Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:Dziewczyny, gdzieś wyczytałam, że test Pappa należy zrobić tego samego dnia co USG genetyczne. Czy to prawda?
-
Roletka spytaj o to lekarza albo laborantki może.
Ja krzywą cukrową robiłam w sobotę i nie łykałam specjalnie żadnych leków, ale Ty jesteś w troszkę innej sytuacji. Najbezpieczniej będzie jak spytasz kogoś kompetentnego.
Co do usg genetycznego i testu pappa to najlepiej żeby to było jednego dnia, ale podobno max 3 dni różnicy jest dopuszczalne.
Ja jestem świeżuteńko po wizycie i jest wszystko super
Maleństwo waży już 1250 g.
Dziś tatuś był na wizycie razem ze mną i maluch nawet nam pokazał ziewająca buzię.
Pytałam o krew pępowinową.
Zdaniem mojego lekarza, różne rzeczy słyszy się na temat krwi pępowinowej.
Głównym argumentem hematologów jest za mała ilość komórek macierzystych by mogły one pomóc w przypadku białaczki, ale jest wiele innych chorób na które ta właśnie krew pępowinowa może pomóc. Poza tym medycyna w tym zakresie bardzo się rozwija i nikt nie jest w stanie powiedzieć jakie choroby będzie można wyleczyć w ten sposób już za 5 lat.
Poza tym jeśli kogoś stać a ma obawy jeśli chodzi o ilość to w tym momencie można jeszcze pobrać sznur pępowinowy oraz galaretę łożyskową (czy jakoś tak) i z nich pozyskać więcej komórek.
Tak więc podobno warto. Tak czy owak podobno warto umówić się na wizytę z takiego banku i porozmawiać przynajmniej.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wieści na ten temat to czekam niecierpliwieAnko:-), agulas, justa1234, aszka lubią tę wiadomość
-
Kava wrote:Ja jestem świeżuteńko po wizycie i jest wszystko super
Dziś tatuś był na wizycie razem ze mną i maluch nawet nam pokazał ziewająca buzię.). To już spory maluszek
Kava lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kava wrote:Roletka spytaj o to lekarza albo laborantki może.
Ja krzywą cukrową robiłam w sobotę i nie łykałam specjalnie żadnych leków, ale Ty jesteś w troszkę innej sytuacji. Najbezpieczniej będzie jak spytasz kogoś kompetentnego.
Co do usg genetycznego i testu pappa to najlepiej żeby to było jednego dnia, ale podobno max 3 dni różnicy jest dopuszczalne.
Ja jestem świeżuteńko po wizycie i jest wszystko super
Dziś tatuś był na wizycie razem ze mną i maluch nawet nam pokazał ziewająca buzię.
Pytałam o krew pępowinową.
Zdaniem mojego lekarza, różne rzeczy słyszy się na temat krwi pępowinowej.
Głównym argumentem hematologów jest za mała ilość komórek macierzystych by mogły one pomóc w przypadku białaczki, ale jest wiele innych chorób na które ta właśnie krew pępowinowa może pomóc. Poza tym medycyna w tym zakresie bardzo się rozwija i nikt nie jest w stanie powiedzieć jakie choroby będzie można wyleczyć w ten sposób już za 5 lat.
Poza tym jeśli kogoś stać a ma obawy jeśli chodzi o ilość to w tym momencie można jeszcze pobrać sznur pępowinowy oraz galaretę łożyskową (czy jakoś tak) i z nich pozyskać więcej komórek.
Tak więc podobno warto. Tak czy owak podobno warto umówić się na wizytę z takiego banku i porozmawiać przynajmniej.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wieści na ten temat to czekam niecierpliwie
Kava ale waga!!!!! Hahahaha bije cie rekordy nie wiem czy ktoś miał aż takiego malucha w twoim tygodniu:-)
Dziecko wyprzedza z ta waga swój termin pewnie z 10 14 dni:)??? -
No powiem szczerze, że spodziewałam sie kilograma... a tu taki wielkoludek
Pomiary pokazują, że termin wg usg jest o 9 dni wcześniej niż wg OM.
Może to błąd statystyczny w pomiarachAnko:-), kmb lubią tę wiadomość
-
Kava ale dzidzia duża hihiihhi
dobrze niech rośnie zdrowiusio sobie
ja dziś byłam na wizycie na nfz jak co 3tyg z wynikami i po zwolnienie,wyniki z krwi mam superowe tylko jedyno co to ten diabelny magnez mi spada ,a co najlepsze biorąc wcześniej 2 tabl dziennie miałam lepszy wynik niż jak biorę 3 tabl dzienniedziwne to jak cholerka :-)na usg jadę w czwarteczek
:-)doktorek pobrał mi wymazy ze obydwu dziurek
za tydzień będzie wynik :-)no i jestem przerażona bo mocno przekroczyłam 80 kg!!!!masakra normalnie
także Anko muwiłam że napewno będę miała ósemkę z przodu hihii
-
nick nieaktualny
-
Eh walnelam się moja 1050 w 26tygodniu- 25 i 6dni chyba.
Generalnie lekarka nastraszyla mnie ze będzie bardzo duża a wole by była sredniakiem do 3800-wtedy będę mogła śmiało rodzic naturalnie.
Nie śpię od 3....takie bzdury mi się śniły
Krzyk i płacz małego dziecka....ale taki przeraźliwy. -
Nasze skarby
Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10
Lista naszych dzielnych ciężarówek:
Asiapoli - 27.10.2015- córcia - AmeliaAnglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital
Ginger84 - 03.11.2015 - synek - MarcelGyncentrum
Marta1986-11.11.2015-synek-KubuśKriobank Białystok
Justa1234-30.11.2015-córcia-ZosiaNovum Warszawa ICSI -ś
Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia
Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki
Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)
Lila84-11.01.2016-córcia - LenkaInvicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i BrunoGyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -AlicjaInvicta Warszawa
Viki26-20.02.2016-??????-??????ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- JaśBelgia 6 IUI
Madzia82-26.02.2016-??????-FilipekInvimed Warszawa IMSI -ś
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina
Mała Mi -27.02.2016 - bliźniętaProvita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -córcia-??????Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- synek i ?????? -?????Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -???????Gyncentrum Katowice
Lilou1984 - 26.03.2016 - ??????? - ??????Invimed -IMSI
Wiecznie - 09.04.2016 -????? -??????Artemida Białystok - ICSI
Agulas - 18.04.2016 -?????? -??????Invicta Warszawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:30
-
Kava, masz duże szczęście jednym zdaniem
Fistaszku gratuluję rozbójników!!!
Dziewczyny, dziś idę na USG genetyczne. Dziękuję za informacje o Pappa. Dziś rano oddałam krew. Wyniki może za tydzień we wtorek. Poszłam do przychodni nfz. Zapłaciłam 35 zł, słyszałam że w klinice dużo więcej..
Tak strasznie się stresujęStaram się uspokoić, ale nie jest łatwo.
Wizyta o 16.30..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:40
Kava lubi tę wiadomość