X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wpadł w oczy laktator avent, wydaje się prosty i ok

Mała Mi 1 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na ten avent ręczny to w necie wyświetla mi się cena powyżej 100zl, no ale każdy kupuje jak uważa ;-)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Konwali czy Twoja Lilka już naprawdę skończyła dwa miesiące? Rany jak ten czas szybko leci...

Oj leci... a Lilcia rośnie i zmienia się strasznie szybko. To już nie jest ten mały noworodek. Nosi już ubranka 62, pieluszki 3 i waży około 5700g. Ma też już swój rytm i to rodzice muszą się w niego wpasowac. Rodzice-godzina 22 i juz w łóżku :)

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Witam
    Co do jedynaków zgadzam się z wami dziewczyny. Ja jestem jedynaczką i marzyłam przynajmniej o dwójce dzieci, no ale pod górkę z tym było. jak nie mogłam zajść w ciążę to sie modliłam, żeby chociaż do 35 roku życia wyrobić sie z dwójką. No ale się nie uda. I jak zaszłam w ciążę w wieku 34 to marzyłam o bliźniakach od razu, no ale w naszym przypadku nawet nadziei nie było, bo iVF miałam na naturalnym cyklu i jeden jedyny zarodek.

A co do pappa i usg genetycznego ja robiłam u novum u dr. Jaczyńskiej, która ma uprawnienia. bardzo sympatyczna Pani. Teraz za dwa tygodnie też u niej będę robić połówkowe.
    Lelewela podobna sytuacja jak i u mnie.Lelewela i Justa to ja i tez witam sie w gronie jedynakow.

lelewela, Różyczka, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też zrobiłyście się płaczliwe w ciąży :( ja już nie wytrzymuję sama ze sobą :/

I jeszcze jedno mam pytanie do dziewczyn, które czują ruchy maleństwa. Ja czuję od niedawna i w zasadzie codziennie fikało podobnie, ale dzis mam taki dzień, że czuję, ze sie rusza, ale jakby mniej niż w poprzednich dniach. Może odwróciło się jakoś inaczej, ale człowiek w pierwszej ciąży to chyba byle czym się przejmuje :/ Też macie takie dni, ze dzidzia mniej kopie a w innych dniach więcej?

Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:
    Czy wy też zrobiłyście się płaczliwe w ciąży :( ja już nie wytrzymuję sama ze sobą :/

I jeszcze jedno mam pytanie do dziewczyn, które czują ruchy maleństwa. Ja czuję od niedawna i w zasadzie codziennie fikało podobnie, ale dzis mam taki dzień, że czuję, ze sie rusza, ale jakby mniej niż w poprzednich dniach. Może odwróciło się jakoś inaczej, ale człowiek w pierwszej ciąży to chyba byle czym się przejmuje :/ Też macie takie dni, ze dzidzia mniej kopie a w innych dniach więcej?

Nie martw sie bo to normalne. U mnie już 26 tydzień a czasami maluch jest bardziej aktywny lub mniej.
    Nie wiem od czego to zależy ale może jak każdy człowiek czasami ma lenia po prostu ;)

lelewela lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Oj leci... a Lilcia rośnie i zmienia się strasznie szybko. To już nie jest ten mały noworodek. Nosi już ubranka 62, pieluszki 3 i waży około 5700g. Ma też już swój rytm i to rodzice muszą się w niego wpasowac. Rodzice-godzina 22 i juz w łóżku :)

Konwalia, cudownie czytać takie wpisy. Aż serce rośnie :D

A z praktycznych pytań mam jedno... ile opakowań pieluch nr 2 wykorzystaliście?

Konwalia lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    hihi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja wczoraj byłam na małych zakupkach :-D wcześniej kupiłam laktator ręczny, pieluszki flanelowe kokorowe :-) a wczoraj kupiłam termometr bezdotykowy z dwu letnią gwarancją :-) a i koszule mam dwie do karmienia mam nadzieję że starczy :-? Jeszcze tylko dokupie parę pierdółek kosmetycznych i na początku października planuje spakować torbę do szpitala :-P niby termin mam na 30 listopada ale wolę być zabezpieczona :-)

A dziś zatrudnialam do pomocy mamuśkę do mycia okien :-P jeny tak się kurzy że głowa mała, a jeszcze te szyby są tak kapryśne że już niewiem czym mam je myć :@ ciągle tylko smugi mi zostają :|
    I jeszcze się wkurzam na proszek bo kupiłam vizyr i zostają mi w pojemniku takie kawały że głowa mała, przez ten proszek to pralkę zanieczyszcze!! Może znacie jakieś sposoby żeby proszek się rozpuszczal? Oczywiście proszku nie wywale bo kupiłam go aż 7 kg bo promocja była :-P człowiek się zawsze połasi :-P
    Ty szalencu zakupowy :p

justa1234 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava dwojek wykorzystaliśmy z 3 paczki. Tylko przy założeniu, że zuzywamy około 7 sztuk na dobę. Poza tym ja preferuje dość szybką zmianę na wieksze - już gdy tylko Lilka zaczęła się kwalifikowac do wagi w przedziale wagowym. Uważam, że większe dają więcej przewiewu pupie a poza tym przez większy luz pieluszka się nie odgniata na cialku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 07:40

Kava lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa w nocy miałam to co ty oststnio. Nie spalam od 2 do 5 z nerwów bo mała się nie ruszala. Z mierzylam tętno I bylo okej ale nadal się martwie. Przedeczoraj chyba się obrócił znowu głową w dół bo nawalala fikolkow i od wczoraj cisza....
    Tzn pojedyncze ale delikatne ruchy.
    W pozycji posladkowej w której była ostatnie kilka dni brzuch latał mi w 4strony na raz tak boksowala. A nagle czulam tylko mizianie i wypychanie pleckoe-i juz panika. Bo częstotliwość ruchów zmienila się z takich konkretnych co 2 3h na delikatne co 6 8h.
    Dziś rano juz ja czulam ale delikatniej.
    Czy to możliwe ze te delikatne ruchy to wina innego ułożenia?
    Nie będę latać na pogotowie bo jednak czuc czuje - słabiej. Dużo słabiej. I tętno ma 154. Wiec sama nie wiem?

Lelewela kochana jak widzisz można zacząć 7m i bać się o brak lub słabe ruchy. Głowa do góry. Też wolę być skopana....

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja myślę że właśnie jak dziecko zmienia położenie to i te ruchy już nie są takie jak były wcześniej, moja jak leżała posladkowo to mnie nawalała jak cholerka a teraz leży główkowo i już te ruchy nie są takie intensywne ;-) ale powiem ci tez ze nasze maleństwa mają już coraz mniej miejsca i już tak kopać nie będą tylko będą się wypychac <3 kochana jeśli mój wpis cie nie uspokoi to wcale się nie krepuj tylko wal śmiało na ip mój lekarz mówi że lepiej przyjechać sprawdzić niż się zamartwiać.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lelewela wrote:

Och lelevela ja rycze bez powodu :-D a nerwowa jestem jak osa hihihi bez kija nie podchodź :-P a co do ruchów to właśnie jest tak ze czasem fika jak cholerka a później cisza :-) ja ostatnio wszczelam alarm że Mała się nie rusza ale było wszystko ok poprosti zmieniał ułożenie i już ruchy są inaczej odczuwalne ;-) te ruchy to zależą też od jakie dziecko jest bo niektóre są bardzo aktywne a niektóre leniwce ;-) właśnie Anko też pislala że się martwi że Mała coś słabo fika więc jeśli i ciebie nie uspokoił mój wpis to też śmiało wal na ip i wcale się niczym nie przejmuj że ktoś będzie krzywo na ciebie patrzył że Przyjechałas nie potrzebnie to niech ich Sprawa!! My jesteśmy innymi matkami niż te co po jednym cyklu zachodzą w ciążę ;-)

lelewela lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Czyli Lilka rządzi hihihi :-D ;-)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Och lelevela ja rycze bez powodu :-D a nerwowa jestem jak osa hihihi bez kija nie podchodź :-P a co do ruchów to właśnie jest tak ze czasem fika jak cholerka a później cisza :-) ja ostatnio wszczelam alarm że Mała się nie rusza ale było wszystko ok poprosti zmieniał ułożenie i już ruchy są inaczej odczuwalne ;-) te ruchy to zależą też od jakie dziecko jest bo niektóre są bardzo aktywne a niektóre leniwce ;-) właśnie Anko też pislala że się martwi że Mała coś słabo fika więc jeśli i ciebie nie uspokoił mój wpis to też śmiało wal na ip i wcale się niczym nie przejmuj że ktoś będzie krzywo na ciebie patrzył że Przyjechałas nie potrzebnie to niech ich Sprawa!! My jesteśmy innymi matkami niż te co po jednym cyklu zachodzą w ciążę ;-)
    chyba masz rację z tymi ruchami, ze to się zmienia i duzo zalezy od ułożenia dziecka. Bo dziś po sniadaniu, tak się rozbrykał, że aż brzuszek się ruszał :)
    Ech, nic mi tak humoru nie poprawia :)
    Miłej niedzieli wszystkim.

Kava, Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a u ciebie jak mała? Ja już nie czuję takich mocnych kopniakow tylko brzuch mi faluje i mała jak się przeciaga to co i nieraz wyskakuje na brzuszku gulałaka <3

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgubilam sie, czy napisalam, ze ejsm w szpitalu? Mialalm dziwne przeczucia w piatek, pojechalam do dr i skierowala mnie do szpitla. Szyjka dluga, ale dosc miekka. Maja mnie badac jutro co i jak, w ktora strone ta szyjka dziala. Mam nadzijee, ze nie beda musieli mi szwu zakladac. Boje sie jak cholera i poprosze o kciuki

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek kciukam z całych sił <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem czy widzialyscie wpis na forum na różowej stronie o tragicznej sytuacji vendetty83 :-( :-( :-( panie Boże gdzie jesteś??????? :-( :-( :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fistaszek bedzie ok :) kciuki.

justa widzialam, brak słow....

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ