Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Kava, masz duże szczęście jednym zdaniem
Fistaszku gratuluję rozbójników!!!
Dziewczyny, dziś idę na USG genetyczne. Dziękuję za informacje o Pappa. Dziś rano oddałam krew. Wyniki może za tydzień we wtorek. Poszłam do przychodni nfz. Zapłaciłam 35 zł, słyszałam że w klinice dużo więcej..
Tak strasznie się stresujęStaram się uspokoić, ale nie jest łatwo.
Wizyta o 16.30..kmb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny zrobilam dzis powtorke badania na mocz:
- badanie ogolne moczu: tu wszystko ok, juz bez tych leukocytow co mi poprzednio wyszly, ze 500. No ale po rozmowach z dziewczynami z forum, wyszlo na to, ze zle sie do toego zabralam i zle ten mocz pobralam. Widac teraz roznice w wynikach.
- osad moczu:
nablonki plaskie: pojedyncze wpw
leukocyty 1-3 wpw
bakterie pojedyncze wpw
nie za bardzo kumam czy w tym osadzie wszystko wyszlo ok, jakby ktoras mogla zerknac, bede wdzieczna
no i odebralam juz wynik na cytolegalowirus:
IgG 0,15
norma:
<0,5 niereaktywny
>0,5-1 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny
IgM 0,24
norma:
<0,7 niereaktywny
>0,7-1 niejednoznaczny
>1.0 reaktywny
wynik niejednoznaczny? dziwnie mi to wyszloale ponoc i tak sie nic z tym wirusem w ciazy nie robi, tez tak slyszalyscie?
Pozdrawiam
-
Dziewczyny, nie ma mnie bo się trochę ukrywam i nie chcę być na takiej liście na pierwszej stronie.
Ale termin na koniec grudnia mam
Dziś za to miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia i poćwiczyłam sobie.
Baaardzo fajnie było. Chodzę prywatnie i byłam tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna.
Miałyśmy położną tylko dla siebie
Już dziś wiem, ze to będzie dla mnie skarbnica wiedzy...
A do Was kolejne pytanie nurtujące mnie. W zasadzie to dwa.
Badania prenatalne w III trymestrze. Robić, nie robić?
Wiem tyle, ze lekarz koncentruje się wtedy na sercu i nerkach (ale nie tylko) i, ze akurat wady nerek mogą uwidocznić się dopiero na tym etapie. Kurde, może warto?
No i detektor oddechu. Planujecie zakupić i używać?
Chyba wpadam już powoli w kręćka przedporodowego -
Kava ja dziś 1 zajęcia w szkole rodzenia a więc opiszę swoje odczucia wieczorkiem.
Spadam na wizytę to mojego szpitalnego doktorka.
A usg genetyczne - nie wiem w sumie. Pewnie moja lekarka mi zrobi. Dla mnie to branie wikszej kasy bo 300zl u mojej lekarki za zwykle usg. Tyle że popatrzy na nerki więcej heh:-)
Powiedzmy ze wszystko wole mieć zaliczone a więc pewnie takie wykonam - ale nie uważam ze będzie tak ważne jak prenatalne 1 czy 2. -
Kava ja będę robić i w III znam przypadek, że okazało się, że dziecko potrzebuje pomocy i operowali w Brzuchu jeszcze potem 2 tygodnie tam sobie było i poród ale z dzieckiem wszystko było już dobrze. Szczegółow nie znam ale teraz dziewczynka ma 2 lata. Myślę, że jak by to nie pomogło to by nie ryzykowali lekarze tak.
Kava lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie. Mała lezy glowka -mój Boże i niech tak już zostanie!
Pogadalismy z doktorem jak widzi mój poród. Powiedział ze jeśli w 37tyg dziecko na badaniu wyjdzie mu na plus minus 4kg to zrezygnowalby z naturalnego porodu....Aczkolwiek tak jak ja jest zwolennikiem naturalnych porodów.
No nic mam nadzieje ze mała będzie sredniakiem chodź dziś ładnie pokazala fejsa i jest mega pyzata - jak ja!buzię ma na wypasie.
Waży mój mały wielki człowiek 1.5kg.agniesia2569, Kava, justa1234, Marta1986, agulas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava wrote:Dziewczyny, nie ma mnie bo się trochę ukrywam i nie chcę być na takiej liście na pierwszej stronie.
Ale termin na koniec grudnia mam
Dziś za to miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia i poćwiczyłam sobie.
Baaardzo fajnie było. Chodzę prywatnie i byłam tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna.
Miałyśmy położną tylko dla siebie
Już dziś wiem, ze to będzie dla mnie skarbnica wiedzy...
A do Was kolejne pytanie nurtujące mnie. W zasadzie to dwa.
Badania prenatalne w III trymestrze. Robić, nie robić?
Wiem tyle, ze lekarz koncentruje się wtedy na sercu i nerkach (ale nie tylko) i, ze akurat wady nerek mogą uwidocznić się dopiero na tym etapie. Kurde, może warto?
No i detektor oddechu. Planujecie zakupić i używać?
Chyba wpadam już powoli w kręćka przedporodowego
Ja robiłam to USG rozszerzone. Ale ja robiłam wszystko co się dało
Monitor oddechu mam i używam. Jedyne co denerwuje to pamiętanie o wyłączaniu jak się bierze dziecko z łóżeczka. Ale przynajmniej nie boję się zostawiać małego w łóżeczku jak krążę po mieszkaniu.Kava lubi tę wiadomość