Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anko:-) wrote:Justa moja mała znowu ma dzień ze nic jej nie czuje.....jak często masz dni z nijaka aktywności. Może nie ze zupełnie nic ale słabo?
Anko, mój dzieć co kilka dni (różnie - czasami co 3 dni a czasami co tydzień) prawie się nie rusza przez 2 czasami 3 dni.
Ruszy się trochę raz dziennie, ale nie są to kopniaki tylko delikatne przesunięcie.
Tak wiec myślę, ze to normalne.
Martwić bym się zaczęła gdyby przez cały dzień nie poczuła zupełnie nic. -
Mi znajome muwiły że ich dzieci czasem cichły na dwa dni,ruszaly się ale slabiutko tak jak kava napisała i wszystko było w porządku
także kochana nie stersuj się mała poprostu woli pospać niż dokuczać mamusi
jeśli się mocno niepokoisz to jak najbardziej wal na ip lub do gina.
-
Agnieszka Anatolka coś pisała ze to ma dotyczyć dzieci z dawstwa komórek. Samotne panie i lesbijki np.
Zaraz to poczytam i dam mojemu prawnikowi jak wróci z pracy do poczytania.
Tak czy siak pełne chujstwo i nie umiem sobie tego wyobrazić.
Człowiek ma dziś zastrzeżony nawet nr tel a takie rzeczy chce państwo udostępniać. Śmiech....Moniaa, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agniesia2569 wrote:http://www.tvp.info/21662696/urzad-stanu-cywilnego-naznaczy-dzieci-z-in-vitro-zmiany-wejda-w-zycie-w-listopadzie
to chyba jakas farsa...
nie wiem czy zgodna z konstytucją
Przecież dawcy nasienia są anonimowi, więc niby jak to ma funkcjonować???
i dlaczego dzieci z in vitro mają być oznaczone a metodą inseminacji nie...???
może od razu tatuaże dzieciom na czole zrobią? Maskara. Żyjemy w jakimś ciemnogrodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:30
-
Moniaa wrote:Kava a ja dzisiaj ten wózek wybrany przez Ciebie widziałam w liczbie szt.2 na mieście. Prezentuje się na żywo jeszcze lepiej niż w rzeczywistości!!!
A on jest jazem ze spacerówką czy tylko sama gondola?
Na żywo jest piękny. Nawet mój Mąż się zachwycił - a wiadomo, że facet i zachwyty nad wózkiem to sprawa nie łatwa.
Wózek jest ze spacerówką. Można też kupić 3 w 1 ale ja zamówiłam adaptery do fotelika maxi cosi bo dostaniemy od rodziny używany.
Czas oczekiwania to około 4 tygodnie ale w sklepie dziecięcym kazali czekać 6 tygodni wiec jeszcze dłużej.
Co prawda nie spieszy mi się. Mam nadzieję, ze mojemu dziecku tez nie
Moniaa, a kal Mąż zareagował na córeczkę?
No i czy są typy imion już?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 20:35
-
Lilou1984 wrote:to chyba jakas farsa...
nie wiem czy zgodna z konstytucją
Przecież dawcy nasienia są anonimowi, więc niby jak to ma funkcjonować???
i dlaczego dzieci z in vitro mają być oznaczone a metodą inseminacji nie...???
może od razu tatuaże dzieciom na czole zrobią? Maskara. Żyjemy w jakimś ciemnogrodzie.
Hejka, tak się wtrącę trochę. czytam Was na bieżąco w sumie, kiedyś pisałam na ivf ale pod innym nickiem, ale było to dawno i w sumie mało która z Was by mnie kojarzyłaa wszystkim "starym" już dawno się udało. Może będę miała trochę odwagi żeby się w końcu zacząć tu udzielać, ale ciężko przestawić się na myślenie - wszystko będzie dobrze.
No ale nie o tym. Co do tego rejestru to dotyczyć ma on tylko osób które korzystają z dawstwa komórek, nasienia, zarodków. Czyli osób podchodzących do inseminacji z nasieniem dawcy także. Chodzi o to, że przed rozpoczęciem mąż/partner matki musi iść do USC i uznać dziecko i dopiero potem ruszają procedury w klinikach. Czy do końca jest to zgodne z prawem, konstytucją itp. nie wiem. Fair też wg mnie to do końca nie jest, bo nie każdy rodzic chce mówić dziecku że nie jest biologicznie jego, a w takiej sytuacji raczej będzie musiał, bo dziecko po 18rż samo będzie mogło się dowiedzieć. Dawcy dalej pozostają anonimowi. Chodzi tylko o to, żeby później nie robili testów na ojcostwo i mówili że to nie ich dzieci. Ma być to dla dobra dziecka. Rozumiem, ale chyba nie do końca zgadzam się z formą tego wszystkiego. Nom, to tyleMiłego wieczorku.