Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa, agulas super że z maluchami wszystko ok
Fistaszek ja mam nadzieję że maluchy będą grzeczne i ułożą się główkami w dół i będę mogła urodzić sncc mnie przeraża no ale jak będzie taka potrzeba to i cc przeżyje
agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Kurde jak dobrze pamiętam jak dzidzia miała 2 czy 6cm.....była tam mała ze nikt nie podawał nawet tych kilku kilkunastu gram:-) a teraz hehehe kawał baby:-)
Wspaniale jest nasze forum. Oby przynajmniej dużej wiekszosci udało się tu być i mieć zdrowe dzieci! Bo nasza różowa strona mimo że dodawała otuchy,to jest tam wiele smutków i wspomnień.Kava, Viki26, justa1234, agulas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
haha skleroza... do tej pory nic nigdy nie udawało mi się zapominać, zawsze o wszystkim pamiętałam... a teraz jakby zamiast mózgu był kalafior w pewnych sektorach hahah
Martuś nie mam inhalatora ale chyba powinnam sobie zakupić. I tak można częste inhalacje robić tylko sola fizjologiczną, ja natomiast takie lekkie parówki robię sobie z sola himalajską. Ma ona wapń i magnez a takze :
-wspomaga leczenie chorób układu oddechowego (zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, nieżyty nosa, choroby zatok)
-łagodzi podrażnienia układu oddechowego
-pobudza pracę błony śluzowej i pomaga w usuwaniu zanieczyszczeń
-zmniejsza objawy alergii
A po takich inhalacjach trzeba co najmniej posiedzieć godzinkę w domu.
A dziś musiałam przerejestrować auto, i wycieczka do urzędu była przymusowa. Więc poranna inhalacja przesunęła się zdecydowanie w czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:41
Kava lubi tę wiadomość
-
Uff Justa!
Dziewczyny ciesze sie ze wasze dzisiejsze wizyty sa takie udane:) ja mam dopiero za tydzien
I mam pytanko w ktorym tc poczulyscie ze maluszek sie wierci, jak to czuc?justa1234 lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Kava wrote:AAAA, już wiem.
Chodzi mi skurcze przepowiadające.
Czy któraś je ma? Czym się charakteryzują?
Czasami mam dziwne skurcze i bóle i zaczynam się martwić...
Yes! Ja miewam.
Masz się nie stresowac i nie bać do momentu jest nie zaczną się powtarzać. Lub pojawi się ich powyżej 15 20 na dobę.
Jeśli łapie cie dwa czy pięć razy na dobę to normalne.
Ja raz miałam taki ze mnie zgieło i następnego dnia do lekarza a tam super. Macica okej szyjka długa i nic złego się nie dzieje. Powiedział ze macica tak sobie ćwiczy i koniec:-) -
Nasze skarby
Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10
Lista naszych dzielnych ciężarówek:
Asiapoli - 27.10.2015- córcia - AmeliaAnglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital
Ginger84 - 03.11.2015 - synek - MarcelGyncentrum
Marta1986-11.11.2015-synek-KubuśKriobank Białystok
Justa1234-30.11.2015-córcia-ZosiaNovum Warszawa ICSI -ś
Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia
Lila84-11.01.2016-córcia - LenkaInvicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -??????Gyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -AlicjaInvicta Warszawa
Viki26-20.02.2016-??????-??????ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- JaśBelgia 6 IUI
Madzia82-26.02.2016-??????-FilipekInvimed Warszawa IMSI -ś
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina
Mała Mi -27.02.2016 - bliźniętaProvita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -?????? -??????Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- bliźnięta-?????Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -???????Gyncentrum Katowice
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Anko. Miałam po dwa skurcze w ciągu dnia w przeciągu tygodnia wiec nie było tego dużo, ale zastanawiałam się nawet czy nie zaczynam rodzić.
Za pierwszym razem myślałam, ze się popłaczę ze strachu.
Te skurcze bardzo przypominają porodowe tylko mają słabsze natężenie a i tak są mega mocne.
Tak jak piszesz. Za pierwszym razem wyprostować się nie mogłam.
Moja macica chce mnie doprowadzić do zawału chyba
Moniaa - co do sklerozy i ogólnego roztargnienia...
Ostatnio byliśmy oglądać wózki i chciałam spytać panią w sklepie czy do danego wózka można na adapterach zamocować fotelik maxi cosi.
Zawołaliśmy Panią a jak podeszła to stałam i 5 minut mówiłam "aaaaaa, zapomniałam, mam na końcu języka, eeeeeeee, już sekundę, co ja chciałam, mmmmmmmm, już chwileczke, no ten, wie Pani, mmmmmmmm, ja chcę spytać czy ten, no, aaaaaaaammmm, no do samochodu, eeeeee".
Wstyd mi było strasznie, ale na hasło samochód Pani powiedziała "fotelik" i jakoś poszłoViki26 lubi tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Uff Justa!
Dziewczyny ciesze sie ze wasze dzisiejsze wizyty sa takie udane:) ja mam dopiero za tydzien
I mam pytanko w ktorym tc poczulyscie ze maluszek sie wierci, jak to czuc?
W pierwszej ciąży poczułam w 18 tc pierwszy raz.
Tym razem pod koniec w 16 tc mimo łożyska na przedniej ścianie. Ale była to jednorazowa seria kopniaczków. Na kolejne musiałam poczekać do 18 tc.
-
Dziewczyny mam jeszcze jedno pyt do Was, zamrozili nam zarodki w parach, czy wasi lekarze mowili wam jak duze jest prawdopodobienstwo ciazy bliznaczej... Kurcze jestem ciagle w szoku, bo liczylam na pojedyncze zarodki I nie wiem jak do tego podejsc, czytalam ze rozmrazanie I zamrazanie nie jest zbyt dobre... Jestem w gyncentrum I mam wrazenie ze u nich prawdopodobienstwo jest OGROMNE I lekarz ma bardzo wprawiona reke do transferow
przepraszam ze zakłócam Wasz spokoj
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.