X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, kiedyś pisałaś chyba, że Twoi znajomi mają spacerówki Valco snap i że sama bierzesz taki wózek pod uwagę? Wiesz może czy ten sport daje radę na nierównych powierzchniach (np ubita droga pod lasem albo śnieg na chodnikach)? Bo ten wózek nie ma żadnej innej amortyzacji..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka podobno daje rade...
    Wiekszosc tych co maja valco na pompowanych mieli wczesniej riko 2w1 i mowia, ze czuc ze valco jest troche sztywniejszy wiadomo, ale prowadzi sie go ppdobno jeszcze lepiej i lzej i pokonuje wszelkie tereny...

Wlasnie dlatego sama biore pod uwage, bi kogo bym nie zapytala, wszedzie alysze valco i to czy w pl, czy nawet od znajomych mieszkajacych za granica... czy miastowych, czy wioskowych... wiec wierze, ze faktycznie musi byc fajny...
    Jedna znajoma nawet na plaze popitala z nim latem...

Ale sama na wszystkich terenach nie pchalam, wiec z wlasnego doswiadczenia nie moge powiedziec...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, dzięki za odpowiedź ;)

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plaze sobie nie wyobrazam,ale na innych wyprobowalam i spoko,z twardoscia w ogole nie mialam problem,jezdzilam z gondola do niego nawet na bruku i utwardzonym lesie,ale nie prowadzi sie jak britax go big czy bugaboo,ale to limuzyny wsrod wozkow;)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najwazniejsze centyle,wzrost i rozwoj. Moja jakos z wagi bardzo nie spadala,ale nie przybierala i przeleciala cala siatka centylowa,prawie z niej wylatujac.A i tak gastro nie robil tragedii,bo pieknke rosla... Podobno woekszosc niejadkow nie jest niejadkami,tylko rodzicom sie tak wydaje,tak twierdzil,niestety akurat nie o mlodej;)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mlekiem to roznie jest,nam pediatra twierdzil,ze odstawienie pomoze,kazal w roku z dnia na dzien, a ona nic innego wtedy praktycznie nie jadla.Nie posluchalam i zmienilam pediatre.Odsawilam stopniowo w nocy,nie pomoglo.Odstawialam dalej stopniowo az do zupelnego odstawienia,jak miala 19 miesiecy i nic to w niejedzeniu nie zmienilo poza sniadniamk,ktore sa ok.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faze z byciem zla matka mam regularnie,dzisiaj mam faze,ze jeszcze do tego nie umiem sie pakowac;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slazaczka mam 156cm.

W nocy obecnie pije 2 butelki, udało nam się z jednej porannej zejść bo piła 5-6 a teraz ostatnia 2-3 I śniadania faktycznie lepiej je. Ale jak o 19:30 wypija 300ml z kleikiem/kaszka i to na gęsto tyle samo miarek kaszki co mm a o 23 budzi się głodna z płaczem i wypije kolejne 210.
    Potem 2-3 pije 100-150ml. Będę próbowała ż tej butli też zejść ale teraz budzi się w nocy 2-3 razy nie 8 jak na cycku więc i tak jest super.
    Oczywiście nie zawsze bo bywa że wypije na wieczór 100ml i już o 21 drze jape że głodna :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Milkowiec,a ile spadla z wagi?Kurcze to dziwne,bo powinna na sam mleku w tym wieku pociagnac.Moze refluks.albo alergia?Ile razy je mleko?

spadła jakieś 40-50g
    refluksu nie ma, ulała może ze 4 razy w życiu
    jest anemia, mocz był ok
    alergie to nie wiem ale nie umiem namierzyć jeśli jakąś ma
    kp średnio 8x dziennie, rano wciskam w nią kilka ml kaszki a po południu gimnastykuję się żeby zjadła coś blw albo pape
    kiepskie przyrosty zaczęły się już w listopadzie i słabną niemal z każdym tygodniem

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to super,ze mleko modyfikowane pije i kaszki.Olka ewidentnie nie jest bezproblemkwa do karmienia,ale ladnie przybrala i jakos je.Moim zdaniem to powoli wyprowadzicie na prosta.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec,a ten spadek to przez jaki okres czasu i jak sie ma listopadowa waga do tej teraz,bo to ma.najbardziej sens porownywac.Kurcze,anemia anemia,od tego moze miec mniejszy apetyt,ale spadki wagi? 8 razy.mleko to przeciez duzo, a w tym wieku jedzenie pokarmow stalych to raczej proby,nie jakies ilosci zawrotne.Troche kaszki i papek czy blw jest super.Przeciez nie jest motomysza jeszze. U nas zaczal sie problem,jak nie jadla stalych i raczkowala nonstop.A co mowi lekarz?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo sporo mniejsza apetyt.
    Poza tym przy anemii blw nie jest zalecane bo jest jednak niedoborowe. Jako dodatek tak ale samemu należy karmić dziecko żeby dostarczyć mięso żółtko warzywa i owoce póki anemii nie wyprowadzi się.
    Poza tym w tym wieku to i tak przecież króluje mleko a widać jakby bula bardzo głodna

Asia_88 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala to piję bardzo dużo tego mleka. Aż 300ml na jeden raz to wg mnie bardzo dużo.

iv09i09katk65tr1.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka apetyt tak,ale nie powoduje chyba spadkow wagi w tym wieku przy mleku 8x?
    Ja w ogole mam watpliwosci co do blw w czystej postaci,ale Milkowiec daje kaszke i papki,wiec jedzenie do raczki poza tym,to raczej radocha i nie zaszkodzi, a moze pomoc.Blw nie jest niedoborowe,jesli sie odpowiednio bilansuje posilki,ale u dzieci z anemia ze wzgledu na brak apetytu nie mozna na ich ituicji w tej kwestii polegac.
    Milkowiec na Szpinaku jest duzo wiedzy o tym,jak dostarczyc zelazo w jedzeniu i nowy ebook z przepisami bogatymi w zelazo,choc nie wiem,czy dla tak malych dzieci,ale te rady na stronie na pewno Ci sie przydadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:38

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo zmniejsza apetyt ale-anemia i małe przyrosty były przed żelazem. Więc należy się zastanowić ile mleka wypija
    Jeśli pije z piersi to nie wiadomo
    Jeśli więc badania z krwi są ok jest jedynie anemia , jedynie mówię bo to jest do wyprowadzenia, jeśli przyrosty są za małe dawalabym mm 2xdz po 60ml. Zważyć za 3 dni i modyfikować w zależności od sytuacji
    Apropos blw nie znam się nie wypowiadam nie stosowałam:) Ale na pewno nie u dzieci z anemia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:39

iv09i09katk65tr1.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje,ze niskie zelazo odkryli ze wzgledu na male przyrosty,dlatego badali,ale to Milkowiec najlepiej bedzie wiedziec. O ile wiem,zalecenia sa takie,zeby u dzieci,u ktorych mozna juz rozszerzac diete,ja rozszerzac,dawac kaszki (moga byc fortyfikowane), a nie wprowadzac mm, a wazenie czesciej niz co tydzien nam lekarze odradzali i to wszyscy wyjatkowo zgodnie.
    Z tego co pamietam,ta dietetyk prowadzaca Szpinaka miala dziecko z anemia,stosowala blw,ale lyzeczke tez.Niektorym dzieciom lyzeczka w ogole nic nie wejdzie, a blw tak,tak czy inaczej,przy anemii trzeba uwazac.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Mi sie wydaje,ze niskie zelazo odkryli ze wzgledu na male przyrosty,dlatego badali,ale to Milkowiec najlepiej bedzie wiedziec. O ile wiem,zalecenia sa takie,zeby u dzieci,u ktorych mozna juz rozszerzac diete,ja rozszerzac,dawac kaszki (moga byc fortyfikowane), a nie wprowadzac mm, a wazenie czesciej niz co tydzien nam lekarze odradzali i to wszyscy wyjatkowo zgodnie.
    Z tego co pamietam,ta dietetyk prowadzaca Szpinaka miala dziecko z anemia,stosowala blw,ale lyzeczke tez.Niektorym dzieciom lyzeczka w ogole nic nie wejdzie, a blw tak,tak czy inaczej,przy anemii trzeba uwazac.
    To prawda że lepiej rozszerzać i dawać mięso i warzywa niż mleko jeśli można. Ale my nic nie wiemy to musi Milkowiec napisać jak jest możemy tylko gdybac :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzis za caly dzien wypilo mleko w nocy o 2:30, nad ranem ok 6:00 i dopiero poznym popoludniem i do snu...
    Jak wstala o 10, to zjadla kaszke kaglana z jablkiem i bananem, a pozniej popoludniu caly sloiczek maly pasternaka i mleka juz nie chciala...
    Dopiero kolo 17 przed drzemka wypila i po 20 po kapieli jak ja spac kladlam...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w trasie,wiec moge siedziec na Internetach;)

Cierpliwa Twoj kurczak widac woli inne dobre rzeczy od mleka:)

Mieso jest super zrodlem zelaza,ale nie kazde dziecko lubi mieso i warzywa,z drugiej strony w nadmiarze powoduje zatwardzenie,co zmniejsza apetyt i bledne kolo. Kaszki z dodatkiem zelaza,rowniez bezmleczne,daja rade u dzieci,ktore lubia kaszki, a ktorym inne rzeczy nie podchodza. Ale wiadomo,najlepiej roznordnosc z pamietaniem o zrodle zelaza w kazdym posilku.
    Swoja droga wiele dzieci wegetarian nie ma niedoborow,jedno znam nawet osobiscie.Nie zebym optowala za taka dieta u dzieci.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, a u Was po jakim czasie udalo sie zwalczyc anemie?

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ