X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już po badaniu :)

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm
    serducho słyszeliśmy 160 u/min
    wygląda na to że wszystko w normie

na PAPPA nie dostaliśmy skierowania, pytanie czy jest sens robić prywatnie. dodam że mam 31 lat :) jak myślicie?

agulas, kmb, justa1234, Moniaa, Kava, Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

na PAPPA nie dostaliśmy skierowania, pytanie czy jest sens robić prywatnie. dodam że mam 31 lat :) jak myślicie?
    jak uwazasz niby ogolny test dobry z usg to mozesz odpuscic, ale to Twoja decyzja.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    no i to normalne podejscie, a sa takie co jak urodza dziewczynke to szlochają bo sie boja reakcji faceta.

Boże są na prawdę takie związki?
    Jakąś patologia czy normalni ludzie?:)
    Mój mąż marzył dziecku a nie płci. W sumie ma słabość jeszcze większą jak wie ze będzie krucha delikatna dziewczynka.
    Poza tym to nie 14 wiek i nie dziedzicza nasze dzieci tyt czy zamków i majątków bóg wie jakich hehe:)

Abstrakcja:)

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Mój mąż marzył dziecku a nie płci. W sumie ma słabość jeszcze większą jak wie ze będzie krucha delikatna dziewczynka.
    Poza tym to nie 14 wiek i nie dziedzicza nasze dzieci tyt czy zamków i majątków bóg wie jakich hehe:)

są, są - niestety. Moj mezulek tez sie cieszy z dziewczynki,mowi ze bedzie taka sliczna i madra jak mamusia hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ładny brzucholek :) Ja musze kupic ten espumisan bo teraz to mam czasami jak balon.

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger i Marta za szczesliwe rozwiazanie w terminie :)

Ginger84 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zostałam wczoraj w szpitalu. Szyjka zaczyna już się skracać. Wczoraj miała 27mm. Ale wymaz wyszedł nieprawidłowy i dostałam leki by pozbyć się tego "parcha" co mam i w środę kolejna wizyta.
    A we wtorek mam wizytę u swojego gina.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja nie zostałam wczoraj w szpitalu. Szyjka zaczyna już się skracać. Wczoraj miała 27mm. Ale wymaz wyszedł nieprawidłowy i dostałam leki by pozbyć się tego "parcha" co mam i w środę kolejna wizyta.
    A we wtorek mam wizytę u swojego gina.
    nie chcieli Ci szwu zalozyc?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie mogą mi założyć szwu z dwóch powodów. Mam łożysko przodujące i nieprawidłowy wynik wymazu.

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niestety są. Albo związki albo tesciowie znam takich. A mój któregoś dnia przytulil się i powiedział, że bardzo się cieszy tylko szkoda, że wybór ubranek dla dziewczynek jest większy niż chłopców. Ale jak tylko mały podrosnie to postaramy się o corcie :-D

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie związki. U mnie jak lekarz powiedział, że córka to mówi cieszy się pani a ja mówię a dlaczego nie? A on bo większość to chce syna ze względu na męża. To się roześmiałam.

A jakieś karuzelki do łóżeczka macie upatrzone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 13:57

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

Tak naprawdę to testy nigdy nie wyklucza do końca tylko ew. Pokażą jakie jest ryzyko. jeśli ufasz lekarzowi i on twierdzi, że to jest zbędne to myślę, że lepiej w co innego ta kasę zainwestować

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

Super że wszystko dobrze :-D ja robiłam tylko usg a testu pappa nie robiłam,no ale to zależy od ciebie :-)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj się kochana <3

Madzia82 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Są takie związki. U mnie jak lekarz powiedział, że córka to mówi cieszy się pani a ja mówię a dlaczego nie? A on bo większość to chce syna ze względu na męża. To się roześmiałam.

A jakieś karuzelki do łóżeczka macie upatrzone?

A ja mam Szwagra który strasznie cieszył się z córki, bo w rodzinie męża mało ich a mój teść zamiast powiedzieć dobrze ze zdrowa jak Się urodziła to wyskoczył z tekstem w szpitalu no i zapizdziles rodzinę nawet nie umiesz syna zrobić to dopiero szczyt chamstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:00

Anko:-) lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A ja mam Szwagra który strasznie cieszył się z córki, bo w rodzinie męża mało ich a mój teść zamiast powiedzieć dobrze ze zdrowa jak Się urodziła to wyskoczył z tekstem w szpitalu no i zapizdziles rodzinę nawet nie umiesz syna zrobić to dopiero szczyt chamstwa.
    ja bym dała w gębe, jaki cham.

agulas, kmb, Anko:-) lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok jaki prostak:)
    Choć mój teść po drinki w żarcie powiedział ze faceci tak mają ze marzą o synu. Wiec mój mąż później go zjebal ze co to za tekst i niech mówi za siebie.
    Generalnie u mnie w rodzinie bardziej udane są relacje corka ojciec niż ojciec syn wiec moja rodzina no i zresztą my bardzo się cieszymy.
    Ja pragną córki ogromnie...

basiurka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mimo, że podobno u nas chłopak to jakoś jeszcze się nie nastawiam. Nic nie kupuje. Może się pomylił lekarz, patrzę na zdjęcie i może to pepowina sama nie wiem. :-D a mój stwierdził zanim usg było , że nieważne jaka płeć bo i tak bez względu na wszystko będzie nasze kochane.

Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok jaki prostak:)
    Choć mój teść po drinki w żarcie powiedział ze faceci tak mają ze marzą o synu. Wiec mój mąż później go zjebal ze co to za tekst i niech mówi za siebie.
    Generalnie u mnie w rodzinie bardziej udane są relacje corka ojciec niż ojciec syn wiec moja rodzina no i zresztą my bardzo się cieszymy.
    Ja pragną córki ogromnie...
    ja tez chce córeczkę. Oczywście z synka też bym sie cieszyła, ale mi sie wydaje że lepiej pasuję do dziewczynki psychicznie.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A mimo, że podobno u nas chłopak to jakoś jeszcze się nie nastawiam. Nic nie kupuje. Może się pomylił lekarz, patrzę na zdjęcie i może to pepowina sama nie wiem. :-D a mój stwierdził zanim usg było , że nieważne jaka płeć bo i tak bez względu na wszystko będzie nasze kochane.
    zazwyczaj się mylą ale na odwrót, że zamiast córki chłopak. Dlatego najpierw miałam kupić rózowy wózek a teraz kupię niebieski bo to taki neutralny :D Gdzieś czytałam że babce pod koniec ciąży dopiero wyszło że chłopak a lekarze cały czas że to dziewczynka. Także wolę się zabezpieczyć chociaż to pewnie sytuacje 1%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:49

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ