X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nic w karcie ciazy nie ma na temat ivf. Nawet na genetycznych nie pytal nas lekarz czy naturalne poczecie czy ivf.

agulas lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wiecznie, ja czytam ksiazke w oczekiwaniu na dziecko. Jestem na 1 trymestrze. Ksiazka jest naprawde spoko.

tez mam ta ksiazke - fajna jest :) kurzyla sie przez 2 lata - teraz dopiero jest mi dane sobie ja poczytac :)

ja bylam w PUP by podpisac liste, pani z urzedu powiedziala mi, ze nadal mam szukac pracy (w myslach ja wysmialam, bo zdolni ludzie do pracy maja problem, zeby ja znalezc, a co dopiero ciezarna), w listopadzie znow mam sie wstawic na podpisanie listy - mam jej przyniesc dane i maile gdzie wyslalam cv itd - masakra <3 w miedzyczasie mam jej dosniesc zaswiadczenie od lekarza, tez powiem lekarzowi, ze jestem po IVF, ale zeby mi nic tam nie pisal o tym na papierku, ze jestem po in vitro - nie chce, by ktos w moim miescie sie o tym dowiedzial. Mam nadzieje, ze dr pojdzie mi na reke i nie doda takiej adnotacji :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:16

agulas lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wiecznie, ja czytam ksiazke w oczekiwaniu na dziecko. Jestem na 1 trymestrze. Ksiazka jest naprawde spoko.
    właśnie ta mi się najbardziej rzuciła w oczy jak byłam w Empiku. Chyba trzeba będzie zakupić ;)
    Anna255 wrote:
    tez mam ta ksiazke - fajna jest :) kurzyla sie przez 2 lata - teraz dopiero jest mi dane sobie ja poczytac :)

ja bylam w PUP by podpisac liste, pani z urzedu powiedziala mi, ze nadal mam szukac pracy (w myslach ja wysmialam, bo zdolni ludzie do pracy maja problem, zeby ja znalezc, a co dopiero ciezarna), w listopadzie znow mam sie wstawic na podpisanie listy - mam jej przyniesc dane i maile gdzie wyslalam cv itd - masakra <3 w miedzyczasie mam jej dosniesc zaswiadczenie od lekarza, tez powiem lekarzowi, ze jestem po IVF, ale zeby mi nic tam nie pisal o tym na papierku, ze jestem po in vitro - nie chce, by ktos w moim miescie sie o tym dowiedzial. Mam nadzieje, ze dr pojdzie mi na reke i nie doda takiej adnotacji :/
    już widzę z jaką ochotą pracodawca świadomie zatrudnia ciężarną kobietę hahaha :D. Dobry żart pani z PUPu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:23

Anna255 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna doktor nawet nie powinien nic takiego wpisywać. A ty zawsze możesz żądac że jest tajemnica lekarska i on nie powinien ot tak sobie na jakiś zaswiadczonkach wypisywać sposobów, metod leczenia. Pary co zachodzą naturalnie jeszcze nigdy nie widziałam aby było napisane :
    -POCZĘTE NATURALNIE NA STOLE W KUCHNI
    -POCZĘTE NATURALNIE W SYPIALNI
    co to wali panią w urzędzie jak zostało poczęte dziecko!

Anna255, agulas, Viki26, Kava, aszka lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Anna, od stycznia 2016 wchodza nowe przepisy. Osoby bezrobotne i na umowach smieciowych dostana na czas macierzynskiego ok 1000 zl zasilku. Poczytaj sobie :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka faktycznie czas leci jak szalony :-D :-D nim się obejrzę a będę rodziła :-D właśnie we wrześniu dokupie już tylko koszule do karmienia,laktator i termometr dla dzidzi i jestem gotowa i zwarta :-D oczywiście niech córcia siedzi jak najdłużej ale ja już wolę być przygotowana :-D

Mi też w karcie ciąży lekarz nie wpisywal że jestem po ivf :-)

Ale u mnie paskudna pogoda,wieje,leje i ogólnie szaro buro,w sumie nie ma co się dziwić bo nadchodzi jesień :-(

agulas, aszka lubią tę wiadomość

• lelewela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    kmb współczuje aż takich bóli :/

Danae kciuki za was ;)

Viki ja tez mam czasem takie ból. Wczoraj na przykład jak siedziała i niespodziewanie kichnęłam.....o mamo myślałam, ze umrę z bólu, tak to mnie jeszcze nie zabolało. Aż mi łzy poleciały. Jak przewidzę kichanie i od razu się zegnę i przytrzymam za brzuch to jest ok, ale wczoraj jak by nożem mnie ktoś przeszył :/

Biała gratulacje :)

Agulas ja mam wpisane że ciąża po ivf imsi dlatego niewtajemniczonym nie pokazuję karty ciąży :)

No i nas też remoncik czeka w tym miesiącu. nie mogę sie juz doczekac kiedy będzie po, a jeszcze nie zaczęliśmy :)

aszka, agulas lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas - dzieki za info :)

agulas lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisane w karte ciazy-embriotransfer 20.05. A na genetycznych lekarz powinien zapytac, bo nam dr tlumaczyla, ze to zmienia wyniki

agulas lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie wiadomo, kto tam siedzi. Połuwkowe mam 19.09 i pewnie juz bedzie wiadomo

Konwalia lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytam partiami ksiazke `w oczekiwaniu na dziecko`:) takze kupuj i czytaj.
    Lelewela ja tez mam tak ze jak zbliza sie kichniecie to juz przygotowana w pol sie zginam, ale czasem te szarpniecia bez zadnej zapowiedzi mnie przerazaja 3sek i po krzyku.
    A co do remontu to jestesmy w trakcie wielkiej dezynfekcji (mieszkamy w starej kamienicy) i odkurzana a teraz czyszczenia mieszkania, do tego stopnia ze wyprowadzilismy sie na 2 tyg, zadnego malowania bo po co jeszcze mamy farb wdychac, zamowilam poki co nowe rolety do pokoi i juz szukam wózka używanego, ciuszki poki co musza poczekac az do nich dojrzeje i poznamy plec na 100%:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:02

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w karcie gin nie wpisywal ze ivf, tylko na prenatalnym dr pytal jakim sposobem;)

Fistaszek w ktorym ty tyg idziesz na polowkowe? Dosc wczesnie chyba. Ja chcesie zapisac na 20+

Moniaa, agulas lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to 19t2d, ale przy blizniakach idzie sie troszke wczesniej

Viki26 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wpis w karcie o ivf, wpisali mi jak byłam w szpitalu, gin mi tłumaczyła, że to dla naszego dobra, że dzięki temu będziemy pod lepszą opieką. hm....wątpię, pewnie byłam ploteczką...ale ch...z tym, już się tym tak bardzo nie przejmuję :)

Anko:-), agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna hahahaha, szukac pracy w ciazy ale żart :D

Justa u mnie też zimno a muszę wyjść ale trudno wolę już te zimno niż te upały :D

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pani z PUP musiała być w super humorze, skoro aż tak się wysiliła.
    Jak chcesz dam Ci swojego e-maila i jej podasz z nr tel - może zadzwoni to jej powiem, że ciężarna to tylko problem i ogólnie to super kandytatka, ale nie do mojej firmy.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    a ja mam wpis w karcie o ivf, wpisali mi jak byłam w szpitalu, gin mi tłumaczyła, że to dla naszego dobra, że dzięki temu będziemy pod lepszą opieką. hm....wątpię, pewnie byłam ploteczką...ale ch...z tym, już się tym tak bardzo nie przejmuję :)

Ja tez miałam ta informacje w szpitalu i dzięki temu faktycznie dbali o mnie bardziej niż dziewczyny dookoła....nawet z tym ze chcieli mnie potrzebach dluzej - bo moja ciaza po 2 latach i takim leczeniu hormonalnym i wydatkach jakie idą za ivf jest inna ciaza i to dla mojego dobra.
    Tam poznałam lekarza do którego zaczęłam chodzić prywatnie i w sumie on dla mnie zrobił się moim dr nr 1:)

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ploteczek....lekarze jednak w dużej części to bardzo mądre i otwarte Osoby - wiec ja wiem czy ivf jest dla nich wielkim woow? Chyba nie.

Za to gdy trafiłam do szpitala z krwawieniem dostałam wiadomość od mojego byłego z gratulacjami -a jest on chirurgiem na zupełnie innym oddziale,ale w tym szpitalu- swoją drogą jakim trzeba być debilem by gratulacje zagrożonej ciazy:-):-D

To tak w temacie ploteczek.

dfe01f0225.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Książka jest naprawdę dobra. Też ją czytam powoli ;-)
    Następne książki z tej serii są podobno jeszcze lepsze :-)

Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    A co do ploteczek....lekarze jednak w dużej części to bardzo mądre i otwarte Osoby - wiec ja wiem czy ivf jest dla nich wielkim woow? Chyba nie.

Za to gdy trafiłam do szpitala z krwawieniem dostałam wiadomość od mojego byłego z gratulacjami -a jest on chirurgiem na zupełnie innym oddziale,ale w tym szpitalu- swoją drogą jakim trzeba być debilem by gratulacje zagrożonej ciazy:-):-D

To tak w temacie ploteczek.
    mam szwagierkę pielęgniarkę, która uwielbia plotki, myślę, że "węszyła" czemu byłam w szpitalu. Jeśli ona wie, to już cała okolica będzie wiedzieć, jak dojdzie do moich rodziców to będzie im przykro, że się tak dowiedzieli..

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ