Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko a ty bierzesz lutinus? Nie chciałaś zamienić na luteine bo ona kosztuje 3zł
Bierze się go max do 34tc bo potem już i tak nic nie daje wiec myślę że spokojnie w 33tc można odstawić. Mnie też twardnieje i skurcze mam zresztą wiesz ze z tym ciężko miałam od początku dlatego jeszcze cały czas biorę dupka.
Mały tydz temu ważył juz 2200 a u mnie 10kg na plusie. Samopoczucie daje dużo do życzenia ale daje rade. Teraz męczyłam się z hemoroidami masakra mam nadzieje ze żadnej z was to nie dopadnie. Przez prawie tydz jadłam na stojąco bo nie szło nawet usiąść
Kurcze leci ten czas dopiero robilysmy testy betę a tu już tak blisko rozwiązania;)
Kmb dzięki bo ja właśnie tej listy nie widziałam tylko jakaś okrojona na pierwszej stronie i aż mi się przykro zrobiło ze mnie tam nie ma. -
Anko jeszcze a propos tej luteiny u mnie nic się nie działo po odstawieniu. Wręcz od tyg nawet nospy nie biorę bo skurcze się wyciszyly i brzuch tak nie twardnieje. Ale nie wiem czy to przez odstawienie luteiny, czy zmianę ułożenia malucha bo jest już główkowo.
-
Pięknie wgladasz. Zgrabny ten brzuch. Ja dopiero 29tydzien i 9kg 10kg na plusie w zależności od dnia. Ale 8 z przodu na wadze.....ma są kra. Moja waga z przed starań o dziecko to 56 59kg. Gdy zaczęłam swoją przygodę i zaczęło si wszystko sypać i nagle obladowali mnie lekami to waga trzymała się 64 66kg. A po 2 ivf 72!
Nie wiem czy ja kiedyś wrócę do wagi 60 64kg:-(? Czuje ze przekrocze 15kg które jako max sobie założyłam. I wiem ze to dziś nie jest najwazniejsze - bo Hanka jest moim mr 1 ale chciałabym się sobie jeszcze bardzo podobać - jak kiedyś....
A biorę lutinus bo miałam wrażenie ze luteina nie rozpuszcza mi się zbyt dobrze. Sama nie wiem....luteinus zmienia się w płyn w miarę delikatny a luteina wypadala mi jako twardy glut:/
Jeszcze jedna paczka - przeżyje to 160 zł hehe:-) -
A moja wczorajsza szkoła rodzenia hm-na razie wszystko wiem,nuda ale najciekawsze tematy przed nami. Trochę pocwiczylam choć bałam się, bo jednak lekarz kazał traktować mi ciążę jak ciążę wysokiego ryzyka. Zabronił basenu i aerobiku dla kobiet ciezarnych. Ale wczoraj to dosłownie 20minutek lekkich ćwiczeń. Boże jak mi brakuje ruchu dziewczyny!
-
Anko będziemy walczyć o nasze figury jak juz urodzimy. Ja zaczynałam z waga 51kg na szczęście cala procedura nie wpłynęła mocno na moja figurę wiadomo na brzuch owszem przy punkcji ale potem już było w miarę ok
Marta ja juz miałam dużo wcześniej pobrany i to dwa razy ale to ze względu ze lekarz szukał przyczyny tych moich boli. Ja niestety mam paciorkowca:/ wiec czeka mnie antybiotyk przy porodzie.
Ja nie robilam usg 3trym. Ale w sumie dlatego ze mój lekarz robi usg na każdej wizycie a co jakiś czas tak mega szczegółowo z mierzeniem Wszystkiego sprawdzeniem serduszka główki itp. -
Nastawić dupka tez bierzesz czy tylko luteine? Mój lekarz mówi ze teraz będziemy odstawiac żeby ta macica zaczęła pracować bo póki co jest wyciszona przez leki. Teraz przynajmniej nic ze mnie nie wypływa bo lutka juz mnie wkurzala:/
A i jeszcze na koniec wyszła mi anemia wiec biorę jeszcze żelazo.
A jak z witaminami bierzesz jeszcze? -
Jestem jestem
Wczoraj pomiary ok, wyniki krwi będę mieć ok wtorku i wtedy mam dosłać skan Panu doktorowi, a wtedy on zostawi wyniki w Invicta
Aszka, lekarz do rany przyłóż!!! W invicta powiedzieli, że nie ma już miejsc, a on nam powiedział że dziś nie przyszły 2 dziewczyny i mogłam tam pójść.. na nfz. ale trudno.
Rzeczywiście długa wizyta, ok 50 min. Pierwsze co zrobiłam, to pobiegłam do łazienki!!!
Zapomniałam dodać, że Pan doktor radził starać się o drugie dziecko jak najszybciej po porodzie.. o ile nie będzie cesarki.. Może wtedy będzie szansa na naturalną ciążę, bo jednak jajowody są drożne. Im dłużej będziemy zwlekać tym bardziej endometrioza się rozszaleje i będzie coraz większy problem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:48
aszka, justa1234, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Hej dziewczyny;) Widzę ze wątek się rozwija;)
A propos listy to czy ja zostałam z niej usunieta? Bo wcześniej na niej byłam hmm..
My dużymi krokami zbliżamy się do terminu;) jeszcze 3tyg i ciąża donoszona;) juz mam wszystko gotowe wiec teraz spokojnie czekam. Luteina odstawiona w przyszłym tyg dupka tez odstawiam to zobaczymy jak organizm zareaguje.
Pozdrawiam was gorąco;)zaraz będziesz tuliła swojego synulka
aszka, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Jestem jestem
Wczoraj pomiary ok, wyniki krwi będę mieć ok wtorku i wtedy mam dosłać skan Panu doktorowi, a wtedy on zostawi wyniki w Invicta
Aszka, lekarz do rany przyłóż!!! W invicta powiedzieli, że nie ma już miejsc, a on nam powiedział że dziś nie przyszły 2 dziewczyny i mogłam tam pójść.. na nfz. ale trudno.
Rzeczywiście długa wizyta, ok 50 min. Pierwsze co zrobiłam, to pobiegłam do łazienki!!!i ze lekarz sie spodobał.
agulas lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Ginger ależ ci zazdroszczę!
A ni lekarka odstawia lutinus w 32 max 33tyg. Nie za szybko? Tzn nic się teraz nie dzieje ale gdy nie brałam czulam skurcze i brzuch twardnial. Zostane najwyżej chociaż na amym duphaston ie do 35tyg. Na własną rękę, eh:-)
Jak się czujesz grubiutka?
Ale będzie fajnie z tymi porodami u nas na forum bo pójdzie falowo, jak ty urodzisz to Justa będzie juz tuż tuż, Marta rodzi chyba kilka dni po tobie, a jak urodzi Marta i Justa będzie ready to ja i Aga będziemy już na bezpiecznym etapie,ciazy donoszona a chwilkę przed terminem.....
Łaaaa mam nadzieje ze mąż wytrzyma ze mną jeszcze ze dwa miesiące z hormonami i pretensjami które jednak mam- z byle głupiego powodu. A myślałam że jestem taka super w tej ciazy ale po wczorajszej rozmowie z M-wiem ze troszkę inaczej to wygląda.
Wstyd mi....i cholernie mo wstyd
ale mam nadzieję że rodzinka mi wybaczy te ekscesy ciążowe
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:A moja wczorajsza szkoła rodzenia hm-na razie wszystko wiem,nuda ale najciekawsze tematy przed nami. Trochę pocwiczylam choć bałam się, bo jednak lekarz kazał traktować mi ciążę jak ciążę wysokiego ryzyka. Zabronił basenu i aerobiku dla kobiet ciezarnych. Ale wczoraj to dosłownie 20minutek lekkich ćwiczeń. Boże jak mi brakuje ruchu dziewczyny!
-
nick nieaktualny
-
Ginger84 wrote:
Kmb dzięki bo ja właśnie tej listy nie widziałam tylko jakaś okrojona na pierwszej stronie i aż mi się przykro zrobiło ze mnie tam nie ma.
Agulas dobre wiadomości
U mnie też humoryale takie życie
Ginger84, agulas lubią tę wiadomość