Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_88 wrote:Ja nadal nie mam @, od porodu cisza w temacie. Ciekawa jestem bardzo kiedy się pojawi
-
U mnie też @ nie ma i chwała jej za to.
Wydaje mi się, że moje dziecko potrzebuje egzorcysty... buja się na czworakach caly czas, w nocy lunatycznie też się buja, jeść może też tylko w takiej pozycji... nawet cycka ciągnie na czworaka... wtf? -
Lunka, ja co prawda plamien od zlej cytologii nie mialam, ale niestety wiem, ze moze to funkcjonowac bardzo szybko...
Ja swego czasu przy rutynowym badaniu mialam pobrana cytologie i okazalo sie, ze drupa IIId ale lekarz kazal sie nie martwic i za 3 miesiace powtorzyc... no to powtorzylam... i dzwonili za mna o jak najszybsza wizyte bo po 3 miesiącach wyszla juz IVa...
HPV pozytywne, genotyp agresywny, wiec szybki zabieg...
Takze u mnie to sie bardzo szybko zmienialo...
A i kilka miesiecy wczesniej w pl mialam grupe II...
Milkowiec ale sie usmialam haha...
U nas od wczoraj taka sytuacja haha (nie cytujcie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 01:46
szałwia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Milkowiec wrote:U mnie też @ nie ma i chwała jej za to.
Wydaje mi się, że moje dziecko potrzebuje egzorcysty... buja się na czworakach caly czas, w nocy lunatycznie też się buja, jeść może też tylko w takiej pozycji... nawet cycka ciągnie na czworaka... wtf?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
No moja teraz w nocy jak sie budzi to w pierwszej kolejności obraca sie na brzuch, a pozniej dopiero daje znac, ze sie obudzila...
I sypia teraz wylacznie na bokach...
W czwartek myslimy, moze jej w kolysce ciasno juz i rozlozylismy turystyczne, bo jej skrecac do przeniesienia i rozkrecac u nas na jakis miesiac-dwa bez sensu...
W sobote je skladalismy i wrocila do kolyski...
Miala w turystycznym poerdyliard pobudek, bo sie kulala, na brzuch obracala, no cuda na kiju i jej sie to tak podobalo ze nie miala czasu spac...
W czwartek obudzila sie po 2 a przed 5 zasnela, tak jej sie pelzanie i obroty podobaly...
Mysle pierwsza noc, poczekam... w piatek znow cuda na kiju, spac nie chciala, polozylam ja dopiero po polnocy...
W sobote wrocila kolyska i dziecko spalo sppkojnie z dwiema pobudkami...
Noooo stwierdzilam, ze jej widocznie potrzeba przytulnego, a nie przestrzennego loża...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ana sposobu nie mam,my zainwestowalismy w koncu w taki nie wydajacy zadnego dzwieku,bo sie bala i nie nakladalismy miseczki tylko trzymalismy jej blisko buzi i czytalismy ksiazeczki,ale moja ma fiola na punkcie ksiazeczek,wiec troche dzialalo.
Milkowiec haha syn kolezanki tak mial,jak wchodzil w czworaki.Moja miala podobnie,jak obracala sie na brzuch,strzelala obroty na spiocha i darla sie,ze ie umie powrotem i tak w kolko...
Lunka cytologie na pewno warto sprawdzic,tym bardziej,jesli byly wczesniej probemy,ale moim zdaniem to hormony. Ja nie mialam 14 miesiecy okresu,potem rok dochodzil do normy, a ciagle nie jest tak regularny jak wczesniej i przy jednej procedurze teraz mialam problem wlasnie z plamieniem,bo mialam torbiel na jajniku,ktora tak samo szybko poszla sobie,jak przyszla.
-
Vaina wiadomo,ze sami musimy podjac decyzje,tak bylam ciekawa Waszego zdania/doswiadczen i mialam potrzebe przelania watpliwosci "na papier".Mam chyba nawet wiecej czasu,bo maz juz ma 38 goraczke,wiec jestem nasteona w kolejce,poza tym sama jego choroba to juz slabo.Ale wydaje sie,ze mloda dzisiaj pierwsza noc bez goraczek ponad 39,wiec chociaz to dobre.Z tym przespaniem sie z tym sie usmialam. Noce w tym tygodniu mega tragiczne.
Jesli chodzi o watpliwosci to chyba wszyscy je maja. Ja sobie nie wyobrazam podobnej milosci do kogokolwiek,bo poza staraniami itd. mloda tak po ludzku jest swietnym egzemplarzem z boskim poczuciem humoru,wiec zakochani sa w niej wszyscy,pomimo tego,ze w mojej rodzinie dzieci sporo.
Z tym podnoszeniem chyba duzo zalezy od potrzeb dziecka. Znam takie,ktore jako dwulatki podnoszone chca byc juz minimalnie, a inne przytulasy ciagle na rekach. Ale o ile ciaza nie jest zagrozona,to chyba nie jest to wielki problem,u nas nawet po transferze pozwalaja,tylko kilka godzin lepiej sie wstrzymac podobno.
Vaina lubi tę wiadomość
-
szałwia wrote:Cierpliwa jaki slodki kurczak!!!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
ana167 wrote:Moja miala faze w. Tym wirku na samolot, nawet jal padala ze zmeczenia, to miala przymus robienia samolotu..
My zaliczamy pierwsze przeziebienie.. Mloda kaszle i ma stan podgorazkowy.. Lekarz zobaczyl jeszcze gardło czerwone..
Macie jakiś sposob na inhalacje, moja drze sje na sam widok inhalatora..
puszczam mu piosenku po angielsku na yotube, my lubimy kanał looloo kids.
Siedzi wtedy grzecznie, choc nie zawsze. U nas własnie bajki sa w 2 przypadkach - inhalacja lub obcinanie paznokci
Ale co działa u mnie nie musi działac na inne dziecko, ale zawsze idzie spróbować06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Czemu złą matką? Bo piosenki z YouTube puszczasz? Ja też puszczam, Tomek uwielbia ich słuchać, a ja wolę żeby trochę posłuchał, niż żeby był takim beztalenciem muzycznym jak tatuś (sorry, ale taka prawda - ani tańczyć nie umie, ani nawet rytmu wybić poprawnie)
4 zielone słonie rządzą i są rytmiczne, łatwo śpiewać, nawet później już bez YouTube
-
Chodziło mi o to że nie tylko puszczam piosenki do słuchania ale i do oglądania, a w ogóle to żartowałam z tą złą matką
Generalnie jestem przeciwniczką oglądania bajek od najmłodszych lat, choć uważam że czasem są wybawieniem, jak w przypadku inhalacji.
A co do muzyki, to u nas prawei cały czas coś graZazwyczaj włąsnie piosenki dla dzieci, ale jak mam dość ich to puszczam zwykle radio. Syn sam sie dopomina o "la la". U nas żądzi "ta Dorotka", chyba w żłobku się nauczył i jak tylko ona leci to zaczyna tańczyc w kółko, lubi jeszcze "a ram sam sam" też przy tym zawsze tańczy. Sama tez mu nie raz śpiewam, choć nie wiem czy to dobry pomysł, bo nie wiem czy to co śpiewam choć odrobine brzmi jak oryginał, słoń mi nadepnął na ucho
, ale mężowi też, więc chyba wybitnego muzyka nie wychowamy
Asia_88 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
No u nas też radio często włączone, tylko że my to EskaRock i nic innego
Te dziecięce piosenki to mnie doprowadzają do fioła, ale metalu na razie mu przecież nie puszczę
W ciąży słuchałam dużo Pink Floyd, łagodna bo łagodna, ale zawsze to jakaś podstawa
Vaina lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa
Mi doktor kiedyś mówił że cytologia na taka naprawę kiepska ewoluuje długi czas. Od 5 do 15 lat stąd badania co 3 lata są wystarczające
Ja robię cytologie co rok.
Jeśli to z szyjki te raczej ta krew jest czerwona. A u mnie brązowe plemienia.
Jaki zabieg miałaś? Konizacje szyjki czy koagulacje zmian?
Szałwia
No właśnie torbiel..jak te plemienia wyglądały?ja mam od 14dc brązowe plemienia w ciągu dnia, ale nie są spore.
I to trwa już 5dni. -
Asia metalu to może rzeczywiście nie, spóbuj havy
Smoka Edzia też lubię i kanał bajlandia, ale wymyśliłam sobie, żeby osłuchał sie tez z angielskim więc puszczam mu te po angielsku, fajne sa dla dorosłych bo z napisami, wiec i ja korzystam, bo ja tam raczej geniusz językowy nie jestem i przypomnienie przyda mi się, szczególnie że jak czegos nie rozumiem to czasem sprawdzam w translatorzenawet częśc z tych piosenek znam na pamięć i mąż też i potem mu w aucie śpiewamy
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Lunka u mnie to poszlo wszystko w ciagu roku od grupy II do IV i podobno to zalezy od tego jakiego genotypu jest hpv... u mnie byko agresywne i dałoby w 99% zlosliwy nowotwor...
Mialam lyzeczkowana jame macicy do konca, zeby sprawdzic czy na sciankach nie ma zmian i konizacje szyjki, na szczescie wszystkie zmiany byly powierzchowne i obylo sie bez wiekszych rewolucji, ale endo sie 3 miesiace odbudowywalo... musielismy wtedy przeczekac 3 miesiace od zabiegu na ponowne badania i zielone swiatlo...
Pierwsze 2 lata mialam cytologie co 3 miesiace robiona, pozniej co pol roku, a teraz dostalam pozwolenie na standardowo raz w roku (w szoku bylam jak ostatnio sie dowiedzialam ze w pl jest raz na 3 lata)...
W ciazy mialam dwa razy robiona tez...
Ale mowie, u mnie plamien nie bylo, wiec tego nie laczylsm, mysle, ze to jakies zmiany hormonalne u ciebie...
Pisalam tylko w odniesieniu do tego, ze czasem moze sie to szybko zmieniac...
U mnie w lutym byla ostatnia faza 3 grupy a w maju juz pierwsza faza grupy 4
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700