X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam multimed :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zai, ja tez chodze do Dr P, ale do Bielska to mam 65km...i mysle do kogo sie udac i do ktorego szpitala i poki co pomyslow brak. Mam zamiar porozmawiac w srode z Dr P

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Badania prenatalne na nfz należą się kobietom powyżej 35 roku życia. Poza tym po ivf z powodu czynnika męskiego (oczywiście lekarze wkręcają, że to nie prawda -ale jeśli ktoś ma czas to warto powalczyć o skierowanie).
    Ostatnią możliwością otrzymania skierowania są choroby genetyczne występujace w bliskiej rodzinie.
    wlasnie to zalezy czy kto i jakie ma wskazania.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa narazie jest to bardzo przyjemne, dzieci są jeszcze w miarę małe więc spoczko. Nieraz leżę, odkrywam brzuch i czuję się jak eksponat muzealny, bo moja siostra z moim mężem wlepiają oczy w brzuchol i oczekują kopniaków, które są bardzo widoczne. Z reguły jest tak że raz kopie jeden a raz drugi- nigdy razem. Wiem jednak że pod koniec ciąży nie będzie tak różowo- mam sąsiadkę która urodziła bliźnęta i mówiła mi że w końcówce to nieraz az biedna płakała z bólu jak ją tam razem np. po żołądku butowali :/

Fistaszek, ja z kolei dalej mam do Katowic, dlatego teraz przeniosłam się i jeżdzę na wizyty do bielskiego GynC- choć nie ukrywam, że wolałam ten w Katowicach, taki jakiś sentyment mi pozostał. No ale tu mam bliżej. Ja pytałam dr P o szpitale, oczywiście, co jest wiadome, trzeba zwracać uwagę na referencyjność szpitala, dobrze rodzić bliźniaki w szpitalu o III st referencyności. Powiedziała mi otwarcie, że jeśli chodzi o Bielsko, to ona nie jest zorientowana bo to nie jej okolice, wiem że z jej rejonu to poleca Rudę Śląską i szpital w Katowicach (tylko nie pamiętam który, chyba uniwersytecki).

justa1234 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek i jak tam? Wiadomo już kto u Ciebie w brzuszku siedzi?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bedzie tez dzisiejszej wizyty, poczekam, az moja dr wroci z urlopu i tyle, takze dopiero w przyszlym tygodniu

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek to Czekamy razem z tobą

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwali czy Twoja Lilka już naprawdę skończyła dwa miesiące? Rany jak ten czas szybko leci...

Konwalia lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • agulas Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Agulas ja miałam takie badanie w invikcie u dr huzior wejdź sobie i poczytaj opinie. Facet mega profesjonalny mi robił usg 40minut do tego facet ma certyfikat uprawniający do badania prenatalnego a tylko tacy lekarze powinni wykonywać to badanie. Wszystko dokładnie sprawdza a kultura osobista wysoka. Polecam na 1000%. Ja byłam u niego na NFZ a jak nie masz 35lat to chyba tylko prywatnie. On przyjmuje w invikcie we wtorki są mega kolejki do niego więc trzeba z wyprzedzeniem się zapisać.

Dzieki! Dzwonilam do Invicty. Niestety nie kwalifikuje sie na ta wizyte, ponizewaz mam <35 lat a w rodzinie nie bylo przypadkow urodzen dzieci z wadami genetycznymi. Lekarz musi wystawic skierowanie na takie badanie i dopiero moge sie zapisac. Lekarza mam na 22 wrzesnia. Do konca wrzesnia maja zajete terminy, a na pazdziernik jeszcze nie zapisuja.
    Poszukam gdzies indziej na w razie czego, a 22 bede meczyc N o skierowanie :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas on przyjmuje tez prywatnie gdzies ale gdzie to nie wiem. I na NFZ w Jelonkach. Na stronie znanylekarz.pl jest napisane.

agulas lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Justa narazie jest to bardzo przyjemne, dzieci są jeszcze w miarę małe więc spoczko. Nieraz leżę, odkrywam brzuch i czuję się jak eksponat muzealny, bo moja siostra z moim mężem wlepiają oczy w brzuchol i oczekują kopniaków, które są bardzo widoczne. Z reguły jest tak że raz kopie jeden a raz drugi- nigdy razem. Wiem jednak że pod koniec ciąży nie będzie tak różowo- mam sąsiadkę która urodziła bliźnęta i mówiła mi że w końcówce to nieraz az biedna płakała z bólu jak ją tam razem np. po żołądku butowali :/

Fistaszek, ja z kolei dalej mam do Katowic, dlatego teraz przeniosłam się i jeżdzę na wizyty do bielskiego GynC- choć nie ukrywam, że wolałam ten w Katowicach, taki jakiś sentyment mi pozostał. No ale tu mam bliżej. Ja pytałam dr P o szpitale, oczywiście, co jest wiadome, trzeba zwracać uwagę na referencyjność szpitala, dobrze rodzić bliźniaki w szpitalu o III st referencyności. Powiedziała mi otwarcie, że jeśli chodzi o Bielsko, to ona nie jest zorientowana bo to nie jej okolice, wiem że z jej rejonu to poleca Rudę Śląską i szpital w Katowicach (tylko nie pamiętam który, chyba uniwersytecki).
    Widok ruszającego się brzunia to coś bezcennego :-) też tak robię jak i ty a jak mi się udaje to nagrywam kamerą :-) a z tym bólem od kopniaków to mogę powiedzieć że ja przy małej już doświadczyłam tego bo przez tydzień siedziała mi w żebrach :-) no ale wiadomo że jak jest dwa fifraczki to i podwójny ból .

• lelewela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Co do jedynaków zgadzam się z wami dziewczyny. Ja jestem jedynaczką i marzyłam przynajmniej o dwójce dzieci, no ale pod górkę z tym było. jak nie mogłam zajść w ciążę to sie modliłam, żeby chociaż do 35 roku życia wyrobić sie z dwójką. No ale się nie uda. I jak zaszłam w ciążę w wieku 34 to marzyłam o bliźniakach od razu, no ale w naszym przypadku nawet nadziei nie było, bo iVF miałam na naturalnym cyklu i jeden jedyny zarodek.

A co do pappa i usg genetycznego ja robiłam u novum u dr. Jaczyńskiej, która ma uprawnienia. bardzo sympatyczna Pani. Teraz za dwa tygodnie też u niej będę robić połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:51

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelewela witam w klubie jedynaków :-D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na małych zakupkach :-D wcześniej kupiłam laktator ręczny, pieluszki flanelowe kokorowe :-) a wczoraj kupiłam termometr bezdotykowy z dwu letnią gwarancją :-) a i koszule mam dwie do karmienia mam nadzieję że starczy :-? Jeszcze tylko dokupie parę pierdółek kosmetycznych i na początku października planuje spakować torbę do szpitala :-P niby termin mam na 30 listopada ale wolę być zabezpieczona :-)

A dziś zatrudnialam do pomocy mamuśkę do mycia okien :-P jeny tak się kurzy że głowa mała, a jeszcze te szyby są tak kapryśne że już niewiem czym mam je myć :@ ciągle tylko smugi mi zostają :|
    I jeszcze się wkurzam na proszek bo kupiłam vizyr i zostają mi w pojemniku takie kawały że głowa mała, przez ten proszek to pralkę zanieczyszcze!! Może znacie jakieś sposoby żeby proszek się rozpuszczal? Oczywiście proszku nie wywale bo kupiłam go aż 7 kg bo promocja była :-P człowiek się zawsze połasi :-P

aszka lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa Ale pralka nie rozbija Ci grudek podczas prania?
    czy one zbijają się w gamołę podczas próby wypłukania z szufladki na proszek??
    Jeśli to drugie to polecam delikatne rozpuszczenie proszku w wodzie i wlanie go do szuflady na proszek. Możesz to zrobić przy nastawianiu prania, bądz w momencie kiedy usłyszysz w pralce wodę w szufladce na pranie właściwe.
    Nie mozna tego robić od razu, kiedy się pierze programem z praniem wstępnym, bo wtedy podczas prania właściwego trzeba będzie jeszcze raz dodawać mikstury ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja wczoraj byłam na małych zakupkach :-D wcześniej kupiłam laktator ręczny, pieluszki flanelowe kokorowe :-) a wczoraj kupiłam termometr bezdotykowy z dwu letnią gwarancją :-) a i koszule mam dwie do karmienia mam nadzieję że starczy :-? Jeszcze tylko dokupie parę pierdółek kosmetycznych i na początku października planuje spakować torbę do szpitala :-P niby termin mam na 30 listopada ale wolę być zabezpieczona :-)

Dwie koszule to za mało. Ja miałam tyle w szpitalu, na oddziale gorąco, wszystko przepocone. Najlepiej zmieniać codziennie. A jeszcze w domu muszą czekać czyste. Także radzę coś dokupić.

Za nami pierwsza noc w domu. Najpierw grzecznie spał, a potem urządził godzinny koncert i nie mogliśmy go uspokoić. Zasnął o 4 i do 7:30 był spokój. Karmienie, sen, koncert i teraz znowu śpi :) A ja się zwijam z bólu po szyciu. Dzisiaj coś mnie wybitnie ciągnie i prawie chodzić nie mogę :(

• lelewela Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Danae po pierwsze to gratulacje, bo jeszcze nie miałam okazji, bo zaglądam rzadko. Kurczę te początki są na pewno bardzo ciężkie.
    Co do zakupów to już nie mogę się ich doczekać, zeby zacząć kompletować rzeczy dla maluszka, ale na razie musimy przebrnąć przez remont i kupic meble i dopiero wtedy, wiec pewnie przełom października - listopada.

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa dzięki za pomoc ;-) w tej pralce jest tak że jak już pranie się skończy i otwieram szufladke a tam grudy nie rozpuszczone :-( jak pralam w proszku E to nie było tego problemu bo dobrze się rozpuszczal i zachciało mi zmienić proszek :@

Danea no mi koleznaki muwiły że dwie im spokojnie starczyly ;-) w domu to już będę zakładała zwykłe koszule ;-) najwyżej wyślę nakdrozszego i mi dokupi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:46

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:05

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja kupiłam firmy canapol za 50 zł,znajome muwiły że jest ok ;-) można kupić inny nawet za 30 zł ale on jest chyba gorszy. Ja kupiłam na wszelki wypadek ;-) w razie czego przyda mi się na kolejne ciążę ;-)

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ