Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynaaa wrote:Pewnie Dziewczyny, we wszystkim można znaleźć jakieś pozytywy. Trzymam za Was kciuki
Ja jestem urodzona w kwietniu, też chciałam mieć dziecko na wiosnę, a będzie zimorodek
Zawsze chciałam urodzić wiosną a poza tym pozytywny test ciążowy był w moim przypadku prezentem urodzinowym
Dziewczynki które są już na finiszu może któraś z Was ma do sprzedania spodnie ciążowe rozmiar 40?? Przed ciążą nosiłam 38/40 i pomału kończy mi się garderobaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 22:33
-
Witam... ja ostatnio również staram się dużo odpoczywać bo mam wrażenie, że brzuch robi się twardy. Na początku myślałam, że to Dziecko się wypina, ale to coś innego. Wczoraj miałam kryzys i już chciałam jechać na pogotowie, ale postanowiłam wziąść no-spe forte i twardy brzuch ustąpił. Dziś już się pilnuję. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i w środę lekarz też tak powie.
Nie wiem czy już Wam pisałam, ale na ostatniej wizycie w związku ze złymi wynikami moczu tj. liczne bakterie - lekarz nic mi nie przepisał. Powiedział, że w ciąży takie wyniki się zdarzają i mogą być zawyżone. Kazał pić tylko herbatkę z żurawiny.
Gosia86 - Witam w naszym gronie
Ida - uważam tak jak dziewczyny, jeśli to konieczne to nie ma co ciągnąć na siłę pracy i może warto pomyśleć o odpoczynku już wcześniej.
Ja ze względu na ciążę wysokiego ryzyka siedzę na L4 od 8 tygodnia, na początku miałam ogromne wyrzuty, że zostawiam koleżankę, ale szybko wszystko minęło kiedy zaczęły się w firmie zamieszania, zmiany i dołożyli 3x więcej pracy ze względu na fuzję firmy. Wszyscy mi mówili, że poszłam w najlepszym momencie i bardzo dobrze zrobiłam bo stres nie służy ciężarnym, a tego było niestety wiele.
Kora - czekamy na dobre wieści Pewnie Mikołaj jutro przyniesie prezent
Martynaaa - potem kolej na Ciebie Może prezent pod choinkę ?Kor_a, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
U mnie pełnia nie zadziałała Wprawdzie dzień się jeszcze nie skończył, ale nie znalazłam "pod poduszką" mojej córeczki
Wczoraj byliśmy u mojej Chrześnicy i jej 2 tygodniowego brata. Tak spokojnego dziecka to jeszcze nie widziałam - jakby moja była taka spokojna chociaż w połowie to byłabym przeszczęśliwa! Nie płacze, w nocy ciurkiem potrafi przespać 5 godzin, przybiera na wadze choć i tak wydaje mi się taki maluteńki. A co najważniejsze - mój Mąż prześlicznie wygląda z bobasem na rękach Jest przeuroczygosia86, Ewik lubią tę wiadomość
-
Mon ja miałam te twardnienia i były uciążliwe, a Ty bierzesz luteine?
Kor_a lada dzień lada dzień notuj każdy szczegół z porodu w główce, bo ja liczę na to, że ładnie nam tu go opiszesz:)))
Gosiu, ja obecnie używam tylko i wyłącznie legginsów, bo niestety moja skóra nie toleruje innych materiałów. A jeśli leggins od środka jest pomechacony to już nie założę
myślałam o kupnie spodni, patrzyłam na allegro, ale nie mam pojęcia właśnie w jaki rozmiar bym teraz weszła... Może i 40 też?
Ty poczekaj z kupnem spodni jeszcze z 3-4tygodnie, bo teraz może Ci brzusia najbardziej wypychać i może zacząć się odkładać ten zapas, o którym piszą, w udach i pupci
ile już nabrałaś kg? ja do 20tyg chyba jakoś 6, a teraz masę podwojoną mam, bo od 20tyg zaczęłam nabierać 2-3kg na miesiącKor_a lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Dzieki dziewczyny, oswiecilyscie mnie, bylam przekonana ze ten pajac i spiopchy to jest zupelnie na odwrot
Kora Michalina pewnie czeka na misia ktorego jej obiecalas z fundacji tvn, wlasnie mowia o nich w ddtvn. Kup misia to i Misia wyjdzie
Gosia86 ja za bardzo nie inwestowalam w odziez ciazowa, mam jedne spodnie ktore kupilam w hm, czarne w kantke do pracy, ale rozmiar 36/38, ale ich nie polecam bo zadne buty do nich nie pauja. Teraz to kroluje dres i leginsy wygodne, nie ciazowe, poprostu szerokie
Mon123, nie ma co zwlekac, jesli Ci sie bedzie powtarzac to twardnienie to jedz do lekarza. Jesli po nospie ci przeszlo to raczej nic powaznego, ale lepiej to sprawdzic. I odpoczywaj.Kor_a lubi tę wiadomość
-
mnie pelnia srednio ruszyla, normalnie mam straszne problemy ze snem a tym razem tylko sie czesto budzilam, ale od razu zasypialam
dzieki dziewczyny za te porade z wkrecaniem zarowek na niby, raz mnie w nocy obudzily zdretwiale palce maly i serdeczny i wkrecajac zarowki w powietrzu momentalnie czulam ze dretwienie odpuszczaMartynaaa lubi tę wiadomość
-
Anielle - może i masz rację. Juz Oglądaliśmy z Mężem Misie i chyba będzie Beti
Gosia - ja spodnie ciążowe kupiłam w ciuchlandzie - 2 pary za 40 zł. Służą mi od 6 miesiąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 11:35
-
LadyMK- Luteine lekarz kazał odstawić po wizycie w listopadzie. Bo jak on to powiedział... że po 20 tygodniu ciąży to jest dosalanie solniczka morza i uspokajanie pacjentki niż pomoc.
Udało mi się że miałam jeszcze tą nospe forte. Ale została mi już tylko jedna tabletka bo to jest na recepte:/ zatem jak będzie się nasilać to pojadę pewnie na pogotowie...
Kora- dzień wciąż trwa;) nawet 23.59 to jeszcze Mikołaj hehe;)Kor_a lubi tę wiadomość
-
Mon123 na razie mam plus 3,5 kg
Co do spodni to właśnie byłam juz w kilku lumoeksach i we Wrocławiu ciężko dostać cokolwiek ekspeduentki twierdzą że to chodliwy towar
Mam też problem z kurtką bo obecna długo już nie posłuży ale poczekam jak piszecie jeszcze kilka tygodni póki się mieszczę i pewnie wtedy łatwiej będzie mi coś kupić jak już brzuszek będzie większy
Jeszcze mam problem że jak coś założę na brzuch typu leginsy i są z wysokim stanem że zakrywają brzuch to mnie bardzo drażni gumka najlepsze są z deckathlon bo są niskue i gumkę mają pod brzuszkiem
Mon123 ja czuję jakby ściśniętą macicę tak jakby na okres ale jest to bardzo nisko ten ból mam tak od ponad tygodnia w poniedziałek na wizycie gin kazala mi wrócić do dupka 2*1 i luteiny 2*200 niby było lepiej ale dzisiaj znowu pojawił się ten ból i przeszło dopiero gdy się położyłam
Kora co zaglądam na forum to się zastanawiam czy Ty juz po czy jeszcze nie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 17:03
Kor_a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie coś dziwnego się dzieje. Pół dnia na zakupach bo wytrzymać nie mogłam że brakuje nam kilku pierdolek do mieszkania,wcale nie dla Dziecka. Od 17 sprzątam mieszkanie jak nigdy, zaglądam w każdy zakamarek. Do tego zaliczyłam dziś wybuch płaczu o nic. Teraz usiadłam żeby odsapnac i dalej chcę sprzątać, ale Mąż na mnie już krzywo patrzy i wątpię że mi dalej pozwoli. Może to faza księżyca. Wolę żeby Mały posiedzial jeszcze tydzień
-
Kora uspokoiłas mnie trochę nie mogę się doczekać Maleństwa ale jakoś czuję że to jeszcze za wcześnie. Chyba przez to że dopiero we wtorek będę miała badania na GBS i znieczulenie.
A jak u Ciebie, jakieś postępy czy Córeczka dalej trzyma w niepewności? -
Cześć, może i ja się tu wkrece.
Moja Laura ma przyjść na świat w okolicy 1 marca. Juz nie mogę się doczekać. Przez 2 trymestry nie miałam prawie żądnych objawów. Ciąża idealna. W trzecim szaleje moja szyjka, aktualnie ok 3,3cm wiec nie najgorzej. Pod kontrolą. Do tego doszło trochę podwyższone ciśnienie.
Od 2 tyg jestem na L4 i tak już będzie do końca.
Fajnie, że niektóre z Was juz na finiszu.Natalka 03.2015
-
Tak od razu mam się uzewnętrzniać??
Mała jest moim pierwszym dzieckiem. Oczywiście świadomym, wymarzonym. Zanim zaszłam w ciążę miałam problemy z okresem ze względu na moją wagę. Schudłam trochę kilogramów, które i tak nie dały mi wymarzonej wagi ale... dowiedziałam się, że będę mamą Nie lubię tabletek, zawsze wolałam stosować naturalne metody.
Do 20 tyg. Laura była Maurycym, ale na połówkowym pani dr uszczęśliwiła mojego m.
Odczuwam małą nisko, bardzo rzadko rusza się powyżej pępka.
już będzie miała ponad kilogram, a to wszystko co dowiaduje się na każdej wizycie uświadamia mi, że TO DZIEJE SIĘ NA PRAWDĘ!
A w sekrecie Wam powiem, że coraz mocniej za nią tęsknię, mimo, że jest tak blisko. Tęsknię już za tym jak będę ją mieć na brzuchu, i będę czuć jej zapach. Nie znam tego, ale pragnę tego najbardziej na świecie!szpilka, Martynaaa lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysek - witamy w naszym gronie. Widzę ze będziemy razem na finiszu się wspierać wg okresu mam termin na 5 marca jednak wg usg juz na 28 luty
Gosia86 - ja też kupowałam getry z decathlonu i sprawdzały się na początku ciąży rewelacyjnie. Tylko rozmiary zwiększałam Jak już zwykłe getry stanowiły problem to postanowiłam zakupić getry ciążowe. W moim przypadku ocieplane bo cała zima przed mną. Bardzo fajne można znaleźć na allegro. Ja zapłaciłam 18,00zl za parę. A spodnie ciążowe zakupiłam w C&A około 4 miesiąca i nadal służą, choć zaczynają w biodrach być ciasne -
Tygrysek witaj w gronie
Ja kupiłam 2 pary ciazowych spodni w h&m ale tak naprawdę przeważnie chodzę w jednych i w sukienkach. Spodnie kupiłam w połowie 5mc. Teraz po domu to spodnie pizamowe lub legginsy. Nie inwestowlam w garderobę ciazowa. Jedyne na co się wykosztowalam to szerokie poncho z wełny bo w nic się nie mogłam zapiac. Pod spodem noszę lekką kurtkę i jest super ciepło. Poncho nie jest ciążowe, więc będzie mi służyć i po ciąży. -
Mon123 wrote:LadyMK- Luteine lekarz kazał odstawić po wizycie w listopadzie. Bo jak on to powiedział... że po 20 tygodniu ciąży to jest dosalanie solniczka morza i uspokajanie pacjentki niż pomoc.
Udało mi się że miałam jeszcze tą nospe forte. Ale została mi już tylko jedna tabletka bo to jest na recepte:/ zatem jak będzie się nasilać to pojadę pewnie na pogotowie...
Kora- dzień wciąż trwa;) nawet 23.59 to jeszcze Mikołaj hehe;)
No ok przyznam się...łapią mnie jak myję podłogę na kolanach
ja poruszam się bez spodni na razie, legginsy ocieplane wynalazłam w Textilu za 10zł, więc muszę jeszcze dokupić jakąś sztukę, dokupiłam również rajstopy ciążowe za 13zł i zwykłe
Witaj Tygrysku
Dziewczyny, ale mam śniadanie! mleko kakowe + sałatka gyros + chlebek z pasztetem borowikowym heheh
a wczoraj miałam pierwszą zachciankę ciążową - śledzie z cebulą w śmietanie. Wyobraźcie sobie, że ja nigdy nie tknęłam śledzi, a tu proszę! baaaaardzo pyszne się okazały:))Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g