Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Małego tuczyłam jak byłam w ciąży słodyczami, bo wiedziałam, że urodzę dużo przed terminem. Mały urodził się z wagą 1608g tyle, że cały był napompowany kroplówkami, które otrzymywałam leżąc na patologii ciąży. Lekarka twierdziła, że jego prawidłowa waga to ok 1400g.
Inna dziewczyna urodziła synka również w tym samym momencie ciąży, to ważył zaledwie 890g.
Teraz niestety wyszła mi cukrzyca, więc tak bardzo nie podkarmię maleństwa, ale pozwalam sobie raz na jakiś czas na coś słodkiego, byle dziecko miało większe szanse na życie. Jestem niestety świadoma, że czym większa waga urodzeniowa takiego wcześniaka, tym większe ma szanse.
Pierwsze dziecko urodziłam z wagą 510g i nie udało się uratować. -
Magda trzymam wiec kciuki aby tendencja rosla i teraz dziecko miało a ze dwa kilo - wiem ze jak ktoś z zewnątrz by czytał wiadomości to pomyślalby -poje*ane ale tak jest ze ja też modlę się za każdy tydzień i każde gramy. Będę na świetnym usg za 2tyg to zobaczymy masę Hanki.
Kava lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:W sumie nie pomyślałam że słodycze podniosą bardziej wagę dziecka......
Dobre.
Też bym na to nie wpadała... ale może dlatego tak mi teraz smakują i nadrabiam za całą ciążę.
Jak ktoś mi coś powie na ten temat, to powiem, ze to dla dobra dziecka -
Mi lekarz w poprzedniej ciąży tak zalecił "chce pani mieć dziecko proszę jeść słodycze - tu walczymy teraz o każde 10g wagi malucha, by po urodzeniu łatwiej go było ratować".
Nie powiem to zalecenie było łatwe i przyjemne do realizacji:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:21
Moniaa, Anko:-), Marta1986, Konwalia, justa1234, Kava lubią tę wiadomość
-
Szanowne Panie
piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych....
Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.
Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.
Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.
Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-) -
nick nieaktualny
-
Aż wam zazdroszczę tych przygotowań. Mi na razie nie w głowie żadne zakupy dla maleństwa.
Ale myślę nad mebelkami do pokoju dziecięcego bo na razie mały jest z nami w sypialni i chyba czas najwyższy urządzić tak jemu jak i dla rodzeństwa pokój. A że będą mieszkać w dość dużym pokoju bo aż na powierzchni coś ponad 28m2, to cały czas zastanawiam się co tam im kupić by był przytulny i bezpieczny.
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Dziś mój najdroższy skręcił łóżeczko
kącik dla niuni prawie gotowy
Fotek dzidi nie bede wstawiac, bo nie chce zeby jakas wariatka jak ta co byłą afera pozniej sciagała na swoje konto
Madzia na pewno cos ładnego i bezpiecznego wybierzeszWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 16:23
-
Madzia trzymam za was kciuki żeby jak najdłużej maluch siedział w brzuszku
Ja miałam w 12tc kosmowke na szyjce na szczęście się podniosła, ale i tak muszę leżeć bo ciągle mam lekkie brudzenia, niech tylko krew się nie pokazuje to z plamieniami sobie poradzę
Mam zrobić krzywa cukrowa i mam pytanie, jak myślicie jak o 6 wezmę jedna tabl duphastonu a o 8 pierwsze pobranie będzie to nie zmieni on bardzo wyniku? Bez reszty tabletek się obejde ale dupka wolałabym wziąć -
nick nieaktualny