Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Unas tez są cyrki przy myciu głowy... Jak była mniejsza to jej nie przeszkadzało, można jej było kubek wody na głowę wylać, spływało po twarzy a ona sie cieszyła. A potem w którymś momencie stwierdziliśmy ze bez sensu jej tak często głowę myć i bedziemy myć raz w tygodniu. I od tego sie zaczęła niechęć do tej czynności. Emi sie nie położy w wanience wiec musze jakos spłukiwac te włosy i płacz jest przy tym i wogole... Widzę ze to norma wiec sie nie bede juz przejmować
Aja może to przejściowe, daj jej pare dni, na pewno polubi znowu. Niezle masz z tymi teściami, dla moich Emila jest pierwszym wnukiem i tez musiałam ich uczyć co można przy maluszku a co nie, łącznie z tym ze niedawno jak teściowie u nas byli to coś babcia zrobiła wbrew Emilce (w sensie nie pozwoliła jej czegoś dla jej dobra) a dziadek na to "ale niedobra babcia, zbijemy ta babcie" i pokazuje Emilce jak uderzyć babcie... No zimne poty mnie oblały jak to zobaczyłam, odrazu interwencja moja zeby dziecku absolutnie takich rzeczy nie pokazywać, ze przecież nie wolno nikogo bić. No normalnie rzeczy najlogiczniejszy a czasem trzeba wytłumaczyć, bo za czasów naszych rodziców wychowanie wyglądało troche inaczej. Dobrze ze teściowa szybko rozumie o co mi chodzi i nie musze jej takich rzeczy tłumaczyć.
Misia wszystkiego najlepszego w drugie urodzinki! -
Część wszystkim roczników 86 . Chciałam się do was przyłączyć i dzielić informacjami. Może trochę o sobie. Jak wiadomo mam 30 lat oraz męża i dwie córki. Mama na pełen etat. Jestem obecnie w 5 tygodniu ciąży. Życzę wam wszystkim zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka. i buziamElwira
-
agatka196 wrote:Aja może to być taki etap albo faktycznie się wystraszyla. Ile już Karolinka ma?Quote:
Agatka, w Wigilie bedzie mieć 4 miesiace. Mam nadzieję, że to kolejny etap i jej przejdzie. -
Kochane!!
Życzę Wam bardzo ciepłych, spokojnych, rodzinnych, a przede wszystkim przepełnionych miłością świąt Bożego Narodzenia! Niech w tych pięknych dniach nie zabraknie Wam czasu dla dzieci, dla bliskich, ale również dla siebieaja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!
Magicznych Świąt Bożego Narodzenia, ciepłej, rodzinnej atmosfery i dużo radości! -
Nie zalapalam sie na zyczenia swiateczne to zycze Wam wszystkim Nowo Rocznie samych pociech z Waszych Pociech Duzo zdrowia i wielu, wielu radosnych chwil w 2017 roku
Gosia wytrzymaj jeszcze ze 2 tygodnie i dopiero sie rozpakuj
Szpilka wspolczuje grypy zoladkowej, straszne dziadostwo, szczegolnie jak jeszcze piszesz ze Pawelek byl chory. Mam nadzieje ze juz lepiej u Was.
Moje dziecie tez chore, goraczka straszna od wczoraj i jakis dziwny, brzydki, swiszczacy kaszel. Mnie gardlo tez strasznie boli ale co tu brac jak lekarstw nie mozna a od domowych sposob mdli i chce sie wymiotowac?
-
Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku!
Nie pamiętam która pisała o problemach z myciem głowy ale u nas jest poprawa. Rafał kupił na aliexpres taki piankowy kapelusz i myjemy normalnie główkę zakładam kapelusz, spłukać normalnie prysznicem a mój kwiatuszek się cieszy -
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ☺
Agatka u nas nie ma mowy żeby coś na głowę założyć. Kupiłam rondo takie kubek do płukania specjalny juz nawet taka piankę wydziwiana itp. No i mój syn chyba myśli jaka ta mama naiwna ze mnie tym przechytrzy.
Niedługo dzień dziadków szykujecie jakieś upominki?
-
Gosiu, jak się czujesz?
Karolina na szczęście przestała bać się kąpieli. Ale za to zaczęła bać się jak kogoś nie zna.Dobrze,że babcie poznaje,bo już było niezadowolenie z tego tytułu,że jej nie poznaje. A to przecież nie jej wina, poza tym to normalne u dzieci. Byłyśmy wczoraj na kolejny szczepieniu. Darła się mniej niż ostatnio,za to bardziej płakała. W ogóle już przy badaniu się jej doktorka chyba nie spodobała,bo płakała, albo czuła co ją czeka. Karolusia waż troszkę ponad 6kg. Wyrasta mi z ubranek w rozm 68. Jeszcze jak coś jest większe w tym rozmiarze bądź luźniejsze,to jeszcze ubierze. Ale widzę,że musimy zacząć ubierać body i śpiochy w rozm 74. Poza tym nie ma czasu na jedzenie,bo wszystko inne dookoła jest ciekawe. Nic tylko siedzieć chce. Cyca by jadła,ale najchętniej na siedząco. Podejmuje próby żeby samodzielnie usiąść."Zaprzyjaźniamy się" z łyżeczką, uczymy się pić wodę. Doktorka też mówiła,że możemy już diete rozszerzać. Chodzimy do dermatologa,bo zaczęły Lolusi jakieś plamy się pojawiać na skórze. Nie wiem czy, to przez to,że ja coś zjadłam czy przez to,że ma bardzo suchą skórę. Zobaczymy, co jutro doktorka powie. Co do prezentów na dzień babci i dziadka nic specjalnego nie będziemy kupować, bo teściom ciężko w gust trafić. Teściowi jak kupiliśmy jednego roku wode po goleniu, na dzień ojca, to do tej pory stoi. Więc teraz kupujemy tylko kwiatki i składamy życzenia. A mój tata, to się nawet z kawy ucieszy, więc z nim nie ma problemu. -
Aja jeszcze się kulam
Dzisiaj dopiero zaczęłam czuć jakies.delikatne pobolewanie dołem brzucha ale.to bóle słabsze niż okresowe. Wizytę mam za tydzień, dzisiaj zaczelam 37 t
Na dzien babci kupimy jakies słodycze tylko.dla prababci zamowilam serduszko.drewnianie z.napisem i zdjexiem Poli -
Gosia jak tam?
Ciezarówki, Mamuski meldujemy sie
my dla babci i prababc mamy kalendarz z emiku, w przyszlym roku szukam innego labu bo ceny nizsze
pawel lada dzien konczy 2 tka rozgadal sie tak ze mam czasami ochote go zakneblowac, oczywiscie duzo jeszcze nie rozumiemy ale mozna sie dogadac, gabi rosnie ma juz 4 mce i zaczela obracac sie na jeden bok, caly czas podnosi sie do siadu ale niestety ala brzuszki a ie tak jak sie powinno. buziaki Kochane, wpadne moze niedlugo
gosia86 lubi tę wiadomość
-
No Szpilka w środę świętujemy dwa latka! Szkoda ze jestem w pracy do 20h30... No ale w weekend nadrobimy jakimś torcikiem i prezentem.
Ja jakos juz bede powoli kończyć pierwszy trymestr, raczej sie dobrze czuje, chociaż wczoraj wymiotowałam cały dzień i dzisiaj żołądek mocno to odczuwa jeszcze. Ale to chyba sie przytulam czymś bo miałam dreszcże, zimno mi było cholernie no i dzis juz nie wymiotuje. W sobotę mam juz usg pierwszego trymestru, naprawdę szybko czas leci.