X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae gratuluję!!! Super!!!! Życzę szybkiego powrotu sił!!!

Moniaa włóż sobie czosnek do nosa. Pomaga na zatamowanie kataru. Pij dużo ciepłej herbaty z cytryna i miodem. Lekarz polecił mi też herbate z soku maliny.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas właśnie Ci wysłałam zaproszenie na priv

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Teraz leżę i odpoczywam, bo jestem ciągle osłabiona :(

Anna255, kmb lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae gratulacje :) teraz juz mozesz swojego maluszka tulic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu ja zanim zaczęłam sie leczyć to nie wiedziałam że tyle ludzi ma problemy, ale jestem z natury otwartą osobą i wszystkim powiedziałam, oczywiscie nie jakims tam znajomym dalszym ale przyjaciołom i w pracy bo ja mam taką pracę że nie mogę wychodzić sobie z pracy, musze brać l-4. I sie okazało, ze wsrod moich znajomych-tych przyjaciół rozne historie były i nieudane invitro np. 10 lat leczenia i adopcje i inseminacje i rozne rozne historie. W pracy szefostwo tez miało swoje przeżycia wiec zdjęli mi częśc bardzo stresowych obowiązków. Wszyscy mi kibicowali, a na dodatek teraz sie do mnie zgłaszaja młodsze znajome które mają problem z zajściem, wiec juz kilka dziewczyn wysłałam do kliniki z ktorej ja byłam zadowolona i zaszły a takze z forum ovu i zaszły, wiec moge o sobie powiedziec ze jakis tam swoj sukces w radosci innych tez mam :) Teraz dla wiekszosci ludzi to żaden temat tabu, moj lekarz ten spoza kliniki sam ma dziecko z invitro (31 lat facet ma) i tez dopiero powiedział, jak się zaczeły moje problemy i powiedziałam ze planuja dalszą dignostykę w klinice.

justa1234 lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae gratulacje!
    Wszystkiego dobrego dla maluszka ❤

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:56

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae - no i w koncu maluch z wami - super :) gratulacje ;)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś nie mam inhalatora wiec skoro do gotowania używam soli himalajskiej. To wsypałam do garnuszka dolałam trochę wody postswiłam na płytę i wdychalam opary. Nos odetkany ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:10

aszka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję uspokojenia, bo jestem okropną Panikarą i już się boję... Dziś z rana zaaplikowałam paluchem luteinę. Ciągle jak ide do wc to sprawdzam czy na wkładce nie ma krwi..
    Wykąpałam się teraz i nie wiem co mi przyszło do głowy, ale wzięłam kawałek papieru toaletowego na weryfikację czy nie ma krwi w środku.. Jest....
    I teraz panikuję czy uszkodziłam sobie coś w środku aplikując luteinę czy dzieje się coś złego... Boję się, że przez tą wcześniejszą temp mogło się coś stać dzidzi :/

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :).

Dziewczyny spałam dziś do 11 - oszalałam chyba. Nie wiem co mi się stało :P

Wczoraj się dowiedziałam, że w Biedronce są Cotton Balls za 35 zł :). Byłam w jednej ale oczywiście nie było :/. Dziś polecę do jeszcze jednej, ale pewnie też nie będzie :/
    Danae wrote:
    Dziewczyny, urodziłam dzisiaj :)

W skrócie. Skurcze jakieś w nocy były ale ktg nic nie wykazało. Wysłali mnie na porodówkę chwilę przed 13, położna tak mi pogmerała że się zrobiło 4 cm i skurcze. I potem do wanny i zaraz 7 cm. Wyszłam, pochodziłam, wróciłam do wanny i po chwili 10. Musieli mi dać oxy bo były za krótkie. I po kilku skurczach wyszedł Szymek. Dwie godziny :)

Szymek 3690, 55 cm, 10/10, SN. Teraz nasz skarb odpoczywa na noworodkach, a ja usiłuję spać, bo nie mam siły się nim zająć. Nie dość że mnie nacięli to jeszcze mały uczynił spustoszenie i strasznie długo mnie szyli. Ale ważne, że z dzieckiem dobrze!
    Danae, ogromne gratulacje :D. Jednak Szymek się spiął i pojawił się w końcu :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae - przeogromniaste gratulacje!!!!
    Cieszę, ze Szymek się jednak zdecydował obejrzeć mamusie z drugiej strony ;)

Dużo zdrówka dla Was!

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:57

Kava lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz stosowałam Prenalen. Na katar mi nic nie pomógł, więc wkładałam sobie czosnek i od razu mogłam normalnie oddychać.
    Na gardło pomagał delikatnie w trakcie ssania...
    Wiem, że jest jeszcze syrop ale nie stosowałam :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Potrzebuję uspokojenia, bo jestem okropną Panikarą i już się boję... Dziś z rana zaaplikowałam paluchem luteinę. Ciągle jak ide do wc to sprawdzam czy na wkładce nie ma krwi..
    Wykąpałam się teraz i nie wiem co mi przyszło do głowy, ale wzięłam kawałek papieru toaletowego na weryfikację czy nie ma krwi w środku.. Jest....
    I teraz panikuję czy uszkodziłam sobie coś w środku aplikując luteinę czy dzieje się coś złego... Boję się, że przez tą wcześniejszą temp mogło się coś stać dzidzi :/
    Zalezy ile tej krwi masz, jesli uszkodzenie to powinnas miec troche krwi i juz, jesli zywa krew to tel do dr i szpital

agulas lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:57

agulas lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    jak masz telefon to dzwon do lekarza, a jak nie, to idz na IP. Mi w Invikcie mowili ze na poczatku moga byc plamienia lub po wysiłku, dlatego nie nastawiaj sie tylko idz i sprawdz. W Wawie wszystkie IP sa 24 godzinne dla kobiet w ciazy.

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dzień dobry :).

Dziewczyny spałam dziś do 11 - oszalałam chyba. Nie wiem co mi się stało :P

Wczoraj się dowiedziałam, że w Biedronce są Cotton Balls za 35 zł :). Byłam w jednej ale oczywiście nie było :/. Dziś polecę do jeszcze jednej, ale pewnie też nie będzie :/

tak szał z tymi cotton balls. A spij na zdrowie taka pogoda ze można :D

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae gratulacje!!! Ciężko było Szymkowi rozstać się z mamusią, ale w końcu się zdecydował. Teraz delektujcie się sobą.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas do lekarza. Nawet jak to nic wielkiego to spadaj forum na badanie.

dfe01f0225.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ