X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni zalecają powtórzyć inni nie badania. Wg mnie to zależy od wyników jeżeli są p. Ciała to można odpuścić. Co do tsh to w ciąży powinno być od 1do 2,5.

Anna255 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    A mnie choroba rozkłada od wczoraj.
    Gardło poty ból głowy i kości.
    Byłam w aptece to w sumie nic mi nie wolno. Ważne ze nie ma goraczki:(
    Leżę,zrobiłam właśnie syrop z cebuli i miodu, do ssania mam jakąś isle i pije sporo herbaty,lub wody z malinami czy zurawina. Sama woda i chłodne rzeczy nie przechodzą przez gardło.
    Nie wiem sama czy corka będzie zadowolona ze pije tylko ciepłe soki lub herbaty. W ciazy niby dużo samej wody powinno się pić.
    Eh...macie jakieś sposoby to piszcie proszę.

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, ja po tygodniu wychodzę z tego, więc (po konsultacji z lekarzem)... jeśli pojawi się gorączka >38 brać paracetamol. Dużo ciepłych napojów. Siedzieć w domu. Jeżeli pojawi się katar, włóż sobie czosnek do nosa. I to raczej tyle..

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 14 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas dzięki. Az się herbata oplulam czytając i wizualizujac sobie ta część z czosnkiem w nosie!:-D

agulas lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha - tez sie usmialam z tym czosnkiem w nosie :) moj czesto ma katar - jemu tez doradze ten sposob :) tez znam tylko ta miksturke czosnek, cieple mleko i miod.

ok dziewczyny, dziekuje za rady, faktycznie nie ma co sie kluc kilka razy, juz i tak mam dosc tych igiel w ostatnim czasie <3 chyba dla swietego spokoju zrobie TSH nawet jak lekarz nie zleci tego badania...

Anko - ale Ty juz masz cudny ten brzuszek :)

aaa znalazlam jeszcze kiedys cos takiego w jednej ksiazce:

NATURALNY ZASTRZYK PRZECIWKO GRYPIE :)

sok z 6 cytryn
    1 główka czosnku
    2 łyżeczki mielonego imbiru
    2 łyżki miodu
    3 filiżanki soku z ananasa
    1 / 4 łyżeczki pieprzu Cayenne

Zmiksuj składniki i przechowuj w szklanym słoiku. Pij 1 filiżankę 4 x dziennie do ustąpienia objawów

wg Chodakowskiej, ciekawe czy dziala? :)

nie wiem czy ten pieprz moze byc spozywany w ciazy i nie wiem jak to smakuje <3

jak ktos sie skusi - prosze dac znac czy to w ogole zdatne do picia jest hehe

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko na bolące gardło częste płukanki z wody plus sól bądz soda oczyszczona. Ani jedno ani drugie niezbyt smaczne, ale pomaga.
    Ja właśnie z Agulas sie konsultowałam co do tych naszych przeziębień. U mnie jak zaczyna się taka infekcja mur beton kończy się na zapchanych zatokach. Ale życzę aby szybko przeszło.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 mieszanka fajna. Ale myślę że dla ciężarnych zbyt rozgrzewająca. Imbir osrawy i rozgrzewający a pieprz cayenne jak dla mnie piekiełko w smaku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Anna255 mieszanka fajna. Ale myślę że dla ciężarnych zbyt rozgrzewająca. Imbir osrawy i rozgrzewający a pieprz cayenne jak dla mnie piekiełko w smaku.

no wlasnie, pieprz mega ostry, kiedys do zupy dodalam tylko troszeczke, a ostra wyszla jak cholera... wiec dla ciezarnych moze wersja bez pieprzu na bazie rozgrzewajacego imbiru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:29

Moniaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    haha - tez sie usmialam z tym czosnkiem w nosie :) moj czesto ma katar - jemu tez doradze ten sposob :) tez znam tylko ta miksturke czosnek, cieple mleko i miod.

ok dziewczyny, dziekuje za rady, faktycznie nie ma co sie kluc kilka razy, juz i tak mam dosc tych igiel w ostatnim czasie <3 chyba dla swietego spokoju zrobie TSH nawet jak lekarz nie zleci tego badania...

Anko - ale Ty juz masz cudny ten brzuszek :)

aaa znalazlam jeszcze kiedys cos takiego w jednej ksiazce:

NATURALNY ZASTRZYK PRZECIWKO GRYPIE :)

sok z 6 cytryn
    1 główka czosnku
    2 łyżeczki mielonego imbiru
    2 łyżki miodu
    3 filiżanki soku z ananasa
    1 / 4 łyżeczki pieprzu Cayenne

Zmiksuj składniki i przechowuj w szklanym słoiku. Pij 1 filiżankę 4 x dziennie do ustąpienia objawów

wg Chodakowskiej, ciekawe czy dziala? :)

nie wiem czy ten pieprz moze byc spozywany w ciazy i nie wiem jak to smakuje <3

jak ktos sie skusi - prosze dac znac czy to w ogole zdatne do picia jest hehe

Zaczynam 7miesiac a wyglądam na 8:-)
    Duży brzuszek. Ale to zależy od dnia i jej ułożenia. W weekend był mały a mieliśmy sesje i mąż mi dokucza cały czas, pokaz ten brzuch, no pokaż, no wypnij:-)
    Leżała tak ze nie wypinala pleców i pupy wiec i ja byłam mniejsza.
    Jak będę mieć zdjęcia jakieś ładne to coś wrzucę.
    Chyba ze wszędzie wyszłam fatalnie hehehe!

Anna255, justa1234, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam fotki.... także będę czekała z niecierpliwością ☺

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hello!
    A mnie choroba rozkłada od wczoraj.
    Gardło poty ból głowy i kości.
    Byłam w aptece to w sumie nic mi nie wolno. Ważne ze nie ma goraczki:(
    Leżę,zrobiłam właśnie syrop z cebuli i miodu, do ssania mam jakąś isle i pije sporo herbaty,lub wody z malinami czy zurawina. Sama woda i chłodne rzeczy nie przechodzą przez gardło.
    Nie wiem sama czy corka będzie zadowolona ze pije tylko ciepłe soki lub herbaty. W ciazy niby dużo samej wody powinno się pić.
    Eh...macie jakieś sposoby to piszcie proszę.
    lubie to jest tylko do czesci o corci, tez tak mysle czy mojemu maluchowi to czy tamto posmakuje jak zjem, hihi
    Anko duzo zdrowka

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:07

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z przeziebienia wyleczyłam sie mieszanka startego imbiru i soku z cytryny. Tak przygotowaną mieszankę piłam z ciepła wodą i słodziłam miodem albo syropem klonowym. Piłam tak duzo jak sie dało. Przeszło po 2 dniach. Zdrowka zyczę

zem3sg18fbglipi0.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko zdróweczka życzę :-) :-) :-)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny raz gorąco polecam na przeziębienia i infekcje. Proszę obejrzyjcie film do końca - naturalna metoda - czyli coś dla nas :)
    Sprawdziłam na sobie i jest naprawdę skuteczna.

https://www.youtube.com/watch?v=5Fk2k4LwWRg

I oczywiście zdrowia życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 22:20

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana Mamuśki :)
    Mam kilka pytań z puli : czy miałyście tak samo?:D

1. Odczuwam bóle miesiączkowe (nie są mocne, ale coś tam czuje) w dniach kiedy powinnam mieć okres. Do którego tygodnia odczuwałyście coś podobnego?

2. U mnie jest dopiero zaczęty 10 tydzień, a od około 5-6 tygodnia czuję strasznie naciągnięte mięśnie brzucha. Jak się przekręcę np. w łóżku to nie jest to przyjemne uczucie. Lekarz twierdzi, że to za szybko na takie uczucie. Miałyście podobnie? :)

3. Ból jajników. Czasami mnie tak bolą, że mam problemy w toalecie.. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami - zrosty endometriozy, a może pooperacyjne a może ogólnie ciąża:) Też miałyście takie bóle w 1 trymestrze?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

1. Odczuwam bóle miesiączkowe (nie są mocne, ale coś tam czuje) w dniach kiedy powinnam mieć okres. Do którego tygodnia odczuwałyście coś podobnego?

2. U mnie jest dopiero zaczęty 10 tydzień, a od około 5-6 tygodnia czuję strasznie naciągnięte mięśnie brzucha. Jak się przekręcę np. w łóżku to nie jest to przyjemne uczucie. Lekarz twierdzi, że to za szybko na takie uczucie. Miałyście podobnie? :)

3. Ból jajników. Czasami mnie tak bolą, że mam problemy w toalecie.. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami - zrosty endometriozy, a może pooperacyjne a może ogólnie ciąża:) Też miałyście takie bóle w 1 trymestrze?

Agulas, bóle miesiączkowe miałam dosyć długo. Brałam nospę 3 razy dziennie. Nic innego nie pozostaje.

Co do jajników to mnie to ominęło, ale mam kuzynkę na tym samym etapie ciąży co ja. Ona ma właśnie endometriozę i też narzeka bardzo na ciągłe bóle - i jajników i podbrzusza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:38

agulas lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas mi mój doktor wytłumaczył, że w ciąży jajniki nie pracują, więc nie bolą. Ten ból to rozciągające się więzadła, które powodują podobny ból do bólu jajników. U mnie on występował najbardziej w pierwszym trymestrze.

agulas lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

1. To normalne i moze tak byc nawet do konca ciazy, zalezy od osoby.
    2. Tak, brzuch Ci rosnie, wiec ciagnie jak sie przerwacasz, na to polecam podzuszke ciazowa by podpierala brzuch, ja mam długa wlasnie po to bo poducha w litere C mnie cisneła, a ta długa jest swietna.
    3. Tez mam tak, to nie tyle bole jajników co całej zmiany w srodku, przesuwania narzadow itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:26

agulas lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ