas tez są cyrki przy myciu głowy... Jak była mniejsza to jej nie przeszkadzało, można jej było kubek wody na głowę wylać, spływało po twarzy a ona sie cieszyła. A potem w którymś momencie stwierdziliśmy ze bez sensu jej tak często głowę myć i bedziemy myć raz w tygodniu. I od tego sie zaczęła niechęć do tej czynności. Emi sie nie położy w wanience wiec musze jakos spłukiwac te włosy i płacz jest przy tym i wogole... Widzę ze to norma wiec sie nie bede juz przejmować ;)

Aja może to przejściowe, daj jej pare dni, na pewno polubi znowu. Niezle masz z tymi teściami, dla moich Emila jest pierwszym wnukiem i tez musiałam ich uczyć co można przy maluszku a co nie, łącznie z tym ze niedawno jak teściowie u nas byli to coś babcia zrobiła wbrew Emilce (w sensie nie pozwoliła jej czegoś dla jej dobra) a dziadek na to "ale niedobra babcia, zbijemy ta babcie" i pokazuje Emilce jak uderzyć babcie... No zimne poty mnie oblały jak to zobaczyłam, odrazu interwencja moja zeby dziecku absolutnie takich rzeczy nie pokazywać, ze przecież nie wolno nikogo bić. No normalnie rzeczy najlogiczniejszy a czasem trzeba wytłumaczyć, bo za czasów naszych rodziców wychowanie wyglądało troche inaczej. Dobrze ze teściowa szybko rozumie o co mi chodzi i nie musze jej takich rzeczy tłumaczyć.

Misia wszystkiego najlepszego w drugie urodzinki!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim roczników 86 . Chciałam się do was przyłączyć i dzielić informacjami. Może trochę o sobie. Jak wiadomo mam 30 lat oraz męża i dwie córki. Mama na pełen etat. Jestem obecnie w 5 tygodniu ciąży. Życzę wam wszystkim zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka. i buziam

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira witaj.

Widzę, że nie tylko u mnie problem z myciem włosów jak polewamy woda to istny cyrk a jak Nałęcz do oczu albo spływa po twarzy to już lepiej nie mówić.

Kora sto lat dla córeczki

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Aja może to być taki etap albo faktycznie się wystraszyla. Ile już Karolinka ma?
    Quote:

Agatka, w Wigilie bedzie mieć 4 miesiace. Mam nadzieję, że to kolejny etap i jej przejdzie.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45 dni do porodu, ja sie pytam kiedy to zlecialo?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!

Życzę Wam bardzo ciepłych, spokojnych, rodzinnych, a przede wszystkim przepełnionych miłością świąt Bożego Narodzenia! Niech w tych pięknych dniach nie zabraknie Wam czasu dla dzieci, dla bliskich, ale również dla siebie :-)

aja lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki Wesołych Świąt ☺

Spokojnych, radosnych w rodzinnym gronie.

aja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Magicznych Świąt Bożego Narodzenia, ciepłej, rodzinnej atmosfery i dużo radości! :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po świętach dziewuszki?
    Ja jeszcze w dwupaku ;)
    Dzisiaj zaczynam 36t

szpilka, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na nic czasu. Dzis mnie i neza dopadla grypa zoladkowa z ktora walcztlismy u Pawla od wtorku. Kolejna choroba idzie od urodzenia Gabi i mam Dosc. Pozdrawiam Was serdecznie

Gosiu kciuki za latwy i szybki porod

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym razem zdążyłam

Szczęśłiwego Nowego Roku Kochane, żeby był lepszy niz poprzednie dla kazdej z Was, duzo zrowia i radości i żeby nasz wątek nie spadał za bardzo hehe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zalapalam sie na zyczenia swiateczne to zycze Wam wszystkim Nowo Rocznie samych pociech z Waszych Pociech :) Duzo zdrowia i wielu, wielu radosnych chwil w 2017 roku :)

Gosia wytrzymaj jeszcze ze 2 tygodnie i dopiero sie rozpakuj :)

Szpilka wspolczuje grypy zoladkowej, straszne dziadostwo, szczegolnie jak jeszcze piszesz ze Pawelek byl chory. Mam nadzieje ze juz lepiej u Was.

Moje dziecie tez chore, goraczka straszna od wczoraj i jakis dziwny, brzydki, swiszczacy kaszel. Mnie gardlo tez strasznie boli ale co tu brac jak lekarstw nie mozna a od domowych sposob mdli i chce sie wymiotowac?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku!

Nie pamiętam która pisała o problemach z myciem głowy ale u nas jest poprawa. Rafał kupił na aliexpres taki piankowy kapelusz i myjemy normalnie główkę zakładam kapelusz, spłukać normalnie prysznicem a mój kwiatuszek się cieszy

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ☺

Agatka u nas nie ma mowy żeby coś na głowę założyć. Kupiłam rondo takie kubek do płukania specjalny juz nawet taka piankę wydziwiana itp. No i mój syn chyba myśli jaka ta mama naiwna ze mnie tym przechytrzy.

Niedługo dzień dziadków szykujecie jakieś upominki?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, jak się czujesz?

Karolina na szczęście przestała bać się kąpieli. Ale za to zaczęła bać się jak kogoś nie zna.Dobrze,że babcie poznaje,bo już było niezadowolenie z tego tytułu,że jej nie poznaje. A to przecież nie jej wina, poza tym to normalne u dzieci. Byłyśmy wczoraj na kolejny szczepieniu. Darła się mniej niż ostatnio,za to bardziej płakała. W ogóle już przy badaniu się jej doktorka chyba nie spodobała,bo płakała, albo czuła co ją czeka. Karolusia waż troszkę ponad 6kg. Wyrasta mi z ubranek w rozm 68. Jeszcze jak coś jest większe w tym rozmiarze bądź luźniejsze,to jeszcze ubierze. Ale widzę,że musimy zacząć ubierać body i śpiochy w rozm 74. Poza tym nie ma czasu na jedzenie,bo wszystko inne dookoła jest ciekawe. Nic tylko siedzieć chce. Cyca by jadła,ale najchętniej na siedząco. Podejmuje próby żeby samodzielnie usiąść."Zaprzyjaźniamy się" z łyżeczką, uczymy się pić wodę. Doktorka też mówiła,że możemy już diete rozszerzać. Chodzimy do dermatologa,bo zaczęły Lolusi jakieś plamy się pojawiać na skórze. Nie wiem czy, to przez to,że ja coś zjadłam czy przez to,że ma bardzo suchą skórę. Zobaczymy, co jutro doktorka powie. Co do prezentów na dzień babci i dziadka nic specjalnego nie będziemy kupować, bo teściom ciężko w gust trafić. Teściowi jak kupiliśmy jednego roku wode po goleniu, na dzień ojca, to do tej pory stoi. Więc teraz kupujemy tylko kwiatki i składamy życzenia. A mój tata, to się nawet z kawy ucieszy, więc z nim nie ma problemu.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dzień babci i dziadka kupiliśmy kalendarz ze zdjęciem Miśki. Robili im w żłobku, więc prezent mamy w sumie bez wysiłku :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja jeszcze się kulam :)
    Dzisiaj dopiero zaczęłam czuć jakies.delikatne pobolewanie dołem brzucha ale.to bóle słabsze niż okresowe. Wizytę mam za tydzień, dzisiaj zaczelam 37 t

Na dzien babci kupimy jakies słodycze tylko.dla prababci zamowilam serduszko.drewnianie z.napisem i zdjexiem Poli

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak tam?
    Ciezarówki, Mamuski meldujemy sie

my dla babci i prababc mamy kalendarz z emiku, w przyszlym roku szukam innego labu bo ceny nizsze

pawel lada dzien konczy 2 tka rozgadal sie tak ze mam czasami ochote go zakneblowac, oczywiscie duzo jeszcze nie rozumiemy ale mozna sie dogadac, gabi rosnie ma juz 4 mce i zaczela obracac sie na jeden bok, caly czas podnosi sie do siadu ale niestety ala brzuszki a ie tak jak sie powinno. buziaki Kochane, wpadne moze niedlugo

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Szpilka w środę świętujemy dwa latka! Szkoda ze jestem w pracy do 20h30... No ale w weekend nadrobimy jakimś torcikiem i prezentem.

Ja jakos juz bede powoli kończyć pierwszy trymestr, raczej sie dobrze czuje, chociaż wczoraj wymiotowałam cały dzień i dzisiaj żołądek mocno to odczuwa jeszcze. Ale to chyba sie przytulam czymś bo miałam dreszcże, zimno mi było cholernie no i dzis juz nie wymiotuje. W sobotę mam juz usg pierwszego trymestru, naprawdę szybko czas leci.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ