Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Monia gratulacje
Kava bo tak jest, ja tez myslalam o Białymstoku ale wole jednak na miejscu, tyle ze ja bede rozmawiac z lekarzem
Wcale sie nie dziwię. Niby nie jest daleko, ale jak przychodzi co do czego to kawałek jednak jest...aszka, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Kochane maluszek jest!!!nawet serduszko slyszalam dzis przez chwile
nadal ciezko mi w to uwierzyc, ale juz troche spokojniejsza jestem, ze jednak maluch jest we wlasciwym miejscu, no i ze rosnie
ciagle od poczatku ciazy bolal mnie lewy jajnik, okazalo sie ze sa tam male krwiaki (mozliwe, ze pozostalosc po punkcji) ale dr kazala sie nie przejmowac, bo nie sa jakies mega duze i zagrazajace dla dziecka. Powinnam duzo lezec i odpoczywac, powinno pomoc
Tak sie ciesze, ze poki co jest wszystko w porzadku
moje szczescie ma wielkosc 6,2 mm6 tydz i 3 d ciazy wg dr
justa1234, Kava, kmb, Konwalia, Moniaa, Lilou1984, agulas, Marta1986, Lila84, wiecznie, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monia gratuluje córeczki.
Dziewczyny ja rodzilam siłami natury i jak każda bałam się porodu. Na prywatny poród mnie nie stać, ale zdecydowałam wykupić położoną. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy i cieszę się, że trafiłam na taką złotą kobietę. Drugi raz też bym taką decyzję podjęła.
aszka, justa1234, Moniaa, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Monia gratuluje córeczki.
Dziewczyny ja rodzilam siłami natury i jak każda bałam się porodu. Na prywatny poród mnie nie stać, ale zdecydowałam wykupić położoną. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy i cieszę się, że trafiłam na taką złotą kobietę. Drugi raz też bym taką decyzję podjęła.
wykupilas polozna z tego samego szpitala w ktorym rodzilas? mozna wiedziec jaki koszt za taka usluge? W angli chyba to sie nazywa cos takiego chyba "doula", ale widze, ze i do polski wszedl ten trend
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Doula-profesjonalne-wsparcie-w-czasie-porodu.html -
Nasze skarby
Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10
Lista naszych dzielnych ciężarówek:
Asiapoli - 27.10.2015- córcia - AmeliaAnglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital
Ginger84 - 03.11.2015 - synek - MarcelGyncentrum
Marta1986-11.11.2015-synek-KubuśKriobank Białystok
Justa1234-30.11.2015-córcia-ZosiaNovum Warszawa ICSI -ś
Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia
Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki
Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)
Lila84-11.01.2016-córcia - LenkaInvicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -??????Gyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -AlicjaInvicta Warszawa
Viki26-20.02.2016-??????-??????ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- JaśBelgia 6 IUI
Madzia82-26.02.2016-??????-FilipekInvimed Warszawa IMSI -ś
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina
Mała Mi -27.02.2016 - bliźniętaProvita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -córcia-??????Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- bliźnięta-?????Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -???????Gyncentrum Katowice
Agulas - 18.04.2016 -?????? -??????Invicta Warszawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:53
-
Ania w szpitalu w którym rodzilam koszt wynajecia położnej to 1500 zł.
W zakres usługi jest:
- kontakt telefoniczny przed porodem (mogłam do niej zadzwonić z każdym objawem i ona mi mówiła czy to juz to, albo czy mam jechać na ip)
- wykonywała ktg (bez zapisu)
- badania przed porodem (m.in. ocena szyjki)
- odbiór porodu
- pomoc po porodzie przy przystawianiu dzidziusia
W cenie była gwarancja, że będzie dla mnie jednoosobowa sala porodowa w tym szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:01
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Monia gratuluje córeczki.
Dziewczyny ja rodzilam siłami natury i jak każda bałam się porodu. Na prywatny poród mnie nie stać, ale zdecydowałam wykupić położoną. Moim zdaniem to w zupełności wystarczy i cieszę się, że trafiłam na taką złotą kobietę. Drugi raz też bym taką decyzję podjęła.milka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Aszka uważam, że jak będą komplikacje to żadne pieniądze nie gwarantują, że będzie OK. Ale nie ma co zakładać, że będą jakieś problemy. Poród po ivf jest taki sam jak przy zapłodnieniu naturalnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:23
-
Ja bym się powstrzymywała od generalizowania takich spraw.
Wiadomo, że nigdy nic nie wiadomo.
Rodziłam siłami natury i wiem jedno - nigdy więcej.
Nikt mnie nie namówi na takie atrakcje
Nie oznacza to jednak, że każda kobieta przechodzi poród tak samo.
Różnie bywa. Sama widziałam kobiety rodzące po skurczach dużo mniej bolących niż moje.
Do tego dochodzi czas porodu a raczej samych skurczy oraz ich częstotliwość.
U mnie trwały w sumie 24 h a przez 6 h były nie do zniesienia.
Przez 3 h miałam mega skurcze w odstępach co 10 sekund a trwały po minutę, półtorej.
Nawet położne mi współczuły.
A inne rodziły po 2 godzinach skurczy.
Tak więc różnie bywa i ciężko powiedzieć co jest danej kobiecie bardziej odpowiednie.
To samo z dzieciaczkami. Jeśli coś będzie się działo z bobasem przy porodzie w klinice prywatnej to i tak wezwą karetkę i dziecko będzie w normalnym szpitalu. A tam będzie miało lepszą opiekę.
Z drugiej strony tak jak aszka pisze - w prywatnych klinikach jeśli dzieje sie coś niepokojącego to nie zwlekają i natychmiast robią cc.
Trudna decyzja -
nick nieaktualnyNiestety ja mam przypadki dosc tragiczne i to wsrod bliskich przyjaciol. Dlatego jak ktos rodził naturalnie i było wszystko dobrze to swietnie, gorzej jak ostatnio ta moja przyjaciolka, która w ogole ma drugie dziecko. Pierwsze urodziła naturalnie łatwo, szybko, prosto i myslała ze tak bedzie z drugim. W trakcie porodu wystapily komplikacje lekarze wprost dawali do zrozumienia ze nie była ugadana, nie zgodzili sie na cc, kazali rodzic naturalnie itd. Po kilku m-cach sie okazało ze nastapiło załamanie zdrowotne u dziecka, trafilo do szpitala i wyszło, ze to przez ten porod. Lekarze ktorzy opiekuja sie dzieckiem wprost powiedzieli, ze gdyby miala cc problemu by nie było. Dziewczyna sadzi teraz sie ze szpitalem. Dlatego uwazam ze lepej ugadac sie z lekarzem -ta kasa nie jest warta tego by za nia płakac. Oczywiscie mnie na medicover nie stac, ale prywatnie w Wawie trzeba pewnie dac około do 5 tys. Kazdy robi jak uwaza, ja uwazam ze lepiej sie zabezpieczyc.
Kava wspolczuje ja sobie nie wyobrazam skurczy iles tam godzin, albo jak te dziewczyny czekaja po iles dni w strachu na patologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:52
-
Aszka, no miłe to nie było, ale właśnie ta patologia ciąży też mnie przeraża.
Dobrym tego przykładem jest nasza czarownica, która dopiero po 14 dniach wróciła do domu z dzieckiem.
I przez naszą cudna służbę zdrowia trzeba sobie jakoś radzić..
Sporo dziewczyn chodzi prywatnie na wizyty do lekarza pracującego w szpitalu w którym chcą rodzić.
Takie właśnie zabezpieczenie w dzisiejszych czasach.