Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nie wiem jak Wy ale ja tych inhalacji nie dam rady robić nad miską z ręcznikiem na łepetynie. Ostatnio usłyszałam właśnie że można stać nag garnkiem i nad parą... o i to mi właśnie bardziej pasuje, bo kiedy potrzebuję to zaczerpuję świeżego nie gorącego powietrza
Martusia jaki cudny ten Twój brzuchalek -
Fistaszek wrote:Agi chodzilo mi o forum na kafeterii, wlasnie dzisiaj byla rozmowa o mrozeniu podwojnie zarodkow w Gyn, taka maja praktyke, nie wiem dlaczego...
Fistaszku, czy mozesz mi podac link do tego forum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:12
mycha28 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Witajcie Kochane
o widzę że dyskusja o bliźniakach. I ja jestem podwójną szczęściarą z GynC
Jak każda przyszła podwójna mama bliźniaków na początku czułam ogromny strach, jak to będzie, jak sobie poradzimy, czy ja to ogarnę, no cholera dwójka dzieci naraz... Z perspektywy czasu wiem, że chyba jest to dobre rozwiązanie. Gdyby moja ciąża była pojedyncza to wiem już dziś że moje dziecko byłoby jedynakiem, już więcej napewno nie zdecydowałabym się na ten stres, który niesie ze sobą IVF. A bycie jedynakiem, hmmm, ja nie wiem jak to jest bo mam dwójkę rodzeństwa, ale mam kuzynkę, która nie ma ani brata ani siostry i wiem że napewno chciałaby mieć. Oczywiście na początku będzie przerąbane jak nic, no ale przecież nie jestem jedna na tym świecie, która ma dwójkę dzieci naraz. I tak jak napisała któraś z dziewczyn wcześniej: teraz najważniejsze, aby maluszki urodziły się zdrowe i o czasie ( bo cholera ostatnio obejrzałam pierwszy odcinek "moje 600 gram szczęścia, i byłam w szoku jak widziałam te maleństwa z tymi wszystkimi popodpinanymi rurkami).
Agi83 nic się nie martw, dziewczyny mają rację, trzeba mieć naprawdę ten fart aby oba zarodeczki zostały. Ale nawet jeśli tak będzie to jest tylko powód do szczęcia. Jeśli i Ty wygrasz tą "kumulację" to sama to zrozumiesz podczas mijającej ciążyPozdrawiam Was
Agi83, Konwalia, Anko:-), justa1234, mycha28, Lila84, Kava, lelewela lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.
Witam serdecznie
Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę
Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.
Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu
Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy
Szczegóły oferty i link do licytacji:
https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater
A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
https://www.facebook.com/events/924899807586242/
Pozdrawiam -
Zai2014 w pełni się zgodzę z tobą w kwestii jedynakow,sama jestem jedynaczką i dla mnie to koszmar
dlatego ja zdecydowałam że będę mieć liczną rodzinkę hihihi
od zawszd marzyłam o blizniakach no ale niestety podali tylko jeden zaroduś bo wiadomo program i regulamin bka bla bla
ale ja już postanowiłam że jak Córcia będzie miała jakieś 2 latka to wracam do kliniki po bliźniaki
wiem każdy mo muwi że najpierw muszę urodzić jedno dziecko żeby zobaczyć jak to jest i dopiero wtedy powinnam zdecydować czy chce kolejne ale ja już postanowiłam i za wszelką cenę będę walczyć żeby nosić w sobie dwa życia
podziwiam mamuśki blizniakowe i zazdroszczę ale tak pozytywnie
wiem ze jest masę pracy przy blizniakach ale po to właśnie jest macierzyństwo, po to jest instyknt macierzyński
mam nadzieję że będzie mi dane poczuć kiedyś w brzuniu dwa takie małe wiertaski
Lila84, zai2014 lubią tę wiadomość
-
A mój dzisiaj rano wyszedł z psem na podwórko i coś mu do oka wpadło właśnie jesteśmy w klinice okulistycznej i Czekamy na lekarza
a miała być taka fajna rocznica ślubu
ale to nic jak już zobaczą co mu tam to jedziemy do sklepu kupić buciki niebieskie
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Justa no to mamy podobny plan
Też chcemy poczekać aż córcia skończy 2 latka i wracamy po mrozaczka. Co prawda zawsze marzyły mi się bliźniaki ale mój M jak o tym słyszy to jakoś dziwnie blady się robi
justa1234 lubi tę wiadomość
-
Lila84 wrote:Justa no to mamy podobny plan
Też chcemy poczekać aż córcia skończy 2 latka i wracamy po mrozaczka. Co prawda zawsze marzyły mi się bliźniaki ale mój M jak o tym słyszy to jakoś dziwnie blady się robi
no ale się zgodził bo chwilowym namyśle
Lila84 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry z rana
Mam pytanko do dziewczyn z Warszawy. Mozecie polecic lekarza/klinike do wykonania testu pappa i usg pod katem wad genetycznych? Chce sobie powoli to ogarnac, bo pewnie kolejki sa dlugie..
Mi tez marza sie blizniakimamy z mezem taki plan, by po porodzie 3-4 miesiace rozpoczac nowe starania .. Naturalne.. Modle sie by ta moja endozdzira sie uspila po laparoskopii i po ciazy..
Kava, Viki26 lubią tę wiadomość
-
No to ja Wam Kochane z całego serca życzę tych bliźniaków
Dla mnie ta moja ciąża jest niesamowita- raz że wogóle jest a dwa to nadal nie rozumiem jak te dwa szkraby zmieszczą mi się w tym brzuchu
Fistaszku obecnie chodzę do dr Piekarz z GynC, ale będę musiała zmienić lekarza. Zdecyduje się najprawdopodobniej na poród w szpitalu wojewódzkim w Bielsku Białej i muszę udać się do lekarza pracującego własnie w tym szpitalu. Sama dr Piekarz powiedział mi że tak już jest w dziedzinie ginekologii, porodów, itd.- zupełnie inaczej podchodzą do Ciebie na porodówce jeśli wiedzą że w czasie ciąży chodziłaś do ich lekarza- niestetyjusta1234, mycha28 lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyAgulas ja miałam takie badanie w invikcie u dr huzior wejdź sobie i poczytaj opinie. Facet mega profesjonalny mi robił usg 40minut do tego facet ma certyfikat uprawniający do badania prenatalnego a tylko tacy lekarze powinni wykonywać to badanie. Wszystko dokładnie sprawdza a kultura osobista wysoka. Polecam na 1000%. Ja byłam u niego na NFZ a jak nie masz 35lat to chyba tylko prywatnie. On przyjmuje w invikcie we wtorki są mega kolejki do niego więc trzeba z wyprzedzeniem się zapisać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:24
agulas lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Agulas ja miałam takie badanie w invikcie u dr huzior wejdź sobie i poczytaj opinie. Facet mega profesjonalny mi robił usg 40minut do tego facet ma certyfikat uprawniający do badania prenatalnego a tylko tacy lekarze powinni wykonywać to badanie. Wszystko dokładnie sprawdza a kultura osobista wysoka. Polecam na 1000%. Ja byłam u niego na NFZ a jak nie masz 35lat to chyba tylko prywatnie. On przyjmuje w invikcie we wtorki są mega kolejki do niego więc trzeba z wyprzedzeniem się zapisać.
Badania prenatalne na nfz należą się kobietom powyżej 35 roku życia. Poza tym po ivf z powodu czynnika męskiego (oczywiście lekarze wkręcają, że to nie prawda -ale jeśli ktoś ma czas to warto powalczyć o skierowanie).
Ostatnią możliwością otrzymania skierowania są choroby genetyczne występujace w bliskiej rodzinie.aszka, agulas lubią tę wiadomość