X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger brzunio zgrabniusi <3

A co do wagi to przed stymulacja startowalam z wagą 64 kg a obecnie ważę RAPTOWNIE 87 kg!! Także nieźle sobie poszalam :-P mam nadzieję że to zrzuce w miarę szybko :-P

Agulas cieszę się że wszystko w porządku z dzidziakami <3

A wiecie co ja dziś wyczytałam z tych porad pod wykresem, otóż żeby w trzecim trymestrze zbyt często nie masować piersi np.przy smarowaniu bo to powoduje że brzuch twardniej i są skurcze macicy które powodują szybszy poród :-o :-o :-o ja pierdzielę w szoku jestem bo ja codzinnie je delikatnie masuje i wczoraj miałam brzuch jak kamień :-( :-(

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a widzisz, nawet nie wiedziałam.

Dobrego śniadanka :) bulbar-smiley.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa a widzisz, nawet nie wiedziałam.

Dobrego śniadanka :) bulbar-smiley.gif
    Ty ja też kurna nie wiedziałam ;-) ;-)

Dziękuję i również smacznego :-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawostek to wczoraj ogladałam na TVN te taka była Ibisza co prezentowała tego misia szumisia. Jak go włączyła to ja tak odebrałam ze to szum jakby od suszarki, a to podobno to co szłyszy dziecko w brzuchu. I podobno przy tym misiu szumisiu dzieci zasypiaja. Powiem Wam szczerze ze mnie idea misia szumisia nie przekonuje, owszem dziecko w brzuchu słyszało moze taki szum, ale pozniej juz poza brzuchem to inaczej sie odczuwa mimo wszystko.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A tak z ciekawostek to wczoraj ogladałam na TVN te taka była Ibisza co prezentowała tego misia szumisia. Jak go włączyła to ja tak odebrałam ze to szum jakby od suszarki, a to podobno to co szłyszy dziecko w brzuchu. I podobno przy tym misiu szumisiu dzieci zasypiaja. Powiem Wam szczerze ze mnie idea misia szumisia nie przekonuje, owszem dziecko w brzuchu słyszało moze taki szum, ale pozniej juz poza brzuchem to inaczej sie odczuwa mimo wszystko.
    No mi teściowa muwila coś o tym miśku ale ja też jakoś przekonana nie jestem, choć mam koleznaki które wlaczaly dzieciom na uspokojenie suszarki ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    No mi teściowa muwila coś o tym miśku ale ja też jakoś przekonana nie jestem, choć mam koleznaki które wlaczaly dzieciom na uspokojenie suszarki ;-)
    w reklamie jest ze dziecko zasypia po tym w ciagu 40 minut o.O dla mnie to mocno naciagane, moj chrzesniak i bez szumisia zasypiał w kilka minut :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masowania piersi to faktycznie tak jest. Ja od początku mam zakaz masowania piersi, brzucha i ciepłych kąpieli. To wszytko może powodować skurcze i przedwczesny poród:/ wiec ja na szybko tylko wklepuje kremy żeby nie masować. A już mam taką ochotę na długą ciepła kąpiel;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do humorow to ja całą ciążę płakałam dosłownie o każdą pierdołę. Nawet w mc Donald jak się okazało ze serwują tylko śniadania i nie dostane cheesburgera:( teraz już mi się uspokoiło ale juz sama ze sobą nie wytrzymywalam a mój bał się w ogóle odzywać do mnie:(

Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia to mam mieszane uczucie. Mam nadzieję że będzie zasypial bez problemu sam tak jak Patryk. A jeśli nie to wtedy pomyślę;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Co do humorow to ja całą ciążę płakałam dosłownie o każdą pierdołę. Nawet w mc Donald jak się okazało ze serwują tylko śniadania i nie dostane cheesburgera:( teraz już mi się uspokoiło ale juz sama ze sobą nie wytrzymywalam a mój bał się w ogóle odzywać do mnie:(
    moja kolezanka miała tak samo, niestety u niej od razu po porodzie właczyła sie depresja poporodowa i musiała brac leki i karmic z butelki, ale dobrze ze sie podniosła i zobaczcie co te hormony z nas robia o.O

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka miała tak samo, niestety u niej od razu po porodzie właczyła sie depresja poporodowa i musiała brac leki i karmic z butelki, ale dobrze ze sie podniosła i zobaczcie co te hormony z nas robia o.O

nawet mi nie mów mam nadzieje ze aż tak źle nie będzie. Fakt po porodzie jest duży spadek samopoczucia przy pierwszym porodzie młody nie umiał pić z piersi wiec płakałam ze to moja wina itp ale szybko opanowalam sytuacje i potem było już ok. Nas uratowały kapturki do karmienia. Więc jak któraś ma np płaskie sutki to warto się w nie zaopatrzyć;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki macie :D

A jak to było z waga u Was na początku? Bo ja w sobotę kończę I trymestr i jak na razie waga w przód prawie nie idzie, bo raptem podniosła się o 0,2-0,4 kg w zależności od dnia. Gin mówi, że waga nie jest tu jakimś mocnym wyznacznikiem, bo dla niego ważne jest że maluch rośnie i ma się dobrze

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznue, bo tak chyba jest. Gdyby bylo inaczej, to ja koczac 21 tc mam 1,2 kg na plusie z bliźniakami-ktos zwrocilby mi uwage, a tu nikt nic

wiecznie lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie u mnie waga 3+ale to tylko dlatego że od 19tyg poleciała. Nadrobisz spokojnie

wiecznie lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Łaaaa mam nadzieje ze mąż wytrzyma ze mną jeszcze ze dwa miesiące z hormonami i pretensjami które jednak mam- z byle głupiego powodu. A myślałam że jestem taka super w tej ciazy ale po wczorajszej rozmowie z M-wiem ze troszkę inaczej to wygląda.
    Wstyd mi....

Przynajmniej mi lżej, bo nie jestem w tym zrzędzeniu sama.
    Czepiam się, ryczę i czuje się pokrzywdzona przez świat ;)
    Też mi sie już głupio robi, ale jak przychodzi co do czego to od zera do setki nakręcam sie w ułamku sekundy.
    Nie jestem w stanie nad tym zapanować :P

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a czy wy po odstawieniu estrofemu mialyscie jakies plamienie? Ja odstawilam tydzien temu - dr kazala schodzic z dawki co 3 dni... no i dzis rano mialam sluz zabarwiony na brazowo, nie mam plamienia, ani boli brzucha, ale troche sie wystraszylam... Dobrze, ze jutro mam wizyte, to sie dowiem co i jak... <3

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilcia uwielbia misia szumisia :)

Anko:-), Kava, Moniaa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. juz raz was sie radziłam w sprawie wybor ginekologa po zakonczeniu procedury IVF. dzis byłam na becie 8dpt 118,9, progesteron 64,60. Jesli za tydzien bedzie wszystko ok dołącze do was pełna para. narazie bede odpoczywac i czekac do 6.10 na wizyte w klinice. Anna 255 wszystko bedzie ok ale nie doradze, nie mam pojecia. Trzymam kciuki

Anna255, Kava, Moniaa, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    czesc dziewczyny. juz raz was sie radziłam w sprawie wybor ginekologa po zakonczeniu procedury IVF. dzis byłam na becie 8dpt 118,9, progesteron 64,60. Jesli za tydzien bedzie wszystko ok dołącze do was pełna para. narazie bede odpoczywac i czekac do 6.10 na wizyte w klinice. Anna 255 wszystko bedzie ok ale nie doradze, nie mam pojecia. Trzymam kciuki
    za wzrosty :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie czułam się komfortowo w swoim ciele tym bardziej że ostatnie tygodnie spedzilam leżąc. Pamiętam, że pierwszy spacer z Lilcia był bardzo krótki, bo bolaly mnie nogi i miałam je jak z waty. Ja przytyłam 2 kg podczas procedury a w ciąży dodatkowo 12 kg. Po miesiącu wróciłam do wagi sprzed ciąży nic nie robiąc ale nie sprzed ivf ;) Kondycję mam tragiczną, ale myślę że jak Lilka zacznie raczkowac albo chodzić to o nią zadba, żeby się poprawiła ;) Póki co wróciłam do chodzenia na fitness i jest ciężko, ale dam rade. Dla siebie i dla Lilci, żeby miała ładną i szczęśliwą mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 13:46

Anko:-), AsiaPoli, aszka, justa1234, agulas, Madzia82 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ