X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Niewiem czy widzialyscie wpis na forum na różowej stronie o tragicznej sytuacji vendetty83 :-( :-( :-( panie Boże gdzie jesteś??????? :-( :-( :-(

Nie moge w to uwierzyc!!! Jak zycie moze byc niesprawiedliwe!!
    Tak mi jest przykro tym bardziej ze mialysmy okazje sie spotkac osobiscie bo razem podchodzilysmy do ivf w ramach badan klinicznych w Novum :( :-(

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Anko a u ciebie jak mała? Ja już nie czuję takich mocnych kopniakow tylko brzuch mi faluje i mała jak się przeciaga to co i nieraz wyskakuje na brzuszku gulałaka <3
    Kochana mała mam nadzieje ze glowka w dol bo jak siedziała głową w dół to czulam ruchy delikatnie. Przed wizytą skoczyła na dupke i nawalala mocniej,wiec zakładam ze znowu jest głową w dół. Oby. Ale dziś czuje ja ładnie. Ale delikatnie.

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co się stało???

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Kochana mała mam nadzieje ze glowka w dol bo jak siedziała głową w dół to czulam ruchy delikatnie. Przed wizytą skoczyła na dupke i nawalala mocniej,wiec zakładam ze znowu jest głową w dół. Oby. Ale dziś czuje ja ładnie. Ale delikatnie.
    Właśnie mi się wydaje że jak dzieciaki siedzą główkowo to te ruchy są takie słabsze nawet mój lekarz tak muwil choć jak twierdzi na 100% nie może potwierdzić bo sam w ciąży nie był hihii ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja nie wiem co się stało???
    Och kochana straszna tragedia vendetta83 przeżyła dziś kolejną stratę maleństw :-( była w ciąży bliźniaczej 13tyd i dziś w nocy wody jej odeszły, dostała już leki na poronienie :-( :-( :-( nie mam słów na jej ból i cierpienie :'( :'( :-( :-(

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu myśli się o swoim dziecku w brzuchu i docenia każdy dzień/tydzień w spokoju.... Nie potrafię sobie nawet wyobrazić tego co można czuć w takiej chwili :/

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge o tym czytac bedac w szpitalu z blizniakami

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku oszczędzaj się, a będzie dobrze. Kochana nie wiem jaką praktykę stosują lekarze w szpitalu w którym leżysz, ale naszej koleżance z forum MałaMi83 nie chcieli założyć szwu, gdyż podobno w ciąży bliźniaczej go się nie zakłada.

A ja od paru dni nie mam plamień. Za to moje dziecko miało trzydniówkę i tak zastanawiam się, czy małego choroba może mieć jakiś wpływ na to maleństwo co mam w sobie?
    Byłam w tym tygodniu u lekarza i łożysko cały czas całkowicie zasłania szyjkę. A szyjka we wtorek była jeszcze cała. Żyję dosłownie jak na bombie, bo wiem że szyjka lada chwila zacznie się skracać. Wiem, że to się stanie już w najbliższych dniach, ale żyję nadzieją, że lekarze zauważą jej skracenie zaczym będzie za późno.
    W czwartek jadę do szpitala i pewnie już w nim zostanę. Cieszę się ostatnimi dniami w domu. A wczoraj robiłam badania i crp wyszło mi 34. Jak zwykle w ciąży crp poszło dużo ponad norme. Pewnie czeka mnie antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia lepiej brać antybiotyk u mnie też crp wysokie i mam. Jak trzeba to trzeba.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj się <3 ja w ciąży przeszłam taką trzydniówke i z córcią nic złego się nie działo.

• agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, aby każda z nas obudziła się conajmniej za 9 miesięcy z krzykaczem w ramionach..

Madzia, ciocie z forum będą Cię wspierać.. Ja mam nadzieję, że jeszcze wrócisz do domu.

Aszka, dr Huzior przyjmuje również na Bemowie :) chociaż raz będę mieć blisko do lekarza :) ja też z Bemowa :)

Muszę Wam się przyznać, że wczoraj nie wytrzymałam i zmolestowałam mojego Męża. Powiedzmy, że to taki nasz 1 raz w ciąży. Lekarz zezwolił na takie harce. Ale.. delikatnie poplamiłam. Mam lekkie wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony.. Na cytologii też przykrwawiłam i pani dr powiedziała, że szyjka macicy w ciązy jest mocno ukrwiona a ja mam nadżerkę i tak o..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:06

agulas lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas widzisz jak się dobrze złożylo. A z tym seksem to tak może być ze się później plami.

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) mam pytanie apropo TSH :)

nigdy nie mialam z tym problemu, ale wiem od dziewczyn z forum, ze w ciazy lubi sobie skoczyc mimo wszystko... mialyscie to badane w trakcie ciazy, lekarz wam zalecal by to sprawdzic?

Pozdrawiam :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Chciałabym, aby każda z nas obudziła się conajmniej za 9 miesięcy z krzykaczem w ramionach..

Madzia, ciocie z forum będą Cię wspierać.. Ja mam nadzieję, że jeszcze wrócisz do domu.

Aszka, dr Huzior przyjmuje również na Bemowie :) chociaż raz będę mieć blisko do lekarza :) ja też z Bemowa :)

Muszę Wam się przyznać, że wczoraj nie wytrzymałam i zmolestowałam mojego Męża. Powiedzmy, że to taki nasz 1 raz w ciąży. Lekarz zezwolił na takie harce. Ale.. delikatnie poplamiłam. Mam lekkie wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony.. Na cytologii też przykrwawiłam i pani dr powiedziała, że szyjka macicy w ciązy jest mocno ukrwiona a ja mam nadżerkę i tak o..
    Mi się wydaje, że skoro plamienie pojawiło się po harcach i zaraz potem ustało to nie ma obaw, ale na następnej wizycie możesz zapytać gina o to ;)
    Anna255 wrote:

nigdy nie mialam z tym problemu, ale wiem od dziewczyn z forum, ze w ciazy lubi sobie skoczyc mimo wszystko... mialyscie to badane w trakcie ciazy, lekarz wam zalecal by to sprawdzic?

Ja leczę się na niedoczynność, więc TSH robiłam już razem z drugą betą. Wydaje mi się, że dla spokoju ducha powinnaś zbadać TSH.

agulas, Anna255 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja miałam badane w 8 tyg. Lekarz zlecił. Dostaniesz więcej badań (mocz, morfologia, tsh, glukoza, kiła, znowu różyczka i toksoplazmoza).

Widziałam Twój wynik na ovu ;) ja miałam chyba podobny i lekarz powiedział, że jest ok. Sprawdzę w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:47

Anna255 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Ja miałam zlecone na początku ciąży choć nigdy z tarczycą nie miałam problemów i wyniki były super.
    Po badaniu okazało się, ze tsh leży na ziemi (a nawet pod ziemią - było na poziomie 0,026.
    Mimo, że ft4 i ft3 były w normie musiałam iść do endokrynologa.
    Był dokładny wywiad a potem usg tarczycy. Okazało się, ze początki ciąży mogą powodować tak niski wynik.
    Po miesiącu miałam kolejne badanie i było już wszystko w normie. Minęły kolejne 2 miesiące i w przyszłym tygodniu mam kolejną wizytę u endokrynologa. Pewnie już ostatnią :)
    Zbadać na pewno warto. Choćby dla własnego spokoju.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna jeśli mogę Ci coś doradzić to za 1 pobraniem zbadaj inne rzeczy, które i tak i tak będziesz musiała zbadać na samym początku. Po co kuć kilka razy.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anna ja miałam badane w 8 tyg. Lekarz zlecił. Dostaniesz więcej badań (mocz, morfologia, tsh, glukoza, kiła, znowu różyczka i toksoplazmoza).

Widziałam Twój wynik na ovu ;) ja miałam chyba podobny i lekarz powiedział, że jest ok. Sprawdzę w domu.
    ja dopytywałam o tą różyczkę. Bo w czasie starań oczywiście robiłam sobie to badanie. Przypomniałam o tym ginowi, podałam wynik jaki był i nie kazał mi już powtarzać

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    ja dopytywałam o tą różyczkę. Bo w czasie starań oczywiście robiłam sobie to badanie. Przypomniałam o tym ginowi, podałam wynik jaki był i nie kazał mi już powtarzać

U mnie wyszło, że przebyłam i mam przeciwciała. Mimo wszystko kazał powtórzyć. To samo z toksoplazmozą. Nie wiem dlaczego, ale kazał. Ogólnie mój lekarz jest strasznie ostrożny. Wg niego, jeśli ma się przeciwciała ale nie jest się chorym nie gwarantuje w 100% że się nie zachoruje. Dlatego muszę powtórzyć.

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ