Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hello!
A mnie choroba rozkłada od wczoraj.
Gardło poty ból głowy i kości.
Byłam w aptece to w sumie nic mi nie wolno. Ważne ze nie ma goraczki:(
Leżę,zrobiłam właśnie syrop z cebuli i miodu, do ssania mam jakąś isle i pije sporo herbaty,lub wody z malinami czy zurawina. Sama woda i chłodne rzeczy nie przechodzą przez gardło.
Nie wiem sama czy corka będzie zadowolona ze pije tylko ciepłe soki lub herbaty. W ciazy niby dużo samej wody powinno się pić.
Eh...macie jakieś sposoby to piszcie proszę.Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaha - tez sie usmialam z tym czosnkiem w nosie
moj czesto ma katar - jemu tez doradze ten sposob
tez znam tylko ta miksturke czosnek, cieple mleko i miod.
ok dziewczyny, dziekuje za rady, faktycznie nie ma co sie kluc kilka razy, juz i tak mam dosc tych igiel w ostatnim czasiechyba dla swietego spokoju zrobie TSH nawet jak lekarz nie zleci tego badania...
Anko - ale Ty juz masz cudny ten brzuszek
aaa znalazlam jeszcze kiedys cos takiego w jednej ksiazce:
NATURALNY ZASTRZYK PRZECIWKO GRYPIE
sok z 6 cytryn
1 główka czosnku
2 łyżeczki mielonego imbiru
2 łyżki miodu
3 filiżanki soku z ananasa
1 / 4 łyżeczki pieprzu Cayenne
Zmiksuj składniki i przechowuj w szklanym słoiku. Pij 1 filiżankę 4 x dziennie do ustąpienia objawów
wg Chodakowskiej, ciekawe czy dziala?
nie wiem czy ten pieprz moze byc spozywany w ciazy i nie wiem jak to smakuje
jak ktos sie skusi - prosze dac znac czy to w ogole zdatne do picia jest hehe
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Anko na bolące gardło częste płukanki z wody plus sól bądz soda oczyszczona. Ani jedno ani drugie niezbyt smaczne, ale pomaga.
Ja właśnie z Agulas sie konsultowałam co do tych naszych przeziębień. U mnie jak zaczyna się taka infekcja mur beton kończy się na zapchanych zatokach. Ale życzę aby szybko przeszło. -
nick nieaktualnyMoniaa wrote:Anna255 mieszanka fajna. Ale myślę że dla ciężarnych zbyt rozgrzewająca. Imbir osrawy i rozgrzewający a pieprz cayenne jak dla mnie piekiełko w smaku.
no wlasnie, pieprz mega ostry, kiedys do zupy dodalam tylko troszeczke, a ostra wyszla jak cholera... wiec dla ciezarnych moze wersja bez pieprzu na bazie rozgrzewajacego imbiruWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:29
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:haha - tez sie usmialam z tym czosnkiem w nosie
moj czesto ma katar - jemu tez doradze ten sposob
tez znam tylko ta miksturke czosnek, cieple mleko i miod.
ok dziewczyny, dziekuje za rady, faktycznie nie ma co sie kluc kilka razy, juz i tak mam dosc tych igiel w ostatnim czasiechyba dla swietego spokoju zrobie TSH nawet jak lekarz nie zleci tego badania...
Anko - ale Ty juz masz cudny ten brzuszek
aaa znalazlam jeszcze kiedys cos takiego w jednej ksiazce:
NATURALNY ZASTRZYK PRZECIWKO GRYPIE
sok z 6 cytryn
1 główka czosnku
2 łyżeczki mielonego imbiru
2 łyżki miodu
3 filiżanki soku z ananasa
1 / 4 łyżeczki pieprzu Cayenne
Zmiksuj składniki i przechowuj w szklanym słoiku. Pij 1 filiżankę 4 x dziennie do ustąpienia objawów
wg Chodakowskiej, ciekawe czy dziala?
nie wiem czy ten pieprz moze byc spozywany w ciazy i nie wiem jak to smakuje
jak ktos sie skusi - prosze dac znac czy to w ogole zdatne do picia jest hehe
Zaczynam 7miesiac a wyglądam na 8:-)
Duży brzuszek. Ale to zależy od dnia i jej ułożenia. W weekend był mały a mieliśmy sesje i mąż mi dokucza cały czas, pokaz ten brzuch, no pokaż, no wypnij:-)
Leżała tak ze nie wypinala pleców i pupy wiec i ja byłam mniejsza.
Jak będę mieć zdjęcia jakieś ładne to coś wrzucę.
Chyba ze wszędzie wyszłam fatalnie hehehe!Anna255, justa1234, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Hello!
A mnie choroba rozkłada od wczoraj.
Gardło poty ból głowy i kości.
Byłam w aptece to w sumie nic mi nie wolno. Ważne ze nie ma goraczki:(
Leżę,zrobiłam właśnie syrop z cebuli i miodu, do ssania mam jakąś isle i pije sporo herbaty,lub wody z malinami czy zurawina. Sama woda i chłodne rzeczy nie przechodzą przez gardło.
Nie wiem sama czy corka będzie zadowolona ze pije tylko ciepłe soki lub herbaty. W ciazy niby dużo samej wody powinno się pić.
Eh...macie jakieś sposoby to piszcie proszę.
Anko duzo zdrowkaAnko:-) lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Ja z przeziebienia wyleczyłam sie mieszanka startego imbiru i soku z cytryny. Tak przygotowaną mieszankę piłam z ciepła wodą i słodziłam miodem albo syropem klonowym. Piłam tak duzo jak sie dało. Przeszło po 2 dniach. Zdrowka zyczę
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
A ja kolejny raz gorąco polecam na przeziębienia i infekcje. Proszę obejrzyjcie film do końca - naturalna metoda - czyli coś dla nas
Sprawdziłam na sobie i jest naprawdę skuteczna.
https://www.youtube.com/watch?v=5Fk2k4LwWRg
I oczywiście zdrowia życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 22:20
-
Witam z rana Mamuśki
Mam kilka pytań z puli : czy miałyście tak samo?
1. Odczuwam bóle miesiączkowe (nie są mocne, ale coś tam czuje) w dniach kiedy powinnam mieć okres. Do którego tygodnia odczuwałyście coś podobnego?
2. U mnie jest dopiero zaczęty 10 tydzień, a od około 5-6 tygodnia czuję strasznie naciągnięte mięśnie brzucha. Jak się przekręcę np. w łóżku to nie jest to przyjemne uczucie. Lekarz twierdzi, że to za szybko na takie uczucie. Miałyście podobnie?
3. Ból jajników. Czasami mnie tak bolą, że mam problemy w toalecie.. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami - zrosty endometriozy, a może pooperacyjne a może ogólnie ciąża:) Też miałyście takie bóle w 1 trymestrze? -
agulas wrote:Witam z rana Mamuśki
1. Odczuwam bóle miesiączkowe (nie są mocne, ale coś tam czuje) w dniach kiedy powinnam mieć okres. Do którego tygodnia odczuwałyście coś podobnego?
2. U mnie jest dopiero zaczęty 10 tydzień, a od około 5-6 tygodnia czuję strasznie naciągnięte mięśnie brzucha. Jak się przekręcę np. w łóżku to nie jest to przyjemne uczucie. Lekarz twierdzi, że to za szybko na takie uczucie. Miałyście podobnie?
3. Ból jajników. Czasami mnie tak bolą, że mam problemy w toalecie.. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami - zrosty endometriozy, a może pooperacyjne a może ogólnie ciąża:) Też miałyście takie bóle w 1 trymestrze?
Agulas, bóle miesiączkowe miałam dosyć długo. Brałam nospę 3 razy dziennie. Nic innego nie pozostaje.
Co do jajników to mnie to ominęło, ale mam kuzynkę na tym samym etapie ciąży co ja. Ona ma właśnie endometriozę i też narzeka bardzo na ciągłe bóle - i jajników i podbrzuszaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:38
agulas lubi tę wiadomość
-
Agulas mi mój doktor wytłumaczył, że w ciąży jajniki nie pracują, więc nie bolą. Ten ból to rozciągające się więzadła, które powodują podobny ból do bólu jajników. U mnie on występował najbardziej w pierwszym trymestrze.
agulas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Witam z rana Mamuśki
3. Ból jajników. Czasami mnie tak bolą, że mam problemy w toalecie.. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami - zrosty endometriozy, a może pooperacyjne a może ogólnie ciąża:) Też miałyście takie bóle w 1 trymestrze?
1. To normalne i moze tak byc nawet do konca ciazy, zalezy od osoby.
2. Tak, brzuch Ci rosnie, wiec ciagnie jak sie przerwacasz, na to polecam podzuszke ciazowa by podpierala brzuch, ja mam długa wlasnie po to bo poducha w litere C mnie cisneła, a ta długa jest swietna.
3. Tez mam tak, to nie tyle bole jajników co całej zmiany w srodku, przesuwania narzadow itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:26
agulas lubi tę wiadomość