X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Eklerka, ja dupka nie bralam i z sennoscia mialam to samo wiec to moze niekoniecznie skutek uboczny tabletek a poprostu skutek uboczny odmiennego stanu :) Nawet mi sie zdarzylo w pracy w kantynie na przerwie przysnac na 3 krzeslach zlaczonych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:24

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam luteinkę na początku, ale ogólnie przez pierwszy miesiąc czyli jakoś do 12tygodnia, więcej płakałam z powodu złego samopoczucia i bezsilności, że nie wiem dlaczego tak strasznie sie czułam. Czasami łapałam się na tym, że byłam zła na to, że jestem w ciąży, ale potem dzidzię przepraszałam, bo miałam wyrzuty sumienia.
    Nie mogłam po prostu zrozumieć dlaczego tak źle się czuję...

ale to na pewno nie od luteiny, bo luteinę brałam do 8tyg tylko

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam wiadomości...
    matko jak można zgwałcić dziecko??? 8miesięczne dziecko !!!

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co chwile musze edytowac swoje wlasne wiadomosci bo mi sie slowa mieszaja i nic nie mozna przeczytac ;)

LadyMK, na takie rzeczy nie ma wytlumaczenia, to sie poprostu nie miesci w glowie...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :) A więc:

Wszystko w jak najlepszym porządku! :) Widzieliśmy dzidziusia, który już go przypominał. Ruszał się! Tak śmiesznie podskakiwał :) NT w normie, całę badanie też. Jestem już w 13 tygodniu, więc mniej więcej zgadza się to z suwaczkiem, czyli ostatnim badaniem usg (różnica 2 dni). Dzidek ma 5,5 cm, serce jak dzwon :) Jesteśmy oboje z mężem szczęśliwi a ja odetchnęłam z ulgą, bo ostatnio wkręcałam już sobie, że może coś jest nie tak, skoro już mi się samopoczucie polepszyło. Głupa ja :P

Chcieliśmy poznać płeć, ale jednak za wcześnie, a gin nie chciał zgadywać.
    Następna wizyta za 4 tygodnie :)

LadyMK, Ewik, betinka, Martynaaa, Kor_a lubią tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny - dziękuję za wsparcie. Oswajam się z nową sytuacją. Wczoraj byłam jeszcze na 2 godziny w pracy - przekazałam swoje obowiązki, pożegnałam się z szefową, koleżankami. Wszyscy kazali leżeć i niczym się nie martwić! Okazało się też, że jedna z koleżanek miała taką samą sytuację i po leżakowaniu szyjka się wydłużyła i wprawdzie do pracy już nie wróciła, ale nie musiała cały czas leżeć. Wierzę, że i u mnie tak będzie!

Zastanawiałam się wczoraj nad tą całą sytuacją i powiem Wam, ze wydaje mi się, że ma to związek ze stresem. Spadło na nas ostatnio kilka nieprzyjemnych sytuacji, przez które się dość mocno nastresowałam i przypuszczam, że to jest przyczyną. Teraz już odpuszczam wszystko - relaks i pertraktacje z Michaliną, żeby się jeszcze na ten świat nie pchała tylko korzystała z bezpiecznego brzucha mamy :-)

Eklerka - ja w ciąży bez żadnych leków mogę cały czas spać :-)

Ida - u mnie też nie było widać, ale najważaniejsze, że dziecko zdrowe!

Dzisiaj wizyta położnej. Mamy oglądać film o porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 07:52

Ewik, Martynaaa lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora bedzie dobrze nie ma innej opcji. Jestes juz w 28 tyg.wiec spokojnie wytrzymasz najgorsze sa poczatki ja myslalam ze dostane fiola ale po praktycznie 2 miesiacach lezenia i dalszym zlym samopoczuciu nadal wiecej leze niz sie ruszam bo jakos nie moge sie wystrzec jakiegos glupiego myslenia zeby wszystko bylo dobrze.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a myślę, że Michalinka chciała zwolnić tempo życia i przekazuje Ci informację, że należy korzystać z odpoczynku teraz, bo później go nie będzie :P

Ja dziś zaczynam 19 tydzien :)

betinka, Martynaaa, Kor_a lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, nic się nie martw szyjką! Moja koleżanka w 23 tyg miała tak skróconą szyjkę, że już pessar mieli jej zakładać i nagle tak się wydłużyła, że przenosiła :D Teraz się bardzo oszczędzaj i leż (plackiem, bo tylko wtedy działa leżenie), a na pewno wszystko będzie dobrze!!!!

Dla rozrywki - Mati spacerowicz pozdrawia Cioteczki :)
    21km0pt.jpg

A wiecieeeeee, dzisiaj kończymy 2 tygodnie, ja po cc i prawie mi zniknął brzuch!

Martynaaa, szpilka, LadyMK, Anielle, Kor_a lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati jest cudowny...

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ten Twój Mati! Ja rodze w grudniu wiec nie będzie takiej fajnej pogody na spacery:-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, Matiego moznaby bylo schrupac, sliczny chlopczyk! Ciesze sie ze i Ty jestes w dobrej formie :)

Kor_a, tak to jest z ta szyjka, raz sie skraca raz wydluza, wazne ze odpoczywasz. Zobaczysz ze ten czas tez milo spedzisz, oddasz sie calkowicie Michaline i przygotowaniom do jej narodzin. To jest Wasz czas :) i juz sie prosze nie stresowac!

Anielle, widzisz, a jednak moze byc jeszcze dziwniej niz we FR hehe Z tego co sie zorientowalam to tutaj lekarze niezwykle rzadko badaja szyjke macicy, zaczynaja dopiero od 7 miesiaca, wczesniej tylko wtedy kiedy historia pacjentki wskazuje potencjalne ryzyko niewydolnosci szyjki macicy. Ja za kazdym razem na wizycie odpowiadam na ten sam zestaw pytan i byc moze na tej podstawie lekarz stwierdza czy cos niepokojacego zaczyna sie dziac. Mimo wszystko, na kolejnej wizycie sama wskakuje na samolot i niech mnie bada :)

Ida, wspaniale wiadomosci :) Ja tez sobie kiedys wkrecalam ze cos jest nie tak bo w koncu poczulam sie dobrze. To takie dziwne po tym jak ciagle bylo mi zle, to tak jak oznaka czegos zlego te lepsze samopoczucie.

Ostatnio cieszylam sie ze nie puchne... no i wykrakalam. Wystarczyly dwa dni wrzesniowych upalow i juz mam palce jak parowki i ociezale nogi. Betinka, podziwiam Cie ze chodzilas w zaawansowanej ciazy latem, i to latem ktore bylo niezwykle upalne.

Ida, Kor_a lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka - śliczny chłopczyk :) Taki jak z reklamy :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Kochane :*
    Szczerze mówiąc jestem w szoku, że aż taki ładny nam wyszedł :) Można go schrupać (jak nie ryczy :D), położne i lekarki ocipiały na jego punkcie w szpitalu.

Martynaaa, Ewik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, ja tez sie zakochalam :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna na opuchnięcia polecam napar z pokrzywy raz dziennie. U mnie działa super. I nie zapomnij o piciu wody, bo im mniej pijemy tym bardziej organizm gromadzi.

Martynaaa lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywe pije regularnie, ale przez ostatnie dwa dni nie pilam bo po prostu mi sie skonczyla i dopiero dzis kupilam nowe opakowanie. Niesamowite jak szybko odczulam jej brak i moj organizm zatrzymal wode. Wody tez pije duzo. Mam nadzieje, ze po dzisiejszym naparze z pokrzywy juz jutro bedzie lepiej.

3i49anlimybgnl9h.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja ostatnio w zielarskim pytałam o pokrzywe i definitywnie był na opakowaniu oznaczony zakaz picia w ciąży...
    więc jak to jest?

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba, że to była jakaś... "lewa" pokrzywa;p zdziwiłam się lekko jak mi sprzedawczyni powiedziała, że nie można w ciąży..

3523x2t.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez mam taka pokrzywe kupiona w aptece tez jest na opakowaniu ze nie mozna w ciazy ale farmaceuta mowil,ze jesli lekarz nie widzi przeciwwskazan to mozna pic. Natomist herbatke mietowa mowil,ze nie mozna bo wspmaga wymioty i nie dziala korzystnie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ