X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak Wy ale ja tych inhalacji nie dam rady robić nad miską z ręcznikiem na łepetynie. Ostatnio usłyszałam właśnie że można stać nag garnkiem i nad parą... o i to mi właśnie bardziej pasuje, bo kiedy potrzebuję to zaczerpuję świeżego nie gorącego powietrza :)

Martusia jaki cudny ten Twój brzuchalek :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Agi chodzilo mi o forum na kafeterii, wlasnie dzisiaj byla rozmowa o mrozeniu podwojnie zarodkow w Gyn, taka maja praktyke, nie wiem dlaczego...
    Fistaszek, Mycha w takim razie Jestescie szczesciary!!! Podwojne gratulacje!!!
    Fistaszku, czy mozesz mi podac link do tego forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:12

mycha28 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :) o widzę że dyskusja o bliźniakach. I ja jestem podwójną szczęściarą z GynC :) Jak każda przyszła podwójna mama bliźniaków na początku czułam ogromny strach, jak to będzie, jak sobie poradzimy, czy ja to ogarnę, no cholera dwójka dzieci naraz... Z perspektywy czasu wiem, że chyba jest to dobre rozwiązanie. Gdyby moja ciąża była pojedyncza to wiem już dziś że moje dziecko byłoby jedynakiem, już więcej napewno nie zdecydowałabym się na ten stres, który niesie ze sobą IVF. A bycie jedynakiem, hmmm, ja nie wiem jak to jest bo mam dwójkę rodzeństwa, ale mam kuzynkę, która nie ma ani brata ani siostry i wiem że napewno chciałaby mieć. Oczywiście na początku będzie przerąbane jak nic, no ale przecież nie jestem jedna na tym świecie, która ma dwójkę dzieci naraz. I tak jak napisała któraś z dziewczyn wcześniej: teraz najważniejsze, aby maluszki urodziły się zdrowe i o czasie ( bo cholera ostatnio obejrzałam pierwszy odcinek "moje 600 gram szczęścia, i byłam w szoku jak widziałam te maleństwa z tymi wszystkimi popodpinanymi rurkami).
    Agi83 nic się nie martw, dziewczyny mają rację, trzeba mieć naprawdę ten fart aby oba zarodeczki zostały. Ale nawet jeśli tak będzie to jest tylko powód do szczęcia. Jeśli i Ty wygrasz tą "kumulację" to sama to zrozumiesz podczas mijającej ciąży :) Pozdrawiam Was :)

Agi83, Konwalia, Anko:-), justa1234, mycha28, Lila84, Kava, lelewela lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam schize bo spalam dzisiaj na brzuchu, mam juz lekki brzuszek, czy malenstwu to nie zaszkodzilo? :(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ortopedyczna-i5182683241.html
    ja mam własnie taka długa bo nie lubie w litere c, a to mi podpiera i plecy i brzuch czy leze z prawej czy lewej strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki nie zaszkodzi, zeby cos sie stalo to musiałby byc mega ucisk np. jak przy wystrzeleniu poduszki powietrznej. Człowiek sam z siebie nie ma jak tak ucisnac.

Kmb gratulacje synka :)

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, najlepsze forum o gyncentrum :-)
    http://f.kafeteria.pl/temat/f9/katowice-gyncentrum-komu-pomogli-p_4974250/400

Agi83 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai, czy ja ciebie juz pytalam do ktorego lekarza chodzisz? Mam teraz dylemat co do szpitala i lekarza

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.

Witam serdecznie :)

Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę :)

Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.

Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu :)
    Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
    Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy :)

Szczegóły oferty i link do licytacji:
    https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater

A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
    https://www.facebook.com/events/924899807586242/

Pozdrawiam :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai2014 w pełni się zgodzę z tobą w kwestii jedynakow,sama jestem jedynaczką i dla mnie to koszmar :-( dlatego ja zdecydowałam że będę mieć liczną rodzinkę hihihi :-D od zawszd marzyłam o blizniakach no ale niestety podali tylko jeden zaroduś bo wiadomo program i regulamin bka bla bla :-) ale ja już postanowiłam że jak Córcia będzie miała jakieś 2 latka to wracam do kliniki po bliźniaki :-D wiem każdy mo muwi że najpierw muszę urodzić jedno dziecko żeby zobaczyć jak to jest i dopiero wtedy powinnam zdecydować czy chce kolejne ale ja już postanowiłam i za wszelką cenę będę walczyć żeby nosić w sobie dwa życia <3 <3 <3 podziwiam mamuśki blizniakowe i zazdroszczę ale tak pozytywnie ;-) wiem ze jest masę pracy przy blizniakach ale po to właśnie jest macierzyństwo, po to jest instyknt macierzyński <3 mam nadzieję że będzie mi dane poczuć kiedyś w brzuniu dwa takie małe wiertaski <3 <3

Lila84, zai2014 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzisiaj rano wyszedł z psem na podwórko i coś mu do oka wpadło właśnie jesteśmy w klinice okulistycznej i Czekamy na lekarza :-D a miała być taka fajna rocznica ślubu :-P ale to nic jak już zobaczą co mu tam to jedziemy do sklepu kupić buciki niebieskie :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no to mamy podobny plan ;-) Też chcemy poczekać aż córcia skończy 2 latka i wracamy po mrozaczka. Co prawda zawsze marzyły mi się bliźniaki ale mój M jak o tym słyszy to jakoś dziwnie blady się robi :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila84 wrote:
    Justa no to mamy podobny plan ;-) Też chcemy poczekać aż córcia skończy 2 latka i wracamy po mrozaczka. Co prawda zawsze marzyły mi się bliźniaki ale mój M jak o tym słyszy to jakoś dziwnie blady się robi :-)
    Mój jak uslyszlam o blizniakach to zbystrzał,zbladł a na koniec stwierdził że mamy za małe mieszkanie :-D :-P ;-) no ale się zgodził bo chwilowym namyśle :-D

Lila84 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że moja mama miała 14 rodzeństwa :-D :-D oczywiście już sporo z nich nie żyje, no ale i tak babcia i dziadek mieli nie zła jazdę w domu z tyloma dzieciakami :-P :-D

• agulas Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)
    Mam pytanko do dziewczyn z Warszawy. Mozecie polecic lekarza/klinike do wykonania testu pappa i usg pod katem wad genetycznych? Chce sobie powoli to ogarnac, bo pewnie kolejki sa dlugie..

Mi tez marza sie blizniaki :) mamy z mezem taki plan, by po porodzie 3-4 miesiace rozpoczac nowe starania .. Naturalne.. Modle sie by ta moja endozdzira sie uspila po laparoskopii i po ciazy..

Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam Kochane z całego serca życzę tych bliźniaków :) Dla mnie ta moja ciąża jest niesamowita- raz że wogóle jest a dwa to nadal nie rozumiem jak te dwa szkraby zmieszczą mi się w tym brzuchu :)
    Fistaszku obecnie chodzę do dr Piekarz z GynC, ale będę musiała zmienić lekarza. Zdecyduje się najprawdopodobniej na poród w szpitalu wojewódzkim w Bielsku Białej i muszę udać się do lekarza pracującego własnie w tym szpitalu. Sama dr Piekarz powiedział mi że tak już jest w dziedzinie ginekologii, porodów, itd.- zupełnie inaczej podchodzą do Ciebie na porodówce jeśli wiedzą że w czasie ciąży chodziłaś do ich lekarza- niestety :/

justa1234, mycha28 lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai2014 a mam pytanko o kopniaczki :-P mocne one są jakie uczucie dostawać o dwóch szkrabów naraz hihihi :-D <3 ja się rozklejam jak dziewczyny z forum co mają w brzuniacj bliźniaki opisują jak na usg te szkraby leżały <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja miałam takie badanie w invikcie u dr huzior wejdź sobie i poczytaj opinie. Facet mega profesjonalny mi robił usg 40minut do tego facet ma certyfikat uprawniający do badania prenatalnego a tylko tacy lekarze powinni wykonywać to badanie. Wszystko dokładnie sprawdza a kultura osobista wysoka. Polecam na 1000%. Ja byłam u niego na NFZ a jak nie masz 35lat to chyba tylko prywatnie. On przyjmuje w invikcie we wtorki są mega kolejki do niego więc trzeba z wyprzedzeniem się zapisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:24

agulas lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Agulas ja miałam takie badanie w invikcie u dr huzior wejdź sobie i poczytaj opinie. Facet mega profesjonalny mi robił usg 40minut do tego facet ma certyfikat uprawniający do badania prenatalnego a tylko tacy lekarze powinni wykonywać to badanie. Wszystko dokładnie sprawdza a kultura osobista wysoka. Polecam na 1000%. Ja byłam u niego na NFZ a jak nie masz 35lat to chyba tylko prywatnie. On przyjmuje w invikcie we wtorki są mega kolejki do niego więc trzeba z wyprzedzeniem się zapisać.

Badania prenatalne na nfz należą się kobietom powyżej 35 roku życia. Poza tym po ivf z powodu czynnika męskiego (oczywiście lekarze wkręcają, że to nie prawda -ale jeśli ktoś ma czas to warto powalczyć o skierowanie).
    Ostatnią możliwością otrzymania skierowania są choroby genetyczne występujace w bliskiej rodzinie.

aszka, agulas lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W novum też jest b.dobry lekarz który robi takie usg i też ma certyfikat, dla mnie lekarz ok ;-)

aszka, agulas lubią tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ