Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger właśnie nie wiem czy Martę czy mnie pytałaś.
Ja biorę 2×1 duphaston a lutinus 1 tylko na noc. Nie jest tego za wiele ale czuje się pewniej.
Hm co do masaży. Ja zajmuje się fizjoterapia i kosmetologia i kuuueeerwa nie potrafię oduczyć się masować ciała.
Nie robie tego hardcorem jak kiedyś ale mam silne wprawione dłonie wiec mój lekki dotyk i tak jest intensywny.
Raz w tyg mocny peeling i codziennie masuje ciało - chwile bo 5 minut ale piersi i brzuch przede wszystkim.
Będę musiała się pilnować i tylko nakładać krem.
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Moja Lilcia uwielbia misia szumisia
Ja się nad tym zastanawiam, bo mały się z reguły uspokaja jak mu się szum włączy. Ale jeszcze poczekam. Na razie czekam czy coś mu się unormuje, bo ostatnio co drugi dzień jest ciągła histeria i brak spania, a w pozostałe dni aniołek... -
Danae wrote:Ja się nad tym zastanawiam, bo mały się z reguły uspokaja jak mu się szum włączy. Ale jeszcze poczekam. Na razie czekam czy coś mu się unormuje, bo ostatnio co drugi dzień jest ciągła histeria i brak spania, a w pozostałe dni aniołek...
My na początku puszczaliśmy suszarkę z youtuba a potem zainwestowaliśmy w misia szumisia i daję radę aż do terazRaz już wymienialiśmy baterie, bo tak jest eksploatowany
Szczerze polecam. Jakość pierwsza klasa. Wszystko robione w Polsce, widać i czuć to.
Danae może to skok rozwojowy. Moja natomiast dzisiaj non-stop śpiCoś jej się przestawiło, albo wymyśliła sobie, że znów jest noworodkiem
Normalnie śpi do 11 a potem do 22 już prawie w ogóle nie śpi... Nie narzekam, oby tylko w nocy spała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:34
aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Kobietki u mnie także dwóch przystojanikow będzie
drugi był opony i wstydliwy ale okazał się
także będzie Marcel i Olek; )))
AsiaPoli, agniesia2569, kmb, Kava, mycha28, aszka, wiecznie, Konwalia, justa1234, agulas, Fistaszek, Madzia82 lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Nasze skarby
Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10
Lista naszych dzielnych ciężarówek:
Asiapoli - 27.10.2015- córcia - AmeliaAnglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital
Ginger84 - 03.11.2015 - synek - MarcelGyncentrum
Marta1986-11.11.2015-synek-KubuśKriobank Białystok
Justa1234-30.11.2015-córcia-ZosiaNovum Warszawa ICSI -ś
Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia
Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki
Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)
Lila84-11.01.2016-córcia - LenkaInvicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i BrunoGyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -AlicjaInvicta Warszawa
Viki26-20.02.2016-??????-??????ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- JaśBelgia 6 IUI
Madzia82-26.02.2016-synek -FilipekInvimed Warszawa IMSI -ś
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina
Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta - Marcel i OlekProvita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -córcia-??????Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- synek i ?????? -?????Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -???????Gyncentrum Katowice
Lilou1984 - 26.03.2016 - ??????? - ??????Invimed -IMSI
Wiecznie - 09.04.2016 -????? -??????Artemida Białystok - ICSI
Agulas - 18.04.2016 -?????? -??????Invicta Warszawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:26
-
nick nieaktualnyMi lekarz zabronił dotykac brzucha tzn masować. Takze ja brzucha nie dotykam, na poczatku dwie kolezanki od razu sie pchały do mnie z rękami i dostały opieprz, bo jak zaczeły mnie macac to mnie zabolało. Wkurzają mnie w ogole takie osoby co od razu sie pchają i łapskami mnie macaja. Ja nigdy do żadnej kolezanki, siostry itd, bez pytania nie dotykałam brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:16
-
nick nieaktualny
-
Anna255, być może plamienie jest związane z luteiną. Używasz aplikatora czy paluszki zboczuszki? Ja przy aplikatorze plamienie miałam cały czas. Przy paluszkach chyba 2-3 razy. Macica jest silnie ukrwiona i takie rzeczy mogą się wydarzyć.
Fajnie, że idziesz dziś do lekarza. Na pewno uspokoi przyszłą Mamusie
Dziewczyny, w którym tygodniu odstawiłyście luteinę? Mi lekarz powiedział, że w 12 tygodniu odstawiamy. Boję się tego jak ogniaPowinnam już... Wczoraj zapomniałam dawki południowej. KOmpletnie nic się nie dzieje, a ja nadal się boję odstawić
Postanowiłam, że poczekam do kolejnej wizyty (13 październik), a jak zacznę 13 tydzień to zmniejszę do 2 tabletek dziennie
Fistaszku, wciąż patrzę na Twój suwaczek.. Jak ten czas leci.. Nie zapomnę dnia, w którym I raz weszłam na forum, a Twoja beta była pozytywna -
A ja Wam powiem że malutka moja uaktywnia sie kiedy siedzę popołudniu przed komputerem, bądź tak jak wczoraj... tatuś ją zbudził okropnym chrapaniem i harcowała w brzuchu co nie miara az się śmiałam z tego.
Ale jak kładłam rękę na brzuchu aby coś poczuć to od razu cisza i spokójKava, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:agulas, jak sie lezy to czas, az tak nie leci
Moje chlopaki aky=tywne w ciagu dnia, w nocy spokojni. Ale jak tata przylozy reke to taki respekt, ze zaden nie drgnie
Znam to mój mały też czuje respekt przed tatą. Tylko mój to się słucha jak tata mówi doniego jak się witają to mały kopie ale jak tylko mój mówi pora spać to maluch przestaje się wiercic i śmiejemy się, że spać idzie grzecznie.Moniaa, Kava, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulas ja odstawiłam w 12 tygodniu tez sie bałam ale nic sie nie działo, wiec ok
U mnie mała szaleje głownie w nocy i czasami w dzien.http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif
A tak jeszcze poczytałam o tym monitorze oddechu i jednak chyba kupię. Nianki eletronicznej nie, bo mała z nami bedzie ale ten monitor chyba warto kupic. Na jednym forum zadałam to pytanie i sie okazało ze ten monitor pikał ale na szczescie dobrze sie skonczyło, wiec sadze ze to jest dobry zakup. Z polecanych jest baby sense-ma certyfikat medyczyczny ale ludzie tez chwala angelcare.agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Anna255, być może plamienie jest związane z luteiną. Używasz aplikatora czy paluszki zboczuszki? Ja przy aplikatorze plamienie miałam cały czas. Przy paluszkach chyba 2-3 razy. Macica jest silnie ukrwiona i takie rzeczy mogą się wydarzyć.
Fajnie, że idziesz dziś do lekarza. Na pewno uspokoi przyszłą Mamusie
Dziewczyny, w którym tygodniu odstawiłyście luteinę? Mi lekarz powiedział, że w 12 tygodniu odstawiamy. Boję się tego jak ogniaPowinnam już... Wczoraj zapomniałam dawki południowej. KOmpletnie nic się nie dzieje, a ja nadal się boję odstawić
Postanowiłam, że poczekam do kolejnej wizyty (13 październik), a jak zacznę 13 tydzień to zmniejszę do 2 tabletek dziennie
Fistaszku, wciąż patrzę na Twój suwaczek.. Jak ten czas leci.. Nie zapomnę dnia, w którym I raz weszłam na forum, a Twoja beta była pozytywna
agulas lubi tę wiadomość
-
My używamy angelcare i jestem zadowolona. Jak mały był malusi, to mieliśmy pieluszkowy Hero (fioletowy) i całe szczęście, że go mieliśmy, bo małemu zapominało się o oddychaniu i gdyby nie ten monitor, to wolę nawet nie myśleć. Gdy był większy zdejmował już sobie sam ten pieluszkowy i musieliśmy zainwestować w łóżeczkowy. Ja jestem od niego uzależniona. Gdy zapomnę włączyć, to od razu wpadam do pokoju i patrzę czy mały oddycha. A jak jest włączony to wiem, że gdyby coś miało się wydarzyć, to monitor da mi znać. Osobiście polecam:-)
aszka lubi tę wiadomość
-
Hejka. Agulas leki i tak się stopniowo powinno odstawiac. Ja luteine zaczęłam zmniejszać o jedną tabletkę po 14tc z 2x2 na 1-0-2 i potem po 3tygodniach na 1-0-1 i póki co tak biorę. Dupka mam dalej 1-0-1. Wcześniej leżałam z dużym krwiakiem, ale teraz jest ok. Poza tym nie wiem czy sama powinnaś cokolwiek odstawiac czy zmniejszać. Na każdej wizycie lekarz powinien ci powiedzieć co i jak brać jeśli coś zmieniacie.
A co do monitora oddechu to my też się zastanawiamy. Aszka jak masz możliwość to idź na warsztaty świadoma mama bo tam dostałam 10% zniżki na baby sense 5. Dziecko też będzie z nami spało, ba nawet obok bo chce dostawać łóżeczko do naszego, ale przecież ja w nocy tez będę musiała spać, a jak malec nie daj Boże przestanie oddać to skąd będę wiedzieć. Niani tez nie potrzebuje, ale nad monitorem myślę intensywnie. Jedyne co mówili jeszcze to żeby nie kupować tańszych używanych i nie na gwarancji.aszka, agulas, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie masa jest używanych ale nie chce bo z eletronika jest tak jak już się przekonałam ze mija termin gwarancji i to pada. Niby te monitory mają3lata gwarancji ale jednak wolę dodać te 100zl i mieć na gwarancji sprawny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:21
Kava lubi tę wiadomość