Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nic w karcie ciazy nie ma na temat ivf. Nawet na genetycznych nie pytal nas lekarz czy naturalne poczecie czy ivf.

agulas lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wiecznie, ja czytam ksiazke w oczekiwaniu na dziecko. Jestem na 1 trymestrze. Ksiazka jest naprawde spoko.

tez mam ta ksiazke - fajna jest :) kurzyla sie przez 2 lata - teraz dopiero jest mi dane sobie ja poczytac :)

ja bylam w PUP by podpisac liste, pani z urzedu powiedziala mi, ze nadal mam szukac pracy (w myslach ja wysmialam, bo zdolni ludzie do pracy maja problem, zeby ja znalezc, a co dopiero ciezarna), w listopadzie znow mam sie wstawic na podpisanie listy - mam jej przyniesc dane i maile gdzie wyslalam cv itd - masakra <3 w miedzyczasie mam jej dosniesc zaswiadczenie od lekarza, tez powiem lekarzowi, ze jestem po IVF, ale zeby mi nic tam nie pisal o tym na papierku, ze jestem po in vitro - nie chce, by ktos w moim miescie sie o tym dowiedzial. Mam nadzieje, ze dr pojdzie mi na reke i nie doda takiej adnotacji :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:16

agulas lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wiecznie, ja czytam ksiazke w oczekiwaniu na dziecko. Jestem na 1 trymestrze. Ksiazka jest naprawde spoko.
    właśnie ta mi się najbardziej rzuciła w oczy jak byłam w Empiku. Chyba trzeba będzie zakupić ;)
    Anna255 wrote:
    tez mam ta ksiazke - fajna jest :) kurzyla sie przez 2 lata - teraz dopiero jest mi dane sobie ja poczytac :)

ja bylam w PUP by podpisac liste, pani z urzedu powiedziala mi, ze nadal mam szukac pracy (w myslach ja wysmialam, bo zdolni ludzie do pracy maja problem, zeby ja znalezc, a co dopiero ciezarna), w listopadzie znow mam sie wstawic na podpisanie listy - mam jej przyniesc dane i maile gdzie wyslalam cv itd - masakra <3 w miedzyczasie mam jej dosniesc zaswiadczenie od lekarza, tez powiem lekarzowi, ze jestem po IVF, ale zeby mi nic tam nie pisal o tym na papierku, ze jestem po in vitro - nie chce, by ktos w moim miescie sie o tym dowiedzial. Mam nadzieje, ze dr pojdzie mi na reke i nie doda takiej adnotacji :/
    już widzę z jaką ochotą pracodawca świadomie zatrudnia ciężarną kobietę hahaha :D. Dobry żart pani z PUPu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:23

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna doktor nawet nie powinien nic takiego wpisywać. A ty zawsze możesz żądac że jest tajemnica lekarska i on nie powinien ot tak sobie na jakiś zaswiadczonkach wypisywać sposobów, metod leczenia. Pary co zachodzą naturalnie jeszcze nigdy nie widziałam aby było napisane :
    -POCZĘTE NATURALNIE NA STOLE W KUCHNI
    -POCZĘTE NATURALNIE W SYPIALNI
    co to wali panią w urzędzie jak zostało poczęte dziecko!

nick nieaktualny, agulas, Viki26, Kava, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Anna, od stycznia 2016 wchodza nowe przepisy. Osoby bezrobotne i na umowach smieciowych dostana na czas macierzynskiego ok 1000 zl zasilku. Poczytaj sobie :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka faktycznie czas leci jak szalony :-D :-D nim się obejrzę a będę rodziła :-D właśnie we wrześniu dokupie już tylko koszule do karmienia,laktator i termometr dla dzidzi i jestem gotowa i zwarta :-D oczywiście niech córcia siedzi jak najdłużej ale ja już wolę być przygotowana :-D

Mi też w karcie ciąży lekarz nie wpisywal że jestem po ivf :-)

Ale u mnie paskudna pogoda,wieje,leje i ogólnie szaro buro,w sumie nie ma co się dziwić bo nadchodzi jesień :-(

agulas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• lelewela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    kmb współczuje aż takich bóli :/

Danae kciuki za was ;)

Viki ja tez mam czasem takie ból. Wczoraj na przykład jak siedziała i niespodziewanie kichnęłam.....o mamo myślałam, ze umrę z bólu, tak to mnie jeszcze nie zabolało. Aż mi łzy poleciały. Jak przewidzę kichanie i od razu się zegnę i przytrzymam za brzuch to jest ok, ale wczoraj jak by nożem mnie ktoś przeszył :/

Biała gratulacje :)

Agulas ja mam wpisane że ciąża po ivf imsi dlatego niewtajemniczonym nie pokazuję karty ciąży :)

No i nas też remoncik czeka w tym miesiącu. nie mogę sie juz doczekac kiedy będzie po, a jeszcze nie zaczęliśmy :)

nick nieaktualny, agulas lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas - dzieki za info :)

agulas lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisane w karte ciazy-embriotransfer 20.05. A na genetycznych lekarz powinien zapytac, bo nam dr tlumaczyla, ze to zmienia wyniki

agulas lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie wiadomo, kto tam siedzi. Połuwkowe mam 19.09 i pewnie juz bedzie wiadomo

Konwalia lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytam partiami ksiazke `w oczekiwaniu na dziecko`:) takze kupuj i czytaj.
    Lelewela ja tez mam tak ze jak zbliza sie kichniecie to juz przygotowana w pol sie zginam, ale czasem te szarpniecia bez zadnej zapowiedzi mnie przerazaja 3sek i po krzyku.
    A co do remontu to jestesmy w trakcie wielkiej dezynfekcji (mieszkamy w starej kamienicy) i odkurzana a teraz czyszczenia mieszkania, do tego stopnia ze wyprowadzilismy sie na 2 tyg, zadnego malowania bo po co jeszcze mamy farb wdychac, zamowilam poki co nowe rolety do pokoi i juz szukam wózka używanego, ciuszki poki co musza poczekac az do nich dojrzeje i poznamy plec na 100%:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:02

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w karcie gin nie wpisywal ze ivf, tylko na prenatalnym dr pytal jakim sposobem;)

Fistaszek w ktorym ty tyg idziesz na polowkowe? Dosc wczesnie chyba. Ja chcesie zapisac na 20+

Moniaa, agulas lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to 19t2d, ale przy blizniakach idzie sie troszke wczesniej

Viki26 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wpis w karcie o ivf, wpisali mi jak byłam w szpitalu, gin mi tłumaczyła, że to dla naszego dobra, że dzięki temu będziemy pod lepszą opieką. hm....wątpię, pewnie byłam ploteczką...ale ch...z tym, już się tym tak bardzo nie przejmuję :)

Anko:-), agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna hahahaha, szukac pracy w ciazy ale żart :D

Justa u mnie też zimno a muszę wyjść ale trudno wolę już te zimno niż te upały :D

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pani z PUP musiała być w super humorze, skoro aż tak się wysiliła.
    Jak chcesz dam Ci swojego e-maila i jej podasz z nr tel - może zadzwoni to jej powiem, że ciężarna to tylko problem i ogólnie to super kandytatka, ale nie do mojej firmy.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    a ja mam wpis w karcie o ivf, wpisali mi jak byłam w szpitalu, gin mi tłumaczyła, że to dla naszego dobra, że dzięki temu będziemy pod lepszą opieką. hm....wątpię, pewnie byłam ploteczką...ale ch...z tym, już się tym tak bardzo nie przejmuję :)

Ja tez miałam ta informacje w szpitalu i dzięki temu faktycznie dbali o mnie bardziej niż dziewczyny dookoła....nawet z tym ze chcieli mnie potrzebach dluzej - bo moja ciaza po 2 latach i takim leczeniu hormonalnym i wydatkach jakie idą za ivf jest inna ciaza i to dla mojego dobra.
    Tam poznałam lekarza do którego zaczęłam chodzić prywatnie i w sumie on dla mnie zrobił się moim dr nr 1:)

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ploteczek....lekarze jednak w dużej części to bardzo mądre i otwarte Osoby - wiec ja wiem czy ivf jest dla nich wielkim woow? Chyba nie.

Za to gdy trafiłam do szpitala z krwawieniem dostałam wiadomość od mojego byłego z gratulacjami -a jest on chirurgiem na zupełnie innym oddziale,ale w tym szpitalu- swoją drogą jakim trzeba być debilem by gratulacje zagrożonej ciazy:-):-D

To tak w temacie ploteczek.

dfe01f0225.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Książka jest naprawdę dobra. Też ją czytam powoli ;-)
    Następne książki z tej serii są podobno jeszcze lepsze :-)

nick nieaktualny, Viki26 lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    A co do ploteczek....lekarze jednak w dużej części to bardzo mądre i otwarte Osoby - wiec ja wiem czy ivf jest dla nich wielkim woow? Chyba nie.

Za to gdy trafiłam do szpitala z krwawieniem dostałam wiadomość od mojego byłego z gratulacjami -a jest on chirurgiem na zupełnie innym oddziale,ale w tym szpitalu- swoją drogą jakim trzeba być debilem by gratulacje zagrożonej ciazy:-):-D

To tak w temacie ploteczek.
    mam szwagierkę pielęgniarkę, która uwielbia plotki, myślę, że "węszyła" czemu byłam w szpitalu. Jeśli ona wie, to już cała okolica będzie wiedzieć, jak dojdzie do moich rodziców to będzie im przykro, że się tak dowiedzieli..

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ