Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida, musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Ja pierwsze pukniecie poczulam w 18tc, ale tez nie bylam pewna czy nie byly to jelita. Tak naprawde wyrazne ruchy zaczelam czuc po 20tc, a juz takie regularne to dopiero po 24tc. Czytalam nawet ze kobiety ktore pierwsz raz sa w ciazy, moge poczuc dopiero po 26tc i nie ma w tym nic niepokojacego. Tak jak Szpilka pisze, czasem dziecko kopie do srodka i tego nie czujemy.
Wiem, ze bardzo juz chcesz to poczuc, ja tez nie moglam sie doczekac. Jeszcze chwila i bedziesz nam o nich pisac -
Dziewczyny, patrzcie jaka fajna bluz, idealna na rosnacy w ciazy brzuch
http://kwejk.pl/obrazek/2143802/zajebista-bluzka.html
Lece do szafy meza zobaczyc czy nie ma jakiejs starej bluzy ktora bym mu mogla zakosicWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 14:52
-
Dokladnie tak, jak nie ma ruchow przez 2-3 dni to nie ma co panikowac. Ja panikowalam i bylam gotowa jechac na usg w kazdej chwili za kazde pieniadze zeby wiedziec ze wszytko jest dobrze, gdyby nie rozsadek mego Meza A co bedzie po porodzie? Troche pewnie minie zanim zaczniemy do katarku podchodzic z zimna krwia
Anielle, fajna bluza, bedziesz szalec z maszyna? -
Wczoraj jak lekarz sprawdzala wymiary Dziecka i chciala mi pokazac twarz Malego, to ten sie pieknie piastkami zaslonil. Pozniej zjechala przez kregoslup do bioderek, nozek. Zmierzyla co trzeba i powiedziala "Brawo" i wrocila glowica zeby zobaczyc buzke jeszcze raz, a tam moj Maly Lobuz pieknie zlozyl paluszki i pokazal "peace" badz znak victorii, jak kto woli, dajac nam znac ze ma sie dobrze i te brawa to mu sie naleza Poplakalysmy sie ze smiechu. Poczucie humoru to ma po Mezu! Zdjecia ponizej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 14:30
Anielle, szpilka, Ewik, LadyMK lubią tę wiadomość
-
Naprawdę dziękuję dziewczyny Ja też już byłam gotowa jechać na śródwizytę, by sprawdzić, czy wszystko ok. Bo 1 - nie czuję ruchów, 2- brzuch mam mały, 3- bałam się, że przez intensywne spacery w Pradze w miniony weekend mogło coś się stać, choć czułam się dobrze. Ale odczekam już ten tydzień z hakiem. Mam nadzieję, że Dzidu ma się dobrze. I właśnie choćby dlatego tak chciałabym czuć już ruchy, bo wiedziałabym, że wszystko ok.
-
Martynaaa Twoj Synus jest boski Rosnie maly pacyfista No prawie go slychac jak mowi "wyluzuj mamo, u mnie wszystko w porzo". Taki maly a juz tyle radosci potrafi przysporzyc A pokazal wkoncu buzke na koniec czy juz poprzestal na znaku pokoju?
Bede szalecz maszyna ale pod warukiem ze znajde jakas bluze gotowa na przejscie metamorfozy bo tak od zera zeby uszyc to nie mam ani cierpliwosci ani umiejetnosci
Ida ja mysle ze spacery po pieknej Pradze to mogly jedynie przyniesc pozytywne emocje i napewno nie zaszkodzily, wrecz przeciwnie, taki wypoczynek to mogl tylko pomoc.
Jak sie nie dzieje nic niepokojacego typu bole czy krwawienia to na 100% wszystko jest okej i nie ma nawet innej opcji i nie mozna nawet myslec inaczej. Lekarz za tydzien napewno to potwierdzi. A to ze brzuch masz maly to Cie rozumiem, ja tez przez jakis czas mialam takie strachy czy aby napewno moje dziecko rosnie jak trzeba skoro ja nie rosne. Ale to naprawde nie ma nic do rzeczy wiec nie ma sie co nakrecac.Martynaaa, Ida lubią tę wiadomość
-
jak schudłam po szpitalu to tylko ruchy mnie utrzymywały z dala od srodwizyty a i tak stres byl ogromny czy młody dobrze rosnie, ale mimo wszystko jak sie przeczyta ze inne tak mialy to od razu nam lepiej... niestety tylko na chwile
-
Idunia to zrozumiale każda z nas przez to przechodzi nie ma co sie sugerowac,ze jedna z nas ma tak druga inaczej. Spokojnie do tego podchodz a juz niedlugo dzidzius da o sobie znac.
Tak samo jest z brzuszkiem,nie kazdy go ma widoczny od razu. Tak mowia lekarze,ze zalezy od wyjsciowej wagi przed ciaza budowy ciala, miesni brzuszka i ogolnie czy kobieta jest niska czy wyzsza. Z tego co pisalas nie przytylas wiec to tez ma wplyw na widcznosc brzuszka.
Moja mama jak byla ze mna w ciazy to nie miala brzuszka duzego mowila,ze praktycznie dopiero gdzies w 7 miesiacu bylo widac,ze jest w ciazy. Wiec na to wszystko nie ma reguly.Ida lubi tę wiadomość
-
Poprzestal na znaku pokoju, to ma mi wystarczyc, przeciez jest "wporzo" Teraz Maz sie z nim tak wita, smiechu mielismy co nie miara. Nie moge sie juz go doczekac
Ida, spacer na pewno nie zaszkodzil. Doskonale rozumiem Twoje obawy. Ja latem kiedy byly te najwieksze upaly po 36 stopni, spedzilam 2godziny na podworku, w cieniu, pod parasolem, duzo pijac, no bo przeciez nie mozna sie odwodnic. Pozniej nie czulam ruchow przez 3 dni, wyobraz sobie jak panikowalam ze przegrzalam Dziecko. Teraz to wydaje mi sie zabawne, ale wtedy nie bylo. Tak samo jak bedac nad morzem wchodzilam do wody a fale mnie uderzaly to pozniej panikowalam czy aby nic nie stalo sie Dziecku. Brzuch u mnie pojawil sie dopiero w 5 miesiacu i tez tak jak Ty martwilam sie czy to normalne ze jest taki maly. Teraz buty ledwie wkladam
Wizyte masz za niedlugo, nie stresuj sie bo to Maluszek tez czuje. Poza tym nie masz zadnych niepokojacych objawow wiec wszystko musi byc dobrze.Ida lubi tę wiadomość
-
Jesteście nieocenione! Do szczypiorów nie należałam przed ciążą, więc teraz choć może i brzuch się już powiększył, to ja widzę głównie tłuszczyk. A to już 5 miesiąc, gdzie wszyscy wokoło mówią, że brzuszek powinien być i ruchy też, w zasadzie już od 4 miesiąca. No ale wiem, że nie mam powodów do obaw, bo wszystko jest ok.
Dziś czuję kręgosłup. Czy to możliwe, że na tym etapie już zaczyna boleć??
No i kłuje macica wciąż. Wiem, rozciąga się, ale czasem nie mogę już i muszę poleżeć, bo chodzić muszę zgięta...Ewik lubi tę wiadomość
-
Moj kregoslup też daje o sobie znac ale to normalne wszystko w nas rosnie uciska to tu to tam i mozemy odczuwac rozne bole. Ostatnio mam pobolewania wiezadel i kolek oj nie lubie tego.
Macica to chyba u wiekszosci kluje na porzadku dziennym. Ale nie mecz sie tak tylko wez magnez i nospe i powinno puscic. -
Ida mnie krzyze bolaly juz od 9 tygodnia, i to takie mocne bole. A brzucha nie bylo wtedy jeszcze ani sladu. A bolalo mnie tak ze sie trzymalam mebli jak siku w nocy szlam do lazienki. Takze Ty juz masz prawo czuc od dawna, wszystko sie rozciaga i naciska no i niestety czasami boli. Mi basen bardzo pomagal.
-
Ida, rosniesz Kochana! I Twoje Dzieciatko tez, czujesz jak macica sie powieksza i bole plecow sa normalne. Pamietam ze tez tak mialam, wlasnie w tym tygodniu co Ty i wtedy kupilam sobie poduszke dla kobiet w ciazy, takiego rogala i troche mi to pomagalo, biodra tez mnie tak nie bolaly jak zaczelam z nia spac. Rano zawsze robilam koci grzbiet po wstaniu z lozka bo nie bylam w stanie sie wyprostowac.
A wszyscy wokol mowia i mowic beda bo znaja sie najlepiej i to oni wiedza kiedy Twoj brzuch powinien sie pojawic, jak wygladac i co powinnas czuc a czego nie itd. Jak jest sie w ciazy to mam wrazenie, ze brzuch staje sie "wlasnoscia publiczna" i kazdy ma do niego prawa, moze go dotykac bez pytania a Ty sama juz najmniej masz do powiedzenia. Nie pozwol zeby ktos Cie stresowal swoimi komentarzami, Ty wiesz najlepiej i znasz siebie doskonale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:57
-
Ale się rozpisałyście
Martyna- boskie zdjęcie! Fantastyczna pamiątka!!
Ewik ja prawie cały czas biorę Urinal. W stanach zaostrzenia zmieniam na urosept. Oba można stosować w ciąży.
Ida - ja czułam ruchy gdzieś tam od 18 tygodnia tylko, że ich kompletnie nie rozpoznałam. To było takie łaskotanie i byłam pewna, że to rozciągająca się skóra