X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 15:08

agulas lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże a mi nic nie jest lepiej.
    Byłam wczoraj u lekarza ale nic wielkiego nie dostałam. Tylko kasa wydana na te niby leki w aptece....:/:(

Zapomniałam powiedzieć przez ta chorobę ze zamowilismy wózek w weekend. Za 4 6 tygodni bedzie. Jest boski... ja bym się bujala z troszkę innym i kolorami ale na szczęście mój mąż jest bardziej konkretny i wybrał wózek w 10minut- i to taki ze żonie się najbardziej spodobał.
    Także mebelki za 2 tyg, wózek 4 5 tyg i za dwa miesiące będziemy ready na Hanie:-)

agulas, Moniaa, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko lubię tylko tę drugą cześć wiadomości.

powiem Ci szczerze że tym razem przy przeziębieniu fatalne były pierwsze 3 dni, a potem zaczęło się robić troszkę lepiej!
    Z rzeczy naturalnych wspierających zdrowienie spożywałam:
    Rano: Mleczna delikatnie osłodzona miodem, bądź bułka z białym serem + mleko z miodem w kubku
    Wieczorem: kanapka z posiekanym drobno czosnkiem (1 ząbek) i masłem. Delikatnie posolona, bo wtedy czosnek staje się bardziej zjadliwy :)
    Jak wiadomo czosnek to naturalny antybiotyk także nie można też przesadzić spożywania :)
    I te inhalacje z wody z solą se robiłam. A dokąd bolało mnie lekko gardło płukałam wodą z sodą.

Jeśli nie masz kaszlu to to jakaś wirusówka i na dniach powinna już lekko przechodzić.

A powiem Wam szczerze że najgorsze były te pierwsze dni bez leków. Ale po wydzielinie z nosa śmiem stwierdzić że dalszy ciąg przeziębienia to bardziej mi się jednak podoba bez nich. Jakoś nie czuje cegłówki na czole i koło nosa. A wydzielina ładnie spływa. Natomiast leki typu jakiś tam cirrus czy ibuprom zatoki. Wydaje mi się że jakby trochę hamują wydzielanie tego kataru i jednak te bakterie nie są wysmarkiwane i zaegają nadal w nosie i zatokach. Mam nadzieję że już nie będę musiała po raz kolejny tego doświadczać aby zgłębiać problem kataru w ciąży hehe

A ja dzisiaj zapisałam się na prywatne usg, bo jakoś tak odstęp 4 tygodni pomiędzy tym badaniem, wydaje mi się dość zdrowy, aby nic tam sobie do bańki nie wkręcać hehe.
    Ostatnie usg miałam 18 sierpnia na prenatalnych. Mój gin na nfz ciąże chyba widzi w oczach pacjentki (chyba jak prawie każdy na nfz hehhee) A kolejne zaplanowane to połówkowe 9 października. więc jak na mnie zbyt sporo czasu oczekiwania...

Pozdrawiam Was z rana :) Życzę miłego dzionka!!!

Wysłany: 16 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie dziwie się. Ja jestem co 2 max 4 tyg na wizycie. Właściwie co 2 max 3;-P
    Mam dwóch lekarzy wiec tak to wychodzi w czasie.
    Jutro np jadę do dobrego znajomego lekarza od ivf. Chciał mnie zobaczyć os 3 miesięcy ale ciągle coś wypadało. Wiec na pewno zrobi usg bo Hanka to poniekąd jego dzielo:-)
    Ma boski sprzęt wiec coś nagrany szkraba!

Moniaa lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa niestety na nfz przysługuje tylko 3usg :-( ja też po wizytach na nfz robię usg prywatnie i lekarz mnie czasem ochrzania że po co mi tak często usg :-P :-D akurat gin na nfz jak i prywatnie jest ten sam ;-) ostatnio jak byłam u niego po 22.00 prywatnie to nie wziął ani grosza,dobre i 100zl jak zostanie w kieszeni ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a masz zdjęcie wózeczka? ;-)

Ja melduje że już jestem gotowa na wszystko bo wyprawką skompletowana :-D oczywiście córcia niech siedzi do terminu no ale jakby coś wypadło to jestem gotowa :-) na początku października planuje spakować torby do szpitala ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tu dodać zdjęcie to wrzucę?

dfe01f0225.png

Wysłany: 16 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.teutonia.com/pl/06-heritage-edition.html

Tutaj link do tego modelu bo nie ogarniam zdjec:-*

haen lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 16 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta czy któraś ma rozstepy?
    Ja nie poznaje moich piersi....zaczynam się ich wstydzić przed mezem:(
    Oczywiście on mówi zw to nie ważne i ze jak będę chciała to zainwestujemy w jakieś zabiegi. Żebym tylko se nie dolowala.

I nie chce wyjść na próżno ale ja ni mam ich 5 czy 10....całe piersi mam jak pocięte! :(

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wózek śliczny <3
    Co do rozstępów to mam też ale,, narazie "pojedyncze i jestem nastawiona na to że będą jeszcze większe :-( niby od początku ciąży smaruje je kremami dla kobiet w ciąży na rozstępy ale widać że niestety rozstępy w ciąży są nie uniknione :-( :-( u mnie za to ooooogromny cellulit wodny i nie mogę patrzeć w lustro na swoją pupę i uda :-( :-(

Wysłany: 16 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ty juz 30 tydzień....bosko:*

No właśnie nie mogę na siebie patrzeć. Nigdy tak nie mialam:-(
    Kocham brzuch ale cała reszta która dostalam w naturze w gratisie przeraza mnie.

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, bo byłam w szpitalu własnie z powodu przeziębienia, jak sie okazało zapalenia płuc. Wdrozyli mi antybiotyki, przy okazji zobaczyłam w jakich warunkach są traktowane ciężarne kobiety -małe wucety (brzuch sie nie mieści), pełno studentów, lekarze przychodzą jak chcą ale to tam jeszcze można pominać, "najlepsze" jest to, jak kobiety czekały po terminie na poród, zjeżdzały kilka razy na porodówke w nocy z ich strony panika, że rodzą a lekarze czekać na naturalkę. Okropność. Dzieki temu jeszcze bardziej z męzem podejlismy decyzje o porodzie w medicoverze. Medicover to wypas, płacisz nikt Ci łaski nie robi, sale duże, jednoosobowe, łazienki spore itd, połozna do Twojej dyspozycji, lekarz. A tu szkoda gadac. I po jaka cholerę człowiek płaci te składki jak i tak traktują jak piąte koło u wozu? Powinni to zmienić bo to jest tragedia co sie dzieje w pl szpitalach.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiurka prawda, ale kasa ta kasa ze medicover ciezka, zeby ją miec to spoko, ale ja np. mam pozyczke za leczenie i lipa z tym. Nastawiam sie na rozmowe z lekarzem swoim on jest zast. ordynatora wiec moze bedzie ok. Wiem jak w szpitalach w Wawie bo kolezanki tez były i to co mowia to masakra, niby ze jak dobrze to dobrze, a jak problemy to dupa sie robi. Zdrowka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Anko wózek śliczny <3
    Co do rozstępów to mam też ale,, narazie "pojedyncze i jestem nastawiona na to że będą jeszcze większe :-( niby od początku ciąży smaruje je kremami dla kobiet w ciąży na rozstępy ale widać że niestety rozstępy w ciąży są nie uniknione :-( :-( u mnie za to ooooogromny cellulit wodny i nie mogę patrzeć w lustro na swoją pupę i uda :-( :-(
    u mnie zero rozstepow :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jako że jestem "najmlodsza" terminem mam pytanie. Czy klucia czasem po bokach a czasem na srodku w podbrzuszu sa normalne? Tak samo cmienie jakby miesiaczkowe ale delikatnieksze..? Zeschizuje tu zaraz....

Anko:-) lubi tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Dawno mnie nie było, bo byłam w szpitalu własnie z powodu przeziębienia, jak sie okazało zapalenia płuc. Wdrozyli mi antybiotyki, przy okazji zobaczyłam w jakich warunkach są traktowane ciężarne kobiety -małe wucety (brzuch sie nie mieści), pełno studentów, lekarze przychodzą jak chcą ale to tam jeszcze można pominać, "najlepsze" jest to, jak kobiety czekały po terminie na poród, zjeżdzały kilka razy na porodówke w nocy z ich strony panika, że rodzą a lekarze czekać na naturalkę. Okropność. Dzieki temu jeszcze bardziej z męzem podejlismy decyzje o porodzie w medicoverze. Medicover to wypas, płacisz nikt Ci łaski nie robi, sale duże, jednoosobowe, łazienki spore itd, połozna do Twojej dyspozycji, lekarz. A tu szkoda gadac. I po jaka cholerę człowiek płaci te składki jak i tak traktują jak piąte koło u wozu? Powinni to zmienić bo to jest tragedia co sie dzieje w pl szpitalach.

jakie miasto masz na mysli z tym medicover? i mozesz powiedziec jakie koszta? tak z ciekawosci chcialam zapytac :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to narazie się ciesz że nie masz rozstępów :-D mi dopiero się pojawiły jakieś tydzień temu więc jeszcze wszystko przed tobą :-P choć nie życzę nikomu tego cholerstwa.

Basiura faktycznie z tymi szpitalami to jakaś masakra! Dosłownie robią co chcą jak się im nie da w łapę! No ale mnie niestety nie stać na rodzenie w prywatnej klinice gdyż mamy kredyt za mieszkanie,jakoś dam sobie poradzę w państwowym :-) może nie będzie tak źle ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Justa ty juz 30 tydzień....bosko:*

No właśnie nie mogę na siebie patrzeć. Nigdy tak nie mialam:-(
    Kocham brzuch ale cała reszta która dostalam w naturze w gratisie przeraza mnie.
    Oj czas leci jak szalony :-D

Ja czuję się jak słońca Neli :-( :-( ale jak pomyślę że już nie długo nie będę miała brzunia i córunia nie będzie mnie kopać to czuję smutek i pustkę :-( :-( oczywiście cieszę się że będę ją tuliła w ramionach <3 <3 ale będzie mi smutaśno bez brzunia :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka to narazie się ciesz że nie masz rozstępów :-D mi dopiero się pojawiły jakieś tydzień temu więc jeszcze wszystko przed tobą :-P choć nie życzę nikomu tego cholerstwa.

Basiura faktycznie z tymi szpitalami to jakaś masakra! Dosłownie robią co chcą jak się im nie da w łapę! No ale mnie niestety nie stać na rodzenie w prywatnej klinice gdyż mamy kredyt za mieszkanie,jakoś dam sobie poradzę w państwowym :-) może nie będzie tak źle ;-)
    oby dalej ich nie było :D

Niestety ze szpitalami tak jest, ja byłam w odwiedzinach niedanwo kilka dni temu u kolezanki co lezy na patologii -małe poblemy z oddychaniem bo jest astmatyczka i lezy w sumie na obserwacji i faktycznie strach tam wchodzic. Mowi, ze obchod rano jeden -a wieczorem to przychodzi jakiś koleś z innego oddziału nie wie nic co sie dzieje z pacjentkami, a na dodatek obok leżą własnie takie czekajace na porod to im robia 2 x ktg i koniec a jak cos w nocy? to dopiero jak one poczują. Przeciez powinni im zrobic cc. Po prostu olewka na maksa. I dlatego ja mam tego lekarza zeby pogadac bo jakby co to mam nadzieje ze sprosta zadaniu i dobrze pokieruje a nie oleje.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    jakie miasto masz na mysli z tym medicover? i mozesz powiedziec jakie koszta? tak z ciekawosci chcialam zapytac :)
    Warszawa 9 tys za cc plus 2 tys za zaswiadczenie, razem 11 tys. Lekarz do dyspozycji, położna, jedosobowa sala z wc i prysznicem, łazienką. Od 30 tyg chyba kłada w razie czego, mają doświadczenie z wcześniakami, wysoka referyjnośc (wyższa niz państwowe szpitale dla opieki nad noworodkami=czyli lepsza).

Aszka też leżałam na patologii a w ogole dalej oddziały połoznicze/ porodówka itd. I takie samo wrażenie mam jak Twoja koleżanka. U nas lekarz był do 14 później same pielegniarki, nikomu sie nawet nie chciało zapytac jak sie czują dziewczyny z dużymi problemami, nikt niczego nie wyjaśnia. Te przeterminowe z porodem, albo takie co trafiły na pordówkę że niby rodza ale nie rodziły były odsyłane do nas. Opieka mierna.

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ