X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger brzunio zgrabniusi <3

A co do wagi to przed stymulacja startowalam z wagą 64 kg a obecnie ważę RAPTOWNIE 87 kg!! Także nieźle sobie poszalam :-P mam nadzieję że to zrzuce w miarę szybko :-P

Agulas cieszę się że wszystko w porządku z dzidziakami <3

A wiecie co ja dziś wyczytałam z tych porad pod wykresem, otóż żeby w trzecim trymestrze zbyt często nie masować piersi np.przy smarowaniu bo to powoduje że brzuch twardniej i są skurcze macicy które powodują szybszy poród :-o :-o :-o ja pierdzielę w szoku jestem bo ja codzinnie je delikatnie masuje i wczoraj miałam brzuch jak kamień :-( :-(

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a widzisz, nawet nie wiedziałam.

Dobrego śniadanka :) bulbar-smiley.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa a widzisz, nawet nie wiedziałam.

Dobrego śniadanka :) bulbar-smiley.gif
    Ty ja też kurna nie wiedziałam ;-) ;-)

Dziękuję i również smacznego :-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawostek to wczoraj ogladałam na TVN te taka była Ibisza co prezentowała tego misia szumisia. Jak go włączyła to ja tak odebrałam ze to szum jakby od suszarki, a to podobno to co szłyszy dziecko w brzuchu. I podobno przy tym misiu szumisiu dzieci zasypiaja. Powiem Wam szczerze ze mnie idea misia szumisia nie przekonuje, owszem dziecko w brzuchu słyszało moze taki szum, ale pozniej juz poza brzuchem to inaczej sie odczuwa mimo wszystko.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A tak z ciekawostek to wczoraj ogladałam na TVN te taka była Ibisza co prezentowała tego misia szumisia. Jak go włączyła to ja tak odebrałam ze to szum jakby od suszarki, a to podobno to co szłyszy dziecko w brzuchu. I podobno przy tym misiu szumisiu dzieci zasypiaja. Powiem Wam szczerze ze mnie idea misia szumisia nie przekonuje, owszem dziecko w brzuchu słyszało moze taki szum, ale pozniej juz poza brzuchem to inaczej sie odczuwa mimo wszystko.
    No mi teściowa muwila coś o tym miśku ale ja też jakoś przekonana nie jestem, choć mam koleznaki które wlaczaly dzieciom na uspokojenie suszarki ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    No mi teściowa muwila coś o tym miśku ale ja też jakoś przekonana nie jestem, choć mam koleznaki które wlaczaly dzieciom na uspokojenie suszarki ;-)
    w reklamie jest ze dziecko zasypia po tym w ciagu 40 minut o.O dla mnie to mocno naciagane, moj chrzesniak i bez szumisia zasypiał w kilka minut :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masowania piersi to faktycznie tak jest. Ja od początku mam zakaz masowania piersi, brzucha i ciepłych kąpieli. To wszytko może powodować skurcze i przedwczesny poród:/ wiec ja na szybko tylko wklepuje kremy żeby nie masować. A już mam taką ochotę na długą ciepła kąpiel;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do humorow to ja całą ciążę płakałam dosłownie o każdą pierdołę. Nawet w mc Donald jak się okazało ze serwują tylko śniadania i nie dostane cheesburgera:( teraz już mi się uspokoiło ale juz sama ze sobą nie wytrzymywalam a mój bał się w ogóle odzywać do mnie:(

Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia to mam mieszane uczucie. Mam nadzieję że będzie zasypial bez problemu sam tak jak Patryk. A jeśli nie to wtedy pomyślę;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Co do humorow to ja całą ciążę płakałam dosłownie o każdą pierdołę. Nawet w mc Donald jak się okazało ze serwują tylko śniadania i nie dostane cheesburgera:( teraz już mi się uspokoiło ale juz sama ze sobą nie wytrzymywalam a mój bał się w ogóle odzywać do mnie:(
    moja kolezanka miała tak samo, niestety u niej od razu po porodzie właczyła sie depresja poporodowa i musiała brac leki i karmic z butelki, ale dobrze ze sie podniosła i zobaczcie co te hormony z nas robia o.O

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka miała tak samo, niestety u niej od razu po porodzie właczyła sie depresja poporodowa i musiała brac leki i karmic z butelki, ale dobrze ze sie podniosła i zobaczcie co te hormony z nas robia o.O

nawet mi nie mów mam nadzieje ze aż tak źle nie będzie. Fakt po porodzie jest duży spadek samopoczucia przy pierwszym porodzie młody nie umiał pić z piersi wiec płakałam ze to moja wina itp ale szybko opanowalam sytuacje i potem było już ok. Nas uratowały kapturki do karmienia. Więc jak któraś ma np płaskie sutki to warto się w nie zaopatrzyć;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki macie :D

A jak to było z waga u Was na początku? Bo ja w sobotę kończę I trymestr i jak na razie waga w przód prawie nie idzie, bo raptem podniosła się o 0,2-0,4 kg w zależności od dnia. Gin mówi, że waga nie jest tu jakimś mocnym wyznacznikiem, bo dla niego ważne jest że maluch rośnie i ma się dobrze

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznue, bo tak chyba jest. Gdyby bylo inaczej, to ja koczac 21 tc mam 1,2 kg na plusie z bliźniakami-ktos zwrocilby mi uwage, a tu nikt nic

wiecznie lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie u mnie waga 3+ale to tylko dlatego że od 19tyg poleciała. Nadrobisz spokojnie

wiecznie lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Łaaaa mam nadzieje ze mąż wytrzyma ze mną jeszcze ze dwa miesiące z hormonami i pretensjami które jednak mam- z byle głupiego powodu. A myślałam że jestem taka super w tej ciazy ale po wczorajszej rozmowie z M-wiem ze troszkę inaczej to wygląda.
    Wstyd mi....

Przynajmniej mi lżej, bo nie jestem w tym zrzędzeniu sama.
    Czepiam się, ryczę i czuje się pokrzywdzona przez świat ;)
    Też mi sie już głupio robi, ale jak przychodzi co do czego to od zera do setki nakręcam sie w ułamku sekundy.
    Nie jestem w stanie nad tym zapanować :P

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy wy po odstawieniu estrofemu mialyscie jakies plamienie? Ja odstawilam tydzien temu - dr kazala schodzic z dawki co 3 dni... no i dzis rano mialam sluz zabarwiony na brazowo, nie mam plamienia, ani boli brzucha, ale troche sie wystraszylam... Dobrze, ze jutro mam wizyte, to sie dowiem co i jak... <3

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilcia uwielbia misia szumisia :)

Anko:-), Kava, Moniaa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. juz raz was sie radziłam w sprawie wybor ginekologa po zakonczeniu procedury IVF. dzis byłam na becie 8dpt 118,9, progesteron 64,60. Jesli za tydzien bedzie wszystko ok dołącze do was pełna para. narazie bede odpoczywac i czekac do 6.10 na wizyte w klinice. Anna 255 wszystko bedzie ok ale nie doradze, nie mam pojecia. Trzymam kciuki

Anna255, Kava, Moniaa, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    czesc dziewczyny. juz raz was sie radziłam w sprawie wybor ginekologa po zakonczeniu procedury IVF. dzis byłam na becie 8dpt 118,9, progesteron 64,60. Jesli za tydzien bedzie wszystko ok dołącze do was pełna para. narazie bede odpoczywac i czekac do 6.10 na wizyte w klinice. Anna 255 wszystko bedzie ok ale nie doradze, nie mam pojecia. Trzymam kciuki
    za wzrosty :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie czułam się komfortowo w swoim ciele tym bardziej że ostatnie tygodnie spedzilam leżąc. Pamiętam, że pierwszy spacer z Lilcia był bardzo krótki, bo bolaly mnie nogi i miałam je jak z waty. Ja przytyłam 2 kg podczas procedury a w ciąży dodatkowo 12 kg. Po miesiącu wróciłam do wagi sprzed ciąży nic nie robiąc ale nie sprzed ivf ;) Kondycję mam tragiczną, ale myślę że jak Lilka zacznie raczkowac albo chodzić to o nią zadba, żeby się poprawiła ;) Póki co wróciłam do chodzenia na fitness i jest ciężko, ale dam rade. Dla siebie i dla Lilci, żeby miała ładną i szczęśliwą mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 13:46

Anko:-), AsiaPoli, aszka, justa1234, agulas, Madzia82 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ