Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja łóżeczko drewniane kupiłam bodjaże za 200zł nowe
ciuszków sporo dostałam od znajomych no i bardzo dużo kupiłam w ciucholandzie
rodziła też będę na nfz,chwalą u nas taki jeden szpital oddalony od mojej miejscowości jakieś 17km
co ma być to będzie
Anko:-), aszka, basiurka lubią tę wiadomość
-
Mój mąż gdy dostałam krwawienia w 12tyg do szpitala dowiózl mnie w 7minut. Nie powiem żeby to była najbezpieczniejsza i najbardziej przepisowa jazda w moim życiu - ale skuteczna - bo w szpitalu byłam w chwile.
Ledwo zdążyłam zadzwonić do znajomego lekarza a już jego kolega z dyżuru schodził do nas...
Poza tym oceniam wrocławska służbę zdrowia dobrze. Po prostu nie miałam nigdy nieprzyjemności.justa1234, aszka, basiurka lubią tę wiadomość
-
No ja własnie też miała styczność z tym szpitalem co mam zamiar rodzić i leżałam na oddziale ginekologicznym i powiem szczerze że położne były naprawdę spoko
z lekarzami to różnie bywa ale ogólnie dobrze tam się czułam
Anko:-), aszka, basiurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana kobitki kochane
u mnie już jesień dziś, zimno, wieje,szaro i ponuro ale się cieszę z tej pogody bo nogi mam mniej spuchniete
Wczoraj zamówiłam kropelki na kolke z Niemiec od koleżanki z forumw Polsce nie są dostępne a podobno działaja naprawdę super
oczywiście mam cichą nadzieję że mój wiertasek nie będzie miała kolek no ale wolę być zabezpieczona
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusta i juz masz wszystko kosmetyki i inne takie?
Marta oczywiscie, ale gorzej jak w panstwowym lekarz obroci sie tylkiem i wyjdziea sa i takie przypadki w Wawie. Dlatego to minus mieszkania w duzym miescie, cokolwiek gdziekolwiek to albo masz kase, albo jestes obywatel 3 swiata. Ja tez mam gina ze szpitala ale wiem jak traktuje sie tam pacjentki, bo bylam i widzialam na wlasne oczy, a maja dobra opieke dla tych co wykupily sale 1 osobowe, bo wiadomo placa to inaczej traktuja. Powinni w ogole zklikwidowac skladki na NFZ i powinno byc tak ze jakas czesc placimy za ewentualny szpital, ale reszte do reki i paragon. Wtedy by do kazdego pacjenta podchodzili z szacunkiem i nalezyta opieka. W ogole lekarze w Wawie sa tak zmanierowani, jak to mowi moja kolezanka z pracy, ze ona niedawno zaszła w ciaze, siedzi w administracji to jakos funkcjonuje, ale byla u babki gina prywatnie i za wizyte 260 zł, a ta na ostatniej wizycie mowi jej ze ona nie ma uprawnien do badan prenatlanych )12 tydzien ciazy) i niech idzie do jej kolegi, a pozniej z wynikami do niej przyjdzie. Czyli moja kolezanka zaplacila za wizyte u tej babki -260 zł, za kolege zapłąci 600(za wszystko) i znowu u tej babki 260, tak naciagaja, to mowi ze zmienila na innego lekarza w tej prywatnej przychodni, taki co ma od razu uprawnienia i nie bedzie po 3 razy kazał chodzic do siebie i kolegów i bulic kase. A nie mogla ta lekarka od razu powiedziec? Ale nie, bo by stracila klientke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:18
-
Łóżeczko to takie będę kupować http://www.krak-wit.pl/pl/p/Wyprawka-17-el.-posciel-z-moskitiera-lozeczko-z-szuflada-materac-gryka-pianka-kokos/940 już z cała wyprawką, a pościel chyba w pszczółki.
Byłam ostatnio u lekarza, wyniki wszystkie na razie dobre to już na razie spokojna jestem. Wracając do szpitali to już odbębniliśmy wizytę w Medicoverze i jestem super zadowolona. Umowę podpiszemy później, przedstawili stopień referencyjny placówki, certyfikaty, oddziały i już mogę na spokojnie o tym myśleć. W trakcie porodu są lekarze, anastezjolog, pielęgniarka i dalej lekarz od noworodków. Także z mężem byliśmy pod ogromnym wrażeniem szpitala, czysto, ładnie, schludnie. Aszka my chodzimy teraz z mężem do Medicoveru do lekarza i koszty też podobne ale przynajmniej ma wszystko co trzeba. Jak czytam że w niektórych miastach biorą 50 zł za wizytę to po prostu wysłać tych z Warszawy na prowincjętrzeba.
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Justa i juz masz wszystko kosmetyki i inne takie?
Marta oczywiscie, ale gorzej jak w panstwowym lekarz obroci sie tylkiem i wyjdziea sa i takie przypadki w Wawie. Dlatego to minus mieszkania w duzym miescie, cokolwiek gdziekolwiek to albo masz kase, albo jestes obywatel 3 swiata. Ja tez mam gina ze szpitala ale wiem jak traktuje sie tam pacjentki, bo bylam i widzialam na wlasne oczy, a maja dobra opieke dla tych co wykupily sale 1 osobowe, bo wiadomo placa to inaczej traktuja. Powinni w ogole zklikwidowac skladki na NFZ i powinno byc tak ze jakas czesc placimy za ewentualny szpital, ale reszte do reki i paragon. Wtedy by do kazdego pacjenta podchodzili z szacunkiem i nalezyta opieka. W ogole lekarze w Wawie sa tak zmanierowani, jak to mowi moja kolezanka z pracy, ze ona niedawno zaszła w ciaze, siedzi w administracji to jakos funkcjonuje, ale byla u babki gina prywatnie i za wizyte 260 zł, a ta na ostatniej wizycie mowi jej ze ona nie ma uprawnien do badan prenatlanych )12 tydzien ciazy) i niech idzie do jej kolegi, a pozniej z wynikami do niej przyjdzie. Czyli moja kolezanka zaplacila za wizyte u tej babki -260 zł, za kolege zapłąci 600(za wszystko) i znowu u tej babki 260, tak naciagaja, to mowi ze zmienila na innego lekarza w tej prywatnej przychodni, taki co ma od razu uprawnienia i nie bedzie po 3 razy kazał chodzic do siebie i kolegów i bulic kase. A nie mogla ta lekarka od razu powiedziec? Ale nie, bo by stracila klientke.
A co do lekarzy z wawy to miałam styczność z lekarzami że szpitala bielanskiego MASAKRA!!! lekarze robiki łaskę że mi odpowiedzą na pytanie a opis usg dostałam na skrawku kartki wyrwanej z zeszytu a i od jednego lekarza czuć było alkohol!! Miałam tam robiona inseminacje i mój partner oddawał nasienie w toalecie damsko-meskiej do tego ściany od kibli były od podłogi jakieś 40 cm nie zabudowane więc normalnie maskara, bo mój chłop się masturbowal a obok ktoś za przeproszeniem SRAŁ!!!!!aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta owszem tylko ze lekarz dostaje za nas to co płacimy na NFZ wiec sie powinien zajac jak sa komplikacje, wspomoc, zrobic operacje itd. a nie olac i wyjsc bo sie nie dało w łape. Marta to żeby jeszcze był w sklepie ten wozek i czekał na Was
Justa dlatego my sie nie zdecydowalismy na IUI panstwowo w Wawie bo slyszalam ze np. nasienia nie preparowali w ogole tylko wpuszczali jak facet oddał. I to jest nie tylko tak z lekarzami w Wawie ciezarnych itd, ale tez neurolodzy, kardiolodzy bo znajomi tez jak opowiadaja swoje przezycia to koszmar. Nie ma co sie nad tym rozwodzic bo i tak tego nie zmienimy. Dzis w pytaniu na sniadanie chyba ale czytalam w necie to moze cos pokrece bylo wlasnie na temat polskiej sluzby zdrowia i lapowek i ten dziennikarz sie pyta, dlaczego dajecie lapowki, a wiadomo ze ludzie daja lapowki i beda dawac bo sie boja ze wlasnie lekarze oleja.
U mnie na razie lista zrobiona co kupic i siedze i mysleczy to jednak takie czy inne
a moze sie okazja trafi
-
Jak czytam co piszecie to szok. Nigdy będąc w szpitalach nie spotkałam się by ktoś odwrócił się do mnie plecami. Co do rozmów z lekarzami-ciezko mnie przegadac lub olać, wiec nie przeszło by to ze mną...
Poza tym ja się z lekarzami jakoś lubie:-)
Nie wiem. Kilka lat pracowałam w klinice i może nauczyłam się odpowiednio do tych pajacy podchodzić. Albo mój ex chirurg tez mnie wprowadził w ich światek. Nie wiem z czego to wynika - ale żebym zawsze miała takie szczęście do lekarzy jak teraz.
Oczywiście z nfz nie korzystam na codzień. Wizytuje tylko prywatnie, także jak 2 razy w życiu państwo musiało za mnie zapłacić (tfuuu 3 razy bo jeszcze ivf) to uważam że mi się należy dobra (nie byle jaka) opieka i koniec.
Poza tym zawsze potrafię nagrodzić lekarza który mi pomoże. Uważam że za dobrą opiekę pomoc czy zabieg mogę się odwdzięczyć zegarkiem czy bonem do vistuli -życie swoich i bliskich dla mnie jest nieocenione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:47
-
Melduje po wizycie ze Marcel obrocony juz główka w dół i mam nadzieje ze tak zostanie. Waży 2200 no i mam wytrzymać jeszcze 4 tyg;)
Szyjka długa wiec myślę że damy rade. Luteina odstawiona duphaston jeszcze 2 tyg ze względu na bóle.Marta1986, justa1234, Anko:-), Viki26, Konwalia, agulas, Kava, aszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z ciążami bliźniaczymi mam do was pytanko
co ile chodźcie do ginekologa ??
A dwa jakie wózki kupujecie obok siebie czy jeden za drugim ??
Ja chciałam jeden obok drugiego ale niestety za szerokie są te wózki i w futryny mi sie nie zmieszczą .Mała Mi -
Ja też chodzę na nfz i nie narzekam
mam cały pakiet badań robionych i ogólnie wszystko jest ok ,owszem jeżdżę prywatnie na usg ale to dlatego że poprostu chcę częściej widzieć Zosieńkę
nigdy nie dam lekarzowi rzadnej łapówki bo uważam że jego obowiązkiem jest mnie wyleczyć i mi pomóc! nawet jakbym miała kupę forsy to nie dostał by odemnie nawet grosza,może jestem brutalna ale uważam że te niby podziękowania gorszą lekarzy niestety.
Marta1986, Moniaa, aszka lubią tę wiadomość