X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już po badaniu :)

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm
    serducho słyszeliśmy 160 u/min
    wygląda na to że wszystko w normie

na PAPPA nie dostaliśmy skierowania, pytanie czy jest sens robić prywatnie. dodam że mam 31 lat :) jak myślicie?

agulas, kmb, justa1234, Moniaa, Kava, Anna255, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

na PAPPA nie dostaliśmy skierowania, pytanie czy jest sens robić prywatnie. dodam że mam 31 lat :) jak myślicie?
    jak uwazasz niby ogolny test dobry z usg to mozesz odpuscic, ale to Twoja decyzja.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    no i to normalne podejscie, a sa takie co jak urodza dziewczynke to szlochają bo sie boja reakcji faceta.

Boże są na prawdę takie związki?
    Jakąś patologia czy normalni ludzie?:)
    Mój mąż marzył dziecku a nie płci. W sumie ma słabość jeszcze większą jak wie ze będzie krucha delikatna dziewczynka.
    Poza tym to nie 14 wiek i nie dziedzicza nasze dzieci tyt czy zamków i majątków bóg wie jakich hehe:)

Abstrakcja:)

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Mój mąż marzył dziecku a nie płci. W sumie ma słabość jeszcze większą jak wie ze będzie krucha delikatna dziewczynka.
    Poza tym to nie 14 wiek i nie dziedzicza nasze dzieci tyt czy zamków i majątków bóg wie jakich hehe:)

są, są - niestety. Moj mezulek tez sie cieszy z dziewczynki,mowi ze bedzie taka sliczna i madra jak mamusia hihi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ładny brzucholek :) Ja musze kupic ten espumisan bo teraz to mam czasami jak balon.

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger i Marta za szczesliwe rozwiazanie w terminie :)

Ginger84 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zostałam wczoraj w szpitalu. Szyjka zaczyna już się skracać. Wczoraj miała 27mm. Ale wymaz wyszedł nieprawidłowy i dostałam leki by pozbyć się tego "parcha" co mam i w środę kolejna wizyta.
    A we wtorek mam wizytę u swojego gina.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja nie zostałam wczoraj w szpitalu. Szyjka zaczyna już się skracać. Wczoraj miała 27mm. Ale wymaz wyszedł nieprawidłowy i dostałam leki by pozbyć się tego "parcha" co mam i w środę kolejna wizyta.
    A we wtorek mam wizytę u swojego gina.
    nie chcieli Ci szwu zalozyc?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie mogą mi założyć szwu z dwóch powodów. Mam łożysko przodujące i nieprawidłowy wynik wymazu.

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niestety są. Albo związki albo tesciowie znam takich. A mój któregoś dnia przytulil się i powiedział, że bardzo się cieszy tylko szkoda, że wybór ubranek dla dziewczynek jest większy niż chłopców. Ale jak tylko mały podrosnie to postaramy się o corcie :-D

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie związki. U mnie jak lekarz powiedział, że córka to mówi cieszy się pani a ja mówię a dlaczego nie? A on bo większość to chce syna ze względu na męża. To się roześmiałam.

A jakieś karuzelki do łóżeczka macie upatrzone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 13:57

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

Tak naprawdę to testy nigdy nie wyklucza do końca tylko ew. Pokażą jakie jest ryzyko. jeśli ufasz lekarzowi i on twierdzi, że to jest zbędne to myślę, że lepiej w co innego ta kasę zainwestować

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

kość nosowa widoczna
    NT 1,8
    CRL 7 cm

Super że wszystko dobrze :-D ja robiłam tylko usg a testu pappa nie robiłam,no ale to zależy od ciebie :-)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj się kochana <3

Madzia82 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Są takie związki. U mnie jak lekarz powiedział, że córka to mówi cieszy się pani a ja mówię a dlaczego nie? A on bo większość to chce syna ze względu na męża. To się roześmiałam.

A jakieś karuzelki do łóżeczka macie upatrzone?

A ja mam Szwagra który strasznie cieszył się z córki, bo w rodzinie męża mało ich a mój teść zamiast powiedzieć dobrze ze zdrowa jak Się urodziła to wyskoczył z tekstem w szpitalu no i zapizdziles rodzinę nawet nie umiesz syna zrobić to dopiero szczyt chamstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:00

Anko:-) lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A ja mam Szwagra który strasznie cieszył się z córki, bo w rodzinie męża mało ich a mój teść zamiast powiedzieć dobrze ze zdrowa jak Się urodziła to wyskoczył z tekstem w szpitalu no i zapizdziles rodzinę nawet nie umiesz syna zrobić to dopiero szczyt chamstwa.
    ja bym dała w gębe, jaki cham.

agulas, kmb, Anko:-) lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok jaki prostak:)
    Choć mój teść po drinki w żarcie powiedział ze faceci tak mają ze marzą o synu. Wiec mój mąż później go zjebal ze co to za tekst i niech mówi za siebie.
    Generalnie u mnie w rodzinie bardziej udane są relacje corka ojciec niż ojciec syn wiec moja rodzina no i zresztą my bardzo się cieszymy.
    Ja pragną córki ogromnie...

basiurka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mimo, że podobno u nas chłopak to jakoś jeszcze się nie nastawiam. Nic nie kupuje. Może się pomylił lekarz, patrzę na zdjęcie i może to pepowina sama nie wiem. :-D a mój stwierdził zanim usg było , że nieważne jaka płeć bo i tak bez względu na wszystko będzie nasze kochane.

Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok jaki prostak:)
    Choć mój teść po drinki w żarcie powiedział ze faceci tak mają ze marzą o synu. Wiec mój mąż później go zjebal ze co to za tekst i niech mówi za siebie.
    Generalnie u mnie w rodzinie bardziej udane są relacje corka ojciec niż ojciec syn wiec moja rodzina no i zresztą my bardzo się cieszymy.
    Ja pragną córki ogromnie...
    ja tez chce córeczkę. Oczywście z synka też bym sie cieszyła, ale mi sie wydaje że lepiej pasuję do dziewczynki psychicznie.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A mimo, że podobno u nas chłopak to jakoś jeszcze się nie nastawiam. Nic nie kupuje. Może się pomylił lekarz, patrzę na zdjęcie i może to pepowina sama nie wiem. :-D a mój stwierdził zanim usg było , że nieważne jaka płeć bo i tak bez względu na wszystko będzie nasze kochane.
    zazwyczaj się mylą ale na odwrót, że zamiast córki chłopak. Dlatego najpierw miałam kupić rózowy wózek a teraz kupię niebieski bo to taki neutralny :D Gdzieś czytałam że babce pod koniec ciąży dopiero wyszło że chłopak a lekarze cały czas że to dziewczynka. Także wolę się zabezpieczyć chociaż to pewnie sytuacje 1%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:49

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ